2023. 09. 16.
Hüjje aki bogozza4!4 (szept. 16-17.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Hüjje aki bogozza4!4 (szept. 16-17.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, SZEPTEMBER 16.:
CATCH HER IN THE RYBACK
0
Olajra lépni gáz dolog.

Talán érdemes:
A Cinemaxon a múlt heti Under Siege második része nyolckor, ebben Casey Ryback (Steven Seagal) elárvult unokahúgát (Katherine Heigl) viszi vonatútra. A hadviselt szakácsnak nehezen megy a pót-apaság így szinte kapóra jön neki a velük utazó terrorista (Eric Bogosian). A Száguldó erőd az originál közönségén túl a családosokat is megcélozza, ebben már nincs villantgató Erika Eleniak de ennyi pörgés (és a főgonosz aranyköpései) mellett ez szinte fel sem tűnik. Ahogy legutóbb, a Cinemax 2 most is kilencvenes évekről szóló balti víziót vetít 20:30-kor de már hedonistábban és Litvániából. A Neon tavasz hősnője (Marija Luize Melke) úgy reagál hazája és szülei problémáira ahogy Christiane F, vagyis fejest ugrik a drogokba és az underground kultúrába. Ezt akkoriban a techno jelentette amiben szinte elvárás volt a szerhasználat, Laine-t ráadásul a faluból fővárosba költözés is hajtotta a kitárult világ kitágított tudattal történő felfedezésében. A Dunán 2015-ös felnövős mozi 21:35-kor két nagyon más de egyformán kívülálló kiskamasz, Tökmag és Gázolaj barátságáról. Előbbit termete, utóbbit hobbija (autószerelés apja műhelyében) miatt pécézik ki osztálytársaik. Ez aztán jellembeli eltéréseiket is elsimítja (Tökmag romantikus és túl sokat agyal a dolgokon, Gázolaj az egyszerű megoldások híve) és megalapoz road tripjüknek. Ami a hetvenes-nyolcvanas évek generációjának a „bunkerépítés” az nekik az innen-onnan összeszedett alkatrészekből buherált, nem éppen EU-konform lakóautó. Ezzel a járművel veszi kezdetét a Vakáció négy keréken ami lehetne akár Michel Gondry Straight Storyja is. A művészkedő gegeket hétköznapibb kalandok és témák váltják (hajvágás bordélyházban, első lépések a sekszualitás aknamezején) amik csak azokban kelthetnek megütközést akik elfelejtették milyen volt kamasznak lenni de Audrey Tautou mellékeskedése talán őket is idecsábítja majd. A Story4-en előtte kilenckor adott Rodeó és Júlia viszont már egyértelmű love story, roncsderbi helyett CGI-lóval amire az említett városi lány ugrik fel. Ő előbb kelletlenül követi anyját annak frissen megörökölt birtokára de végül felveszi a vidék ritmusát, szerelmes lesz és a versenyeket is megnyeri. Mamájának ezalatt szembe kell néznie a múltjával és meg kell találnia a helyét a közösségben. Nem folytatom, tipikus Hallmark-Lifetime alkotás az elvártnál gyengébb tartalommal, én is csak a szóvicces elnevezés miatt válogattam be.

A seksz, a szipu rovat:
The Mexikó Edition:
Az azték isten, akinek olyan fesztivált rendeztek, amelyen tömegeket nyúztak megKeep calm, azóta is őrzik a hagyományokat arrafelé:
Egy mexikói szurkoló mellkason szúrt egy másikat az aranykupa döntöjén: „Nagyon komoly tömegverekedés volt a mexikói szurkolók között.”TEHETTEM VOLNA A KETRECHARCOSBA IS Hamarosan ebből is sportág lesz, akárki meglássa!
El Salvadorban már hivatalosan is vulkánokkal bányásszák a kriptopénzt – Ugorjanak bele tiktokkerek és dobják piacra a fürdővíznek használt lávát.
Saját lányának maszkírozta magát a brazil bandavezér, hogy így szökjön meg a börtönből: „De csak nevetségessé tette magát.”IT’S NOT FUNNY, IT’S MA’AM És a szökéssel se jutott volna messzire:
Megölték az egyik legbefolyásosabb ecuadori bűnbanda vezérét: „A szökésben lévő Júnior Roldán holttestére Kolumbiában találtak rá.”...and nothing of value was lost that day.
Ludovika Blogtér – A világ „legkúlabb” diktátorának bitcoin-kísérlete: „Hivatalosan is lehet kriptopénzzel fizetni a közép-amerikai El Salvadorban. A bitcoin jövője rajzolódhat ki az autoriter trópusi kísérleti laborban.” – ...avagy ilyen a menő diktatúra. Ja nem:
d – Megbukott a Bitcoin, mint nemzeti valuta El Salvadorban – BRÜHÜHÜÜ, ennyit az idei Cool Listára kerülésről :((
Mexikóban agyonlőttek egy ismert újságírót: „Csak tavaly 13 újságírót öltek meg Mexikóban, amely alighanem most a legveszélyesebb hely egy újságíró számára.”BEZZEG A NÉGY GYEREKKEL KÖRUTAZÓ CSALÁDOK De legalább a politikusok biztonságban vannak...ja nem:
Az a polgármesterjelölt győzött az ecuadori Puerto Lópezben, akit órákkal a választás kezdete előtt agyonlőttek: „Fegyveresek támadták meg a szobát, ahol a 41 éves férfi a kampánystábjával volt, majd miután végeztek vele, motoron elmenekültek.” – „Győzött”, mégis vesztett...az életét is, és nem csak ő:
Drogfüggő állam lett Ecuador - ezzel kampányolt az elnökjelölt, akit meggyilkolt a drogkartell: „Fernando Villavicencio hónapok óta kapott halálos fenyegetéseket.” – Na, meg is van a négy gyermekes család útjának következő állomása ^^

 

VASÁRNAP, SZEPTEMBER 17.:
RÉSZLEGESEN ÖKÖR...
0
...de Senkise bántotta.

Talán érdemes:
Nyolckor az HBO-n sematikusan elkeresztelt akciózással gyarapítják az erőszakos múltjukat maguk mögött hagyó, de továbbra is harcban élve vegetáló törvénytisztelő polgárok sorát. CLINT Hutch Mansellről (Bob Odenkirk, Breaking Bad, Better Call Saul) Senki nem feltételezné mikre képes amikor kijön a béketűrésből, főleg nem a hozzá legközelebb állók. Ami azt illeti, környezete szürke papucsférjként-apafiguraként tekint rá de ez megváltozik amikor kislánya (az egyetlen aki emberszámba veszi) macskás karkötője eltűnik egy betörés alkalmával. Mondanám párhuzamnak a John Wicket de a forgatókönyves (Derek Kolstad) és a producer (David Leitch) eleve onnan jött (a direktor Ilya Naishuller meg a Hardcore Henryből lehet ismerős). Egy órával utána (21:00) 2010-es műfajtárs a Film Mánián Kínából, az országra jellemző epikus igényekkel. Ez alatt Kibékíthetetlen Testvéri Ellentéteket, számítógéppel felturbózott jeleneteket és fura nevű harci stílusokat (Öt Mérges Ököl, Részeges Ököl) kell érteni és ha rosszmájú lennék elsütném hogy csak egy Igaz legenda van benne. Nos az a helyzet hogy David Carradine mellett van máááásik is a kortalan(nak tűnő) Michelle Yeoh-val akin mintha nem fogna az idő vasfoga. Nagy ugrás: éjfél előtt tíz perccel Lifetime-koppintás a Film4-en az Every Breath You Take-ről (ami meg a Rettegés fokát lopta). Az ihletődés annak Police-os címadására is kiterjed (Every Breath She Takes), az Örökre az enyém vagy annyit variál a menekülő nő toposzán hogy ő, illetve bántalmazó férje is fekete. Természetesen a foglalkozása is divatosabb, művészeti galériát vezet, pasija pedig a családi tűzfészekben lesz a lángok martaléka. Mindenki a nőt okolja akit meg az elhunyt kísért, vagy van erre valami sokkal egyszerűbb magyarázat?... Ezalatt az HBO3-on folytatódik a Vádlott is 21:40-kor.

Friss hírek a f@sztiválról:
Több drog, kevesebb alkohol – így spórolnának idén a fesztiválozók: „A fesztiválozók idén több drogot terveznek használni, hogy ezzel védekezzenek a magas infláció ellen egy Hollandiában végzett felmérés szerint.” – Ó, ezek a brittudósos felmérések:
Kiderítettük, hogyan beszélnek a fiatalokÉN PEDIG LESZAROM Ja nem, olvassunk tovább: „Manapság már cringe azt mondani, hogy cringe, és nagyon nem mindegy, hogy egy helyzetben azt mondjuk, hogy slay vagy smash. És mi az a rizz? És pláne mi az, hogy sheeeesh? Magyar tiniket kérdeztünk a genz szlengekről. Videó.” Hi fellow hungry kids, haudujuszpík újmagyar? LOLXD!44négy!!
A Sziget továbbra is egy rohadt jó helyMAGYARUL: továbbra is rohadt drága, főleg nekünk, magyaroknak: „Legdurvább a fagyi, amit magadnak nyomsz, majd súly után fizetsz. Itt két adagot vásároltunk, hagyományos gombócokkal mérve kb. 6 gombócot, és 8300 forint volt a vége. Fél literes ásványvíz egy ezres, a sör két ropi, hambi 3500-nál kezdődik, de volt 9 ezerért is. Feltűnően kevés volt a vásárló a nagyszínpadnál Billie Eilish koncertje alatt, azonnal sorra kerültünk sörvásárlás közben két helyen is.” – Hát igen, Eilish közönségét nem az alkohol pörgeti vagy inkább szedálja le:
Billie Eilish csúcsformában, mosolyogva zárta a Szigetet: „Szinte tökéletes, közel kétórás koncertet hozott a fesztiválra az amerikai popsztár. Slágerparádé, ugrálás, érzelmek, egészpályás popkulturális letámadás.”Playbackelve könnyű is tökéletesnek lenni...ja neki még ez se ment elsőre:
A végére csak beindult Billie Eilish a Szigeten: „(...) Gyorsan le is lőjük a poént: sokszor azt lehetett érezni, hogy itt az igazi élményt az adta, hogy egy ekkora világsztárt láthat több tízezer ember élőbően, nem pedig az, amit és ahogyan előadott. Valahol mintha már olvastam volna ilyesmit ugyanettől az újságírótól, na de vissza Eilish-re, akinek „minden mozzanata elképesztő üdvrivalgást váltott ki”, még úgy is hogy közben „azt figyeli mindenki az óriáskivetítőn, hogy az énekesnő pár alkalommal már a látszatra sem próbál adni, hogy félplaybackről énekel. – És ma már ez sem ciki hanem menő: „Itt azért fontos megállni egy pillanatra, mert a félplayback sajnos mára iparági sztenderddé vált a legnagyobb sztárok körében (...). Ez a jelenség ilyen elit fellépők esetében egyre ijesztőbb, és még úgyis baromi gáznak tartom, hogy itt azért kicsit komplikáltabb volt a helyzet.– Meg lehet indokolni ahogy a többit is:
A Sziget főszervezője megmagyarázta, miért volt idén kevesebb látogató: „Hiába lépett fel Billie Eilish vagy az Imagine Dragons, ezúttal egyik nap sem kellett teltházat hirdetni.” – De a nullszaldó az remélem megvolt. Eközben Afrikában:
Betiltották az orgiákat egy ugandai zenei fesztiválon: „Eddig kellett volna a Nyege Nyegére járni, most rászálltak a politikusok.” – Pedig úgy hiányzott már egy kis koronavírussal kombinált AIDS a bush meattől beszerzett fertőzések mellé :DDD

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés