2010. 08. 30.
Farkasember munkaközösség (aug. 30 - 31., szept. 1 -5. )
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyarországra nehezebb volt hazatérni, mint gondoltam. A repülőgépen például le kellett adnom minden fegyverként használható tárgyat, ráadásul még Kozelt se tartottak, és ezek még a kisebb problémák voltak – az igazán komoly zavaró tényező az volt, hogy nem hallgathattam hangosan a kedvenc zenéimet. A gép felemelkedett, én pedig nekiláttam az ajánlónak…sok dolgom nem volt, “hála” az ismétléseknek.

AUGUSZTUS 30., HÉTFŐ:
HAZA, ÚTON

Az egyetlen számomra is normális műsort a Duna 2. Autonómián láthatja 20:40-kor mindenki aki fogja az illető csatornát (én itt a Bőingen nem tudom nézni : (( ). Címéből adódóan a Veneto Olaszország legszebb helyét járja be alig félóra alatt, és nem Papírtrabanton, ami viszont egy nosztalgikus visszaemlékezés az M2-n az NDK csodájára több évtized távlatából. Nem értem mi olyan nagy szám a trabiban, anno én is hajtogattam egyet általános iskolás koromban, szebb lett mint amiről mintáztam… Aki viszont kimaradt és pont ez hiányzik neki, az este hét előtt öt perccel újra beleülhet. Még mindig doksi, és újra Olaszország, csak épp a Cinemaxon és nyolctól, szép tájak helyett pedig a gyönyörűszép Anna Magnani, ez Az igazság ereje. Ezzel meg is volnánk, gondoltam, hátradőltem a laptoppal, és beléptem a Mátrix magyar részébe, ahol azt kellett olvasnom, hogy:
 
Hétes: Horror a romatelepen: “Öt fiatal kirándulni indult az ózdi erdőbe, de az éjszaka közepén Reginának nyoma veszett.” Mindentől függetlenül rákattintottam és kicsit aggódtam is, mert hátha megint sorozatgyilkolt valami őrült, ehelyett azt láttam, hogy: “A filmes csoport Bódis Kriszta vezetésével horrorfilmet forgatott a tábor ideje alatt. A történetet a csoport tagjai találták ki, játszották el és vették fel. A filmforgatás a tábor végeztével is folytatódik. Egyelőre ez a három perces részlet készült el.” – Itt viszont már bedühödtem, nemkicsit. Szóval nem bűntény történt, csak b. krisztáék horrorfilmet forgatnak Hétesen?! Itt van nekik egy másik forgatókönyvötlet, a helyszín ugyanaz mint náluk: “A férjével együtt a hatvanas évek közepén költöztek ide, s akkor sem akartak elmenni innen, amikor nyugdíjasok lettek, s a régi barátaik közül már mindenki elköltözött a telepről. Fiai azután is hiába hívták magukhoz édesanyjukat, amikor édesapjuk 2007-ben meghalt. Az akkor kilencven éves Erzsi néni egyedül maradt: mindenkinek azt mondta, ő nem bánt senkit, ezért neki sem kell másoktól félnie. Január 19-én hajnalban rátámadtak a lakásában: összeverték, csontjait több helyen eltörték, s a kegyetlen tett után több használati tárgyat – tévét, rádiót – elvittek. Az asszonyra a szociális gondozó talált rá, amikor ebédet vitt neki. Kórházba szállították, ahol kétszer is megműtötték. Az életét nem tudták megmenteni: három héttel a támadás után elhunyt. Az elkövetőket gyorsan elfogták: három gyereket. Két gyerek épphogy túllépte 14. életévet, a harmadik mindössze 11 éves. A rendőrség az idős asszonytól ellopott tárgyakat – televíziót, rádiót, s más elektromos eszközöket – megtalálta egy orgazdánál. És Ózdon, egy kórházi ágyon, 3 hét szenvedés után utoljára sírt fel a hétesi telep utolsó magyar lakosa.” …ennyi lenne az én horrorfilm-tippem (amit nem én írtam), nem is mondok többet mert valami csúnya szaladna ki a számon. Nézzük a jó oldalát, ha elkészül ez utóbbi film, a készítők odaírhatják a nézőcsalogató reklámszöveget, hogy VALÓS TÖRTÉNET ALAPJÁN.
Nem akart öngyilkos lenni Timbaland - MIÉRT NEM?! Végre nyugtunk lenne a törtütemű autotune-olt rapszeméttől!
Bonyhádon épülhet a tengervíz alatti hotel: “A tízmilliárdos beruházással kilenc hektáron elkészülő szálloda három szintje lesz víz alatt.” – Nem volt elég nekik az árvíz, inkább Bonyhádig elhozzák a tengert???? ÉBERSÉG!!!

AUG. 31., KEDD:
ARCMOTOR

Bár nem gengszterek, de nekik is van egy harcmodoruk
Ma is hamar és fájdalommentesen túl leszünk mindenen, én pedig nézhetem tovább a felhőket a repülő ablakából, olyan szépek ezek a felhők, sejtelmesek, ártatlanok, és természethűek...

Jobb is hogy még nem vagyok othon, fél kilenckor a Harcmodor elvenné az életkedvemet a Dunán. 1980-as félig játék, félig dokumentumfilm, amiben egy falu öregek otthonát akar építtetni, ám a megyei irányítás a saját tenderét szeretné bejuttatni - szóval ez az előre levajazott versenyeztetés nem újkeletű. Tízkor az utóbbi idők egyik legtúlértékeltebb filmjét (Amerikai gengszter) ismétlik a Cinemaxon. Egy az hogy baromi hosszú, más az hogy valószerűtlen, de mi az hogy a gengszter meg az őt üldöző rendőr ugyanúgy "szigorú erkölcsi kódex szerint él, ez különbözteti meg őket társaiktól, ettől lesznek mindketten magányos harcosok a törvény két oldalán"? A rendőr képviseli az erkölcsöt, ennyi, az hogy a bűnözőknek is vannak szabályai arról nem mi tehetünk, nehogy már egy szintre emeljük őket! És bár nem a nap kommentje, de azért idekívánkozik:

Rixxi | Válasz aug. 02. 09:51 | 126/126
Sokat vártam a filmtől és semmit se kaptam/kaptunk akikkel néztük.Olyan volt mint amibe édesanyám süti a muffint egy jó nagy sablon:)
Hosszú,érdektelen,hiteltelen
->
Spoiler
Amikor lelövi az embert az utca kellős közepén több 10-100 ember szeme
láttára még John Gotti sem csinált ilyen nem hogy ez...
Spoiler vége

Mért is adtam erre 5 pontot nem tudom...:)


...és tényleg! :D Megyek is vissza felhőket nézni...


SZERDA, SZEPT 1.
A NÉGY PÁNCÉLOS ÉS A PARADICSOM

Föld, föld - és hamarosan én is földet érek...
Kicsit szédülök itt a repülőn, ebben benne lehet az a három tomkolinsz amit eddig betoltam… Ezt csak azért mondom, hogy ne lepődjetek meg, ha ismételni fogom magamat… Nézzük ami nézhető: a Patyomkin páncélos az (volt) a Szovjetuniónak mint Németországnak az Akarat diadala, és még az utóéletük is megegyezik: miután elmúlt az a kor ami kitermelte őket, még saját hazájukban is tilalmi listákra kerültek, miközben (leginkább Amerikában) a filmművészeti iskolákban tananyag lett belőlük, és ha leadják őket, csakis valami obskurus időpontban (a Patyomkint az M1-en ma éjjel fél tizenkettőkor, az Akarat diadalát viszont még ilyentájban se). Filmtörténeti alapművet láthatunk tehát, ahol a tartalom (szocialista forradalom, győzelem, égnek meredő…ágyúcsövek) a másodlagos a technikai megvalósításhoz képest. A Páncélos utóéletéhez tartozik az is, hogy a Pet Shop Boys zenét írt alá (mivel a film eredetileg néma), az Akarat Diadalának meg (bár nem némafilm) egy még darabig várnunk kell a soundtrack-jére :DDD Nyolckor a Cinemax a Paradicsom klubbal emlékeztet engem arra, mit is hagytam a hátam mögött azért hogy Magyarországon folytassam a kereszteshadjáratot (meg is kezdem: a film eredeti címe Nicsak, ki nyaral!, de gondolom ahogy változik a csatorna ahol leadják, úgy változik a cím és a szinkron is…figyelek ám!). Szóval a címbeli üdülő egy karib-tengeri agyatlan apartman, amit egy rasta meg egy ex-tűzoltó alapított, de a nagykutyák is fenik rá a fogukat. Könnyű kis vígjáték, ajánlott. Én meg megyek is könnyíteni a gyomrom háborgásán…:SSSS
Na, visszajöttem, három gyors kis Hírmagyarázás:
Thai: A szexturistát megverik, ugye?: "A videón a bunkó amerikait összerugdossák a thai lányok." - Nagyon helyes, ezt kéne nálunk is, ha valaki prostiként kezel valakit, aki nem az :)
Voksán Virág villantással jelzi, ha kész a szerelemre - Akkor állandóan készen van, mert valamije mindig kivillan :DDDD
Brit Tudósok: Genetikai okai vannak annak, hogy ki szeret kérdőíveket kitölteni: "A kutatók ezt kérdőív segítségével állapították meg." – Kivételesen jót mondanak! Én például utálok kérdőíveket kitölteni. Ezt a mostanit se töltöttem ki, és a végeredmény mégis engem igazolt!


CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 2.:
A DIPLOMATAVADÁSZOKAT AGYON...CHAPLIN A VILLÁM

Megjött a Júdea Népe Front titflasher különítménye 8))
Reptéren vagyok, épp várom az átszállást, meg átvizsgálják a csomagjaimat...tökéletes alkalom az ajánlóírásra! Fő eseményünk a nyolckor kezdődő magyar - spanyol női vízilabda mérkőzés az M1-en, nem kifejezetten női sport, de perszehogy a magyaroknak drukkolok... Ugyanott hajnali 2:10-kor adják a Chaplin, a katona című 1918-as klasszikusságot. Valószínüleg ismétlés, de aki nem látta vegye fel, csak félóra, de többet ér mint egy kétórás mai tinivígjáték. Kilenckor azzal kell szembesülnünk, hogy a Duna is próbál trendi lenni, pontosabban egy olyan trendhez csatlakozni, ami már 5-6 éve nem trend, ez a szexésnyújorkos borzalom, ennek megfelelően a Diplomatavadász sem az aminek az átlag bérből és fizetésből élő gondolná (bosszúszomjas elit csajkommandó levadássza a korrupt nagykövetségi dolgozókat), hanem "három elválaszthatatlan barátnő, akik rendszeresen főzőcskéznek együtt, és közben kibeszélik, ami a szívüket nyomja. Nóra élete legnagyobb üzlete előtt áll, Eszter válik, Rebeka pedig reggel rúgta ki legújabb fiúját. Szóval kellene egy pasi, de végre egy állandó." A mostani részben "A következő kiszemelt diplomata egy brit, de Rebekát nem éppen kellemes meglepetés éri: megjelenik az anyja, aki versenyre kel lányával a diplomatavadászatban. Rebeka felveszi a kesztyűt, és elhatározza, hogy nem hagyja magát." Talán ennyi elég is ebből. Szeretném ezt a sorozatot szeretni (ahogy a benne szereplő Labancz Lillát is), de akárhogy is nézem, ez klisé klisé hátán, aminek semmi köze a mostani valósághoz (talán csak annyi, hogy sajnos van ilyen gazdagokra vadászó parazita ingyenélő férfiban és nőben is pont elég). Összefoglalom: ne nézd meg. Még viccből se. Még azért se, hogy büntesd vele magadat. Nem vicces, nem cikis-vicces, egyszerűen csak szomorú. Főleg ha arra gondolok, hogy a mostani rész címéből (Anyák lányaikkal 1.) egy jó pornóproducer mennyivel többet ki tudott volna hozni...nézzük inkább ugyanakkor a Filmmúzeumon az olasz Brian életét, vagyis A Lator ismétlését, és maradjunk is ugyanott, mivel francia filmdráma napot tartanak: először 22:55-től a Villámcsapás, ami ugyanúgy "női" film mint a diplomatavadászos sorozat, de témájában meg minőségében ég és föld a kettő, és nem csak mert itt háború utáni újrakezdések vannak terítéken, majd utána 0:50-kor megint két nagy név, Simone Signoret és Alain Delon, az előbbi Az özvegy aki magányosan él, utóbbi pedig a körözött bűnöző, aki felolvasztja ezt a magányt... Úgy látszik, a ma este a depresszió jegyében telik, mert még vár ránk egy Zuhanás is, tízkor, ami a szebb napokat látott zenészek gondját-baját meséli el, amik még Chilében is ugyanazok. "A film mottója: 'A múlt olyan, akár egy távoli ország, ahol minden másképp működik.'" - Ezek szerint Magyarország is a múltban él még :((( Nem tudom miért pont a Duna TV adja, lehet hogy kompenzálni akarják a hűvös vadászokat?


PÉNTEK, SZEPTEMBER 3.:
CSECSTELEN BIGÁMYK

Újra a gépen, újra hazafele. A sztyuvi nem hajlandó több tomkolinszot hozni, így kénytelen vagyok a munkába menekülni... :((((( A tapasztaltabbak tudják hogy a nők is lehetnek bigámisták, az M1-en kilenckor kezdődő film hősnője is így Éli a szerelmet. Ismétlésgyanús szerelmestémás filmdráma, kihagyható, ahogy az M2-n tízkor kezdődő (és elég félresikerült) Tornatore-alkotás, Az ismeretlen is, ahol egy Ukrajnából bevándorolt takarítónő férkőzik szép lassan egy olasz család bizalmába...marad a családos és vándorlós téma a Dunán is 22:10-től, mert A tegnap gyermekeiben egy amerikai családanyát előző szegénységben és Írországban leélt élete kísérti, ezért odautazik, hogy lezárja a múltat. Ha komolykodni akarunk, akkor meg 20:20-tól a fekete kontinensre jutunk el a Duna II. Autonómián, Xantus Gábor segítségével, aki Dr. Sáska László nyomdokain járva állít emléket a magyar Afrika-kutatónak. Lesz kultfilm-ismétlés is a Film+2-n tizenegytől, éspedig a Rocky Horror Picture Show. Ahogy ilyenkor mondani szoktam, aki még nem látta, most pótolja! Én meg megyek a piaelvonást pótolni...

 
SZOMBAT, SZEPTEMBER 4.:
AZ ÖRDÖGNEK IS VAN GERINCE

...és a stewardessnek is van, feloldották a tomkolinsz-tilalmat. Na jó nem teljesen, de sört már ihatok. A munka is jobban megy így...
M1, 22:25: Szerelem és egy 45-ös – hogy mi volt előbb, a Kalifornia, a Született Gyilkosok vagy ez, végülis tökmindegy: a halál nemcsak Kaliforniában, de Mexikó felé menekülve sem utazik egyedül, és a szereplők itt is felcserélhetőek. És végül de nem utoljára: ez is ugyanolyan marhaság mint az előbbiek. Fél tizenegykor visszatérünk a Franco-korszakba egy kísértethistória erejéig a Dunán, ez az Ördöggerinc, amit nem Benicio, hanem egy másik Del Toro, Guillermo rendezett. A Faun délután… labirintusához hasonlóan itt is gyermek a főszereplő, vagyis egyben szimbolizálja is a gyermekkor elvesztését (ahogy a filmbeli fel nem robbant bomba is a halál és Franco csapatainak közelségét.). Kifejezetten ajánlott.  Szintén késő estig (negyed tizenkettőig) kell várnunk, ha a retekklubbon valami érdekeset akarunk látni. Akkor ugyanis Az éneklő detektív (aki valójában krimiíró, csak egy betegség miatt hiszi magát poárónak) próbálja megoldani saját és ügyfelei problémáit és közben időnként dalra is fakad. Robert Downey Jr.-nak nem ez az első (és biztosan nem az utolsó) nyomozós szerepe, például a Kiss Kiss Bang Bang-ben is csinált hasonlót, és mit tagadjam, jól áll neki a lelki problémákkal küzdő rend őrének szerepe, megbocsátom az időnkénti tinibálványizmust is (ahogy Mel Gibson itteni feltűnését és ennek a filmnek az ismétlését is). Ez is ajánlott. Éjfélkor nem Elvira, a sötétség úrnője vár minket az M1-en, hanem Lux Elvira a Női szerepeim című doksiban. Határozottan ismétlés, de érdemes, függetlenül az előítéleteinktől, na jó, csak az enyémektől : ) 0:20-kor Roberto Rossellini soha nem megvalósult társadalomjavító televíziójának főbb irányvonalait vázolják kortársak a Duna TV-n, ez volt Az utolsó utópia – azóta már jól látjuk mi lett abból a tervből hogy at agyzsibbasztó műsorok helyett ismeretterjesztésre használják a hülyítődobozt…ajánlott, ofkorsz. A Duna 2. Autonómián egy évtizedeken átívelő dokumentumfilmet adnak nyolckor, melynek főhőse, Marcela egy egyszerű cseh nő, ám 1980-tól 2006-ig durván megrágja az élet őt is…ajánlott, bár mi is átestünk hasonlókon mint ő. Ugyanott tizenegytől a sármőr Gianni Morandi avat be minket Az örökifjú lélek titkába, ami – a Vidocq óta jól tudjuk – a szüzek vérében rejtezik : ))) Lesz még nyolckor valóságsó a Hallmarkon a Narancsvidék igazi feleségeiről, mehetnek ők is a büdös francba a Diplomatavadászok után…
 
Hírmagyarázás special:
Ha jól látom tele van vele a magyar média, úgyhogy én is elmondom amit gondolok róla – természetesen a három csajról van szó, akik “heccből” loptak “némi bizsut”. Az Index címlapon mentegeti őket már nemtomhány napja, most is. A cikket elolvastam, a Medwe blogban kivesézték, én csak hozzátenném a magamét. Nézzük.
 
“A három 15 éves budapesti gimnazista lány a szerdai tanévnyitó után egy belvárosi üzletből próbált lenyúlni néhány bizsut (2.290, 5.170 és 3.180 Ft értékben). A boltban kiszúrták, amint egyikük épp az árcédulát szedte le egy nyakláncról, és elcsípték őket.” – Rettenetes! Ki merték szúrni őket lopás közben! Vejmárosodás! ÉBERSÉG!!!!!!!!!!!! “A szokványos történet, amin tízből kilenc fiatalkorú átesik, ekkor fordult rémálomba.”“Rémálomba fordult“ a “szokványos történet”, ÓH JAJJJJ!!!!! Nem tudom, lehet hogy mert én a bűnös szocializmusban szocializálódtam, de nálunk nem tízből kilenc ember esett át ezen, hanem tízből néha egy, és azok is megbánták később, még akkor is ha nem buktak le. Mert LOPNI BŰN, és ennyi! Gazdagékkal meg másokkal ellentétben az első dolog amit a fejembe vertek, az a mások tulajdonának tisztelete volt. Nem is loptam soha.“A kormány által szorgalmazott, és nyáron hatályba lépett közbiztonsági csomag ugyanis a fiatalkorú szabálysértőket is elzárással fenyegeti, ami viszont alapot szolgáltat a rendőrségnek, hogy a gyanúsítottakat szabálysértési őrizetbe vegye.” – Nagyon helyes, tököm tele van már azzal, hogy a legdurvább bűncselekményeketet is megússzák azzzal hogy az elkövető kiskorú. “Ünneplőben őrizetben” – LOL, micsoda drámai címadás!!!! Még amiatt is sajnáljam őket hogy az évnyitóról egyből lopni mentek? Kérek még egy sört a stewardestől! : ))))) A rendőrség dönthetett volna úgy, hogy a fiatalkorúakat kihallgatás után elengedi: a kár megtérült, a lányok megbánták a tettüket, a bűnismétlés az elrejtőzés vagy más veszély nem állt fent, így érthetetlen, hogy miért kellett őket szabálysértési őrizetbe venni.”MERT EZ A TÖRVÉNYES ELJÁRÁS! “Az egyik lány pszichésen annyira kikészült, hogy őt még az este kórházba szállították.” –  Megjött a söröm, adjatok egy sörnyitót… :DDDDD ”A még mindig ünneplőben és körömcipőben lévő gimnazista lányok a kinti hideg és a fűtetlen zárkák miatt teljesen átfáztak.” – FAP FAP FAP FAP FAP FAP…ja, hogy ti is itt vagytok? Mindegy, FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP. A rendezett hátterű családokból származó, kéttannyelvű gimibe járó lányokat sokkolta, ami velük történt: a bilincs, a kihallgatás, a fagyoskodás, a zárka körülményei, a csütörtöki negyedórás séta egy 15nm-es ablaktalan szobában, a két, őrizetben töltött éjszaka.” – Muhaha, talán majd legközelebb kétszer is meggondolják, lopjanak-e bármit is. Rendezett hátterű család, kéttannyelvű gimi…mi tök csórók voltunk, oszt’ mégis kibírtuk lopás nélkül. Még emiatt is én szégyelljem magam?! „Hülyéskedésnek indult, aztán elfajult, de kicsit sok volt a megrázkódtatás, az unalom pedig idegölő volt” – mondta egyikük.” – FAP FAP FAP FAP „Fel se fogtam, mi történik velem, annyira szégyelltem magam – emlékezett vissza az Indexnek a barátnője. – Amikor kiderült, hogy ez három napig tarthat (ennyi a szabálysértési őrizet maximális időtartama – M.G.) teljesen kétségbe estem”.” – FAPFAPFAPFAPFAPFAPFAPFAP…. “„Először mélységesen megdöbbentem és elkeseredtem. Egyelőre fogalmam sincs, hogyan fogjuk ezt otthon kezelni – válaszolt az egyik anyuka az Index kérdésére, hogy min megy át ilyenkor egy szülő.” – Kezeltétek volna előbb, most nem kéne meleg ruhát hordani az őrsre…”Egyikük sincs rászorulva ilyesmire, de hát ilyesmin majdnem minden fiatal átesik, nem értem, miért kell gyerekekkel így bánni.”” – Még egyszer: NEM MINDEN FIATAL LOP BRAHIBÓL. Ha meg nincsenek rászorulva, akkor dupla szigort, mert nem megélhetési bűnözésről van szó… “Odabent a bírónő egy mondattal berekeszti a tárgyalást: az egyik elkövető nincs jelen, az ügyet nem bontja szét, a gyorsított helyett ezért rendes eljárás keretében (hónapok múlva) bírálják majd el az ügyet. A lányokról lekerül a bilincs, hazamehetnek, megkönnyebbülten mosolyognak.” – Majd őket is sztárnak adják el mint a stólbucit. Majd könyvet írnak Két nap (vagy mennyi) a Fidesz börtönében címmel :DDD “A három lánynak szerencséje van, mert a családjuk, legszűkebb környezetük nem bélyegzi meg őket a tettükért. Most viszont azon aggódhatnak, hogy az iskolájuk hogy kezeli majd az ügyet, és az amúgy is aránytalannak tűnő rendőri intézkedésen túl sújtja-e majd őket valamilyen szankcióval.” – Leszarom nagyívben, osztjónapot. “A rendőrségnek feltett (elsősorban az őrizetbe vétel szükségességére vonatkozó) kérdéseinkre a BRFK egyelőre nem reagált. A lányok őrizetbe vétele, furikáztatása, benntartása több százezer forintba került az adófizetőknek.” – Ezért fizetjük őket az adónkból, basszus. Ehh, sorolhatnám még hosszan, de minek. Hihetetlen, hogy egyszer azért vegzálják a rendőrt, mert nem végzi a dolgát, máskor meg azért mert végzi… Biztos lesz aki elfogultsággal fog vádolni, de ismét elmondom: a nap kommentje az a beírás amin aznap először röhögök fel hangosan, tehát aki együttérzést meg ilyesmit vár az most ne is olvasson tovább (bár már a fenti szöveget is hiába olvasta), itt jön pár komment indexről lementve, hátha törölnék:
 
Axum             válasz | megnéz         2010.09.02 19:05:09 © (49)
Minden boltba ki kellene irni :
Tájékoztatjuk kedves vásárlóinkat, hogy mivel az MSZP elbukta a választásokat, mostantól TÉNYLEG tilos lopni!
 
reggelsanyi  válasz | megnéz         2010.09.02 19:05:59 © (52)
Ez jó..
ilyen táblát fogok én is csináltatni
:D
Előzmény: Axum (49)
 
Psycho Dad  válasz | megnéz         2010.09.02 19:06:48 © (54)
Az év hozzászólása! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: Axum (49)
 
Irány vissza az utazásba és alvásba, vasárnap este már Budapesten leszek....

VASÁRNAP, SZEPTEMBER 6.:
NYOMOZÁSI LÁZ

Aranyemberarcúláz
Tegnap jól megszaladt a toll a kezemben, nos ma nem lesz semmi ilyesmi. A ferihegyi wifit használom amíg fel nem tűnik a biztonságiaknak, aztán irány haza a kedvenc kocsmámba. A gyorsaságot az is indokolja, hogy minden csupa ismétlés, és ezek közül kell válogatnom – ilyenkor látom hogy mégiscsak szükség van rám itt. Negyed kilenckor kitör a Szerelmi láz a Duna TV-n, rossz az aki rosszra gondola, a szerelmes cím itt is tragikus tartalmat takar: cirkuszba kényszerülő operaénekes, akit lánya kénytelen kisegíteni, a neki “jót akaróról” pedig kiderül, hogy ő tette lejtőre az egykor tehetséges apát, egyszóval dráma a köbön...és innentől tényleg csupa ismétlés, azok közül említésre érdemes:
HBO, 20:00: A nyomozó –még sokadszorra is az utóbbi idők egyik kellemes csalódása magyarfilm-ügyben.
Filmmúzeum, 23:10: Slágerrevü – echte popzenei műsor a hatvanas évekből. Mai szemmel abszurdnak hat, de ajánlott.

Hírmagyarázás:
Megdobálták Tony Blairt Dublinban: “Kétszázan várták a volt miniszterelnököt könyvének bemutatóján. Cipőkkel és tojásokkal köszöntötték.” – Ezek az írek, ezek az írek folyton dobálnak. Érdekes, ott ennek ellenére sem hoztak papírgalacsintörvényt!
Havas Henriket kitették Story TV-s műsorából – Alakul ez, alakul : ))) Ám ugyanakkor azt is látom ám, hogy dübörög az ún. Választási kampány:
Nyilvánosan vetkőzött a rédei polgármester: “Beszállt a községben tartott motoros fesztivál bilincses-nyalogatós sztriptízébe a díszpolgár vezető.” – Az vesse rá az első követ, aki a helyében nem ugyanígy tett volna!
Piroslap: Mesterházy és a Moonwalk: “Az MSZP pártelnöke fekete kalapban, fehér kesztyűben imitálta a Jacko mozdulatait a salgótarjáni Beszterce-lakótelepen.”
Putri tours: Bohócok innen is, onnan is: “Az utóbbi napokban a bohócok egyik nagy csoportjának vezető bohócai bohóckodtak, most pedig a másik csoport próbált a nagyobb röhögés céljából hülyét csinálni magából.”
Vastagbőr Mesterházy Salgótarjánban: “Michael Jackson szelleme a Bikincsunájjal keveredett.” – Erre csak annyit tudok mondani, hogy remélem a Kétfarkú Kutya Párt beteljesíti ígéretét, és megadóztatja a Bikicsunájt! Éberség!

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés