2013. 02. 09.
Nó Fotel. (feb. 9-10.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, FEBRUÁR 9.:
MIND IGAZ: A PÉNZ.

Pénzmosás: you're doing it wrong.
Kiemelten nem ajánlott:
M1, 20:15: A Dal – Erre felesleges bármit is írni. Szögekkel kivert, hétágú FASZKORBÁCS jár mindenkinek aki nézi. Komolyan, ha semmi mást nem találsz, olvass vagy aludj inkább.

Ismétlés, nem ajánlott:
Film+2, 19:15: Macskafogó 2.: A sátán macskája – Ahogy a Vuk és a Tanú folytatását, úgy ezt is tök felesleges volt elkészíteni. Csak azoknak, akiknek az eredeti kimaradt. Illetve nem, még nekik se.

Talán érdemes:
M1, 22:15: Van az a pénz, ami megbolondít – Sőt, csak az van, ahogy ezt most Diane Keaton, Queen Latifah és Katie Holmes példáján is láthatjuk. Keaton karaktere a tipikus sokat költő amcsi háziasszony, aki még akkor is vársárolna amikor a házat viszik el a feje fölül a tartozások fejében, így – az összes magyar politikus tanácsát megfogadva – diplomás takarítóként kénytelen dolgozni. Azonban az új munkahelye nem hat ösztönzően a munkamoráljára, annál inkább a kombinációképességre. Érthető: az állami pénzverdében még egy adóellenőr is kísértésbe esne. Én ki nem állhatom Keatont, Latifah-ról meg azóta tettem le hogy rappelés helyett színészkedni próbál, de ez akkor is egy nézhető vígjáték.

Kis hírek a nagyvilágból:
Milyen telefonja van Kim Dzsongunnak?: "A dél-koreai cégek egymással versengve cáfolják, hogy az ő készüléküket használná az észak-koreai diktátor." – Milyen, milyen, micsoda hülye kérdés. Komcsi is, vezető is, nyilván csakis VÖRÖS telefonja lehet!!!
Sokkolni akar Bándy Kata gyilkosa – Á, ez már nem szükséges, a fő sokkolást megtette a gyilkossággal, nemigaz? – "P. László édesanyja szerint fia megdöbbentő dolgokat fog mondani a február 18-án kezdődő tárgyaláson." – Tudod engem mi döbbentene meg legjobban? Ha vállalná a felelősséget, bűnbánatot gyakorolna, satöbbi. Azonban mivel ez nem fog bekövetkezni, engem továbbra se fog megdöbbenteni semmi. Illetve dehogynem:
Védik a börtönben Szita Bence gyilkosait: "Nem maradhat egy börtönben sokáig Szita Bence feltételezett három gyilkosa." – Úgy is kell, a jogok nem szabad hogy sérüljenek. Első a jog és a törvény betartatása, az emberi élet védelme! Ha az áldozatot nem tudjuk megvédeni, akkor védjük meg a gyilkosokat!!444 négy
Külügyér: Gyilkosból pizzasütő: "Kacagó Larry" a vietnámi háború után az Egyesült Államokba menekült. Pizzázót nyitott." - …de az nevet igazán, aki utoljára nevet, avagy:
-Főnök, az egyik visszavonult ügynökünket lekapcsolták Amerikában!
-Kár érte, kiváló pizzákat sütött.
Kémkedésért ítéltek el egy kanadai katonát: "Tönkrement a házassága, felajánlotta magát az oroszoknak. Húsz évet kapott." - Húsz évet kapott azért hogy kémkedett ÉS még meg is baszták az oroszok?! Szerencsétlen ember :SSS És a szappanért hajolgatás még csak most jön!!!
Fotelkalandor: Vlagyimir Vlagyimirovics és a földalatti város: "Látogatás a világ legnagyobb földalatti borospince-rendszerében. A helyszín: Moldova." – Esküszöm ha ide kivándorolnék, ki se jönnék többet a föld alól. Minek is? Pia van, a hely gondolom atombiztos, már csak az internethozzáférést kéne valahogy megoldani…
Három szülője lesz egy lánynak: "A floridai bíróság döntött: az iratokon a leszbikus házaspár mellett a meleg fodrász is szerepelni fog." – Szép-szép ez a tolerancia, de b+, két leszbikus nő és egy homoszexuális fodrász hogyan tud gyereket csinálni? Minimum két helyen rés van a pajzson ebben a beteges kapcsolatban!!4


VASÁRNAP, FEBRUÁR 10.:
AZ ÉLET FÁJ-E?

Mi az hogy, nagyonis.
Kiemelten nem ajánlott:
A FEM3-on kilenckor kezdődő Aeon Flux az Ultraviolethez hasonlít abban hogy a szupernős filmek összes hibáját elköveti. Egy biztos: az alapot adó kultikus rajzfilmhez semmi köze, hiába is vesznek át belőle elemeket. Míg ott minden egyes rész egy-egy szürreális trip volt, itt kiszedték a művészkedést, a hangsúly az originálban is jelenlevő NWO-utalásokra helyeződött, de nem csak ettől lett felfoghatatlanul fos az egész. A közelgő ránk erőszakolt ünnep még nincs itt, de vészes közeledtére már két film is figyelmeztet, ráadásul azonos időben (nyolckor), és jellemzően a két kereskedelmni kanálison. Kezdjük a TV2-vel, itt egy igazi büntető magyar romantikus vígátékot kapunk. Eleve az egész műfaj olyan nekem mint bikának a vörös posztó, de az S.O.S. Love: Az egymillió dolláros megbízás még ezt is tudja fokozni: címéből sejthetően folytatás, megvettek hozzá 1-2 hollywoodi sztárt (MAGYARUL: pár valaha ismert és örök ismeretlen arcot akikre a kutya nem kíváncsi), a valaha többre érdemes Sas Tamás rendezte, és ami a fő: szerepel benne Árpa Attila. A szerelmespárboronáló történet még mindig hiteltelen, a reklámok a képedbe ordítanak, a szövegek hiteltelenek, tényleg olyan az egész mint egy állatorvosi ló, amin mutogatni lehet hogy mi a baj a mai magyar filmekkel – persze amennyiben ez volt a cél akkor vissza az egész, mission accomplished. Folytassuk a reteklubbal, itt nem cicóznak egyből a közepébe vágnak a Valentin-nappal, ami egy igazi multikulti rémálom, hozzá passzoló sztárparádéval, Ashton Kutchertől Shirley MacLaine-ig mindenki itt van aki él és méág mozgósítható egy igazi kis fajtalan erotikaparádéra, tényleg csak Kotrevák Kelly és a Szexi Dög hiányoznak….

Ismétlés, de érdemes:
Viasat3, 21:50: Shop-stop 2. – …de szerencsére nem sokáig! A kultkomédia folytatásán lemérhető az eredeti óta eltelt idő: változtak a humorforrások (vagy kell bele pár altesti poén), hogy a Pite-generáció is beüljön rá, változtak a polkorrektségi határok (lásd a híres küszöbmajom-jelenetet), az ajánló szerint ebben az örök változásban "talán csak Jay és Néma Bob faltámasztása maradhat örök és változatlan", hát emellé oda lehet tenni hogy Kevin Smith-en még mindig érződik a független filmes háttér (vagyis például egyazon jelenet egyik snittjében tűz a nap, a következőben borús az ég, stb.), és mégis, valahogy benne van az akkori vesztesgeneráció válasza a mai kor kihívásaira. Nyilván nem üt úgy és akkorát mint az eredeti, és nem feltétlenül fog azoknak bejönni akik az originált imádták: változtak az idők, változtak a szereplők, a rendező, és a közönség is. Egyedül a befejezés az ami túlontúl optimista, azóta már tudjuk hogy a videotékáknak és általában a mozinak befellegzett (a vegyesboltoknak talán nem annyira), szóval lehetne akár egy harmadik rész is arról hogy mihez kezdenek hőseink amikor a kétezertizes évek megváltozott követelményeivel szembesülnek.

Ajánlott:
Végre: emberi időben (nyolckor) emberi film az HBO-n, ráadásul STÁRokkal, vagyis aki mondjuk Brad Pitt vagy Sean Penn nevére ugrik, arra is fog ragadni egy kis kultúra, az életátértékelősebb fajtából, amire a főhősnek testvére halálnak évfordulója ad ürügyet. Amint várható, gyerekkorba flashelős, látomásos dolog lesz belőle, és tényleg, az Élet fája lassú folyású, meditatív film, és rácáfol a mostani amcsi filmekkel kapcsolatos összes előítéletre: ilyesmit leginkább a Távol-Keletről vagy Tarkovszkij keze alól várnánk. Kellemes csalódás a hozzám hasonló előítéleteseknek, amire még azok is vevők lesznek akiknek az orosz mester önmarcangolása túl sok lenne.

Halál a faszbúkra! rovat:
Kívül: Ki volt az első 10 Facebook-tag?: "Kilenc éve indult a közösségi oldal, de kik voltak az első tagok és mi lett velük azóta?" – Én tudom: ELADTÁK A LELKÜKET AZ ÖRDÖGNEK ÉS SOK PÉNZT KERESTEK VELE!!!
Pénzt kért, hogy otthagyja a Facebookot: "Egy 14 éves lány 50 dollárt kap előre, és még 150-et, ha kibírja, hogy júliusig nem használja az oldalt." – Ez azt jelenti hogy aki sose használta a faszbúkot, az is pénzt fog kapni? Mert ha igen, akkor kérem a millióimat, természetesen dollárban!
Egyetlen Facebook-hiba lelőheti a fél webet: "Csütörtök este világszerte számos weboldal beöltését megakadályozta a lájkgomb hibája." – Eszméletlen hogy mennyire beépült ez a fos mindenhova, az is hogy egyetlen apró hiba ennyire befolyásolja a teljes hálót. Itt az ideje eldönteni, mi a fontosabb: hogy még unokáink is biztonságban nézhessenek a neten Gianna Michaels-képeket, vagy egyetlen kurva gomb. HALÁL A FASZBÚKRA!!
Itt a Facebook új ötlete: "Új okostelefon alkalmazás fejlesztését tervezi a Facebook meg nem erősített hírek szerint, melyet arra terveznének, hogy lokalizálhassák a felhasználókat, és két közelben lévő ismerős könnyen megtalálhassa egymást." – Hát persze hogy ez a cél, mi más is lehetne, birkák.

Obama, a legvidámabb Barrack / Drónok harca rovat:
Obama kibertámadást rendelhet el: "Az elnöknek joga van megelőző csapást indítani, ha súlyos internetes támadás fenyegeti Amerikát." - …és ha nem fenyegetné, majd megoldják azt is.
Obama megvédte a meleg cserkészeket: "És a nőket is engedné harci műveletekre, mondta." – …és a lényeg! Mert ugye, látszólag eltűnnek a szabadságjogok, de közben a legfontosabb téren folyamatos a jogok terjedése!!!!!!
Gyilkosok vagy életmentők a drónok?: "A Fehér Ház hallgat, miközben a médiában a drónháború héten kiszivárgott rugalmas szabályairól vitáznak. Többen úgy vélik, az USA precedenst teremthet más országok előtt." – Én sokat beszélgettem erről nálam ideológiailag képzettebb emberekkel, és végül arra a megállapításra jutottam, hogy:
1.: A demokrácia mindenekelőtt,
2.: Aczél szentesíti az eszközt,
3.: tehát a demokrácia érdekében látszólag antidemokratikus eszközöket is lehet ám bevetni. Ha egy demokratikus ország demokratikus drónja öli meg az embert egy békenóbeles elnök parancsára, az sokkal demokratikusabb és még sokkal MENŐbb, mintha mondjuk a sátáni, diktatórikus Észak-Koreában lőnek be valakit egy névtelen meszesgödörbe. Mert ugye, egy demokratikus fegyverből kilőtt golyó más, demokratikusabb szögben csapódik be az ember szívébe, loccsantja ki az agyvelejét, pont mint ahogy egy demokratikus tank lánctalpa demokratikus mintákat hagy a lelőtt polgári lakosság hulláin, és egy demokratikus akna demokratikusan tépi le az arra járó kisgyerekek lábait. Na ugye hogy milyen egyszerű ez!
Tüntetők kiabáltak bele a CIA leendő igazgatójának meghallgatásába: "A titkos drónpolitika ellen tiltakoztak. Brennan szerint csak végső esetben vetnek be robotrepülőt." - …mint a viccben: a bekiabálók már tuti nem lesznek ott a következő sajtótájékoztatón. De hát, erről szól a demokrácia!!!44 négy Az a bizonyos végső eset pedig közelebb van, mint hinnénk:
Amerikaiakra is vadászhatnak a drónok: "Egy korábbi, de most nyilvánosságra került dokumentum szerint az amerikai kormány engedélyezte, hogy a terrorizmus elleni harchoz akár amerikai állampolgárok ellen is bevethessenek pilóta nélküli repülőket, azaz drónokat." – Mint mondtam, én támogatom, minden ember mellé saját drónt, gondolatolvasóval és jövőbelátó képességgel felszerelve, hogy időben végre lehessen hajtani a megelőző csapást a polgárok védelmében a polgárok ellen.

haha and I get ear fulls of americans how their constitution is great and they needed it to protect themselves from people like me (british). Predator drone strikes on their own citizens. God bless the usa
- sammni, Belfast, Northern Ireland, 5/2/2013 14:44

No prob. Line up all orderly like, collect your welfare check, hand in your firearms, sign away all rights to privacy, get your flu shot, microchip and x-ray while you're here! Get used to those cute little surveillance craft hovering about, aren't they cool? We'll protect you, constituents. We CARE about you. Nothing to fear here, folks. Nothing at all. It's not like Obama's crew will hurt YOU, directly or collaterally (oops!). Not with witnesses or without a good cover story, anyway. This really is like the Twilight Zone.... lined up like stupid, fat sheep, defending their own slaughterer. I guess as long as the trip down the drainpipe is travelled incrementally, and not in one swift startling action, people really are too dumb to piece it all together. I despair.
- Juju, Bee, United States, 5/2/2013 18:26


Kis hírek a nagyvilágból:
A végbelével kávézik a házaspár: "Az amerikai házaspár naponta négyszer önt be kávét a végbelébe és nagyon élvezi." – Két dolog jutott eszembe. Egy: ezt már a South Park megjósolta. Kettő: biztos hogy ez egy heterosekszuális házaspár? Most beugrott a harmadik is: LESZAROM.
Rasszizmussal vádolják a Google keresőjét: "A feketékre jellemző nevek mellett gyakrabban jelennek meg bűntettekkel kapcsolatos hirdetések." - RETTENETES! Mivel azt nem lehet megoldani hogy kevesebbet bűnözzenek, gondolom őket is kötelezni fogják az öncenzúrásra :DD
Rasszizmussal vádolják Donald kacsát: "Két fekete család is azt állítja, hogy jelmezesek szándékosan nem vettek tudomást gyerekeikről." – Édes faszom. Még a végén ebből is külön rovat lesz.
Mehet Amerikába a magyar mangalica: "Két hónap alatt húsz tonnára érkezett megrendelés." – Végülis érthető ha a disznók is kivándorolnak, az unióban annyi törvényt kell betartatni hogy nem csoda ha az emigrálás mellett döntenek. De mi vajon mit fogunk enni? :(
Fogadja örökbe az emberarcú kutyát: "A feje egy orrba nyomott vizsláéra hasonlít, viszont emberarca van Toniknak, a pudli-shih-tzu keveréknek." – Én nem merném még csak beengedni sem a lakásba! Teliholdkor lehet hogy EMBERRÉ MSZP-szavazóvá változna és KISZÍVNÁ A VÉREMET leadná helyettem a kopogtatócédulákat :SSS
Alternatíva: A történész nyomorúsága: "A héten Ungváry Krisztián egy interjúban, majd egy azt követő cikkben is vitába keveredett Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel." – MUHAHA. Titánok harca reloaded. Mintha ez bármit is javítana a lakosság életszínvonalán!
Megszűnik az LMP-frakció: "Jávorék függetlenként folytatják, a képviselőcsoport létszáma így a 12-es határ alá, hétre olvadt." – Végre egy jó, optimista hír a végére! Dicsőítés és boldogság, HALLELÚJA TESTVÉREIM, PEZSGŐT MINDENKINEK!

Kulcsszavak: faszkorbács

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés