2010. 02. 22.
A tudás fáj-e? (hétfő / kedd / szerda / csütörtök)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, FEBRUÁR 22.:
LOTYÓK ÉS SZERZETESEK PARTIY
HBO Comedy, 20:00: Szex és New York: Lotyók vagyunk - ...de legalább őszinték. Ez is valami. Rossz indítás a hétnek, rossz indítás nekünk. Tízkor egy elég megrázó opus az HBO2-n a bipoláris rendellenességről: Meghasadt lélek (Boy Interrupted). Ilyen amikor a dokumentumfilmes a saját gyerekéről kénytelen forgatni, nem önsajnáltatásból, hanem a magyarázatért (nincs, mert erre nem lehet), esetleg megőrizni valamit abból a valakiből, aki tizenöt évesen eldobta magától az életét. A sok köcsög érvágós gót meg emó nézze, és lássák, milyen amikor valaki tényleg küzd a lelkibetegséggel. Duna, 23:20: Szerzetesek a laboratóriumban - buddhista agykurkászás, gépi segédeszközök nélkül. Ez még a Nyugat figyelmét is felkelti! Hajnali kettő előtt öt perccel ha már nincs pénzünk az IRL szórakozásra, legalább a tévé (M1) segítségével eltölthetünk Egy éjszakát a varietében, még akkor is ha csak az 1915-ös állapotokban. Akik szórakoztatnak: Charlie Chaplin, Edna Purviance és a többi némafilm-klasszikus.
 
Hírmagyarázás:
Nem nősül egy darabig Bagi és Nacsa - Mármint egymással? o_O
Benkő Dániel pornósztárt farag kamunejéből - Neeee! Bármit, csak ezt ne!

 
KEDD, FEBRUÁR 23.:
PUTTÓK A PLATÓN
(az álom is én vagyok)

A kopogtatócédulagyűjtők egyre agresszívebbek :(
Hülye ismétlések, igénytelen szemetek és gyenge feldolgozások kilőve (így az Egy szoknya, egy nadrág is a Duna TV-n), marad ami marad, így például délelőtt negyed tizenkettőkor a TV2-n A ház kulcsai, ami ugyan dettó ismétlés, de legalább emberi üzenete van, és még Charlotte Rampling is szerepel benne. Kicsit kapcsolódik a tegnapi Boy Interrupted-hez (a csomópont itt is egy testi-szellemi fogyatékos fiú), csak ez nem doksi, hanem rendes filmdráma, ahol a kezelésre járók szülei egymást kezelik, és ezt nem bunkóságból, hanem tök komolyan mondom, mert segítenek egymásnak feldolgozni a gyerekeik ápolásával járó traumákat. Délután fél három után öt perccel a retekklubot lesz érdemes nézni, mert egy újAbb kirekesztett fiút ismerhetünk meg, aki a tapló osztálytársak elől a könyvtárba és egy ott tanyázó csavargó haverságához menekül, de persze ez a kapcsolat sincs egészen árnyoldalak nélkül...

Vadangyal rovat:
Viasat3, 21:20: Szerelem nyilasa
- a balszerencsés kerítőangyal második próbálkozása, romantikára hajlamosaknak.
Viasat3, 22:10: Jackie nővér - A halálangyal sztorija is folytatódik. Kicsit House, kicsit Nancy ül a fűben, de legalább nem a miénk.

Hírmagyarázás:
Autózz!-blog: Négy rendőr kell a büntetéshez?:
"Minek ehhez 4 rendőr? Emlékszem, régen a Ladában is mindig négyen trafiztak az Erzsébet hídon, de azt hittem az az idő már elmúlt." - A válasz a következő blogbejegyzésben olvasható:
Markolóval támadt a rendőrökre: "A sofőr ámokfutást rendezett Sárváron, a rendőrök időben kiugrottak az összepréselt autóból." - Barom állatja. Az ilyenre tüzet nyitni kéne, azonnal. Mi az hogy nekimegy a rendőrautónak meg a benne ülőknek?!
Ön melyik szexbotrányos hírességnek bocsátana meg? - EGYIKNEK SEM. SZÍVJATOK, NYOMORULTAK!!!


SZERDA, FEBRUÁR 24:
MARSELLUS KONRÁD JÓZSEF

Most sünözz ha mersz, madafaka!
 
Irodalom rovat:
Az M1-en egy lengyel potréfilm Joseph Conradról, a toll és a hajózás mesteréről. Sajnos csak hajnali fél kettőkor. 22:25-kor a Dunán egy kis színház, mert legyen az is. Többszörös adaptáció: Victor Hugo írt egy regényt, abból David Alagna csinált egy operát, végül Petrovics Eszter és Nadine Duffaut feldolgozta Debrecenben. Az erről készült TV-felvételt láthatjuk, és a címe Egy halálraítélt utolsó napja.
 
Kiemelten ajánlott rovat:
RTL Klub, 21:20: Vaklárma – Két nagyon nagy név, a mindig jó Gene Wilder és a már sclerosis multiplex-szel küzdő Richard Pryor. Egyikük süket, a másik vak, ketten egy pár, és jól kiegészítik egymást. Az utolsó igazán jó vígjátékok egyike, echte klasszikus. Fél tizenkettőkor ugyanott Ving „Marsellus” Rhames egy hozzá kicsit szokatlan szerepben: rendőrként, aki a Bűn egyre mélyebb bugyraiba (seksz, pornó, miegyéb) merül egy kollága leánya után nyomozva. Feltűnik még Alicia Coppola ésGary Oldman is, ez utóbbi főgonoszként.
 
Hírmagyarázás:
Veres most már úgy emlékszik, saját zsebből utazott - Tiszta Tanú, bazmeg :DD "Akkori ismerősöm, név szerint Galván Tivadar mutatott be neki..." - „Az nem világos, ez eddig miért nem jutott eszébe.” – Gondolom ennyi ideig tartott amíg a haverok összedobták a pénzt, így most már nyugodtan mondhatja.
Scorsese diliháza is lenyomta az Avatart: „40,2 milliós starttal a Viharsziget első az amerikai toplistán. Az Avatar már csak 16 milliót termelt.” - 4 GREAT JUSTICE!!! A (film)történelem néha igazságot tesz.
Negyvenhét férfit elégített ki az orálkirálynő: "Az első magyar orális rekordkísérlet legfiatalabb résztvevője 23, a legidősebb 70 éves volt." - DO NOT FUCKING WANT! Napalm, please! „Suzy három napig nem evett, hogy a mélytorkozás okozta hányinger ne okozzon még nagyobb kellemetlenséget." - Lehet hogy neki nem volt hányingere, de nekem igen :S Plusz, szegény nem csak tök buta, de még halál ronda is :SSS Kommentálni persze nem lehet ezt a cikket :(((
Fedett román rendőrök nyomoztak Mo.-on: „A titkosszolgálat segítségével épültek be a jogosítványhamisító bandába, engedéllyel dolgoztak.” - Legalább nem likvidáltak senkit, mint a mások tették most Dubajban :DDD

CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 25.:
AZ ÉLET EGY NAGY KÉPREGÉNYMÁGUS

Kis halacska Szőke Duna vizén,
örömömben ikrát ugrok biz' én
RTL Klub, 14:20. A képregény mágusát, Stan Lee-t (súlyban biztosan a) legnagyobb filmes rajongója, Kevin Smith kérdezgeti. Ajánlott. Fél tízkor az M1-en szerelmi háromszög német módra, a hatvanas évek bűnös Drezdájában, a helyi kapellakaféban, A vörös kakaduban. A vidékről felkerült díszletfestő-mázoló megpróbálja a természet adta saját ecsetjét is jól forgatni. Dráma lesz, kihagyom, ezekkel a festőkkel amúgyis nem árt vigyázni, legutóbb is egy egész földrész borult lángba! Éberség! Éjfél után öt perccel ugyanott egy tribute doksi John A. Alonzo, számtalan film operatőre előtt (Kínai negyed, Acélmagnóliák, de a leghíresebb nyilván A sebhelyesarcú). Ő volt az A férfi, aki bevándorló létére folyton a Kínai negyedet fényképezte, nem középiskolás vogon, így lett belőle filmművészeti tananyag. Ajánlott. Szőke András újra próbálkozik, ezútal a Dunán és nyolckor. Állítólag ismétlés, én még nem láttam egyet se belőle (sajnos vagy szerencsére, tökmindegy). Lesz benne szumóbirkózás meg egyéb japánizmusok, gondolom nem a cizelláltabb oldalról megközelítve, és ez az én bajom, a Dunaszőkítés a maga módján ugyanaz mint a valamivel később a retekklubbon adott Fábry-show, vagyis a showman bélyege rányomja a személyiségét a műsorra. Vagy fordítva. Mindegy.

Hírmagyarázás:
Szakítósblog: Csak úgy bedugta:
"Egy nem kispályázó nő, aki nem érti, miért nem rakják meg az első randin és egy menőkocsis pasi, akinek baj van a gatyájában." - De jó dolgotok van, basszátok meg. Nem menőkocsi, hanem mentőkocsi kéne nektek!
Börtönnel a szavak ellen: "Három évet kaphat, aki sértőt gondol a történelemről. Tudós vagy kommentelő, börtön fenyegeti." - Ez ugye azt jelenti, hogy hamarosan lesz olyan törvény is, ami pld. azokat bünteti, akik 56-ot nyilasforradalomnak tartják? Mert ha nem, akkor 1984 RELOADED!!!
Újra tárgyalnak a .xxx domén bevezetéséről: "Vallásos csoportok és a pornófilmesek is tiltakoznak." - Na legalább ebben az egyben megegyeznek.
Kevesen élnek nyomorultabban, mint mi: "A munkanélküliségből és inflációból számolt mutató szerint még Marokkóban és Kolumbiában is jobb élni." - IGEN!! MEGCSINÁLTUK!!!! :DDDD
74 évesen a legboldogabb az ember: "Hetvennégy éves korban a legboldogabb az ember, legalábbis brit és német kutatók szerint, akik különböző korosztályok képviselőit faggatták arról, mennyire elégedettek az életükkel." - Vagyis 40 év múlva boldogabban élek majd, mint most. Feltéve ha megérem :DDDDDDDD Brit tudósok kimutatták, na persze. Mondják ezt annak aki havi 30-40 ezer forintból él!
Melegpornó miatt kirúgtak egy rendőrt: "A nagyatádi rendőrségről elbocsátott férfi Skyler Caine néven szerepelt, de akkor még diák volt." - Mondanám hogy szarjon sünt, de amilyen pechem van, biztos még élvezné is.
Lady Gaga pucérkodva is úrinő - Nem, mert úrinők nem vetkőznek. Meg ugye az se biztos hogy ő nőből van...
Kirúgták Gregor Bernadettet színházából - Színház?... Mégis mit csinált ott eddig? :DDD A többit lásd eggyel feljebb!

A nap híre rovat:
Császár Előd jó embernek tartja magát: "A 12 évvel ezelőtti halált okozó balesete óta az egész ország gyűlöli, de szerinte azért nem kellett volna börtönbe csukni, mert híres ember." - Erre most nem írok semmit, az ottani kommentelők nagyjából mindent elmondtak. Azért kiemelnék valamit ebből a gigászi önmosdatásból-önsajnáltatásból: '"Én nem tudok a közönség nélkül élni. A legnagyobb büntetésem az, hogy nekem szükségem van a közönségre, de a közönség gyűlöl" - tette hozzá, majd kifejtette, szerinte ő alapvetően nem rossz ember, csak rosszul alakultak a dolgok.' - Ebben van némi igaza, mármint a rosszul alakulásban, de ha valaki tesz is azért hogy a lehető legrosszabbul süljön el egy baleset, akkor nem lehet azt mondani rá még másoknak sem, hogy "alapvetően nem rossz ember", nemhogy saját magának! Az milyen már hogy nem úgy emlékszik az esetre ahogy megtörtént? Azt hiszem ezt nevezik szelektív memóriának, celebéknél-politikusoknál szedi elsősorban az áldozatait, az egyik nem emlékszik utazott-e, a másiknak kitörlődik az hogy hogyan is történt a balesete...Elődből kiváló politikus lenne. A fő probléma nekem még mindig az, hogy ezt a mosolygós, rihegős-röhögős stílust erőlteti most is:


Kulcsszavak: császár előd

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés