2023. 06. 10.
Hi, Princess! (jún. 10-11.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Hi, Princess! (jún. 10-11.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚNIUS 10.:
ÁCIÓ, KÁCIÓ...
0
...animáció.

Talán érdemes:
Nyolckor gyenguska limonádé (Őrült randi Toszkánában) tavalyról az HBO-n melyben olasz kajákra specializálódott gyorsétterem-lánc egyik vezetőjét (Alison Brie) küldi fizetett továbbképzésre a cég pár másik kiválasztottal. A hideg zuhany már érkezésükkor megindul: a szállás kritikán aluli, az igénytelen termekben tartott előadások pedig semmi újat nem kínálnak. Az ezekből fakadó kitalálható poénokba a fast food franchise tulajdonosának (Alessandro Nivola) felbukkanása hoz frissítést de addigra mintha már a készítők is gyomorrontást kaptak volna a saját receptjüktől amibe belekevertek emberkereskedelmet, leszbikusságot meg némi vért. Mint látható, az álomutazásnak induló kiruccanáson semmi sem az aminek hirdetik, ugyanez áll Jeff Baena filmjére aki mindent bevet a false marketingtől a becsapós címadásig. Mi más indokolná felesége (Aubrey Plaza) becastingolását és hogy vele reklámozzák ezt a Dead Or Alive slágeréről elkeresztelt (Spin Me Round) marhaságot, még úgy is hogy kivágták a legjobb, trailerekbe is bekerült jelenetét? Ugyanabban az időben (20:00) nem sokáig maradunk ugyanazon a tájon a Cinemaxon ahol a válság elől Frankhonba vándorló Ughetto família története lesz terítéken. A Kutyáknak és olaszoknak tilos! amilyen rövid (hetven perc), olyan ötletes: a családfő sztoriját unokája meséli el és agyag(vagy gyurma?)figurák „játsszák el” stop motion animációval, némi valósidejű humán beavatkozással (a belépést korlátozó felirat pedig Angliában is kint volt egyes kocsmákban, olaszok helyett írekkel). Egy órával utána kilenckor ritkán adott Louis De Funes-vígjáték a Film Mánián amiben a gall nevettető iskolaigazgatóként küzd éretlen gyermekével. Mivel saját sulijának is ciki, Angliába vezényli cserediáknak de ő túlsúlyos nerd haverját küldi maga helyett. Utóbbi gyomorproblémái hamar lerántják a leplet a trükkről de addigra megérkezik az exchange student is aki meg egy brit suli vezetőjének a lánya. Shirley a másik, elkényeztetett tesóval csatlakozik a fekete bárány kölyök Nagy vakációjához amit a kedves papák lélekszakadva követnek.

A seksz, a szipu rovat:
The Mexikó Edition:
Három év kényszerszünetet tombolnak ki magukból Rióban – Sőt, az USA déli részein is:
Halálos lövöldözés szakította félbe a New Orleans-i felvonulást: „A karneváli menetet átmenetileg felfüggesztették.” – ...egész a Halottak Napjáig ^^
Saját hasán végzett zsírleszívást, belehalt: „A 30 éves ápolónő egy mexikói klinikán állt neki a kozmetikai beavatkozásnak.” – Túl sokat nézte a Prometheust.
Közös valuta bevezetését tervezi Brazília és Argentina: „Felpörgetnék a kereskedelmet, és csökkentenét a térség függőségét az amerikai dollártól.” – Ők is inkább az egyéb függőségeket csökkentsék:
Betiltották a közterületi dohányzást Mexikóban: „Reklámozni sem lehet.” – Teljesen igazuk van, ez náluk a legnagyobb probléma, első a Zegésség!!44 Szerencsére közterületeken lövöldözni még lehet arrafelé:
Szükségállapotot hirdettek ki Ecuador három régiójában az erőszakhulláma miatt: „Lazított a fegyvertartási szabályokon és szükségállapotot hirdetett ki Guillermo Lasso ecuadori elnök a latin-amerikai ország három régiójában a kábítószerkereskedő bűnszervezetek gerjesztette erőszakhullám miatt.” – Ha ez nem hozza el a békét, semmi se fogja.
Múmiát találtak egy perui férfi hűtőtáskájában: „A férfi spirituális barátnőjének tartotta a múmiát, melyet Juanitának hívott.” – Ha már régészeti leletek:
Ősi maja foci-eredményjelzőt találtak Mexikóban – Ők is ketrecharcoltak? LOL!!!

 

VASÁRNAP, JÚNIUS 11.:
DOWN WITH THE KEY.
0
Szomorú szamaragolás.

Talán érdemes:
Az HBO-n a Vétlen Balthazár 2022-es update-je nyolckor. Bár a lengyel Eo-t nak fordították de nem ez a helyes értelmezés (és nem is a Michael Jackson-féle Captain Eo). Nem, Jerzy Skolimowski misztikus felhangokkal gazdagította Bresson művét: Ió a görög mitológiában Zeusz halandó szeretője volt akit ezért Héra folyamatos szenvedésre ítélt. A csacsi odisszeája lengyel cirkuszban kezdődik hogy annak csődje után elszakítsák egyetlen jótevőjétől, Kasandrától (Sandra Drzymalska). Őt keresve számtalan jó és rossz élmény vár rá, akinek megvolt az eredeti az tudja hogy főleg utóbbiak lesznek többségben így érzékenyebbeknek nem ajánlható. Nem sűrűn fordul elő hogy Isabelle Huppert-t egy szamár játssza le a vászonról de immár ez is kipipálható. Ugyanabban az időben (20:00) Run DMC-számról elnevezett dráma a Cinemaxon melyben a zeneipartól megcsömörlött rappert (Freddie Gibbs) menedzsere vidékre küldi feltöltődni és új dalokat írni. Money Merc-nek azonban megtetszik hogy a szomszéd farmer (Bob Tarasuk) hetvenévesen is aktív, pláne hogy az ő élete egyszerűbb és nem az anyagiak körül forog. A lemezkiadónak nem jön be az effajta útkeresés és igyekeznek róla letéríteni ilyen-olyan ráhatásokkal. Hősünknek is jól meg kell fontolnia hogy a bőségesen fizető, családjának megélhetést biztosító negatív imázs helyett esetleg tényleg a földművelést választja-e. A Down With the King magyarítva Vesszen a király lett ami technikailag helyes lenne csakhogy a névadó dalban az volt a lényeg hogy „they wanna be down with the king”, tehát a király mellett akartak lenni (a Run-DMC esetében Istennel). A szomszédos Cinemax 2-őn az iménti first world problémákat valósabb közel-keletiek követik félórával később (20:30). Nyolc, arab és zsidó származású nőnek adnak kamerát a kezébe, az általuk felvett anyag egyszerre szól közös vonásaikról és különbségeikről ergo a Cinema Sabaya is egyszerre könnyű és nehéz. A lőporos hordó belsejében folyton zajlik valami megörökíthető, ugyanakkor nincs sok esély a tartósan pozitív változásokra. Kilenckor a hároméjszakás szerelem után a Jó estét nyár, jó estét szerelem érkezik a Magyar Mozi TV-re. Ebben már a nép egyszerű fia (Harsányi Gábor) veri át partnereit, diplomatának adva ki magát mert egyszerű gyári munkásként rá se néznének a nők. A látszat fenntartása egyre több energiát emészt fel, az egyik áldozat kezdi kapiskálni az igazságot, az újonnan kiszemelt nőbe pedig a szélhámos zúg bele. Fejes Endre könyvének adaptációját Ránki György zenéje miatt az is ismeri akinek kimaradt, az édes dallamokkal éles kontrasztban áll az írónak ihletet adó valós, brutális eset.

Zene” és „film” rovat:
The Bridgerton Edition:
fogyás – Edzőruhában mutatta meg fogyását a Bridgerton család színésznőjeADELE LIKES THIS Hamarosan a teljes stáb fogja magát mutogatni, ruha nélkül:
Instahíradó – Hatalmas terpesszel köszöntötte az új évet a Bridgerton sztárja, Jonathan BaileyHarvey Weinstein likes this!
Egy Bridgerton család-rajongó csakis a sorozatból ismert kosztümökbe hajlandó öltözködni – Le van maradva, már az ádámkosztüm a menő!!4!
A volt brit miniszterelnök szerint A korona című sorozat „káros és rosszindulatú kitaláció”: „Az új évadban már John Major karaktere is szerepel, és ennek nem örül annyira a volt miniszterelnök.” – Addig senkit se zavart se itt, se máshol amíg nem élő személyeket írtak át:
Botrányosan sokat vetkőznek a Netflix új Sissi-sorozatában – Tényleg? Még a Bridgertonnál meg a Trónok harcánál is többet? :DD
Borzalmasan fehér” volt a Buckingham-palota erkélye – mondta a Bridgerton sztárja, aztán magyarázkodott – Gondolom majd őt is eltörlik. Ja nem: „Nem akart senkit sem felzaklatni – állítja Adjoa Andoh, aki Lady Danburyt alakítja a sorozatban.” – …sőt, lehet hogy már a koronázást feldolgozó Netflix-szériát promózza vele.
A Bridgerton spinoffja még bevállalósabb, mint az eredeti: „A Sarolta királyné: Egy Bridgerton-történet komolyabb vizekre evez, miközben megőrzi azokat a jegyeket, amik a Netflix sorozatát olyan népszerűvé tették.”MAGYARUL: szar, de legalább gyorsan túl leszünk rajta, mert:
Befutott A Bridgerton család spinoff sorozatának előzetese, ami hamarabb érkezik, mint gondolnánk – Hamarabb SZAROM LE de nem ma,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés