2012. 07. 14.
Amikor tizenhárom péntek van egy héten (júl. 14-15.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, JÚLIUS 14.:
ELGÉPELT TANÚSÁG

Huh, itt majdnem meleg lett a helyzet!
Szerencsére a tegnapi szerencsétlen napra esett a heti tévémentesség, így duplán járt jól aki nem tévézett, és ma is az jár a legjobban, mivel a ma estét újfent az ismétlések uralják: nyolc tíztől Szerb Antal Pendragon-legendáját láthatja az M2-őn az akinek ez eddig kimaradt, ahogy a könyv, úgy ez is inkább kuriózum mint alapmű, viszont a túlzsúfolt történetet nagyon nagy színészek játsszák. Fél nyolckor egy ugyancsak erősen ismétlésgyanús Camelot-mondakör-feldolgozás a TV2-őn, vagyis újra élvezhetjük Arthur király nemzetösszefogó törekvéseit és ezek szerelem általi széthullását. Az Első lovag bár nem annyira véres mint az Excalibur (és még amerikai is!), de a szereposztás miatt érdemes adni neki egy esélyt: a britek királyát Sir Sean Connery játssza, Guinevere-t, leendő feleségét Julia Ormond, a szerelmi háromszög csúcsát, Lancelot-ot pedig Richard Gere. Panaszkodok itt az ismétlésekre, pedig horrorügyben se leszünk elkényeztetve, annyi szent: fél tízkor egy amilyen régi olyan gusztustalan baromságot kapunk a Viasat6-on a Félelmetes társasággal, ami látványban a Hullajó vagy a Slither környékén mozog, azonban se azok humora, se társadalomkritikája (igen, jól olvastad) nincs meg benne, szimplán gusztustalan, ráadásul horrornak sem jó, a fő félelemforrás a néző reggelije vagy vacsorája, illetve hogy ezek mikor törnek fel belőle. Kihagyható. Fél háromkor a netes játékok és a túlvilág kapcsolatát boncolgatják a FEM3-on. A kicsit elcsépelt tanulság szerint a gamer-lét Az átjáró a pokolba, mely Borzalmas Energiákat szabadít fel és még az ember Legközelebbi Barátait is eltakarítja: hősünket addig csak kísértették a rémálmok, ezek azonban a játék hatására valóra válnak. Emberünk elköveti az ilyenkor szokásos legnagyobb hibát: egy okkult téren járatos emberhez fordul…

Talán érdemes:
Tizenegy előtt öt perccel francia vígjáték a Film+-on, ami minden bizonnyal sok új rajongót szerzett Gérard Depardieu-nek, olyanokat is akik esetleg a komolyabb filmjeit kerülnék. A Zűrangyalok remekül illeszkedik a Wasabi mögé: ebben is van a távoli keletre (Hongkong) szakadt kisgyerek, akit itt a változatosság kedvéért egy nőfaló night club-tulajdonos gondjaira bíz annak haldokló barátja, természetesen pénz is van a háttérben, meg pár elszánt gyilkos, akik pályáznak rá. Emberünk a kisgyerekkel azt a megoldást választja ami már Jeran Gabinnak is bejött a Szentévben, vagyis elvegyül a helyi katolikus egyházi misszónál, és itt jön képbe a másik francia rekeszizom-gyilkos, Christian Clavier.

Én Aztán Szeretem Az Arc-Könyvet Olvasni rovat:
Orbán a Facebookon konzultál a nemzettel – Ilyenkor (is) örülök hogy nem vagyok felregisztrálva… - "Videóüzenetében azt is állítja, hogy Magyarország megnyerte a válságkezelést, Brüsszel meghátrált." – Sőt, egész Európa szép lassan meghátrál, sőt, ki is hátrál. Mögülünk…
A Facebook lehallgatja saját csetcsatornáit: "Szoftver és biztonsági ember is olvassa a privát beszélgetéseket, rendőrt hívnak, ha gyanúsat látnak."EZ A HÍR TÍZMILLIÓ EMBERNEK TETSZIK. Nagy Testvér: már egészen közel.

Kis hírek a nagyvilágból:
Természetfeletti erő a péniszlevestől: "Hét boszorkánydoktorral végzett egy kannibál szekta Pápua Új-Guineában." – Én örülök ennek, én támogatom, végre egymást zabálják ezek a bennszülöttek és nem a katolikus misszionáriusokat.
C:c 18+ VV Zsuzsi majdnem meghalt: "Rossz minőségű droggal mérgezte magát. Szidja a dílereket és óva int mindenkit a tiltott szertől." – Ezen én most úgy de úgy meghatódtam, hogy egyszerűen képtelen vagyok bármilyen cinikus megnyilvánulásra. Nem is kell, mert itt van egy Év kommentje-candidate:

Dick The Nick 2012.07.13. 16:47:23
Remélem hogy egyenesbe jön az élete és talál egy megbízható dílert.


Rendőrt vertek Siófokon: "Két társaság veszett össze a sétányon, rátámadtak a rendőrre is, aztán jöttek a kommandósok." – Az lesz a poén, amikor már a rendőrök se a kommandósokat, hanem a Gárdát fogják hívni :DDDDD
Miért egy roma sportolón állnak bosszút?: "A traktorokat is kicselezte volna Veres Richárd, aki végül a dühös falutól néhány km-re futott a lánggal." – ...avagy az Origo is rátér az indexi útra. Nap kommentje:

sugumate 2012. 07. 13. 17:18
A sprotoló származása is ezért van külön kiemelve többször is, pedig... ehm, egyéb témájú híreknél ez nem csinálnák. Az írás címe és egész jellege megtévesztő, nem szép húzás az origótól.
A tiltakozók sem a származása miatt tartóztatták fel ők mint ahogyan a cikk próbálja sugalmazni. Ha maga Sir Steve Redgrave ment volna arra a fáklyával, akkor is elállták volna az útját.
Egyszerűen csak nem mindenki örül annak, hogy olimpiát rendeznek arrafelé.
Origónak meg ezúton is köszönjük a megszokott objektív tájékoztatást...


Őrizetbe vették az utolsó kanadai magyar embercsempészeket is: "A pénteki letartóztatásokkal lezárult az Opapa akció." – Pfű, mondom én hogy milyen fura ez az Origo! Az egyik hírnél külön, többször is kiemelik hogy roma az illető, ennél másiknál meg sem említik! HOGY MIK VANNAK!!!!
Női melleket akar Szecsődi Kari – Azokat én is akarok, csak épp nem hímneműeken. Szerencsétlen, zavart lelkű torzszülött. A "zenéje" szar, tehát kénytelen a látványos melegségéből megélni…
Riporter még nem került ekkora slamasztikába: "Úgy indult a Balaton Sound, hogy felrántottunk orrba egy vodkát. Az igazi rémálom ezután következett." – Kemény ez az újságírószakma: nincs annyi pia, ami elviselhetővé tenné a Balaton Sound-ot. Én csak tudom, két éve kipróbáltam, de idén már nem voltam ilyen bátor…:SSSS


VASÁRNAP, JÚLIUS 15.:
NAGY ZSÁKOMBAN MINDEN MÁNY

Megismersz? Én vagyok az a srác az újságokból.
Ismétlés, nem ajánlott:
TV2, 20:05: Pókember 2. – Csak azért adják le mert jön az új mozifilm, illetve mert meghalt a Pókember, éljen a Pókember: Könyves: Meghalt a Pókember, fekete fiú jött: "Ötven év után megölték Peter Parkert, helyét a 13 éves Miles Morales vette át új szuperképességekkel. A Marvel álláspontja (amit a nagyöreg, Stan Lee is vall): a világ színes, bonyolult, és változik, a képregényeknek pedig ezt tükrözniük kell – de egyébként is, a fenti fejtegetés teljesen okafogyott. Nem egy oktatóanyagról beszélünk ugyanis, hanem egy szórakoztató olvasmányról, vagyis az egyetlen kérdés, ami számít, hogy az új Pókember-történetek az új Pókember-karakterrel szórakoztatóak vagy sem."NEM AZOK, mert hiába hogy az új Pókember latino és fekete is, de még így is heteró-sekszuális és biztos még keresztény is! Követelem hogy a világ összes kitalált szuperhőse egyszerre tartozzon a világ összes sekszuális, vallási és faji kisebbségéhez, különben a fiatalkorú olvasókat kirekesztésre nevelik ezek a nyilván "nem oktatóanyag" ponyvaszemetek. Ja, Stan Lee-nek meg a Marvelnek is a kurva anyját.

Ajánlott rovat:
Kétszer is találkozhatunk ma a francia legendával, Jean-Paul Belmondóval ha bírjuk szusszal, előbb fél nyolckor a Dunán egy 68-as drámaszerűséggel, ahol kegyvesztett Autóversenyzőt alakít, aki –miután egy végzetes baleset miatt hivatalosan többé nem állhat pályára- előbb a helyi alvilági nagymenők sofőrje lesz, majd részben a megélhetés, részben az adrenalin miatt önálló, egyre veszélyesebb akciókba veti magát, megjósolható (szomorú) végkifejlettel. Kilenckor ugyancsak a nem törvényesen megszerzett Nagy zsákmány áll a középpontban a Film+-on, melyre három csapat is igényt tart: ott van a nem túl rafinált, de annál erőszakosabb amerikai olasz maffia, a "műkedvelő", börtönviselt vagány és társa, meg persze az aprólékos tervet készítő "okos" bandavezér is. A cél a NATO vagyona, a helyszín Európa vasútvonala, Bébél társai a vicces és pörgős akciózásban a Hét Mesterlövész egyike, Eli Wallach, valamint David Niven és a komikus Bourvil. Ugyanabban az időben kicsit más: bár én utálom a toleranciameséket, de újra kivételt kell tennem, ezúttal egy francia-izraeli dráma kedvéért, Ami egy egyiptomi zenekar látogatásáról szól a szomszédos "ellenséges vidékre" (Izrael, nyilván), ahol fogadóbizottság híján maguk keresnek szállást és szórakozást, találnak is egy kisvendéglőt, és a kultúrák összecsapásából fokozatos megismerés lesz. A fő tanulság nyilván itt is az hogy az egyszerű emberek alapvetően tolerálják egymást, csak a politikusok keverik a szart. Biztos lesz aki szimplán polkorrekt hazugságnak nevezné, én azonban szeretnék egy ilyen emberi hazugságban hinni, inkább ez mint az örökké tartó ilyen-olyan háborúk... Aki még van akkora hippi mint én, az kapcsoljon az M2-re.

Halál a Faszbúkra! rovat:
Káoszba fordult a Facebook-buli: "Az osztrák tinédzser meghirdette, aztán lefújta, de már késő volt. Nyolcvan rendőr tett rendet." – Nagyon helyes. RENDŐRT MINDEN FASZBÚK-HASZNÁLÓ MELLÉ! Illetve nem is, anélkül is totálisan meg vannak figyelve :DDDD
Elvarázsolt Kastély: Facebook droidokkal a magány felszámolásáért: "Bárkinek percek alatt több száz fős élő Facebook közösséget hozhatunk létre." – És íme, millió barát közt is FOREVER young ALONE.

Kis hírek a nagyvilágból:
Urbanista: Véget ért a hidegháború: "A Magyar Honvédség nem rejtegeti tovább objektumait a Google Maps-en." – Nem csoda: lassan már nem csak rejtegetnivalójuk, de sorkatonaállományuk sincs.
Tim Burton végre ismét jó rendező lehet: "Új animációja, a Frankenweenie a régi B-horrorokat és a Halott menyasszonyt idézi." – Vagyis két, mostanában nagyon túlértékelt dolgot, amit sikeresen ráerőszakolt rá egyik első saját ötletére.
Verseny a David Guettaságért: "Calvin Harris és Avicii is nagyon szeretne Guetta lenni, de csak az angol teszi ezt jó ízléssel." – Szerintem mindegyik egyformán ízléstelen és ugyanolyan igénytelen.
Átmásolom a dalokat egy pendrive-ra, és kész is vagyok – Megerősítve érzem korábbi állításomat: egy merő fos ez a mai elektro-zene, de legalább az előadói őszinték, a közönségnek meg ugye egy bizonyos drogmennyiség után már tökmindegy hogy mi szól. - "Martin Solveig fellépés előtt csak iszogat, és Madonnánál nagyobb sztárral már nem akar dolgozni." – Pedig csak olyannal fog, már ha sikeres lesz, ugyanis Madonna egyre stabilabban csúszik lefelé…

Nemzet, halál, rovat:
Jó katolikus lévén én alapvetően szkeptikus vagyok ezekkel a maja végítélet-dumákkal, és nektek is azt ajánlom. Most komolyan, mégis mit tudhattak azok a fűszoknyás, félvad indiánok amit a Tévedhetetlen RKE és a pápák nem?! Ám még az hitemet is van ami megingatja. A Jelenések Könyve ír bizonyos figyelmeztető jelekről, a Sátán küldötteinek térnyeréséről és a népek sanyargattatásairól, vizekből kiemelkedő pokoli szörnyekről és szajhákról akiknek hatalom adatik:
Expedíció indul a balti-tengeri ufóhoz: "A tenger mélyén talált szikla meghökkentően hasonlít a Star Wars Millenium Falconjára." - …meg a Dolog ufójára is. Na ezt add össze.
Megnyílt a misén a katedrális teteje: "Repülőről eshetett le a jégbomba, amitől megnyílt az ég a vasárnapi misén részt vevők számára." – MIT MONDTAM!!! Repülő, na persze!
Lego-múmiákat tártak fel Skóciában: "A háromezer éves testeket hat ember földi maradványaiból rakták össze, nem tudni, miért." – Biztos azért amiért a Kádár-koponyát elvitték: hogy összerakják belőle az Antikrisztust. ÉBERSÉG!!!
Lángoló gitárok: Visszatért az Emil Rulez: "Három dalt is bemutatunk a hét év szünet után megjelenő új nagylemezről." – Hogy mik vannak! Véletlenül a hetihetes megszűnésével tér vissza Hajós András a zenéhez, gondolom véletlenül azért mert az összes önálló TV-műsora megbukott, és mert már egyik oldalon se fekszik jól. Nap kommentje:

ebgondolat • http://eblog.freeblog.hu 2012.07.11. 11:52:46
Annyira hiányzott ez, mint egy bágyadt köpés valami poshadt bányatóba. Kár a zenészekért egy ilyen figura mellé.


Újabb Kaukázus-utódzenekar indul – Ne! KÖNYÖRGÖM, NE!"A KÁKETTőK egy punk-pop-kupléja már le is tölthető, a zenekarnak két arca és egy szíve van." - MAGYARUL: kardos-horváth jánosnak nincs szíve. Ha kétségeink lettek volna efelől, most ez a "vadiúj", valójában sokadik ugyanolyan zenekara mindent eloszlatott. Szerencsére ennél rosszabb már nem jöhet.
Testek papírba @ SZOBA|sessions - Itt a beckek első dala (exkluzív premier): "Talán könnyen kitalálható, hogy a projekt a 30Y-ból ismert Beck Zolit és Beck Zazát takarja, akik ugyan gyerekkoruk óta együtt zenélnek, de mint duó, csak most mutatkoznak majd be a nagyközönségnek. Első lemezük megjelenésének pontos dátuma még nem ismert, dalok viszont már vannak, ennek bizonyítéka Beck Zoli SZOBA | Sessions-ös produkciója is, ahol a Testek papírba című dalt adta elő akusztikus verzióban." - ÉDES FASZOM. Kákettők, Beckek, és persze Berger Dalma, Tövisházi Ambrus és Bérczesi Robi összes idióta nevű projektjei… Hány valóban jó produktum elől szívják el a levegőt és a közönséget ezek az anyazenekaruktól semmiben sem különböző "együttesek"? És már ki van tűzve az első lemezük megjelenése is, bár "a pontos dátuma még nem ismert." Magyarország, én most leiszom magam!
Drágább lesz a sör?: "A sörgyártók a fogyasztókra hárítanák a jövedéki adó tíz százalékos emelését." – OK, meg vagyok győzve: tényleg vége mindennek. Az egy dolog hogy ufókat élesztenek újra, hogy éppcsak élvezni kezdtük volna a Kispál megszűnését, erre összeáll a péterfibori, új lemezt ad ki az Emil Rulez, a kardoshorvát és a 30Y meg még tovább osztódik, DE HOGY MÉG LE SE IHATOM MAGAMAT BÁNATOMBAN, hát mi ez ha nem a hivatalos világvége?! Megyek is a közértbe, betárazok párezer üveggel amíg még lehet, viszlát holnap...


Kulcsszavak: nemzethalál, éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés