2023. 10. 30.
Guided CorsAge (okt. 30-31., nov. 1-2.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Guided CorsAge (okt. 30-31., nov. 1-2.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, OKTÓBER 30.:
AKROPOLISZI NYÁR...
0
...kisdobos becsszóra.

Talán érdemes:
Nyolckor a Downtown Abbey amerikai párjának 2. évada indul az HBO-n. Az 1880-as évek Aranykorában vagyunk, Marion Brook (Louisa Jacobson) egy tábornok elárvult lányaként kerül New York-ba ahol hamar feltalálja magát a gőzerővel zajló gazdasági-társadalmi átalakulások közepette. A Gilded Age egyik ihletforrása Alva Vanderbilt élete volt, húzóneveiből Cynthia Nixon az ismertebb de én Taissa Farmiga kedvéért adok neki esélyt, lenyelve a történelem-átírások iránti viszolygásomat. Szériáknál maradva a Dunán minikrimi kezdőrésze tizenegykor, mintegy reflektálva a mostani zűrös közel-keleti helyzetre. A hetvenes éve NSZK-jába érkezik pár Moszad-ügynök, felderíteni a robbantásos merényletet ami a kiszemelt attasé helyett annak gyerekével végzett. Az elkövető terroristasejt feje (Charif Ghattas) befolyásolható európai nőket használ céljaihoz, adja magát az ötlet hogy lépre is ezzel csalják. A kémcsapat két vezetője (Alexander Skarsgard, Michael Shannon) be is szervez egy angol színésznőt (Florence Pugh) akinek innentől Kettős szerepben kell nagyot alakítania. John Le Carré eme művéből (The Little Drummer Girl) amúgy készült már egy változat Diane Keatonnal, meglátjuk Park Chan-wook mit tesz hozzá ahhoz. Ugyanabban az időben (23:00) jut még rózsaszín romantikázás is a Story4-nek köszönhetően és a Nyár Algarvében két okból van itt: egyfelől a gyér felhozatal, másrészt meg a magyar vonatkozás miatt. Idealista tudóscsaj utazik el kikapcsolódni az említett vidékre ahol végül a halak helyett egy ottani pasival alszik, már ha minden jól megy. Naná hogy a bőség zavara áll elő mivel két jelölt is akad a vagány hullámlovassal és a helyi üzletemberrel. A szitu a szokásos, ami rendhagyó benne az a karakter keresztneve ugyanis Julikának hívják.

Hétfő? #LESZAROM.
The Oligarcha Cars Edition:
Mi a fenéért ad valaki 4,7 milliárd forintot egy Bugattiért? Megkérdeztük a motor magyar tervezőjét: „A világ legdrágább autóinak mezőnyében is feltűnően sok pénzért kelt el az egyetlen példányban létező Chiron Profilée, és ezzel ért véget a márka történetének fontos fejezete. Miért ilyen különleges ez a több mint ezer lóerős szörnyeteg, és mi következik ezután? Összeszedtük a válaszokat.” – Nem kellett volna ennyit agyalni, a megfejtés sokkal egyszerűbb:
Kisfarkú férfiak és sportkocsik: egy kutatás szerint igaz lehet, amit eddig is mindenki annak gondolt – Én pld. azt gondolom hogy LESZAROM.
Nem a jávorszarvasteszt a legnagyobb elektromos Mercedes kedvenc kihívása – videó: „A közel háromtonnás test ide-oda dobálása komoly feladat elé állítja a futóművét.” – ...ahogy a benne ülőket is, de legalább élőzhetnek:
TikTok és szelfikamera is lesz az új Mercedes E-osztályban: „A konzervatív német nagyszedán megtestesítője egyre távolabb került ettől az imidzstől.” – Kicsimmel halálban, egyenes adásban. LÁJK!44!!4négy
Csomagok helyett gamer szoba van ebben a Ford Transitban: „Pasziánszozni is lehet rajta?” – Azt nem, viszont TEHETNÉM AZ E-SPORTBA IS LESZAROM.
A pártvezetéstől megkapta az engedélyt a Xiaomi, hogy autókat gyártson: „Pekingben már rajtra készen áll az üzem, ami százezer járművet gyártana jövő évtől.” – Wait, a challenger appears:
Már a táliboknak is van szuperautója, igaz, egy Toyota Corolla motorjával: „A nevét persze egy őserejű mitológiai lény ihlette.” – ...és a nők is vezethetik!!44! Ja nem.

 

KEDD, OKTÓBER 31.:
KREUTZER-SZONÁTA...
0
...a Ming-dinasztában.

Talán érdemes:
A kilencvenes években divatja volt a videojáték-filmeknek, 21:00-kor erre jön példa az AMC-n az originál Street Fighterrel. Ebben is Harc a végsőkig lesz műsoron amit elit kommandó vezetőjének (Jean-Claude Van Damme) kell lezavarnia egy (fiktív) ázsiai országot sakkban tartó zsarnok ellen. Bison tábornok (Raul Julia, aki nem sokkal ezután elhunyt) a náluk állomásozó békefenntartók túszul ejtésével húzta ki a gyufát de a feláldozhatókat más meglepetés is várja az erődjében kifejlesztett tökéletes katonákkal. Steven E. de Souza nyilván hozott anyagból dolgozott és hát trágyából nem lehet várat építeni de Kylie Minogue és a Chun-Li-t domborító Ming-Na Wen miatt nem csak a gamereket érdekelheti. A mozibubusok így is Andrew Bryniarski-t fogják kiszúrni elsőként aki Bőrpofaként irtogatta az arra járókat a Texas Chainsaw Massacre újrázásában és ha már szóba került, fél tízkor az originált is leadják a Cinemaxon. Nagyapja sírját megy rendbe tenni unokája (Marilyn Burns) de útitársaival (köztük tolószékes testvérével) együtt tipikus redneck famíliába botlanak (pedig már az őrült stoppos is elég figyelmeztetés volt). Tobe Hooper annak idején (1974) történelmet írt a Texasi láncfűrészes mészárlással: kis pénzből gyártották le, viszonylag keveset mutat de a betegesség érzete annyira belengi hogy így is rátelepszik a nézőre. 22:30-kor tavalyi Év filmje jön a Filmbox Premiumra, bemutatva a hazánkban oly nagyon tisztelt Sissi másik oldalát. A magyarok királynéja (Vicky Krieps) itt már öregecskedő negyvenes aki szépsége elmúltát heroinnal, ön-célú seksz-szel meg anorexiával kompenzálja vagy nyerné vissza. Ez utóbbinak, na meg a patriarcha elvárásoknak is jelképe az egyre szorosabbra húzott Fűző ami a pórnép fölé emeli, egyben meg is nyomorítja. Marie Kreutzer ott folytatta a Corsage-dzsel ahol a Marie Antoinette és a Lady Dianával foglalkozó Spencer abbahagyta csak még nagyobb hangsúlyt fektetett a szenvedésre. Előnye a kreatív soundtrack (á la Sofia Coppola), hátránya a depressziós megközelítés, értem én hogy humanizálni akarta a mítoszt de teljesen lerombolni azért nem kellett volna. 23:15-kor 2005-ös dráma Garaczi László írásából Török Ferenc rendezésében a Magyar Mozi TV-n melyben Amerikába kivándorolt nő (Eszenyi Enikő) tér haza Magyarországra. Annak idején egy menőbb pasiért hagyta ott családját de aki azt hiszi hogy az elveszett másfél évtizedet igyekszik bepótolni az téved, most is férfi van a dologban, mégpedig a volt férje. Az alig egyórás Csodálatos vadállatok Törőcsik Mari mellékeskedése valamint Márkos Albert és Zságer Balázs zenéje miatt is bejövős, anyáknál maradva:

Kis hírek a nagyvilágból:
The Anyaság Edition:
Robert De Niro bevallotta, nem igazán veszi ki a részét öthónapos lánya gondozásábólKUSS, Ő ÍGY JÓ APA Wait, a challenger appears:
Ez a nő mindent használtan vesz, hogy spórolhasson, még a gyerekei pelenkáit isLESZAROM Menjen velük világ körüli útra:
Nem tudtak lakhatáshoz jutni, ezért egy furgonban utazzák be helyette Angliát – ...de nekik még volt állásuk, ma már ezt is meghaladta a korszellem:
Nyolc évig autóban élt egy férfi, ma már dolgoznia sem kell – Akkor a hajléktalanság-munkanélküliség-elhanyagoltság az új menőség? Igen, az:
Több tízezer dollárt spórolt azzal a New York-i anyuka, hogy felmondott a munkahelyén, otthagyta lakhelyét és sátorba költözött: „Magával vitte a fiát és a kutyáit.”ASSZEM MEGVAN MIRANDA JULY KÖVETKEZŐ FILMJÉNEK TÉMÁJA Wait, a challenger appears:
Egy házaspár azért nem vállal gyereket, hogy helyette járhassák a világot – Jaj de le vannak maradva, hát ma már egyszerre lehet mindkettő:
MIKORTÓL ÉRDEMES GYEREKKEL UTAZNI? – Bármikor:
Kivették a gyerekeket az iskolából, és világkörüli útra indult a házaspárMEG FOGJÁK MAJD NEKIK KÖSZÖNNI A GYEREKEIK Remélem ők sem hagyják ki a családbarát Mexikót!
Beültette családját egy kisbuszba és elindultak világot látni – Lásd fentebb...vagy nem, mert azóta még menőbb úti célok vannak:
sablonmentes – „Hová utaztok? Irakba? Kisgyerekkel? Megőrültetek?“ – Mint a viccben: nem őrültek csak bátrak :DDD

 

SZERDA, NOVEMBER 1.:
A NUN’S HABIT...
0
...is CLEAN hard to break.

Talán érdemes:
Duna World, 20:00 – Addig emlegettem a Szent Efrém Férfikart hogy végül leadják a torockói koncertjüket. Nem csak sznoboknak ajánlott, komolyságoknál maradva az M5-ön 23:05-kor a mai nap témájához illő doksi (Új viszonyulásunk a halálhoz). Populárisabb borzongásokra térve nyolckor idei sequel az HBO-n az Apáca 2. részével. Kísértet járja be Európát, Valaknak hívják és az általa megszállt fickó sorra öli az egyházi személyeket, kegytárgyakat hajkurászva. A Vatikán a legmegfelelőbbhöz fordul segítségért – nem, nem Indiana Jones-hoz vagy Van Helsinghez és nem is a Pápa ördögűzőjéhez hanem Irene nővérhez (Taissa Farmiga). Michael Chavestől jó ideje nem várok sokat de azt hinném hogy ha a forgatókönyvest Akela Coopernek hívják akkor valami harapósabbat hoz ki ebből. Nos, nem: a gonoszt túl sokszor mutatják, a jumpscare-eket is megunjuk ezredszerre SPOILER azt meg nagyon remélem hogy a szarvasember nem kap saját spinoffot SPOILER VÉGE. Ugyanabban az időben (20:00) Hallmarkos elnevezésű dán dramedy a Cinemaxon. Az itteni, családi vállalkozásban üzemeltetett Sütibirodalom csődközeli állapotba került ami eléggé rámegy az igazgató apuka idegrendszerére. Felesége lányuktól és annak férjétől várja a megújulást amit ki is főznek a modern (nem hizlaló) édességekkel azonban a fater midlife crisisére ők sem tudják a megoldást. Zavarukat tetézi hogy amaz a frissen felvett bevándorló hátterű takarítónőbe zúg bele. A szomszédban (Cinemax 2) is family business lesz napirenden de itt már tekepálya lesz a Véres örökség ami kihozza egy testvérpár labilisabb tagjának rosszabbik énjét. Rendőr bátyja talán meg tudja fékezni... Patricia Mazuy férfiakat megszégyenítő módon sötét filmet tett le az asztalra, nem ok nélkül kezdik éjjel 01:10-kor.

When Harry met SALLY Meghan rovat:
Napokon belül kiderülhet, Harry herceget kivágják-e az Egyesült Államokból: „A királyi sarj könyvében vallott kábítószer-használatáról, ám kijelentéseivel csúnyán megütötte a bokáját.” – Az általa megölt tálibok száma után még egy „okos” húzás. Hiába, kemény dolog a nézettség, márpedig anélkül Meghan sem fogja megtartani:
Szakíthat Harry herceg és Meghan Markle: „Egyre több bennfentes állítja, hogy véget ér a pár házassága.” – Már Meghan új párja is megvan...ja nincs:
Nem hatotta meg a kézzel írt levél, Taylor Swift lerázta Meghan Markle-t – Megértem ha neki is ciki.
Harry herceg Meghan Markle nélkül megy az apja koronázására: „Sokáig húzták a bejelentést, de alig három héttel a történelmi esemény előtt végre kiderült: Harry herceg ott lesz.” – Jaj, pedig már úgy izgultam.
Harry herceg vissza akarja kapni az apját és a testvérét – A legjobb úton halad efelé...ja nem:
Újabb leleplező interjúval reklámozza könyvét Harry herceg: „A CBS amerikai tévécsatornán főműsoridőben sugárzott beszélgetés nyers és leplezetlen őszinteséget ígér.”MAGYARUL: hazudik, mint mindig:
Harryéknek annyira elegük van a monarchiából, hogy mostantól hercegnek és hercegnőnek nevezik a gyerekeiket: „A People magazinon keresztül tudatták a világgal a fejleményt.”Respect our PRIVACY monarchy!!!

 

CSÜTÖRTÖK, NOVEMBER 2.:
TERENCE IN SILENT HILL

0
Így lett Senkiből Valaki.

Ajánlott:
Kilenckor zseniális Sergio Leone-darab a Film Mánián bár a Nevem: Senkinek csak a forgatókönyvéért felel, a dirigálást Tonino Valerii végezte. Terence Hill lesz a noname, feltörekvő bounty hunter akinek legutóbbi megbízása ifjúkori bálványa, Jack Beauregard (Henry Fonda) kilövésére szól. Az öreg bölény menne magától is, Senki pedig gondoskodik a stílusos búcsúról egy olyan shootouttal amiről gyerekkora óta álmodott: Jack és a Vad Banda százötven (!) tagja. A végeredmény keserédes búcsú a Vadnyugat aranykorától, egyszerre idézve a spagetti westerneket és a BSTH-slapsticket ami akkor is kötelező volna ha nem Ennio Morricone adná hozzá a háttérzenét.

Talán érdemes:
Nyolckor reverse age comedy az HBO-n merthogy itt a harmincas influenszer Mackből (Elizabeth Lail) lesz Hirtelen 70!-es NÉNIKE Örökifjú Erős Nő, Rita (Diane Keaton). Az ok? Világéletében olyan szeretett volna lenni mint (elhunyt) nagymamája aki tojt az elvárásokra. Ezt most meg is teheti mert egy lett a Nagy Öregek közül akiknek nincs vesztenivalója – nagyot is megy a Zinterneten. A jó hír az hogy nincs benne meztelenkedés és végre az öregkort is menővé teszik, a nem olyan jó hogy ezt kissé átlagosan oldják meg. Az M5 címe (Éjfélkor) ellenére bevezetővel (Sztankay mozija) együtt kilenckor kezdi a hét második kivándorlósdiját. Az itteni házaspárt (Ruttkai Éva, Gábor Miklós) nászútjukon érte az '56-os felkelés híre amit levernek mire hazaérnek de anyósuk addigra már Ausztriában van. A feleség osztályidegen balett-táncosnő aki külföldön látja a boldogulás lehetőségét, színész párjának a nyelv miatt nehezebb volna az újrakezdés. Révész György alkotásának érdekességét az adja hogy egy évvel a benne tárgyalt események után forgatták le, ezt követi 21:10-kor egy ötvenéves Jancsó-opus a Magyar Mozi TV-n. A Szerelmem, Elektra természetesen a görög klasszikusra épít: a főhősnő (Törőcsik Mari) apjuk gyilkosán, Aegisztoszon (Madaras József) áll bosszút testvérével (Cserhalmi György) hogy végül egymás megölésével lépjenek be az öröklétbe és a legendák közé. Mindezt a direktor eszköztára (tánc, népzene) színesíti, aki eddig kihagyta, most pótolhat.

A medve nem játék! rovat:
Lassan tényleg mosodát nyithatnak a mosómedvék Budapest mellett: „Egy fővároshoz közeli erdőben sikerült lefilmezni az inváziós faj egyedeit.” – Az a baj hogy tovább mosnak...és még tovább mennek:
Medve tévedt egy erdélyi autópályára: „Az állatot halálra gázolták, személyi sérülés nem történt.” – Még hogy „nem történt”! És a medve az smafu?!
Özönlenek a turisták a kínai állatkert maláj medvéihez, amelyek NEM medvejelmezes emberek: „Az egyik látogató csak azért ült fel egy vonatra, mert látta a videót a medvejelmezes embernek tűnő medvéről, ami amúgy tényleg egy medve.” – Hát igen, a turisták nem az eszükről híresek:
Medvét fotózni és etetni járnak Romániába a turisták, miután elterjedtek a cuki medvés videók a neten – Aztán meg sírnak ha ők kerülnek ilyesmikbe:
Lefagyva nézték végig, ahogy a medve felmászik az asztalukra, és megeszi az ebédjüket – videó: „Az erről készült felvételt is csak dermedten lehet nézni.” – Akkor mégsem a medve van megdermedve? LOL!!!
Medvéket figyelő vadkamerán kért segítséget egy eltévedt túrázó Alaszkában – videó: „Szerencsére úgy tűnik, mindig van olyan, aki éppen medvéket figyel online.” – Mi lesz ha a medvék is ráállnak a videózásra?...
Parkolóházból zuhant ki egy medve Brassóban: „El kellett altatni a súlyosan sérült állatot.” – Remélem azért neki is lesz szobra mint Freyának.
Meglepődtek a fürdőzők, sellő helyett medvebocs szállt ki a habokból egy strandon – Lehet hogy a Kis Hableány 2. főszerepére gyúr :DDD

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés