2013. 11. 16.
A hatökör hatóköre (nov. 16-17.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, NOVEMBER 16.:
AZ UTOLSÓ ÚSZÓ ERŐD
 
Zsaru, délen.
Ismétlés, kiemelten nem ajánlott:
Retekklub, 21:50: Az esemény
– Mindig leadják, én meg mindig óva intek tőle mindenkit. Most is.

Talán érdemes:
A Project X-ről nem bír a világ leszakadni: a hírek között lesz egy ami szerint már forgatják a magyar megfelelőjét, most meg itt van a Zakkant Halloween, amiben az egyik "színész" is feltűnik belőle. Már korábban mondtam hogy bizonyos neveket le kéne védetni hogy ne mocskolhassák be őket, nos Thomas Mann-nal is ezt kellett volna, akkor talán elkerülhető lenne hogy egy embernek-színésznek kevés kis gennygóc jusson eszébe róla az átlag konzumidiótának. Mindegy, on with the story: Mindenszentek estéjén a kanos kamaszra bízzák a bébicsőszséget, ami pont rosszkor jön, mert emberünk (megint!) egy orbitális bulit hozna össze. Innentől a Kipurcant a bébicsősz vicaverzáját kapjuk: eltűnik a kiskölyök és egy rakás inkompetens, de sajnos nem impotens fiatalra vár a kutatás és a rend helyreállítása mielőtt anyu hazajön. Talán Johnny Knoxville és egy-két bombacsaj miatt megér egy próbát, de én csakazértis aszondom hogy óvatosan menjünk nyolckor az HBO közelébe a távirányítóval.
TV2, 21:35: Az utolsó erőd – A hidegháború éveiben az amcsik nyakra-főre gyártották a hazafias, minimum kétórás eposzokat. Nos, a stílus a kétezres években is él és virul, hála Rod Lurie-nek, aki kortárs környezetbe és a mi időnkbe helyezte az ezerszer lerágott történetet, ami itt egy veteráné (Robert Redford) aki Amerika összes közelmúltbeli háborúját végigharcolta, és először még a börtönparancsnok is hasraesik tőle (nem is érti hogy miért nem egy katonai bázist neveztek el róla ahelyett hogy egy börtönbázisra küldik), ám ahogy a fickó elkezdi fellázítani a rabokat a durva regulák ellen, ő is bekeményít. Ha láttad a Dombot, akkor nem fog újat mondani, ráadásul tényleg feleslegesen hosszú (több mint két óra).
M1, 22:35: Transz-Szibéria – Jól induló, azután egyre idegesítőbb és túlspilázottabb krimi amit egyedül Sir Ben Kingsley és Woody Harrelson párosa tesz élvezhetővé. Hosszú vonatutazásosban emlékezetes utoljára az Orient expressz régi verziója volt, itt viszont a transzszibériain próbál kiigazodni egy amerikai párocska afelől hogy mennyire megbízható az a másik férj és feleség akivel közös szerelvényre vetette őket a sors (nyilván semennyire). Nem az a baj hogy ilyen sztoriból kapásból tudok mondani hármat-négyet ami jobb, hanem az hogy ennyi tévedést, felesleges csavart és ellenszenves karaktert nem bír el egy ilyen vékony forgatókönyv.

Ajánlott:
Duna, 21:00: Zsarutörténet – Ha lenne francia megfelelője a Francia kapcsolatnak, ez lehetne az: valós történet alapján készült egy kemény gall zsaru emlékirataiból, akit frissen neveztek ki állomáshelyére és látszólag máris megkapja a Tuti Ügyet, amivel bevágódhat a kollégák és a szebbik nem felé, "csak" el kell kapnia egy igazi megszállott lövöldözőt (Jean-Louis Trintignant). Alain Delon egyik legjobb alakítása egy nagyon kicsit elnyújtott de végig feszült alkotásban a francia mozi fénykorából (1975).
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Készül a magyar Project X
ÉDES FASZOM! Nem volt elég az eredeti?! – "Fiatal magyar filmesek civilek együttműködésével szilveszterkor forgatják le Magyarország első közösségi dokumentumfilmjét, a BÚÉK-ot. A projekt egyetlen napot, 2013-14 szilveszterét dolgozza majd fel, hogy közösen, egy minden eddiginél színesebb és személyesebb képet kapjunk Magyarországról és megismerjük a különböző társadalmi csoportok, korosztályok, szubkultúrák sajátosságait."MAGYARUL: köze nem lesz az átlagemberekhez ennek sem. Én amúgy már tudom hol és hogyan fogom tölteni a Szilvesztert: vagy a törzskocsmámban, vagy egy másik törzskocsmámban, de hogy józan nem leszek az tutizicher.
Egy őrült nagyon randizna Paris Hiltonnal – Sőt: vele csak az randizna aki már eleve totál őrült: "Egy ismeretlen repülőket bérelt, és a Hilton szülőktől kért engedélyt az udvarláshoz." – Szegény hülye. Letesz ötszáz dollárt és megkapja a csajt… Vagy ugyanannyiért már egy szűz thai LADYBOYT lányt is akár, ráadásul jól kinézőt…
Tudja, mi a közös ezekben az emberekben?: "Ma Hsziao-vej. Csung San. Szun Ta-vej. Csang Csien-kuo. Van egy közös pont az életükben!" – Szeretik a sört. Még ha nem szeretik, akkor is ez az egyetlen közös bennük. ÉN TUDOM. Nem létezik, nem is létezhet más közös nevező, mint a SÖR.
Katolikus tévé indul itthon: "2014 januárjától több kábelhálózaton is elérhető lesz."VÉGRE! Be is programozom majd gyorsan a rendes,- és a pornófilm-csatornák közé ^^
Megcsonkították A nimfomániást – Mekkora kár érte a világot!...NEM."Lars von Trier rendező azt szerette volna, ha az ő öt és fél órás verziója kerül a mozikba. Nem fog." – Nem csodálom hogy megvágták: öt óra még sekszből is sok, nemhogy művészfilmes sekszből!
Mocsárba parkolt Porschéjával a focista: "A navigáció utasításait követte, fogalma sem volt, hol a stadion." – Szerintem csak megemlékező hummerezést akart tartani és elnézte a dátumot :DD Amúgy nem vétette el sokkal, a stadionok tényleg közel állnak a mocsár fogalmához.
 
 
VASÁRNAP, NOVEMBER 17.:
A NAGY VARÁZSLÓ TÉVED. ÉS?
 
Rachel, a Weisz boszorkány <3
Nem ismétlés, talán érdemes:
HBO, 20:30: Óz, a hatalmas – Az Alice Csodaországban mellett az Óz a másik nagy agymosó-film, nem csoda hogy az átlagosnál (és az egészségesnél) többször dolgozták fel (ahogy az sem hogy a Burton-féle Alice és a Raimi-féle Óz plakátja és világa is kísértetiesen hasonlít). Szeretném azt mondani hogy a horror-mester Sam Raimi valami egészen újat és zseniálisat hozott a lerágott csont történetre, de nincs így, még akkor sem ha itt a leendó nagy varázsló HARCÁT útját ismerhetjük meg a hatalomig. Lehetett volna ebből egy komolyabb, ne adj’ Isten felnőtteknek való (és az Óz-mítosz árnyoldalait is bemutató) valamit is forgatni, azonban Hollywood kiadta az ukázt és Raimi engedelmeskedett: sok-sok CGI, cukiságok és "okos" beszólások, vagyis a mai kor átlagfogyasztójára szabott családcentrikus egyszerhasználatos látványtár lett az eredmény, ami a SZNOBABB gondolkodó néző számára még Rachel Weisz és Mila Kunis MIATT NÉZHETŐ ellenére is nyugodtan kihagyható.
 
Talán ismétlés, biztosan érdemes:
Duna TV, 20:55: Ének a búzamezőkről – Túl jól sikerült és ezáltal betiltással honorált Móra Ferenc-adaptáció. A fogságból hazatért katona egy halottnak mondott társa özvegyével költözik össze, ha már úgyis ő nevelte a gyerekét távollétében. A férfi lelkiismeretét azonban többminden terheli, azt ugyanis nem mondta el az asszonynak hogy nem osztotta meg az ételét a táborban, ezért halhatott meg a régi férj. Amikor mégis kiderül az igazság, a nő először a vallásba, majd a halálba menekül, és csak hogy bonyolódjon a helyzet, kiderül hogy a katonatárs se halt meg, de nem is akar hazatérni. Emberünknek innentől nincs más választása mint vállát nekivetni a munkának és egyedül felnevelni a gyermekeket. Szőtsnek nem ez volt az első betiltott műve, ahogy korábban az író (Nyírő József) miatt tették parkolópályára, most a határozottan jelenlevő vallásos szemlélet miatt jegelték a filmjét.
 
Talán érdemes:
Lesz még kilenckor egy vígjáték a Film+2-őn, ahol David Suchet a változatosság kedvéért bűnözőt alakít, méghozzá nem is akármilyet: nagystílűt, aki egy addig olajozottan működő betörőbrigád irányítását veszi át és egy Tuti terv végrehajtására veszi rá őket – ugyanarra amivel korábban befürödtek, csak most ő diktál és ad jó tippeket ugyanahhoz. A vezetőcsere úgy tűnik bejön nekik – az viszont már kevésbé hogy a vezér nem hajlandó kifizetni a jutalékokat...
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Hiteltelenek az Adéle élete szexjelenetei: "Leszbikus nők szerint a díjnyertes filmről ordít, hogy hetero színésznők szerepelnek benne." – …ha meg életszerű lett volna, akkor meg az lett volna a baj hogy túl pornós és felizgulnak a heterók. Ezeknek semmi se jó!
JFK lánya lett a tokiói nagykövet: "Caroline Kennedynek nincs sok politikai tapasztalata, kinevezése a Kennedy-klán erejét jelzi." – Egyebet nem is…nem baj, majd hozzávágnak egy békenóbelt is és akkor ő lehet az USA első női elnöke :DD NE FELEDJÉTEK, ÉN ÍRTAM LE ELŐSZÖR!!!
Lángoló: Börtönbe kerülhet Justin Bieber: "Argentin zászlót gyalázott, amiért már be is perelték, hiába kért bocsánatot." – Remélem visszaállítják a halálbüntetést vagy legalább életfogytiglanra ítélik, mi mindenképp csak nyernénk.
Máltai állampolgárságot lehet venni: "Nem olcsó, de aki megszerzi, az Egyesült Államokba is utazhat vízum nélkül." – Minek? Máltából hamarosan Lampedusa 2., az USÁból meg hamarosan rendőrállam lesz, így abból a rengeteg pénzből inkább sört veszek ^^
U: Titkos csigalépcsőt talált a házában: "A könyvespolc mögötti lépcső egy alagsori kamrába vezetett, amiben félelmetes játékbabák voltak. Horrorsztori Amerikából, vagy ordas kamu?" – Azt én nem tudom, azt viszont igen hogy született egy Nap kommentje:
 
Serkill 2013.11.14. 12:56:20
Tervező: Wolfgang Přiklopil - Přiklopil Tervező Iroda
Kivitelező: Marc Dutroux - Dutroux Cage-built Építészeti Bt.
Lakberendező: Josef Fritzl - Fritzl Enterieur Design


13 évesen, Facebookon lett tiniprostituált: "A mélyszegénységben élő lány 12 évesen már szexuális üzenőfalként használta az oldalt."HŰVÖS TÖRTÉNET TESTVÉREM, amit csakazértse a Halál a faszbúkra! rovatba raktam, mert ehhez a szánalmas sztorihoz semmi köze Mark Zuckerberg megalomán adatbázisának. Lássuk csak szépen részletesen eme könnyfakasztó sztori minden részletét: "Milyen jövő vár egy a társadalom perifériáján, mélyszegénységben élő fiatal lányra, aki a mindennapjaiban rendszeresen találkozik a prostitúcióval?"Bármilyen jövő várhatna, én is szegénységbe születtem és kurvák is voltak a környékünkön, mégse fordult meg soha a fejemben hogy hímringyónak álljak (az hogy esetleg igénybe vegyem a szolgáltasaikat az később már igen, de ez nem ide tartozik). Persze az is igaz hogy otthon eltörték volna a kezem ha a testemből élést választottam volna... "Ha látszólag ez az egyetlen kivezető út a kilátástalan életből?" – Akkor sokadjára: A NYOMORBÓL KIVEZETŐ EGYETLEN ÚT AZ ISKOLA + MUNKA KOMBÓ. Persze nyilván egyszerűbb faszbúkon lógni, meg ugye mostanában már tanulni sem menő... – "Ki, hol hibázik akkor, amikor egy 13 éves lány az iskola helyett prostitúcióval foglalkozik az anyja tudtával, a Facebookot szexuális üzenőfalként használja 12 évesen, a mentő gondnokság helyett a menekülést választja?" – Ja, hogy anyuka is támogatta kicsi lányát mindebben? Ja, hogy a "kislány" a felkínált gondoskodás helyett inkább visszament az utcára? Innentől kezdve miről is beszélünk? Még hogy "ki hibázik"! Az hibázik b+ aki még akkor se él a lehetőséggel amikor tálcán kínálják neki. Nekem semmi extra lehetőséget nem adtak, valahogy mégis eltaláltam az iskoláig meg utána a munkahelyig! Még valami. Ha jól értem, nincs pénze se neki se a családjának semmire, hiszen akkor ugye miért is kurválkodna ha lenne. Ez esetben csak egyetlen kérdésem volna: TESSÉK MONDANI, INTERNETRE-KAMERÁS MOBILRA MIBŐL FUSSA?
 

 

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés