2023. 09. 04.
Emily's Tale (szept. 4-5-6-7.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Emily's Tale (szept. 4-5-6-7.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, SZEPTEMBER 4.:
RÓZSÁKAT FARROW-NAK!
0
Truly a shepherd of his BROTHER lover.

Talán érdemes:
A Cinemax 2-őn 1985-ös Woody Allen-opus fél kilenckor (vagy holnap ugyanitt 11:00-kor). A Kairó bíbor rózsája talán az első meta-filmek egyike: megszállott mozirajongó pincérnő (Mia Farrow) álma valósággá válik amikor kedvenc főhőse lelép a vászonról. A bonyodalmak ott kezdődnek hogy egy személyben három pasit kap: a Purple Rose of Cairo kalandorát, az őt játszó Gil Sheperdet, valamint a Gilt játszó Jeff Daniels-et. A rendező maga nincs ott benne de Mia Farrow karakterében nem nehéz észrevenni (ahogy Pirandello Woodyra gyakorolt hatását sem). 21:00-kor millió dolláros bébik a Mozi+-on Dolph Lundgren mellékeskedésével, meglovagolva a női ketrecharcos-trendet, mind az angol (Female Fight Club ill. Female Fight Squad), mind a magyar címmel (Harcos Amazonok Klubja) a Fight Club rajongóira kacsintgatva. A sztori maga már nem olyan összetett mint amazé: ex-bunyós (Amy Johnston) ringbe száll hogy így segítse testvérét (Cortney Palm). Johnston statisztából-kaszkadőrből küzdötte fel magát de azt kell mondjam drámaként és akciózásként is jobban működne Gina Caranóval (asszem 2017-ben még nem volt eltörölve). A retekklubbon az ország talán legrégebb óta futó musicalje előtt tisztelegnek tizenegykor a XXI. században merthogy a Macskák gyakorlatilag negyven éve folyamatosan műsoron van. Ebben Webber zenéje mellett az is közrejátszott hogy az ősbemutató még bőven a szocializmusban volt amikor ki voltak éhezve az emberek a „tiltott gyümölcsre”. A hype mit sem ért volna a Madách stábjának lelkesedése nélkül akik ugyanezt a bravúrt később a Józseffel is megcsinálták (de említhetném akár a Padlást is itthonról). Ha már zene, 22:55-kor ötvenéves társadalomkritika a Magyar Mozi TV-n Eisemann Mihály Bástyasétány 77-je után szabadon. Ezt dolgozta át Gazdag Gyula és így lett belőle a Bástyasétány hetvennégy ami az eredeti tartalom mellett a darab születéséről is szól. Két szerző (Iglódi István, Evald Schorm) keres egy témát, a stílus operett, a helyszín lepusztult ház. Az ide csődített szereplőkkel aztán felpörögnek az események mert nem hajlandóak úgy viselkedni ahogy az a változó librettóban írva vagyon. Talán kissé eljárt felette az idő de Monori Lili, Pogány Judit és Koltai Róbert javít a pontszámon.

LESZAROM a kardashianokat...
...és az egész családjukat.
Horror sorozatban fog szerepelni Kim Kardashian, itt az első kép a karakterről – Ennyi plasztikai műtét után az egész család mehetne az American Horror Story-ba a valóságsó helyett:
Kim Kardashian több mint egy évtized után sem unja a valóságshow-kban szereplést – Unom én helyette is: LESZAROM.
sorozat – Dráma, intrika, siker, pénz: érkezik a The Kardashians következő évadaMEGHALTAK, MÉGIS ÉLNEK Visszavonultak de örökké velünk lesznek, ha nem ők akkor a porontyaik:
Felnőttként is irigykedünk North Westre, hatalmas 10. szülinapi bulit szervezett neki Kim Kardashian – Én nem irigykedek, egyszerűen LESZAROM.
Merész pólót adtak kislányaikra a Kardashian anyukák – Á, nem a ruha a merész:
Kylie Jenner a TikTokon villog ötéves lánya 13 milliós Rolex órájávalLESZAROM A zsebtolvajok lájkolták ezt!
Először lett a Vogue címlapsztárja a 67 éves Kris Jenner, valódi dívaként pózolt a magazinnak – Öreg is, híres is, stílusos is...LE is SZAROM.
Kyle Jenner lett a Dolce & Gabbana új arca, de nem csak azt mutatta meg magából – ...hanem azt is hogy NEMET VÁLTOTT LESZAROM.
Nagy durranásnak szánta a Bratz a Kylie Jenner-babákat, de csúnyán félresült a dolog – Azért mert LESZAROM most a Barbie a menő :DD

 

KEDD, SZEPTEMBER 5.:
2 KNIGHTS, 1 CUP
0
A FEKETE pupák lovag mindig győz!

Talán érdemes:
Haladjunk visszafelé! 23:00-kor Grunwalsky Ferenc ismétlésgyanús krimije a Magyar Mozi TV-n. Az óvatos duhaj betörő, Bogár Pál (Gáspár Sándor) szabadulása után ott folytatja ahol abbahagyta csak még körültekintőbben: magányos farkasként nem fél az árulástól, osztozkodnia meg csak a hozzá legközelebb állókkal kell. Azonban a hivatalos szervek mellett a rivális kollégák is utaznak rá, meg is környékezik a Bogárt bevetéseire fuvarozó sógorát... A Kicsi, de nagyon erős ma már főleg Mucsi Zoltán miatt érdekes. Egy órával előtte tízkor művészkedős furcsaság az HBO-n Terrence Malicktól, a hazánkfia Nicolas Gonda producerkedésével. Zűrös halivúdi forgatókönyves (Christian Bale) élvezi az álomgyár sekélyes örömeit (nők, partik), addig se kell testvéreire gondolnia. Közülük az egyik öngyilkos lett, a másik meg csóróként vegetál, az élők közt lévő árkokat tovább mélyíti hogy apjuk (Brian Dennehy) a befutott fiát kedveli jobban. Ő ekkor kételkedni kezd világa anyagiasságában és önfelfedező útra indul amit hat részben, hat nővel abszolvál, félig az angyalok városában, félig Las Vegasban. Bár sokaknak kaotikusnak tűnhet, a beavatottaknak hamar leesik hogy a Kupák Lovagja fejezeteit Tarot figurákról nevezték el SPOILER kivétel a lezáró „Szabadság” SPOILER VÉGE, szóval van rendszer Malick őrületében csak meg kell találni. Ezért és a stáblista (Cate Blanchett, Natalie Portman, Antonio Banderas, Sir Ben Kingsley) kedvéért érdemes bizalmat szavazni neki, de megértem ha lesz aki lepattan róla. Újabb ugrással 21:00-kor és a Viasat3-on találhatjuk magunkat egy hasonlóan elszállt alkotással amiben Rachel McAdams lesz Az időutazó felesége. Férje (Eric Bana) betegsége miatt (látszólag) véletlenszerűen tűnik fel majd el de kapcsolatuk így is kiállja az idő próbáját, már csak az a kérdés hogy gyerekükben vajon a papa vagy a mama génjei dominálnak-e majd.

When Harry met SALLY Meghan rovat:
Harry herceg olyat tett, amit a királyi család tagjai soha nem tennének: „A bíróságon politizálni kezdett, és bírálta a brit kormányt.” – De hát már nem is tagja a királyi családnak:
Harry herceg már sehol sem „Ő Királyi Fensége”: „A brit királyi család hivatalos honlapjáról eltűnt a HRH titulus a sussexi herceg neve mellől.” – Így már ez is érthető:
Harry herceg kapott egy pofont a királyi családtól: „Brit sajtóértesülések szerint a sussexi hercegi pár nem kapott meghívót a családi összejövetelre, amelyet II. Erzsébet királynő halálának első évfordulójára terveznek.” – ...és a JÓ HÍREK pofonok csak jönnek és jönnek:
„Attól, hogy híres vagy, még nem leszel tehetséges” – Meghan Markle újabb pofont kapott – MUHAHA, azt remélem is: „Ezúttal (...) a United Talent Agency vezérigazgatója, Jeremy Zimmer bélyegezte tehetségtelennek a sussexi hercegnét. Zimmer Cannes-ban, egy reklámfesztiválon beszélt a podcastok és a hírességek kapcsolatáról. „Kiderült, hogy Meghan Markle nem volt egy nagyszerű hangtehetség, vagy egyáltalán bármilyen tehetség” – mondta Zimmer, hozzátéve, hogy attól, hogy híres valaki, még nem lesz tehetséges.” – A hírnév kifogyott, tehetség meg nem is volt, a férjében sem:
„Ez nagyon furcsa. Harry herceggel ordibálok” – a Tartalék szellemírója felidézte a viharos közös munkát: „Harry herceg szellemírója, J. R. Moehringer a New Yorker magazinba írt egy cikket arról, hogy milyen volt a közös munka a Tartalék (Spare) főhősével. Rögtön az elején kiderül: viharos.” – Nincs mese, a könyv írója is írjon könyvet a könyv megírásáról.
Chris Rock úgy adta vissza a pofont Will Smith-nek, hogy Meghan Markle füle csengett tőle: „Egy évbe telt, hogy érdemben reagáljon az azóta szinte önálló életre kelt Oscar-pofonra, de mindezt egy 40 millió dolláros Netflix-különkiadásban tette. A reakciója azonban csak a bónusz volt: Chris Rocknak, miután néhány évtizeddel ezelőtt megforgatta a kést a világban a humorával, még 58 évesen is van mondanivalója róla.” – Van aki újra feljut csúcsra és van aki nem, bárhogy is teper:
Harry herceg és Meghan Markle csattanós választ adott a károgóknak – Én amondó vagyok hogy LESZAROM várjuk ki az utoljára nevetés idejét :DDD

 

SZERDA, SZEPTEMBER 6.:
SPARE YOURSELVES...
0
...WINTER your drinks are coming!

Talán érdemes:
A Cinemaxon félreérthetően (Szerelmem a faterom) elkeresztelt, valóságalapú dramedy nyolckor, ami egyben Lil Rel Howery nagyon rövid időn belüli második jelenése is. Miután apja (Patton Oswalt) rendszeresen cserben hagyja, fia (James Morosini) nem hajlandó szóba állni vele. Mit tehet az apa? Potenciális barátnőt kreál a gyerekének, ellopva egy vonzó pincérnő (Claudia Sulewski) identitását. Morosini saját esetét filmesítette meg, az eredmény olyan mint a netes fail videók: egyszerre akarjuk nézni és elfelejteni hogy ilyesmi egyáltalán megeshet (főleg a srác és „csaja” seksztingelésénél). Részemről kihagyom, akkor már inkább a Mozi+-on egy ismétlésgyanús (vagy csak sokat emlegetett) B-movie 22:55-kor a zsáner STÁRjával, Christopher Lamberttel mint Beowulffal. A Sötétség harcosa steampunk elemekkel, Rhona Mitra kardforgatásával és Layla Roberts melleivel bővíti a klasszikus mítoszt ami egyszerre játszódhat a múltban vagy a globális katasztrófa utáni új sötétségben. Az biztos hogy a Götz Otto várának lakóit tizedelő Grendel sokat tanult a predátorok harcmodorából de Lambertet ismerve ezúttal is csak egy maradhat, max. kettő mert a csajokat talán nem hagyja hátra. Este tizenegykor a Dallas rajongóit várják Linda Gray-jel a Story4-re egy harmatgyenge de legalább rövid (nyolcvanperces) romantikázással. A felállás a megszokott: megrögzött szingli esküvőszervező (Danica McKellar) tőle teljesen eltérő munkatársában (Paul Greene) találja meg a Zigazit. Gray mellett Robin Givens a másik húzónév de a Mindent a tökéletes esküvőért! velük együtt is több néven futott, gondolom a Lifetime azután keresztelte át Perfect Match-re miután leesett nekik hogy Perfect Wedding néven voltmár egy thrillerük.

A természet visszavág rovat:
Valóságos városokat építenek a víz alatt a polipok Ausztrália partjainál: „A polipokkal kapcsolatos ismereteket is megváltoztathatják a Kelet-Ausztráliában felfedezett polipvárosok, ahol több állat él egy helyen, különféle építményekben.” – Még jó hogy a parton biztonságban vagyunk...ja nem:
Az ember nyugodtan ejtőzne a strandon, erre jön egy dingó, és fenéken harapja: „Az ausztráliai K'gari-szigeten rendszeresek a dingótámadások.” – Ha hétfő lenne leszarnám.
Óriási teknősök támadtak fürdőzőkre Horvátországban: „A dalmáciai Ciovo szigeténél előbb egy nőt harapott meg egy állat, néhány nappal később pedig egy férfi számolt be arról, hogy alig tudott elmenekülni egy agresszív hüllő elől.” – Egyre több állat mutatja ki a haragját:
Vidratámadás ért három nőt Montanabán: „Egyikőjük súlyosan megsérült.” – Lehet hogy túl közel ment a Montanában épült vidravároshoz.
Riadalmat okozott egy bepörgött tonhal Máltán: „Videóra vette egy partról szemlélődő strandoló, ahogy egy tonhal felfordulást okoz a Ghadira-öbölben.”Wait, a challenger appears:
Videó: Egészen a strand közelében úszkált egy kardhal Szardínia partjainál: „A hal látszólag teljes lelki nyugalommal mozgott a vízben - a fürdőzők már kevésbé.” – Bezzeg a cápák közt milyen nyugodtak voltak.
Amire a legkevésbé számítasz, hogy egy nap 8 vaddisznó randalírozik az erkélyeden: „Egy olasz családi ház teraszán bukkant fel egy vaddisznócsalád, amiről videó is készült.”Wait, a challenger appears:
Videóra vették, ahogy egy elefánt békésen sétálgat egy olasz körforgalomban: „A porcelánbolt biztos zárva volt.” – És mi van ha ő irányítja a forgalmat?!

 

CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 7.:
WITHERING HIGHS
0
Jó hátszéllel a HULLÁM domb hátán.

Talán érdemes:
A mai programok mindegyike az HBO-ra jön, előbb nyolckor egy nagyon friss biográfia Emily Brontëról (Emma Mackey) és az Üvöltő szelek keletkezéséről. Frances O'Connor felmondja a kötelezőket (akkori elvárásokkal szembemenő nők, stb.) de elég sokat hozzá is költ. A toldások legnagyobbika Emily felemás románca a műpártoló Weightmannel (Oliver Jackson-Cohen) ami a valóságban egyáltalán nem így történt. Egynek elmegy de azért olvassunk utána, ugyanitt maradva tényfeltárás 22:10-kor. A BS Középiskola rövidítésének feloldása Bishop Sycamore és nem létezik, csak egy Roy Johnson nevű csaló találta ki hogy futballcsapatot (Centurions) verbuváljon pár hiszékeny kölyökből. A tétmeccsen kikapás csak ízelítő volt a fekete levesből, mire leesik nekik a B. S. másik angol jelentése (bullshit) már késő, rendes egyetemek helyett a Theranos sportkiadásába kerültek be. Háromnegyed éjfélkor továbbra is itt maradva optimistább széria amiben a visszavonult extrémszörfös, Garrett McNamara pattan újra deszkákra és lesz bajnok amikor megneszeli hogy a portugáliai Nazare-ban rendszeresek a 30 méteres hullámok. Kívülállóknak fura vagy komikus lehet ahogyan a McNamara és társai keresik az egyre nagyobb (és veszélyesebb) vízfalakat de egyrészt nem ártanak vele senkinek, másrészt meg látványos. Átverésekre visszatérve:

Bitcoin rovat:
k – Januárban jöhet a Facebook kriptovalutája, a Libra coin: „A digitális valuta kezdetben stabil coin formában fiat pénzhez, a dollárhoz lesz kapcsolva.” – Ha olyan stabil, minek neki rendes pénzes támogatás?
Kripto – Már csak 2,5 millió kibányászható Bitcoin maradt: „A Bitcoin bányászoknak is leáldozik egyszer... bár nem mostanában.” – Hé, nem úgy volt hogy ez az elektronikus izé újratermelődik csak áram kell hozzá? LOL!44!
Vége az egyik legnagyobb bitcoinos pénzmosodának...and nothing of value was lost that day, a birkák meg csak most vágnának bele:
BITCOINBÁNYÁSZAT OTTHON: MEGÉRI CSATLAKOZNI A DIGITÁLIS ARANYLÁZHOZ? – Muhaha, hát persze, nagyon kifizetődő:
C – A kriptovaluta adósság súlyos következményei: egy Dél-Koreai egyetemista fegyveres rablásba keveredett – Vigasztalja a tudat hogy ha maradt volna a kriptónál, akkor is a KRIPTÁBAN böriben kötött volna ki:
Kenyéren és vízen él a korábbi „kriptokirály” a börtönben az ügyvédje szerint: „És állítólag még a gyógyszereit sem kapja meg rendesen a korábbi milliárdos, akinek az év elején egy csapásra összeomlott az élete.” – A távolban valahol felsír egy Elizabeth Holmes.
A kriptovalutázás csodagyerekének tartották, de most már az a kérdés, csaló volt-e vagy bolond – Lásd fentebb, csak neki volt annyi esze hogy a beszámíthatatlanságra játsszon miközben mások full kretént tolnak:
Nagyon drága posztot lőtt Kim Kardashian, meg is büntették miatta: „Srácok, ti is rajta vagytok a kriptón? Ez nem pénzügyi tanács, csak azt osztom meg, amit a barátaim mondtak!” – ...és ezt hívják úgy hogy TÁMOGATOTT TARTALOM pilótajáték.

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés