2014. 01. 20.
Valahol sose halunk meg Európában (jan. 20-21-22-23.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
HÉTFŐ, JANUÁR 20.:
VOLT EGYSZER EGY KÖTSZER
 
...és egy ölel. És?
Talán érdemes:
Cinemax, 20:00: Volt egy tánc
– ...avagy végre egy eset amikor a magyar fordítók se barmolják el a címet (mondjuk ehhez az is kellett hogy a közismert Cohen-számot Zorán még jobban bevésse a köztudatba), azonban Sarah Polley romantikus vígjátéka ettől még nem lesz kevésbé vontatott, különösen a férfi nézőknek, akik nem fogják értékelni a majd’ kétórányi vacillálást főhős szerelmespár között. Pedig alapból érdekes kérdést feszegetnek benne, hogy mi lesz a két egymás mellé sodródott ember közötti alkalmi barátságból-kapcsolatból, ha kiderül hogy valójában eddig is egyazon helyen éltek, csak elmentek egymás mellett. Én a fentiek (leginkább a hossza) miatt is simán kihagyhatnám, de mégis Sarah Silverman fogom. Westernnel kezdik a hetet az MGM-en, nem is akármilyennel, mert tény ami tény, nem mindennap láthatunk Izraelben forgatott vadnyugati filmet, ami ráadásul egy skót fickó és egy félvér indián fiú barátságáról szól. Ez talán a legjobb amit elmondhatunk róla meg az hogy a Hölgy és a banditában Gregory Peck hozza a formáját mint érdemes bankrabló, mert egyébként elég furcsa összhatást kelt a darab. Egyszernézős, nemfelvevős, kezdik 21:40-kor. Közben viszont annyit ajnároztam Pedro Almodóvar korai dolgait, hogy tíz előtt öt peccel végre a huszonöt évvel ezelőtti, az Asszonyok... utáni rendezését adja le a Cinemax. A Kötözz meg és ölelj! a Nap szépe parafrázisának is vehető: itt egy szoftpornós csaj, Marina (Victoria Abril) kerül két tűz, pontosabban két férfi vágyai közé. Az egyik a tolószékbe kényszerült rendezője akivel nincs is sok baj, annál több a másikkal (Antonio Banderas, aki Abrilhoz hasonlóan visszatérő arc a spanyol mesternél), aki elmegyógyintézetből való szabadulását azzal teszi emlékezetessé hogy túszul ejti vágyai nem annyira titkos tárgyát. Ez eddig sima ügy, ami viszont váratlan és sokakban visszatetszést kelthet, az az hogy Marinában beüt a Stockholm-szindróma, és a rendező is megtartja a távolságot, "csak" elmeséli a történetüket. Ínyenceknek és kezdő vagy visszatérő Almodóvar-rajongóknak ajánlott elsősorban, de mindenképp csak felnőtteknek.
 
2014? LESZAROM.
DNS-teszttel harcol a kutyaszarral Nápoly: "A kutyák vérmintát adnak, a gazdák fizetnek, ha bebizonyosodik: az ő kedvencük csinált oda."Nagytestvéri rendőrállam a kutyáknak is? Nem volt elég a chipbeültetés?! ÉBERSÉG és csakazértis LESZAROM!
C:c: Gyűlölethullám fogadta a VV6-ot: "Az internet népe beszántaná a villát, felrobbantaná az RTL-t, és gázkamrába küldené a szereplőket. Ezt a műsort sem tudjuk a helyén kezelni." – Én igen: LESZAROM.
Média 2.0: Hogyan csináljunk rossz vállalati Facebook-oldalt?: "Több csoportra oszthatjuk az alapvető hibákat. Te melyikbe tartozol?" – Én abba, amelyik azt mondja, hogy NI LESZAROM.
Négy hónapos terhes a francia elnök színésznő szeretője?: "Egyre kínosabb az Hollande-Gayet-Trierweiler szerelmi háromszög, azt se tudni, ki a first lady."HÁT PEDIG EZ EGY BAROMIRA KÍNZÓ KÉRDÉS ÁM LESZAROM.
Van bugyi Britney Spearsen vagy nincs?: "Az énekesnő cicanadrágban mászkált, de nagyon nehéz megmondani, mi van alatta." - Dehogyis nehéz, én meg is mondom: LESZAROM.
Nicole Kidman melltartó nélkül pózolt: "Shakira vagy Rihanna néz ki jobban?"LESZAROM, és egyik se kéne.
Rihannát falatnyi fürdőruhában fotózták – Nem volt elég az előbbi? Akkor mégegyszer: LESZAROM.
18+ Íme a legjobb színésznő és segg a pornó Oscarról – Mivel kihagytak ebből is, ezért LESZAROM. Majd legközelebb talán nem fogom...
Kanye West Is a Battery Suspect After 'Shaken' Kim Kardashian Was Called a Racial Slur: "The Rapper Was Reportedly Defending Kardashian, Who Was Called a Racial Slur" – Ez egy hír, így?! LESZAR WHO GIVES A SHIT??!!
 
 

KEDD, JANUÁR 21.:
KÖDÖS BIBLIA-ÉRTELMEZÉSEK
 
Csoda-e, hogy szabadságon vagyok?
Talán érdemes:
Kategorikusan ki kell mondani hogy Dan Brown felelőssége megkérdőjelezhetetlen: neki, egész pontosan a Da Vinci-kódnak köszönhetjük a gombamód szaporodó áltudományos, mindenben összeesküvést látó írókat (és azon a kivénhedt ponyvagyárosok újjászületését is akik friss ihletet találtak benne), és ezen még az sem változtat hogy a könyve egész tűrhetően összerakott kis krimi volt a maga idejében. Ugyanaz történt mint a Harry Potterrel: mára elárasztottak minket a klónok és epigonok ezrei minden formátumban. A Biblia-kód nem csak címével, de történetével is Brown-t másolja: egy Szentírás-kutató "véletlen" halála után a ("véletlenül" rendőrként melózó) lánya talál rá a jegyzeteire és kezd el nyomozni azon a szálon ami már Umberto Ecónál sem volt teljesen mentes a lopott ötletektől, és ráadásul mindezt két részen át (de legalább rögtön egymás után adják őket 21:20-tól a Viasat3-on). Ha jobban meggondolom, egyedül azért ajánlom nektek mert a középpontban a Vatikán belső ellenségei elleni harc áll. Persze ez fikció, mert a Vatikán úgy hibátlan ahogy van, de a mai világban értékelni kell az ilyen pozitív üzenetű minisorozatokat is.
 
Kiemelten ajánlott:
Haladjunk visszafelé az időben: tíz óra tízkor humanitárius, kalandfilmként reklámozott világjobbítás a Dunán Patricia Arquette-tel és Frances McDormand-dal mint testvérpárral, akik egyikük családjának megölése után Burmában keresnek menedéket, ám itt a kezdődő demokratikus változások közepén találják magukat. Laura (Arquette) innentől A szabadság ösvényein jár, szinte pótolva férje és gyermeke elvesztését. Beleköthetnék ha nagyon akarnék, de ritkán látni ennyire szépen fotografált és nem erőszakosan szájbarágós mozgóképes prédikációt. Előtte ugyancsak egy jóság lesz a Duna World-ön fél tízkor, ami kötelező néznivaló mindenkinek aki folyton talál valami nyafognivalót, csak hogy lássák milyen az amikor valaki önhibáján kívül indul hátránnyal az életben - és persze hogy csakazértis megmutatja hogy több több betegséggel (tüdőembólia, Borderline-szindróma) is szembe lehet szállni és Fél lélegzettel és kenterbe verni az egészségeseket. Innentől nincs kifogás senkinek arra hogy miért nem sportol! Ha meg még korábban, mondjuk nyolckor ülünk le és mondjuk az MGM elé, akkor akár egy húszéves Neil Jordan-alkotást is elkaphatunk. A Csoda olyan mint a neve, jóval szerencsésebb csillag alatt született mint az ír rendező ezt megelőző próbálkozásai a halivúdi mainstream irányába. Az sem utolsó szempont hogy hazai pályán játszódik és olyan kényes témákat (szerelem, főleg az idősebb és rejtélyesebb nők felé, illetve ezen keresztül a gyermekkor végetérése) amik addig sem voltak idegenek tőle. Az a bizonyos titokzatos nő egy Dublinban vendégszereplő amerikai színésznő, aki amilyen visszafogottan fogadja az érte bomló fiatal udvarlását (aki addigi barátnője haragját is magára vonja emiatt), annyira érdeklődik a srác alkoholista apja iránt. Többismeretlenes egyenlet, amit gyönyörűen megoldott nekünk a rendező, hogy innentől mi agyalhassunk rajta.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Anne Hathaway mellbimbói szeretik a futást – Én meg bár nem szeretek futni, de Anne Hathaway mellbimbóit viszont igen, úgyhogy akár még futnék is utánuk ^^
Villám csapott a riói Krisztusba: "Több mint 40 ezer villámlás cikázott át az égen, az egyik eltalálta a szobrot." – Ki mondja hogy manapság nincsenek égi jelek? Múlt évben a Szent Péter-bazilikába csapott a villám Benedek pápa lemondásakor, most meg ide! Lehet ezt még fokozni?
Gyereke született a salvadori apácának – Ki mondja még hogy manapság nincsenek csodák?!
Recorder: Geszti a Hit Gyülekezeténél: "Egy másik szóvicckirály, Pajor Tamás hívta meg zenekara, az Amen 25 éves szülinapi koncertjére." – ...és még KongóMüller is arra járt. Asszem erre mondják hogy súlyosbítva azt, ami amúgy is, vagy valami ilyesmi.
Április 6-án lesznek a választások: "Áder János szombaton jelentette be az időpontot. Rövid kampány lesz és sok új szabály: másként ajánlunk, kettő helyett egy választási forduló."Szorgos népünk győzni fog, Gianna Michaels nyerni fog! ÉBERSÉG bajtársak!
Kívül tágasabb blog: A világ legnagyobb bordélynegyede belülről: "12 ezer, 18 évesnél fiatalabb lány árulja a testét, sokan alig napi 2 dollárt keresve ezzel." – Most mondhatnék minden csúnyaságot Indiára (mert ott van ez "szórakozónegyed"), de minek, ez a cikk meg a nők rendszeres megerőszakolásáról szólók magukért beszélnek. Így nincs is más dolgom, mint betenni egy Nap kommentjét:
 
Baloldali érték 2014.01.20. 11:34:50
Wow, itt az AIDS-en és a Hepatitisen kívül a tífuszt vérhast és kolerát is össze lehet szedni.

 

SZERDA, JANUÁR 22.:
LOM-LIMUZIN
 
Alul semmi, már itt is!
Ismétlés, talán érdemes:
21:20-kor Al Pacino egyik legjobb alakítása Az ördög ügyvédjeként a Viasat3-on, csak hogy emlékezzünk arra hogy a jogi pálya mivel jár, főleg ha sikeres benne az ember. Keanu Reeves ugyan kevésbé hihetően alakítja a nagyratörő, sorra győző ügyvédet, de ez legyen a legnagyobb bajunk, pláne hogy az egyéb érzelmeket korrekten hozza (például amikor rájön milyen árat fizetett a sikerért).

Talán érdemes:
Ken Loach, Britannia sötétebbik oldalának nagy szakértője 1990-ben kicsit belekóstolt a vígjátékba a Lim-lommal, persze azért ide is jutott rögvalóság a későbbi trainspottingos-alulsemmis Robert Carlyle-lal aki mint börtönviselt, kétkezi munkát vállaló fiatal srác egy igazi londoni multikulti csapatba kerül. A munkásosztálybeli hangulatból egyedül az énekesnői karrierre vágyó szerelmi szál (Emer McCourt) lóg ki egy kicsit, de nyolc húszkor ennek ellenére is a Cinemaxon a helyünk! Vele egyidőben kezdenek egy rohadt hosszú keleti harcművészkedést a Film Mánián David Carradine-nal. A Sárkány fiának semmi köze Bruce Lee-hez, annál több a királylány kezére pályázó legkisebb és legszegényebb fiú örök toposzához (akit itt ráadásul HELL Devil Boy-nak hívnak) és az őt Yodaként jó útra terelgető öreg mester figurájához. Akármilyen ígéretes, engem a hossza az ami elrettent (basszus, majdnem háromórás!), de a műfaj szerelmesei próbálkozhatnak vele.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Könyves: Keressük a Nemzeti Költőnket!: "A belgák vezették be, de nálunk is jól jönne. Ákos, vagy Erdős Virág fogja össze az országot?" - Egyikük sem, inkább Oravecz Nóra és szepesi niki, mert ez most nálunk az értelmi-erkölcsi színvonal ^^
Itt a világ legviccesebb fantomképe – Na mi van, már a halottak is selfieznek és faszbúkolnak? Csak mert hogy fantomkép és még vicces is... :DD
VV Alexa vallásos anyja szégyenében elköltözik lányától – Milyen kifordult világot élünk! Régen a gyerekek repültek ki, most meg inkább az anya távozik a lakásból, csak ne égesse le még jobban a gyermeke. Persze a Zindex nem bírja ki hogy ne írja bele hogy "vallásos" a mama, mintha az lenne itt a legnagyobb baj, nem az hogy a lánya egy rongy...
Kimi úgy száll ki Ferrariból, mint kamionból: "Le se tagadhatja, hogy VW Multivan kisbusszal jár." – Asszem erre mondják hogy kiveheted a prolit a panelból, de a panelt nem veheted ki a proliból.
Londonból twittel a körözött személy: "A thai bokszos férfi decemberben a siófoki diszkónál életveszélyes sérülést okozott, az Index megtalálta." – Nem ez volna az első eset, a vasazók is nemzetközi méretben nyomták az ipart és az ároktőieket is külföldről hozták haza. Na, majd jól felelősségre vonják ezeket az indexeseket, hát mi az hogy nyomozgatnak itt össze-vissza!44
Buszrongálókat ért tetten a buszvezető: "Bezárta az ajtókat, a rendőrök kiérkezéséig ideiglenes fogda lett a budapesti Mercedes busz." – Remélem a Társaság A Szabaccságjogoké’ már megtette a szükséges lépéseket és feljelentették a sofőrt aki ilyen durván korlátozta szegény rongálók Jogait!!4
Ne próbáljon vonatról szemeteskukát lopni! – Elment az eszetek? Minek lopnék, van nekem saját és a munkehelyit is velem pucoltatják, még csak az kéne hogy ezen felül is akarjak egyet :SSS És ha igen, akkor is mi történhetne? – "Mert úgy jár, mint ez a két férfi, akikre rázárták a szolnoki vonatot, aztán nem volt hova menekülni." – Nem baj, majd az őket bezárókat is feljelenti majd a TASZ :DDDD
 

CSÜTÖRTÖK, JANUÁR 23.:
THE NOTORIOUS TORONY
 
Kerüld a címlapokat!
Talán érdemes:
Nyolckor kétrészes, 2012-es dráma első epizódja Németországból a Cinemaxon az újraegyesítés előtti időkről. A Toronyban, ami akár lehetne elefántcsontból is, egy elit orvoscsalád él, akik mit sem éreznek a rendszer elnyomásából. A fiuk is készen ülhetne a tutiba, ha nem támadna fel benne a lelkiismeret és a szocialista értékek megkérdőjelezése. Általában jók a múltelszámolós német történelmi filmek, és ez sem kivétel. Ugyanabban az időben újabb figyelmeztető jel az MGM-en ami azt mutatja hogy eljutottunk oda, hogy a mai műveknél még egy másodrangú színészekkel eljátszatott életrajz is érdekesebb tud lenni ha egy régi, de felülmúlhatatlan színészről szól. A Bogie előnye Humphrey kalandos élete és emlékezetes alakításai, mert ha nem a szerepeivel, akkor szerelmeivel került a címlapokra. Viszont a hátránya is ugyanez: minek néznél meg egy tévéfilm-minőségű biográfiát ha ott van a Casablanca vagy a Máltai sólyom ami ezredszerre is ugyanakkora élmény?
 
Nem érdemes:
Ugyanott 23:40-től egy rosszul sikerült adaptáció. Sidney Lumet-nek pont a termékenysége a "veszte": túl sokat alkotott és túl változatos stílusban, pedig a jó rendezők attól azok hogy felismerik a korlátaikat (vagy legalább óvatosan tágítanak rajtuk). A közismert drámát azonban ezúttal színházi eszközökkel forgatták le, és ami működik a színpadon, az vásznon már jóval kevésbé. Nem segít sokat az sem ha ezeket az érezhető hiányosságokat sokkolónak szánt, de lagymatag közjátékokkal próbálják pótolni, így eshet meg, hogy az Equus olykor abszurd humorba hajló (túljátszott) jeleneteit felesleges (ráadásul férfi!) meztelenkedések szakítják meg. Lumet-hez nem méltó ez a mindent megmutatósdi, és bár a célját eléri (a néző a végére totáli depresszióba süllyed mert azért annyira nem viccesek még az abszurd részek sem), de nem ez az a filmje amit többször is és áhítattal fogunk megnézni.
 
Kiemelten nem ajánlott:
HBO, 22:55: Pussy Riot: Egy punk ima
– A provokátorok szentté avatása folytatódik, és a legkevésbé sem meglepő hogy ugyanaz a csatorna ad nekik helyet amelyik pierre woodman-nak is gründolt egy életrajzi filmet (mondjuk az is igaz hogy kb. annyi értéket képviselnek mint ő). Akinek kétségei volnának az olvassa el a Gaya Arutyunyan-interjút a Lángolón, ahol a riporter gyorsan témát is vált mihelyst a nála tájékozottabb énekesnő kifejti, mi is a baj a puszirájöttel. De mondom, a normális hangok sem állíthatják meg a média-agymosást, ma este ugyanis "kiderül, hogyan váltak ezek a nők politikai aktivistákká, modern ikonokká."MUHA-FUCKING-HA! Van annak valami bája hogy egy (18+) terhesen orgiázó drogos kurvát (18+) tűznek zászlóra a feministák, ilyenkor látszik hogy ha bűn ronda a "nő", akkor nem zavarja őket a pucérkodós provokáció, akkor nem számít testből élésnek és lealacsonyításnak. Van annak valami bája hogy sorra alakulnak ezek a forradalmi női alakulatok, akik valahogy mindig templomokban akcióznak és véletlenül mindig meztelenül. De leginkább annak van valami bája hogy amelyik társaság ügyesen csinálja a provokálást, amögött mindig egy férfi áll. Hogy a FEMEN-t ki mozgatja, ma már tudjuk, viszont a Puncilázadóknak nem volt ilyen jó menedzserük, így egy darabig csak Szibériában turnézhatnak. Nem, nem tudom őket sajnálni. Zenének nem zene (őszintén: ki az aki pénzt adna ki egyetlen koncertjükért vagy lemezükért), aktivizmusnak nem aktivizmus (őszintén: szimpla vallásgyalázás, amit valahogy mindig keresztény értékek ellen követnek el), Putyin ellen meg ezer más módon tiltakozhatnának. "Nők", "politikai aktivisták", "modern ikonok", eszem megáll. Aberrált szutykok, jó helyen vannak ahol most vannak, bár a legjobb mégis egy frontális lobotómia vagy elektrosokk-kezelés lett volna nekik, mondjuk úgy 220 volttal és egy székbe kötözve. Vagy inkább GANGNA Texas style:

Kis hírek a nagyvilágból:
Injekcióval végezték ki a mexikói férfit: "Egy rendőrt gyilkolt meg, de az eljárás jogtalan volt. A kivégzéssel az USA kormánya sem ért egyet." – A polkorrekt agymenés újabb foka: a kormány nem ért egyet a saját országa egyik államának gyakorlatával. Bizonyítottan rendőrt ölt, ki a f***t érdekelnek innentől a "jogai"?!
Hova jutottak a magyar Zuckerbergek?: "Mi lett a fiúkkal, akik megcsinálták az iWiWet?" – Azt nem tudom, de remélem a faszbúk is oda kerül majd ahol az iwiw van most, és erre meg is van a remény:
Így menekülnek a fiatalok a Facebookról: "Amerikában a tinik negyede már lelépett a közösségi oldalról, az egyetemistáknak pedig több mint a fele."LÁJK!4!! :DD Remélem idén végre kibonthatom azt a pezsgőt!
A Facebook új ruhája: "Több év kísérletezés után lassan végleges formát ölt a Facebook hírolvasója. És Flipboarddá változik." – Új ruha? Minek? A KIRÁLY MEZTELEN!! HALÁL A FASZBÚKRA!!!
Osztolykán Ágnes is kiszáll az LMP-ből: "A párt társelnöke szerint nincs belső feszültség." – Így van, nyilván a fene nagy nyugalom és még nagyobb egyetértés miatt száll ki belőle ő is :DDD
Lelombozta a rádióműsor, felgyújtotta a lakástMR2, Petőfi, nagyonnemzene? Ez esetben meg tudom érteni :DDD Bár aki ennyire hülye az nem értem miért nem magában tesz inkább kárt, miért veszélyezteti mások életét... Nap kommentje:
 
Csoko20 2014-01-23 09:59:47
Egy 32 éves emós.....

 
Jól akar aludni? Tegye le a cigit!: "A kutatások szerint a dohányzás keringési zavarokhoz vezet, és minden cigi 1,2 perccel csökkenti az alvásidőt." – Ez így van, bár sose dohányoztam. Viszont aki még ennél is jobban és egészségesebben akar aludni, az ölelje magához a borosüveget :) Ennyi az ajánlás, ha holnap esetleg nem járnék erre akkor ne feledjétek hogy SZOMBATON CHEMTRAILS-FESZTIVÁL LESZ! Éppen itt az ideje hogy Magyarországon is színvallásra kényszerítsék a rák,-és gyíkembereket és hivatalosan is nyilvántartsák az ufonauta származásúakat, és hogy mindezt nagyszínpadon tegyék! Én is ott leszek a józan ész nevében és tuti nem leszek józan! EGÉSSÉG!!!
 

 
Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés