2023. 02. 11.
Panama hercegnője (feb. 11-12.) + The Rest of 2022 vol. 8.
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Panama hercegnője (feb. 11-12.) + The Rest of 2022 vol. 8.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, FEBRUÁR 11.:
HE'S A SURVIVOR!
0
A legkeményebb menet.

Talán érdemes:
Nyolckor a hétvége első sportfilmje az HBO-n ami akár a Schindler listája találkozása is lehetne a Dühöngő bikával mivel (a valós személy!) Harry Haftet (Ben Foster) az ökölvívás segítette hogy egyike legyen az Auschwitzot Túlélőknek. Ehhez kellett egy német tiszt (Billy Magnussen) is aki odabent szervezte a meccseket amivel nem a bajnokot védte hanem magának gyűjtötte a jó pontokat a fejeseknél. A játék vérre megy, a vesztesek szinte biztosan a halálba de emberünk a felszabadulás után sem tud távol maradni a ringtől. A tét ekkor már más: hírnevével szeretné megtalálni a háború káoszában tőle elsodródott szerelmét. Bár Rocky Marciano végül legyőzte azért azt se felejtsük hogy Haft szerint a maffia „javasolta” neki a vereséget, bárhogy is legyen, a Survivort már csak Foster (valamint Danny DeVito, Peter Sarsgaard és John Leguizamo) miatt is érdemes megnézni. Negyed tízkor ötéves tisztelgés a Dunán külföldre szakadt hazánkfia rendező előtt. Kertész Mihály vagy ahogy mindenki ismerte, CURTIZ volt A magyar, aki felforgatta Hollywoodot és a készítők természetesen leghíresebb alkotásának keletkezésére (főleg a befejezésre) koncentrálnak. A Casablanca klasszikus státusza ma már egyértelmű de forgatásakor erre senki sem fogadott volna, olyan sok dolog nehezítette. Ott volt ugye a fokozódó nemzetközi helyzet amire rátett egy lapáttal a direktor magánélete (elhidegült lányának látogatása ill. kvázi-túszként otthon maradt nővére), érthető ha egymás után hajkurászta a nőket, szívta a cigarettákat és itta az italokat. A végeredmény nekem azért ambivalens mert a százperces játékidő nagy részét eme tevékenységek töltik ki, ugyanakkor van benne annyi vizualitás ami eladja (és itt nem a Sin City-ből átemelt vörös kontra fekete-fehér megoldásra gondolok). Vagy kevesebb seksz-jelenet, vagy az kellett volna hogy ezek mellé jobban kidomborítsák Kertész ellentmondásait így a szereposztó díványt vagy hogy a művét fogalommá tevő dolgokhoz (pld. a zene vagy a legendás szövegek) nem volt sok köze. Ugyanitt ismét sport lesz műsoron 23:00-kor olasz apával aki saját beteljesületlenül maradt álmát élné ki a fiában és küldené a 2012-es olimpiai játékokra. A srácot a futás helyett jobban izgatja a jámborság de SUPER Mario nem hagyja hogy tervei 100 méterre a Mennyországtól meghiúsuljanak: vatikáni barátját keresi fel hogy gyereke az ő színeikben indulhasson, az pedig meglátja a lehetőséget a katolicizmus reklámozására...

A seksz, a szipu rovat:
The Best of 2022 Party Hard Edition:
No problem, no police! Hogy segíthetnek az emojik a bulizásban? – Ahogy a buliappok:
reaktor – Ha vége a korlátozásoknak, jön a házibuli alkalmazás – A türelmetlenek persze nem vártak a feloldásig:
Sztriptízbárrá változtattak két amerikai templomot, hogy a járvány alatt is nyitva lehessenek: „A (...) korlátozások értelmében nem fogadhatnak hívőket a kaliforniai templomok, de két helyen is cseles megoldást találtak arra, hogy mégis tarthassanak istentiszteleteket. Sztriptízklubbá változtak (...).”CSAK AZTÁN NEHOGY ÚGY IS MARADJANAK Az a baj hogy a többiek sem voltak okosabbak náluk:
Egy illegális halloweeni rave party miatt autópálya-lehajtókat is le kellett zárni Olaszországban: „Több ezer ember indult a Witchtekre, amit egy raktárban tartottak, és egyáltalán nem jelentettek be.” – ...aztán ha baj történik, rögtön a hatóságok a felelősek:
Tömegpánik tört ki egy szöuli Halloween-partin, 146-an meghaltak: „Legalább ötven embert kellett újraéleszteni a helyszínen.” – Ha feloszlatták volna akkor meg az lett volna a baj:
Illegális bulira csaptak le a rendőrök, valószínűleg már bánják: „A három rendőr két, három, illetve öt napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, az egyiküket megütötték.” – Óh igen, az a pártatlan, cinizmustól mentes, elfogulatlan újságírás ^^
A nap képe – Több mint ötvenezer ember ünnepelte a Halloweent New Yorkban – Chicago ebben is jobban teljesít:
Autóból lőttek halloweent ünneplőkre Chicagóban – Ez ilyen hagyományőrző gangster theme party lehetett.
Elon Musk Erdélyben tart Halloween-bulit: „Állítólag az állítólagos Drakula-kastélyt bérelte ki.” – Logikus hiszen ő is az alkalmazottai vérét szívja!
 

VASÁRNAP, FEBRUÁR 12.:
KIBEKKELT KARÁCSONY
0
A windsori nemvíg nő.

Talán érdemes:
Nyolckor Kristen Stewart igyekszik túllépni tvájlájtos örökségén az HBO-n ezúttal a szívek királynője Diana Spencerként, majdnem tíz évvel Naomi Watts után. Ki tudja, talán a Megxit-vonatra akartak vele felugrani és a párhuzamok valamelyest ülnek (mondjuk Meghanhoz képest Diana sokkal szimpatikusabb volt és is nem házalt a problémáival). Anyway, windsori karácsony kínálja az apropót hogy belessünk az aranykalitkába amiből hősnőnk épp kitörni készül. Indokolatlanul hosszú (majd’ két óra) ahhoz képest hogy három napot ölel fel, ennél nagyobb gond hogy elnagyoltan ábrázolja úgy Dianát mint a királyi családot. Bár Stewart karaktere nem olyan szinten kattant mint Shelley Duvall-é a Ragyogásban de az udvar elvárásai az ő idegeit is felőrölték és szellemeket lát (pld. Boleyn Annáét). Itt jön be a jó öreg based on reality-kifogás holott aki élt már akkor az emlékszik hogy Diana milyen összeszedetten nyilatkozott és viselkedett. A szenzációhajhászás meg a kötelező leszbikus udvarhölgy rontja az összképet, viszont innentől revideálnom kell a véleményemet Stewartról aki remekel. Félórával utána (20:30) Dél-amerikai furcsaság a Cinemax 2-őn és a Finlandiára tuti ugrani fognak a megrögzött homofóbok. Pedig van ahol hagyomány a harmadik neműség (vagy nemtelenség, nem tudom, nem vagyok ideológiailag képzett), például a zapoték muxék (vagy muxhék) között akikhez európai ruhatervezőnő érkezik hogy népviseletükből gyűjtsön új ötleteket (és magának anyagi sikert). Horacio Alcalá mágikus realizmusából nem lóg ki az arrafelé igen erős vallásosság sem, az ínyencek értékelni fogják. Kereken 21:00-kor nagyonfriss Mel Gibson-thriller a Filmbox Premiumon bár ő csak megbízza a felesége halála után dulván padlóla kelült ex-katona BORIS Beckert (CASPAR Cole Hauser). A küldetés célja Panama, megvenni egy szovjet helikoptert majd leszállítani a gerilláknak csakhogy közben beindul az amerikai invázió. Mark Neveldine semmit nem tanult a Crank óta, elfelejteni meg azt nem tudta aminek már rég lejárt a szavatossága (kamerarángatás, ki-be fókuszálás). Action heróknál maradva:

Zene” és „film” rovat:
The Best of 2022 James Bond Edition:
Ez a kilenc színész volt esélyes James Bond szerepére Daniel Craig mellett – ...és kb. bárki jobb lett volna nála:
spoilerveszély – Daniel Craig már a Casino Royale után ki akarta nyírni Bondot – ...és aztán meg is tette. Mondjuk ennek tükrében a mostani dolgai is érthetőbbek:
Daniel Craig kapta a főszerepet a Szólíts a neveden rendezőjének új filmjében: „A Queer William S. Burroughs egy korai művének adaptációja lesz.” – ...mentesen mindenfajta toxikus maszkulinitástól, alkohol helyett kemény drogokkal:
videó – Daniel Craig a vodka-martini helyett a s*ggét rázza – Nagyon ráállt erre a vonalra mostanában:
Daniel Craig nyomozójáról kiderül, hogy egy férfival él együtt: „Egy neves színész alakíthatja a szerelmét a Tőrbe ejtve második részében, bár azt egyelőre nem tudni, hogy kicsoda.” – Nem is kell, így is mennybe menesztés jár érte:
Daniel Craig a menőség definíciója – Sőt, még annál is menőbb:
Daniel Craig megkapta James Bond kitüntetését – A távolban valahol felsír egy Sir Sean Connery.
Már leforgatta James Bond ikonikus jelenetét a színész, aki a legesélyesebb a 007-es szerepére – Én is attól félek:
Titkos próbafelvételen megtalálhatták az új James Bondot: „A brit sajtó szerint Aaron Taylor-Johnson az első számú esélyes Daniel Craig helyére.” – Ha nem GABOUREY SIDIBE Anya Taylor-Joy az akkor ez is retrográdnak lesz bélyegezve.
Recorder – Melyik a legjobb James Bond-főcímdal?: „Vajon hányadik helyen végzett Billie Eilish?” – Fentiek után van még valaki aki nem szarja le?...ja de nem ma,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: rest of, 2022

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés