2023. 10. 14.
Doolio & Melaniette (okt. 14-15.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Doolio & Melaniette (okt. 14-15.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, OKTÓBER 14.:
MÉG EGY KÖRT, SZENTATYÁM!
0
Igenis, miszter!

Talán érdemes:
Az HBO-n újabb összekeverhetőség nyolckor merthogy a Kőgazdagnak köze nincs a valóságsóhoz, sőt ami azt illeti Robert (Richard Jenkins) és Theresa (Debra Winger) nem is azok. Kettősük a társadalomból kivonult konteóhívők kevésbé veszélyes típusába tartozik: az online jelenlét lecsökkentése dicséretes, az már kevésbé hogy a napi betevőt ügyeskedéssel-lopással szerzik be. A legjobb úton vannak az alusapkás sárgaház-lakók közé hülyeségük lányukra (Evan Rachel Wood) erőltetésével akit már a nevével (Old DILDO Dolio) hátrányos helyzetbe hoznak. Adva is van hogy felmenői nyomába lépjen de a trió aktuális bevetéséhez csatlakozó Melanie (Gina Rodriguez) szinte átveszi a helyét. A kezdeti féltékenység ellenére mégis Melanie lesz aki több értelemben is új horizontokat nyit meg Dolio előtt és ráébreszti eddigi kizsákmányoltságára. Miranda July nem a szélesebb tömegeknek szánta alkotását de aki kicsit is érdeklődik a furcsaságok iránt az ne hagyja ki. A Cinemax 2-őn újra Közel-keleti női sorsok 20:30-kor egy DIPLOMA Felvételi vizsga előtt álló iraki-kurd származású lánnyal. Rá elvileg ugyanaz várna mint nővérére de ha átmegy, talán apja sem erőlteti a házasságot, pláne hogy a kiszemelt férjnek nyoma veszett. Ezzel együtt igazából csak nővére támogatja mert az ottani patriarcha berendezkedés ha hivatalosan nem is akadályozza céljában de valójában ott tesz neki keresztbe ahol tud. Az M5-ön hazájában is ritkán adott cseh dramedy kilenckor a nyolcvanas évekről mikor a rendszeridegen elemek legfőbb menekülő útvonala (az alkoholon kívül) a műveljük kertjeinket-hozzáállás volt. A beszédes nevű DON CAMILLO Holy atya (Bolek Polívka) közösségét csendes lázadók teszik ki, a szinte kötelezően jelenlevő művészek mellett az inkognitóba vonult, mentősként tevékenykedő KLAUS Kinsky grófot érdemes kiemelni. Az állam figyelő tekintete ide is követi őket, napjaikat bürokrácia és másfajta sorscsapások nehezítik, például Holy plátói szerelmének súlyos betegsége. Az Elfelejtett fény (vagy Elfeledett fény) főhősét Jakub Deml-ről mintázták aki íróból vedlett át egyházfivá, további érdekesség hogy Polívka újra találkozik benne a felsőbb hatalmakkal, igaz már nem úgy mint az Örökségben. A Dunán olasz életrajz első része 21:25-től Guido Borghiról vagy ahogy mindenki ismeri, Mr. Ignisről aki nem volt több mint Egy munkásember, aki cégbirodalmat épített. Ami az övét a hasonló sikersztorik fölé emeli az az hogy ezt a II. V.H. közepén tette amikor kereslet ugyan volt a termékeire (konyhai főzőlapok) de anyagi fizetségre nem nagyon számíthatott. A megoldás a barterezés volt és az idő természetesen őt igazolta, lásd a gyárait és akkor kontrasztnak jöjjön pár mai kemény fizikai munkás:

A seksz, a szipu rovat:
The Pornó Edition:
A mesterséges intelligenciának köszönhetően tér vissza a pornószínésznő, aki nem akar újra pornózni: „(...) Adriana Chechik (...) maga mögött hagyta már a felnőttfilmek világát, legutóbb sem emiatt sikerült bekerülnie a hírekbe, hanem (...) mert (...) egy (...) rendezvényen két helyen is eltörte a hátát, amikor beugrott egy szivacsokkal teli gödörbe. (...) Chechik sem fizikailag, sem mentálisan nem áll készen arra, hogy visszatérjen a pornóiparba, ugyanakkor nem akarja cserben hagyni rajongóit, akiktől rengeteg szeretetet és támogatást kapott (...). Végül arra jutott, hogy a mesterséges intelligenciát hívja seggítségül.” – Jajaja, SEGGítségül, I see what you did there :DDD – „A Forever Voices AI-val együttműködve létrehozták az Adriana Chechik AI Companiont, azaz a színésznő mesterséges intelligencia által vezérelt változatát. A cikk szerint nem egy szexbáburól van szó, de a szerencsések folytathatnak majd erotikával túlfűtött beszélgetéseket a chatbottal, ami személyre szabott üzenetek kézbesítésére is képes lesz.MAGYARUL: forever friendzone level over 9000 és tényleg, már Chechik is csak lelkizne: „A színésznő (...) az utóbbi évben a Twitch-ben találta meg újra a szenvedélyt, amit igazi áldásnak tart, mint mondta, a streaming felületen az emberek saját maga miatt szeretik és értékelik őt, ez pedig mindennél többet ér. Chechikhez hasonlóan (...) Lana Rhoades is rendszeresen nyilatkozik arról, mennyire megbánta, hogy annak idején pornózni kezdett. Az amerikai színésznő elmondása szerint semmi pénzért nem menne vissza filmezni, és ha tehetné, az összes filmet törölné az internetről, amelyben valaha feltűnt.” – ...de csak mert nem kap utánuk jogdíjat, ahogy Charlie Sheen pornósa sem. Ha már karrierváltók:
gaming – Sasha Grey (igen, az a Sasha Grey) bekerült a Cyberpunk 2077-be!MAGYARUL: NEM került bele, mert „róla nem készül digitális változat, (...) csak a fülünkben hallhatjuk majd. Ő lesz a 89.7 Growl.FM lemezlovasa, Dj Ash. (...) A lényeg csak annyi, ha a barátnőtök kérdezi, hogy ismeritek a hölgy hangját, akkor tagadjatok mindent.” – Még jó hogy Gianna Michaels miatt nem kell szégyenkezni ^^
Az emberek azt hiszik, a felnőttfilmsztárok hülyék, ezért diplomát szereztem, hogy bebizonyítsam, tévednek” – ...és azóta is az eszedből élsz. Ja nem: „A veterán felnőttfilmes, Tasha Reign két diplomát is szerzett az egyetemen, de azt mondja, hogy nagyon nehezen tudta összeegyeztetni a tanulmányait és a forgatásokat.” – Na most azt képzelje el milyen nehéz azoknak akik rendes meló mellett diplomáznak és NEM a testükből élnek :DD
onlinemarketing – Milyen egy jó weboldal? – Milyen, milyen...hát erotikus:
A Pornhub új urai egy magyarosan csengő nevű nőt neveztek ki igazgatóvá, hogy kedvesebb arcot adjon a megtépázott hírnevű pornóoldalnak: „Alexzandra Kekesi egyik új feldatata az lesz, hogy egy pornósztárral közösen vezessen podcastműsort.” – Pedig nélküle is jobban teljesítünk, felhasználás terén is:
NMHH-kutatás: majdnem annyiszor nyitják meg a magyarok a nagyobb pornóoldalakat, mint a híroldalakat: „Egy átlagos napon a tíz legnépszerűbb pornográf tartalmú weboldal közel 620 ezer magyar figyelmét köti le, egy hét alatt pedig mintegy 1,7 millió felhasználóét – derül ki (...) az NMHH legújabb kutatásából.” – A mostani hírek tudatában ez nem is meglepő.

 

VASÁRNAP, OKTÓBER 15.:
PLAN 75 FROM CAFE DEL MAR
0
Belefogni az ölelésbe.

Talán érdemes:
Fél kilenckor japán variáns a Logan’s Run-ra a Cinemax 2-őn. A szigetország egyik égető problémája az elöregedés, a mai disztópiában erre találják fel a 75-ös tervet ami az említett kor elérése után törvényes, anyagi bónusszal járó öngyilkosságot biztosít a jelentkezőknek. Sokan élnek is a lehetőséggel mivel ebben a korban elég nehéz az önfenntartás, az egyik főszereplő is azért választja mert előbb-utóbb kilakoltatnák. A másik főszál az eutanáziával házaló ügynök, a képet az elhunytakkal és hátrahagyott cuccaikkal foglalkozó külföldi vendégmunkás teszi teljessé. Maga az ötlet nem olyan elszállt, arrafele hagyománya is van, de Cannes-ban nem ezért hanem a látványa miatt figyeltek fel a Plan 75-re. Szépnek szép de elég lassú és a tartalma is lelombozó. A kereken 21:00-kor adott Jövő mentőakció is elég depresszív lesz a Filmboxon, merőben más okból. Az elcsépelt alapszitu időutazó bérgyilkosainak célpontjai olyan figurák akik most még ártatlanok de a jövőt pokollá tehetik. A baj az hogy a rendező is ezt teszi velünk amikor összevissza váltogatja az idősíkokat így a végére még az is elveszti a fonalat akit érdekelne a téma. Akkor válasszuk inkább ugyanabban az időben egy thrillert a Viasat Filmen ami egyben Ethan Hawke e heti második jelenése. A rendőrség öntörvényű profilozó (Angelina Jolie) segítségét kéri a sorozatgyilkos kézre kerítéséhez aki Életeken át halad és mindig legutóbbi áldozatáét viszi tovább. Hawke karaktere szemtanúból lesz gyanúsított majd esetleges célpont vagyis a direktor D.J. Carusóra nagy hatást gyakorolhattak az akkori serial killer movie-k, különösen a (szintén Jolie-val eladott) Bone Collector. Ahhoz mérve a Taking Lives nem jön ki jól, a maga lábán viszont megáll (bár ehhez kell Philip Glass zenéje is). Még mindig 21:00-kor something completely different. Karinthy kapcsolatait már többször kivesézték, ideje volt sorra venni Ady Endre szerelmeit is. Erre most Nyáry Krisztián drámájával (Elfogyni az ölelésben) nyílik alkalom a Magyar Mozi TV-n. A címbeli bizonyosra (Nagy Sándor) három nő gyakorolt nagy hatást, Léda (Botos Éva), Zsuka (Kakasy Dóra) és Csinszka (Kelemen Hanna). Irodalomnál maradva a Dunán Josep María Sagarra számtalan feldolgozást megért színdarabjának tízéves, tévés kiadása 23:05-kor. A katalán vidéken vagyunk, itt áll az a Kocsma a tengerparton melynek tulajdonosa férjhez adná felszolgálóként tevékenykedő legidősebb lányát. Az apropó a hugica esküvője ám Catarina mélyen gyökerező lelki bajait a törzsvendégek közül is csak egy érti...

Zene” és „film” rovat:
The Classical Edition:
Minden idők legnagyobb rekordja dőlt meg a Grammy-gálán: „Beyoncé túlszárnyalta Solti György magyar karmestert.” – Zendaya után újabb győzelem a túl fehér patriarcha klasszikus zenészek felett, kit izgat hogy nem egy stílusban nyomulnak :DDD
Férfi és női kórus helyett: nemsemlegessé tennék a hangszíneket a zenébenSZENT EFRÉM FÉRFIKAR LIKES THIS ÉBERSÉG!! elvtársak, hát hol vannak a queer meg asekszuális hangszínek?! HÁT HOL ITT A PROGRESSZIVITÁS?!
Csak női karmesterekkel nyitja és zárja idei szezonját a világ leghíresebb komolyzenei fesztiválja – Legyen a közönség is férfimentes, aki pedig nem áll be a sorba azt kancellálják elfele:
Kirúgták az amerikai klasszikus vonósnégyes tagjait, mert nem játszottak elég klasszikus zenét nőktől és színesektől: „Elképedtek, de folytatják.” – Ha sokat ugrálnak majd átnevelő táborba küldik őket.
Először lett nő a Royal Shakespeare Company egyik művészeti igazgatója: „Fennállásának hatvan éve alatt ez az első alkalom.”Wait, a challenger appears:
Először lesz női elnöke a Disneynek: „A szórakoztatóipari óriáscég 98 éves történetében még nem volt ilyen.” – Kitalálom: GABOUREY SIDIBE Kathleen Kennedy?...
Gendersemleges kategóriák lesznek a brit független filmes díjátadón – ...de már nincs messze az sem hogy férfiak egyáltalán semmilyen díjat ne kaphassanak, akkor se ha megérdemelnék:
Előbb eltörölték a női és a férfi kategóriákat, majd csak férfiakat jelöltek legjobb előadónak: „Miután gendersemlegessé tették a Brit Awards zenei díjátadó kategóriáit, kiderült, hogy a legjobb előadóművész mezőnyében csak férfi jelöltek vannak.” – Nem baj, majd az lesz amit megjósoltam és kizárják őket:
Most először csak nőket jelöltek az „év előadójának” VMA-nNap kommentje az eggyel feljebbi hír alól:
0

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés