2009. 10. 12.
A vörösök imádása / Megemlékezés (hétfőkeddszerdacsütörtök)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, OKTÓBER 12.:
HOOPER THE PUNK

Mia Nygren egy őt ábrázoló graffiti előtt.
Brazil street-artosok, szevasztok!
Kívül tüntetés, bent szerepjátszás: egy multinacionális cég vezetőt választana, minő véletlen, hogy pont egybeesik a madridi tüntetésekkel. A meetingen a jelölteken kipróbálják A Grönholm-módszert, mindenkiből kibújik a szörnyeteg, lelepleződik a kapitalizmus igazi arca. Mi is megláthatjuk, 22:20-tól az M1-en! Ha ma még nem hánytál, kilenc előtt tíz perccel biztosan fogsz! Ehhez nem is kell mást tenned, csak a TV2-re kapcsolnod, ahol a Hal a tortán aktuális részében felvonul mindenki, akitől a normális emberek rosszul lesznek: Zalatnay Sarolta, Tasnádi Péter (!!!), Stadler József (!!!!!), Nagy Éva és Pápai Joci. Én megmondtam, hogy hányni fogsz!
Kilenckor a Micsoda éjszakát ismétlik a Filmmúzeuomon, a főhősben mindig magamat látom, olyan vagyok mint a Latabár által alakított visszahúzódó matektanár, csak kicsit többet káromkodok és vele ellentétben én szeretem az ipari zenét. Utána ugyanott újra ismétlés, fél tizenegy előtt öt perccel. Sylvia Kristel megunja a testét, elutazik Brazíliába hogy átalakítsák. Egy fatális tévedés folytán azonban nem férfivé operálják, hanem egy húszéves szűzzé (!!!), Nia Migrénné, és megint le kell húznia egy részt az Emmanuelle-ben. Ez már a negyedik, és Mia Nygren még az én bunkó szójátékaim ellenére is tetszetős, a film maga meg felejtős. Reese Witherspoon kanállal-kanál nélkül is Mindenütt nő, de legjobb Sweet Home Alabama (ez a film eredeti címe), ahova hazautazik, hogy elváljon első férjétől, és így elháruljon az akadály újabb házassága elől. Éljen a női bigámia, a Viasat 3 műsorán, kilenckor. Háromnegyed tízkor a Dunán egy a címe ellenére sem operafilm: Bűvös vadászok. A Bűnös Vadászok jobb cím lenne: működés közben láthatjuk a szocializmus rohadását, mer' ugye mi is történt, pajtások-úttörők, ugye fel köll számóni ja nemességet, világproletátjai kisfaszom, de mit csináljunk a kastélyokkal, erdőkkel, a birtokokkal? Hát államosíccsunk, eeetársak, azzal Tildy Zoltántól át Kádár Jánosig az összes politikai nímand puskát vett a kezébe, "így lett az Egyetértés Vadásztársaság tagja például Fock Jenő, Lázár György, Grósz Károly, Losonczy Pál, Németh Károly, Czinege Lajos, Biszku Béla, Gáspár Sándor". Ez a névsor...érzed már, ahogy forog a gyomrod, ahogy a félig emésztett étel megindul felfele?... Akkor jó, folytatom. Ahogy az erősebb kutya elvén szerveződő vadásztársaságaik csak majmolásai voltak a nemesek okkal kialakult hierarchiájának (lásd még a cserkészettől lopott kisdobosság-úttörőség), úgy módszereik is különböztek: minimális sportszerűséget sem hagyva a vadnak, nem ám lóról, hanem dzsippekről meg egyéb járművekről kalasnyikovozták le szerencsétlen állatokat, dehát ebben mindig is nagy gyakorlatuk volt, mármint abban hogy valami biztos helyről sortüzet nyissanak :D Ma estére a Hal a tortán mellett ez a másik hánytatóműsor, más előjellel. Minden csegevarapólós meg kádáros-kitűzős retardált barom nézze meg!

KEDD, OKTÓBER 13.:
GERŐ THE BRIDGE-BUILDER

Leszámolás Karácsonyvárosban
Fél tíz előtt ör perccel a kötelező hét eleji ismétlés a TV2-n: Daylight-Alagút a halálba. Négyesmetrós akciófilm...NEM. Csak a szokásos amerikás-nyújorkos világmegmentős izé Stallone bácsival. 21:20-kor viszont egy jó kis krimi/akciófilm a retekklubbon: Durr, durr és csók. Parodizálja a műfajt, de azért a határai között marad, vannak benne szépfiúk, tökös melegek és még Michelle Monaghan is. Akár vígjátékként, akár akciófilmként, akár paródiaként nézzük, mindenképp nagy élmény, az operatőri munka és a színvilág is kiváló, nem is értem miért nem hétvégére rakták! Illetve dehogynem értem: azért, mert ismétlés. Fél tizenkettőkor az RTL Klubon egy kis történelemóra a XXI. századból, a téma ezúttal Szálasi és Rákosi közös voánásai. Hát meglátjuk. Fél egykor az M1-en szintén törióra mindenkinek, aki szeret pedofilpapozni meg nácikatolikusozni: az Őrangyalház irgalmas nővéreinek története beléjük fojtja majd a fikázást! Háromnegyed tizenkettőkor a Cohen-tesók filmjét ismétlik a Filmmúzumon. Véresen egyszerű, de átkozottul meg van bonyolítva! De térjünk csak vissza a velünk élő történelemhez, a Duna TV-n egy film az átkosból, az átkosról. A hazatérő hadifoglyok egyike rossz igazolványt kap kézhez (egészen pontosan egy dezertőr társáét), és senki sem vállalja az Azonosítást, ki az életét félti, ki meg a földjére áhítozik. Ambrus András (Cserhalmi György) így kénytelen tisztességtelen eszközökhöz folyamodni...mindez kezdődik fél kilenckor!

 
SZERDA, OKTÓBER 14.:
MATTHEW CRABMAN

Kezdjük a jó hírekkel: kilenctől lesz jó sok horror/thriller, előbb a Viasat3-on (Az utolsó órában, Odaát), majd a TV2-n (Harper-sziget). Bejött a múlt heti tippem is, most adják a Ginger Snaps prequel-jét, Film+, 22:35. Mutáns tini vérfarkaslányok FTW, ahogy a gyíkok mondanák. Ezek a fix, megbízható programok, most jön a feketeleves.
RTL Klub: 21:20, V mint vérbosszú - I, mint ismétlés, és F, mint faszság. Nem lehet elégszer leírni. Adjatok már valami mást, basszus!
21:40-kor az angol gyarmatbirodalom édes semmittevésébe látunk bele némi Úri passziók segítségével a Filmmúzeumon. A kizsákmányolt Afrikában élő grófok problémái... Spleen és krimi, ennél azért jobban hangzik az az énekelgetés, amit a rómaiak csapnak fél kilenctől az MGM-en (ha magyar szinkronos, akkor viszont vigyázzatok vele): Ez mind megtörtént útban a Fórum felé. Ezek a rómaiak gyanús egy népség voltak, ők találták fel a fasciculit, meg a karlengetést is, a filmkészítők meg biztos a Magyar Fórumra céloznak a címmel, énekelni meg biztos páncélosdalokat fognak! Éberség!!!

CSÜTÖRTÖK, OKTÓBER 15.:
EMLÉKEZTEK?...
...ma három éve, hogy Szögi Lajost meglincselték. Nem írok ide semmit, tököm tele mindennel, Indexen természetesen (most reggel néztem) egy szó nincs erről a szomorú évfordulóról, a tanulságokat ez egyszer vonjátok le ti magatok, aki túl hülye hozzá annak kérésre elmagyarázom. Viszont az egy perces néma csend mindenkinek kötelező.
Na jó, tegyünk úgy mintha a mai napon azon kívül is történne valami jó hogy éjfélkor vége lesz, nézzük mit adnak ott, ahol. Fél tíz előtt öt perccel egy igen szar, elvileg vígjátéknak szánt szánalom a TV2-n: 40 éves szűz. Kár is rá a karaktert pocsékolni, szemét és kész, de aki erre vágyik, nézze. Valamennyire fölötte áll ennek a színvonalnak az HBO Comedyn 20:55-kor egy riport kedvéért újra iskolába járó Bambanő. De nem sokkal, és csak Drew Barrymore menti!
Az M2-n kilenckor egy távolba szakadt leányzó visszatér régi lakhelyére, csak hogy nyomoznia kelljen egy rejtélyes gyilkos után, aki sorra öli egykori osztálytársait. Futhatsz, de a Gyilkos a nyomodban! Átlagos kanadi thriller. Kicsit hasonló hozzá az M1-en 22:20-kor kezdődő Gyilkosság az Ördög-szorosnál, csak visszájára fordítva: itt egy szabaduló bőnöző tér vissza egykori bandatársaihoz, akik szarban hagyták. Rosszallását igencsak gay módon fejezi ki: porcelánbabát küld nekik. Ettől aztán tuti, hogy mindenki összeszarja majd magát, és nem arra tippelnek, hogy köcsögöt csináltak belőle a börtönben! 21:55-kor a Filmmúzeumon A negyedik záradékba leshetünk, csak hogy eggyel kevesebb illúziónk legyen a nagyhatalmak békeszerződéseiről (esetünkben: atomfegyverek korlátozása). Legyen egy kis igazi vígjáték is a végére: a TCM-en az utolsókat rúgó szerzői jogvédelem panaszát láthatjuk-hallhatjuk fél kilenctől a Vetítőszoba című sorozatban, ami ezúttal A filmkalózkodásról prédikál, "mer' aki hazudik az csal, aki hazudik az lop, hazudni-csalni csúnya dolog!" (Beatrice) Épp a minap hallgattam, és azon töprengtem, hogy semmi nem változott itt a hetvenes-nyolcvanas évek óta...


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés