2023. 07. 22.
Nayólvanakkor. (júl. 22-23.)
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
Nayólvanakkor. (júl. 22-23.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚLIUS 22.:
QUEEN OF THE SEASON
0
Where are my DRAGONS Byrds?!

Talán érdemes:
A Cinemax 2-őn rendhagyó dráma fél kilenckor Angolából. Az ottani polgárháborút ezúttal rajzfilmes formában, női szemmel látjuk: a harcok közben eltűnt férje keresésére induló Nayola lányát saját anyjára, Lelenára bízza. Természetesen ő sem tér haza és a kis Yara nagyanyja óvó tanácsai ellenére lázadó rapper lesz. A féltés jogos bár egy éjszaka így sem a rendőrség kopogtat az ajtón hanem machetét lóbáló titokzatos látogató. Szűk egy órával utána 21:20-kor koprodukciós kosztümös tabló az M5-ön Trine Dyrholmmal aki a Szívek királynője most Az észak királynőjeként mutatja meg, milyen is volt az uralkodók élete az 1400-as években. I. Margit legnagyobb eredménye hogy összefogta a skandináv országokat, egyedül az örökösödéssel voltak gondok. Vér szerinti fia halála miatt nővére gyerekének (Morten Hee Andersen) kiházasításával Anglia felé nyitna ám ekkor felbukkan a halottnak hitt Olaf. Vele együtt a pletyka is újraéled miszerint eleve anyja akarta eltenni láb alól... Közben 21:00-kor Lynyrd Skynyrd-osan elnevezett (Free Byrd) buddy movie a Filmbox Extra HD-n. A középkorú sofőr Jay (Randy Nazarian) új otthonába fuvarozza a morgós vénember Harry Byrd-öt (Raymond J. Barry). Road tripjük során a két férfiből lassan barát lesz, erre sarkallják őket az útjukat bonyolító meglepetések is amik közül a váratlanul feltűnő táncosnők még a kezelhetőbbek közé tartoznak.

Shakira rovat:
Shakira Piquét is beleszőtte érzelmes beszédébe, amit egy díjátadón mondott: „Az énekesnő többek között a hűségről és az elmúlt időszak nehézségeiről beszélt.” – Hát igen, ő már csak tudja:
Shakira most Lewis Hamilton oldalán tűnt fel egy hajón: „A bulvársajtó nagyon keresi az énekesnő új társát, a napokban már Tom Cruise-zal is összehozták.” – Inkább csak Cruise hozná össze magát vele:
Tom Cruise szívesen lenne Shakira kispárnája: „Kicsit olyan, mintha a bulvárújságírás lenne a sztárok új Tindere.” – Akkor mi a f***nak közlitek le ti is b+?!
Összejöhetett Shakira és Lewis Hamilton: „Jó hangulatban kapták lencsevégre a két sztárt.” – ...vagy mégsem jöttek össze:
Sztárparádé: együtt bandázott Tom Holland és Lewis Hamilton – Mindig is gyanúsak voltak nekem... Sebaj, közben Shakira is kárpótolta magát:
Shakira egy 13 évvel fiatalabb, híres sportolóval randizgatGY.Ű.L.Ö.L.D.!!4!!4!4 négy Ja nem, ez tőle üvegplafon-áttörés :DDD
NEM – ezzel a felirattal üzent Shakira a párizsi divathéten: „Valami oka csak volt, hogy ezt öltötte magára.”Nomen est omen: NEM volt, szimplán csak promózta a lemezét:
Kiderült, kinek írta legújabb dalát Shakira: „Csütörtökön jelent meg az énekesnő legújabb szerzeménye, az Acrostic.” – Kitalálom: Piqué, toxikus maszkulinitás, görlpávör...ja nem:
LOL – Fordulat: Shakira és Piqué nyitott kapcsolatban éltekMAGYARUL: KAYFABE. Nem láttam jönni!44!!LOLXD!!!4!4négy

 

VASÁRNAP, JÚLIUS 23.:
UTÁNUNK A HOLNAP!
0
Nolly Trolls.

Talán érdemes:
Haladjunk fontossági sorrendben! A Magyar Mozi TV-n Bacsó Péter ritkán adott társadalomkritikája kilenckor Karinthy Ferenc művéből. A Tegnapelőtt a hazánkra oly jellemző pálfordulások jegyében telik, hősnője (Igó Éva) egyházi iskolától jut el a kommunista mozgalom legaljáig (besúgás, kékcédulás választások). Bár a Tanú az ismertebb, de ez is van olyan jó kór-kép, mondjuk tény hogy keserűbb nála (és ebben is szerepel Őze Lajos). Az HBO-n sorozat egy sorozatSTÁRról nyolckor, Noele Gordont (Helena Bonham Carter) egész Anglia a becenevén (Nolly) szólította. Érthető hiszen majd’ ötven évnyi tévés jelenlétével sokaknak szinte családtagnak számított a Crossroads szállodatulajdonosaként. Bár akkoriban még a szappanoperák is jobbak voltak de bőven köthetők hozzá tartósan értékes dolgok is ám ha azt hisszük hogy a nézettség meghatotta a fejeseket, hát nem. Sokan pikkeltek a sikeres, folyton céltudatos Gordonra aki az irigyei általi kisstílű kirúgás után is a talpára esett bár nyilván nem örült neki hogy hátba szúrták. Akinek bejött azt további két rész várja ugyanitt, remélem fogják majd ismételni mert nosztalgiának, tisztelgésnek és jó értelemben vett female empowermentnek egyaránt kiváló. 20:30-kor spanyol regényadaptáció a Cinemax 2-őn. Ötgyerekes nagycsaládhoz ugrik be véletlenül egy kiránduló (Ricardo Gomez) akinek „hála” szép lassan kiderül mit is rejt valójában a Ház a kaktuszok között. A tüskés növények legnyilvánvalóbb IRL párhuzama a férj (Daniel Grao) de a hozzá látszólag nem illő, nemesi származású feleséget (Ariadna Gil) sem kell félteni. Irodalomközelben maradva Szerelem könyveként voltmár nálunk kilencvenes évekbeli American Pie-előd de ma 23:40-kor romantikázást kapunk ezzel a címmel a TV2-őn. Küszködő angol író legutóbbi dobása bestseller lesz Mexikóban, kiadója addig ütné a vasat amíg meleg így reklámkörútra küldi. Odaérve megvan a magyarázat, a helyi fordító ugyanis túlfűtött lányregényt csinált belőle, ha már a saját hasonló ötleteiért nem kapkodtak. A kényszer szülte nyerő páros mindkét tagja ambivalens érzelmekkel viseltetik a másik iránt de a pénz nagy úr és miatta merül fel hogy esetleg közösen folytassák a dél-amerikai verziót. Én is ezt teszem, csak hírekkel:

A seksz, a szipu rovat:
The Mexikó Edition:
Társelnököt csinálna a feleségéből Nicaragua elnöke: „Őt találta a legalkalmasabbnak.” – Ok, de nem a lovát választotta mint Caligula...na majd legközelebb:
Kajmánt vett feleségül egy mexikói polgármester: „Szerelem nélkül nincs házasság – mondja a városvezető.” – ...és a Krokodili után itt is jöhet a Dutyidili:
Hat foglyot találtak felakasztva egy ecuadori börtönben – Sőt, azóta még többet:
Elszabadult az erőszak egy ecuadori börtönben, legalább 12 rab meghalt: „Eddig már több százan haltak meg börtönlázadásokban az országban.” – A rossz példa ragadós:
Legalább 41 ember meghalt egy hondurasi női börtönben kitört lázadás során: „Rivális bandák csaptak össze, majd egy felgyújtott cellából tovaterjedő tűz szedett sok áldozatot.” – A férfi patriarchátus felelőssége megkerülhetetlen! #FEMALE GANG MEMBER LIVES MATTER!44!44
3000 éves múmiára bukkantak egy perui szeméttelep alatt: „A San Marcos Egyetem kutatói előbb eltávolíttattak 8 tonna szemetet, majd feltárták a limai szemétlerakó alatt található területet. Legnagyobb meglepetésükre egy ókori múmiára találtak.” – ...és ha megéri az utókor, a mostaniak is hagynak rájuk leleteket:
Negyvenöt zsák emberi maradványra bukkantak Mexikóban: „Minden jel arra mutat, hogy a zsákok egy ügyfélszolgálat eltűnt munkatársait rejtik, de az nem derült ki, hogyan és miért haltak meg.” – Közben a gyilkosok is rájöttek hogy lemaradt az „indoklás”:
Műanyag zsákba csomagolva találták meg egy mexikói újságíró holttestét: „Az elkövetők egy üzenetet is hagytak.” – Hát, legalább még tudnak írni :SSS

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés