2023. 07. 10.
In the year 2067 (júl. 10-11-12-13.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
In the year 2067 (júl. 10-11-12-13.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚLIUS 10.:
A RATE MINDIG DRÁGA!
0
A GALAXIS vadon őrzői.

Talán érdemes:
Kilenckor a mostanában visszatért Brendan Fraser 2010-es családi komédiája a TV4-en és a Drágán add a rétedet tovább gyarapítja hülye magyarítások listáját. A Furry Vengeance jobban lefedi miről van szó: pár elszánt erdőlakót bosszúra éhes mosómedve szólít harcba a lakhelyükre társasházat tervező fickó (Fraser) ellen. A jóból kijut a feleségnek (Brooke Shields) is, az építtető (Ken Jeong) meg egyre türelmetlenebb. Szórakoztató limonádé amire manapság nagyobb szükség van mint valaha, pláne a világszinten zajló természetpusztítás tükrében. Pontlevonás jár a CGI-ért, az átlagot a stáblista utáni poénkodás javítja fel. Két órával később (23:00) ugyanitt a cancel culture target Agatha Christie egyik örök figurája nyomoz a Titokzatos Kék Vonaton elhunyt utas ügyében. Poirot-t David Suchet alakítja aki szinte eggyé vált vele, ezért is adták neki ezt a 2005-ös, kétórás TV-filmet ami nem marad el a szériától. Közben 22:50-kor lesz némi time travel is a Film Mánián ahol a 2067-ben mesterséges oxigénen vegetáló és attól betegeskedő földlakók egyetlen reménye az időgép. A múlt helyrehozása helyett azonban a jövőből kérnek tőlük szívességet, éspedig azt hogy a feltaláló fia (Kodi Smit-McPhee) lépjen be az Időhurokba. A 12 Majom és az Interstellar kis költségvetésű reciklálása néhány logikai bakival érkezik melyek közül legordítóbb az említett gyári levegő, ugyanis ha valami nem viselkedik oxigénként az NEM oxigén hanem valami más. Kémiai alapismeret aminek nem ártott volna utána olvasni... Tíz perccel előtte (22:40) a szépfiúnak elkönyvelt Tony Curtis egyik radikális húzását vetíti a Duna TV. A hatvanas években sem volt hiány amerikai sorozatgyilkosokból akik közül a Bostoni fojtogató, Albert DeSalvo (Curtis) volt az egyik legfurcsább. Áldozatai találomra (?) kiválasztott nők, az utána loholó rendőrnek (Henry Fonda) kevés nyom áll rendelkezésére és még a média is a sarkában van. A megoldás jóval egyszerűbb: DeSalvo nem a profizmusa miatt viselkedett normálisan és vigyázott a helyszíneken hanem mert személyiségzavarban szenvedett és olyankor a másik énje vette át felette az irányítást. Nyugi, sajnálni azért nem fogjuk ezután a thriller után sem ami ma már talán lassúnak tűnhet de szkriptbeli megoldásait (az elkövetőt a második felében pillantjuk meg először) sokan átvették, ahogy az osztott képernyőt is.

Hétfő? #LESZAROM™.
The Oldschool Edition:
Suttyomban kanalat nyalogatnak, más ebédjét összenyálazzák: szusiterrorizmus járja be Japánt: „Elszabadultak az indulatok.”BETEGEK EZEK A JAPÁNOK Wait, a challenger appears:
Két utas is levizelte társait az Air India gépein, az indiai hatóságok szerint be kellene keményítenie a légitársaságnak: „Aki ilyet csinál, azt a helyi törvények szerint minimum három hónapra, maximum két évre ki lehet zárni az utazásból. Az Air India az egyik utast csak harminc napra tiltotta el.”LESZAROM helyettük is, amúgy ha nincs vécé akkor azabaj, ha túl okos a vécé akkor meg azabaj:
Hidraulikus vécé nyomott agyon egy munkást Londonban: „A mobilvécé valamiért visszahúzódhatott a föld alá, pont akkor, amikor javították.”LESZAROM Véletlen? ALIGHA!44!!
Építészeti rémálomnak tűnik ez a híd, de van rá magyarázat – Bizony van, az hogy LESZAROM.
Szorong? Szaglássza meg a másik hónalját!: „Egy kutatás szerint mások verejtékét fel lehetne használni egyes lelki problémák kezelésénél is.” – Ha szó szerint a marihónajja kell a problémakezeléshez meg a szerelemhez is akkor inkább LESZAROM:
Létezik szerelem első szaglásra? – Nem, csak második leszarásra:
A fing- és szerelembombák, amelyek sosem készültek el: „Az amerikai védelmi minisztérium kutatói több száz projektötletet kapnak, de nagyon megválogatják, melyikbe fektetnek milliókat.” – Gondolom abba amelyikkel ők is milliókat ölhetnek meg :SSSS

 

KEDD, JÚLIUS 11.:
DON'T ASK, DON'T TELL
0
De ha van lámpa, minek gyertya?

Talán érdemes:
Kilenckor majd’ húszéves dark comedy a TV4-en melyben szimpatikus (?) párocska (Ben Stiller, Drew Barrymore) csinál családi tűzfészket új házukból abban a reményben hogy így kiüldözhetik a régóta benne lakó, életüket pokollá tevő nénit. Mrs. Connelly (Eileen Essell) mintha a Monty Python nyugdíjasainak amerikai társa volna: ezer eszközzel megy a felvilágosult yuppie-pár agyára és nem hajlandó földobni a talpát. Danny DeVito a Jószomszédi iszonyban voltaképp a Rózsák háborúját update-elte amibe nem csak az új főgonosz hanem a gusztustalanságok is beletartoznak de mivel azóta még lejjebb ment a színvonal így lassan erre is ráfanyalodhatunk. 22:50-kor 2021-es változat Hasfelmetsző Jackre a Filmbox Extra HD-n és mintha valami átok sújtaná az elmondatlanságot ígérő felmelegítéseket. A Dracula Untold után a Ripper Untoldnál is minden adott volt a gyűlölt-kulttá vált gonosztevővel, és ahogy Curtis hétfői fojtogatójánál, itt sem a vérontáson van a hangsúly. Újítás még hogy az eseményeket összerakni próbáló rendőrnek alkoholista kórtermi boncnok segít aki gyanúsan sokat tud a hozzá behozott hullákról. Ez se lenne baj csakhogy a neveken és a gyilkosságok körülményein-időrendjén is variáltak. Az egyetlen értékelhető dolog hogy megválaszolják, ki is lehetett a serial killer és ha Steve Lawson erre feküdt volna rá akkor az amatőr színészek is megbocsáthatóbbak lennének. Este tizenegykor viszont végre Nyílt kártyákkal játszanak a TV4-en – vagy nem, mert már a házigazda neve (Mr. Shaitana) is beszédes. Ő úgy válogatja össze bridzspartijai vendégeit hogy egyenlő arányban legyenek köztük közönséges bűnözők és a törvény rájuk specializálódott őrei. Utóbbiak csapatát erősíti Poirot akinek szüksége is lesz minden fifikájára ha ki akarja deríteni hogy a másik gárda tagjainak melyike szúrta le a ház urát.

Sportrovat:
Tiger Woods bocsánatot kért, mert egy tampont adott a verseny közben Justin Thomasnak: „A golfozó azt mondja, viccnek szánta. Sokan inkább a nők lenézését látják benne.”HA HA VERY FUNNY!!, de senki sem értékeli pedig köztudottan a női nem Nagy Rajongója a többi sport-tolóval együtt:
Kiszivárgott néhány információ Ronaldinho orgiáiról – Ezeket már a fejlett Közel-Keleten hozta össze vagy még az Elmaradott Nyugaton?
Szögletre fújta a paksi kapus kirúgását a viharos szél: „Szép játékkal nyerte a szél a Paks és a Kecskemét szombati meccsét.” – Szerződtessék, mostanában úgyis sok az üresedés kapus poszton:
LOL – A Real Madrid kapusa Budapesten ünnepli legénybúcsúját – Kösse össze egy pornóforgatással és akkor kimaxolta a PARTY HARD!!!-ból amit lehet:
videó – Napokon keresztül bulizott a Man. City sztárja, járni alig bírt a végére – De ő legalább nem veszélyeztetett senkit:
Mattrészegen robogózott, felfüggesztett börtönt kapott a háromszoros világbajnok sportoló: „Három ezrelék alkoholt állapítottak meg a szervezetében.” – Ha már úgyis megússza, legyen ebből is sportág:
Doppingbarát világversenyt rendezne egy ausztrál vállalkozó: „Aron D'Souza szerint az olimpiák hagyományos modellje nem működik, és az öregedés elleni küzdelmet direkt szabotálják.” – Jaja, spéci drogok, okoscipők kellenek a népnek:
Elkészült a világ leggyorsabb „cipője”, 250 százalékkal gyorsabban sétálhatunk vele – videó: „Az Shift Robotics egy, a görkorcsolyához hasonló kiegészítőt tervezett a cipőkhöz, amiben úgy sétálhatunk, hogy közben az elektromotorok segítik a haladásunkat.” – Ne álljunk meg itt, versenyezzenek a motorosok is a normál futókkal!!
Szexuális zaklatással vádolják a világbajnok Montielt: „Az ügyben feljelentés is született.”MAGYARUL: ennek is felmentés vagy felfüggesztett lesz a vége :SS

 

SZERDA, JÚLIUS 12.:
TEMETNI JÖTTEM...
0
...nem visszanyalni.

Talán érdemes:
A hőséghez a szokásos kevés nézhetőség dukál melyek közül az első 16:55-kor egy újabb Poirot-darab a TV4-en, ezúttal „csak” másfél órában de ismét sorozatrészként. Nagy okosság hogy Temetni veszélyes, különösen akkor ha az elhunyt birtokos húga hangot ad gyanújának miszerint bátyját valaki átsegítette a túlvilágra. Sebaj, mehet hamarosan utána hogy a belga detektív immár két halálesettel foglalkozhasson a kötelező segítőkkel (Miss Lemon, Hastings kapitány meg a többiek). Nyolckor hazai opus tavalyról az HBO-n. A Veszélyes lehet a fagyi ugyanúgy debütálás mint a hétvégén adott Linóleum és ugyanúgy párhuzamos személyiségekkel, ebben Stork Natasa igyekszik kettőnek látszani. Mivel ikreket játszik, a misztikus vonal kilőhető, maradnak a hétköznapok nyűgjei: a testvérpár egyike jómódban él és gyereke is van, a másik orvosként tengődik. Ahogy sejteni lehet, semmi sem fekete-fehér egyiküknél sem, a dokinak például befigyel egy új kapcsolat... Nagyon elspoilerezni nem fogom de annyit elárulhatok hogy az érzelmi zsarolás is szóba kerül benne, érdekesség még az inkább énekesnőként ismert Bódy Magdi felbukkanása.

More human than human rovat:
The Tesla Edition:
Megoldották az önvezető autók egyik legnagyobb problémáját, már a rossz időjárás sem jelent nekik akadályt: „Az Oxfordi Egyetem kutatói által kifejlesztett GRAMME mélytanulási algoritmus okosan egyesíti a kamerák, a lézeres szenzorok és az időjárásálló radarok adatait, így hamarosan már az eső, hó, vagy köd sem jelent majd gondot.” – Sőt, a rendőrség sem:
A robotpilóta átvette az irányítást a részeg sofőrtől, több rendőrkocsi kellett hozzá, hogy megállítsák a kocsit: „Robot Bonnie és Kapatos Clyde kalandjai egy Teslában.” – Azóta már a helyszínelés is lezajlott. Ja nem:
Helyszínelő rendőrök között vágott át egy önvezető robot Amerikában – Küldjék utána a Robotzsarut...
Elkészült az önvezető helikoptertaxi, öt éven belül már utasokat is szállíthat – Attól óvjon meg minket az ég, bőven elég a mostani „biztonság”:
362 ezer önvezető Teslát hívnak vissza Amerikában egy kormányzati vizsgálat után: „Képesek szabálytalankodni maguktól és hát ez nem biztonságos.” – Azóta kicsit nőtt a szám:
Bajban a Tesla, több mint egymillió autót kell visszahívni: „Fájhat Elon Musk feje a szövetségi biztonsági előírások miatt.” – A fene egye meg ezeket a biztonsági előírásokat, hát olyan jól kitalálta pedig!! Amúgy jogos a visszahívás, szabálytalankodni csak a tulajdonosnak szabad:
Teslával ugrattak bele egy kaliforniai kertesház medencéjébe – Á, mi ebben is megelőztük őket a hummeringgel, Teslában is:
A Dunába süllyedt egy Tesla a Tököli komplehajtónál: „Jelenleg is a vízben van.” – Akkor ő sem sokat tökölt :DDDD
Spanyolországban épülne a Tesla újabb európai gyára? – Mégsem Mexikóban? De meglepődtem... – „Ha Elon Musk tartani akarja az ígéretét, hogy húszmillió autót gyártson évente, ahhoz nagyjából tíz gyár kell világszinten.” – Legyen ötvenszer ennyi, hátha akkor több működő modell lesz!4!!négy!

 

CSÜTÖRTÖK, JÚLIUS 13.:
TISZAI TÜSKEVÁR
0
Az elmúlt KARÁCSONYOK nyarak szelleme.

Talán érdemes:
Az M5-ön a Sztankay mozija bevezetőjével együtt kilenctől látható Gaál István 1964-es remekműve, a Sodrásban amihez Sára Sándor is hozzátette a magáét. Baráti társaság fürdik a Tiszában, a hangulatot egyikük eltűnése vágja tönkre. Jellemző hogy csak hiányzásakor veszik észre, amíg jelen volt, senkinek nem tűnt fel, igazából erre a közönyre majd pánikszerű keresésre van kihegyezve az egész. Az HBO-n a múltbeli után a Jövő nyáré a terep nyolctól egy magyar depizésben melynek hősei főiskolai színházi táborban bontogatják tehetségüket. Az igazi dráma a kulisszák mögött, szerelmi háromszöggel robban be ahogy az a mai, szókimondó(nak szánt) alkotásoktól elvárható. Ugyanitt maradva 22:05-kor a popzene és a másság iránt nyitottakat várja Taylor Mac aki egész napos performance-ban zanzásította A populáris zene 240 éves történelmét. Nekünk szerencsénkre (?) csak a százperces kivonat jut, ha másnak nem, kuriózumnak mindenképp jó. A szomszédban (HBO3) kajás doku kilenckor arról hogy Mit eszünk?, az eddig főleg komikának elkönyvelt Zooey Deschanellel. Nem csak miatta de az ismertetőt olvasva is azt hihetnénk hogy vígjátékkal van dolgunk merthogy a food shaming legfőbb áldozatait (zsír, olajok, csokoládé) igyekeznek rehabilitálni. Akinek bejött a tálalás az 21:20-kor újabb adagot kaphat belőle, én bízok benne hogy az alkoholról is lesz ilyen, addig is lakjunk jól hírekkel:

Kössz, egészség! rovat:
rossz szokás – Kiderült: ennyien és ezért étkezünk a vécén ülve: „A kutatók az evést, mint önnyugtató cselekvést vizsgálták, valamint arra keresték a választ, hogy ehhez sokan miért a fürdőszobát választják.”LESZAROM Ja nem ma, lapozzunk:
Először lehet laborban növesztett csirkehúst kapni az Államokban: „Két vállalat is megkapta a zöld jelzést arra, hogy értékesítse a laborban, sejtekből növesztett termékeit az amerikai piacon.” – Varázsgombával vagy anélkül? LOL!!
Növényi alapú tojást és garnélarákot dob piacra a Nestlé – ...avagy mi fán terem a tojás és a rák? Hamarosan megtudjuk, ha akarjuk, ha nem:
Környezetvédelmi okokból nem kínál többé húst egy három Michelin-csillagos New York-i fine dining étterem: „Se hús, se hal. Pedig az Eleven Madison Parkot pont azok tették híressé.” – Majd megtanulják saját kárukon hogy GET WOKE, GO BROKE more hal than hal:
Megkóstolná? 3D-nyomtatással, állati sejtek felhasználásával készítettek halfilét: „Elkészítették a világ első, állítólag konyhakész halfiléjét, ami 3D-nyomtatással és sejttenyésztéssel készült. A tervek szerint már jövőre a tányérokra kerülhet néhány országban.” – Lesznek gondok az eredetiségvizsgálattal...
Otthagyja az ötcsillagos londoni hotel éttermét a sztárséf, mert nem készíthetett csak vegán menüt: „Daniel Humm szerint nincs más út, csak a teljesen növényi táplálkozás, a Claridge's vezetése nem értett vele egyet.” – Majd valaki kitalálja hogy vegetable lives matter too, de addig is:
Ez a lenyelhető, sós hínárból készült eszköz kiválthatja az okosórákat futás közben: „A Sussexi Egyetem kutatói megalkottak egy olyan érzékelőt, mely teljes egészében környezetbarát anyagokból épül fel, és az egészségügy mellett a futóknál is jó szolgálatot tehet.”ÉS MÉG AZ ORRODAT IS TISZTÍCCSA ...avagy hogyan kapcsoljuk össze a dolgok internetét a veganizmussal :DDD
Együnk lejárt élelmiszereket! Együnk lejárt élelmiszereket?!: „Rizsek, tészták, konzervek, csokik, amelyeken a dátum lejárt: kidobjam vagy legyintsek rá, és megegyem? Milyen esetben kell megszabadulni tőle, és mikor jó még az akár többéves étel is? Egyáltalán, mit jelent az, hogy „minőségét megőrzi”?” – Most akkor mégsem a műhús és a dögevés a menő? LOL!!

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés