2023. 07. 29.
Halu-woman returns. (júl. 29-30.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Halu-woman returns. (júl. 29-30.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚLIUS 29.:
A TERMELÉS KORONÁI
0
A SZÁMOLÁS szótárazás joga.

Talán érdemes:
20:30-kor megint animáció a Cinemax 2-őn, megint valós problémákkal de elszálltabban mint legutóbb Angolából. Mondjuk Japánban hagyománya van a bizarrságoknak de a Szomorú fűz, szendergő asszonyban kimaxolták amit lehetett, a lelki problémáktól (skizofrénia, kapcsolati kiégés) szenvedő főszereplők ugyanis a fővárost mentenék meg a földrengéstől. Ez eddig normálisnak is tűnhetne csakhogy A GALAXIS Tokió őrzőit egy óriás, beszélő béka, egy kóbor macska és egy cunami (!) segíti küldetésükben. Az alapszitu melletti legfőbb érdekesség a magyar származású Pierre Földes aki rendezte és a béka hangját is adja, én a kedvéért belekukkantok. Közhely hogy zsenialitás és mentális egészség nem mindig járnak kéz a kézben, kilenckor erre kapunk példát az M5-ön. A XIX. század végének szótárán dolgozó brit tudós (Mel Gibson) legnagyobb segítsége rejtélyes szakmabelije aki még a babérokat learatni sem mutatja meg magát. Végül ő utazik hozzá a broadmoori sárga házba de itt éri az igazi meglepetés ugyanis a nélkülözhetetlen szócikkeket az egyik bentlakó küldte. Úgy tűnik a díjakat odaítélő bizottság tagjai mintha direkt ignorálnák Penn-t holott A professzor és az őrültben egyáltalán nem tolta fullba a kretént (Natalie Dormer meg sokadszorra bizonyítja hogy több van benne a GoT-nál.). Szűk félórával utána 21:20-kor újabb szerető és család között ingázó férfi a Dunán. A gyermekorvos Zdenek (Jirí Bartoska) kívülről valóban A teremtés koronája ám a látszat mögött ott lapul kolléganőjével folytatott viszonya. Mikor amannak is leesik hogy csak arra kellett és a boldog nyugdíjas éveket se fogja vele tölteni, felönt a garatra és botrányt okoz ami a férj sztrókjához vezet. Az eseményt itt is három női generáción át követjük, az első Zdenek feleségéé (Zuzana Kronerová) aki hűtlen társa ápolását a legmegfelelőbbre bízza vagyis arra akivel megcsalták. A második nézőpont kettejük gyermekéé (Zuzana épp a váláson vacillál), a harmadik pedig a lányunokáé akiben egy világ dől össze a bálványozott nagyapa „elbukásával”. Petr Kolecko darabja hol vidám, hol szomorú, Bartoska mellett a feleségét játszó Kronerovát kell kiemelni de a többiek is hozzák az egyenletesen magas színvonalat. Más. A Távol-Kelet mitologikus majma voltmár nálunk gyerekfilmes formában de 22:50-kor akciózásba szőtték bele az AMC-n. A készítők nem erőltették meg magukat így nekem kell kijavítanom a tévedéseiket, kezdem is azzal hogy A sötétség istene korántsem Hanuman, hozzá inkább jó dolgokat kötnek. Mondjuk a Gonoszt nem ő képviseli hanem az apokalipszis négy lovasa meg a nekik gyerekeket áldozók, az általuk megölt igazságosztó testébe költözik a majomkirály lelke. Pearry Reginald Teo fogta a Nagy zűr Kis-Kínában rejtélyeit és párosította őket a Rajtaütés, az Oldboy ill. bármelyik véres PC-játék közelharcaival, a végeredmény Dominique Swain e heti második jelenésével együtt színes és felszínes.

„Zene” és „film” rovat:
The Spice Girls Edition, mert őket sem ússzuk meg:
rázdfel – híres – Hogyan alakult meg a Spice Girls?: „Mi vezetett ahhoz, hogy csak négy évig működjenek?” – Röviden? Az hogy SENKI SEM A ZENÉJÜKÉRT SZERETTE ŐKET az igényekkel együtt a korszellem is megváltozott, különösen Geri vallomását érdekes újraolvasni mai aggyal: „Geri Halliwell (...) Chris Herbertnek könyörgött egy lehetőségért. Idősebbnek nézett ki, mint a többi lány (20 éves volt akkor). Amikor a koráról kérdezték, ő azt mondta: „Annyi idős vagyok, amennyinek szeretnél. Lehetek tíz is nagy mellekkel.” – ...és pár évvel később a t.A.T.u. értelmi szerzője ezt a vonalat is kiaknázta :SSS
Rendszeresen csöcsörészték egymást a Spice Girls tagjai: „Mel B imádja a melleket.”AZOKAT ÉN IS, LOL Vagy nem, mert:
Mégsem volt leszbikus románc a Spice Girls tagok között?: „Mel B állítása szerint viszonya volt Geri Halliwellel a Spice Girls fénykorában. Most végre Geri is megszólalt.” – ...de nem azt mondta amit hallani szerettem volna:
Geri Halliwell 19 év után kért bocsánatot azért, hogy kilépett a Spice Girls-ből: „Végülis épp itt volt az ideje!” – A „zenéjéért” mikor fog bocsánatot kérni?!
Recorder – Miért viccesek ezek a gyerekruhába bújt felnőttek?: „A Spice Girls-őrület, a chatszobák: ilyen volt valójában 13 évesnek lenni.” – Szerencsére ez már a múlt...oh wait:
Újra összeállhat az öttagú Spice Girls, méghozzá egy történelmi esemény apropóján – Akkor itt is linkelem amit Lana Del Rey-nél.
Victoria Beckham annyira berúgott, hogy egy taxiban kezdett vetkőzni – Jó sokat ihatott ha azt hitte hogy már a reunionra viszik, de legalább gyúr rá:
David Beckham zsebre dugott kézzel mutat be minimáltáncot, miközben felesége Spice Girls-t énekel: „Valószínűleg nem fogják bevenni a volt labdarúgót a 2024-es Spice Girls-összeállásra háttértáncosnak.”Plot twist: énekelni fog :DD

 

VASÁRNAP, JÚLIUS 30.:
MŰSZAKVÁLTÁS...
0
...az íróasztal mögött.

Talán érdemes:
20:00-kor Akira Kuroszava-adaptáció az HBO-n, az originált ráadásul az Ivan Iljics halála ihlette, már ennyiből látható az Élj! örökérvényűsége. A II. V.H. utáni Londonban vagyunk, itt érint meg a halandóság szele egy unalmas aktakukacot (Bill Nighy), igyekszik is a hátralévő időt a lehető legjobban kihasználni. Az ilyenkor szokásos tévutak után végül munkatársnője (Aimee Lou Wood) indítja el a helyes irányba, ő pedig a maga hatáskörén belül jobbít a dolgok állásán. Ne gondoljunk nagy tettekre, pusztán arról van szó hogy elhárítja a bürokratikus akadályokat egy játszótér létrehozása elől. Félórával később (20:30) aktuális indie-alkotás a Cinemax 2-őn melyben két, bevándorló hátterű tanuló kísérel meg öngyilkos merényletet sulijuk ellen. „Csak” egyikük hal meg úgy ahogy tervezte, a másikat ártatlannak vélve a mentősök viszik el. A Műszak kesztyűs kézzel nyúl robbanásveszélyes témához de legalább hozzányúl, utána az M5-ön a megszokottól eltérő háborús dráma 22:25-kor. Francois Civil játssza a csodabogár, denevér-hallással rendelkező tengeralattjáró-matrózt aki képes kiszűrni a Baljós Hullámokat. Extra képességéért még különcségeit (füvezés) is eltűrik neki, azt már kevésbé tolerálják hogy egy rosszul értelmezett jellel közelebb hozza a nukleáris apokalipszist. A Le chant du loup emeli a Das Boot, a Hunt for Red October meg a K-19 tétjeit bár így is a mélytengeri jármű neve (Titan) fog feltűnni. Remélem ennél több jövőbelátás nem lesz benne (atomháborús fenyegetés, stb.), a színészek közül Mathieu Kassovitz és Omar Sy lehet ismerős.

A seksz, a szipu rovat:
The Bikini Edition:
műszempillája libeg a szélben – Aisleyne Horgan-Wallace mikroszkopikus Chanel-bikiniben strandolt – Ha kicsi a bikini azabaj, ha túl nagy a cici akkor meg azabaj:
Chelsea Handler bikiniben illusztrálta, hogy a mellei nem férnek el semmiben: „Szegény párára egyetlen fürdőruha sem jön fel, vagy ha igen, akkor olyan, mintha nem is lenne.” – Majd Harvey Weinstein belájkolja.
Szeretettel bemutatjuk a nap legkínosabb fotóját: „Ilyen az, amikor egy bikinimodell rosszul megválasztott dekoltázsa találkozik a gyanútlan átlaggálázóval a nagy jótékonykodás közepette.” – Lásd fentebb...
ez az első – Az első modern bikini: „Tervezője, Louis Réard, úgy vélte, a bikini olyan hatást vált ki a férfiakból mint egy atomrobbanás. Igaza volt!” – ...és tényleg, mert:
Óriási botrány kerekedett, amikor 1946-ban bemutatták a bikinit – Azóta már ezt is túltolták:
A nők is félmeztelenül úszhatnak a berlini uszodákban: „A nemek közti egyenlőség jegyében döntöttek úgy, hogy megváltoztatják az uszodák házirendjét.”DEHÁT NINCSENEK IS NEMEK akarom mondani A SARIATANÁCS LÁJKOLTA EZT de legalább fakultatív és inkluzív...ja nem az:
Amelyik katalán uszoda nem engedi a toplesst, félmillió eurós büntetést fizethet: „Kötelező lenne engedni, mégsem teszik.” – Felkészül a többi testrész:
Észkombájn – Fantasztikus móka és hatalmas médiahekk volt a világ egyetlen nudista sífutópályája: „A kitalálói, egy osztrák hüttés és egy német ikerpár csodásan szórakoztak az egészen, megfejték a tévétársaságokat, és még egy hihetőnek tűnő képeslapot is kiadtak – csak évekkel később leplezték le őket.” – Azóta beérte őket a fejlődés, nincs akkora ostobaság amit ne kajálna be a mainstream.
Ha szereti a bikiniben ólálkodó Sienna Millert nézni, akkor van egy jó hírünk – Nekem is, LESZAROM de nem ma,

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés