2014. 10. 25.
Mondén szentek (okt. 25-26.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, OKTÓBER 25.:
A KORONA ÉS AZ Ő SZERELŐJE
 
Have gun, will travel
Ismétlés, nem érdemes:
Universal Channel, 21:00: A Skorpiókirály 2. – Ha valamit még Dwayne Johnson se vállal el, az már komoly figyelmeztető a potenciális nézőnek. A második Múmia elcseszett CGI-effektjeit az originál Skorpiókirályban úgy-ahogy jóvá tette a Universal, csak hogy mindent lerontson ezzel a harmatgyenge második résszel, ami már annyira egy leágazás leágazása (Múmia széria->Skorpiókirály széria), hogy a legnagyobb fanok se fogják tudni értékelni (állítólag volt egy harmadik is, de arra még annyira se vagyok kíváncsi hogy egyáltalán utánanézzek).
 
Ajánlott:
Mindkét mai idesorolandót a Filmbox Plus-on láthatjuk és mindkettőben egy gyilkossági ügy szolgál ürügyként bizonyos felsőbb tanulságok levonására, teszik mindezt előbb kilenckor egy svéd drámával, a Koronaékszerekkel, itt egy nőt vádolnak egy helyi mágnás fiának megölésére tett kísérlettel. A kihallgatás során kiderül, hogy a két ember élete valójában már születésük pillanatától kezdve összefonódott... Ugyanitt tizenegy előtt öt perccel Steven Soderbergh egyik legjobb rendezése, az Amerikai vérbosszú, amit jóval kevésbé ismernek mint mondjuk az Ocean’s Eleven akármelyik részét vagy akár a Seksz, Hazugság, Videót, de nem is baj, az angol humorral keresztezett bosszúfilm úgyis inkább a sznoboknak fog bejönni. Adott egy, a hatvanas évekből ittragadt régivágású londoni gengszter (Terence Stamp), aki börtönből szabadulása után egyből az angyalok városába megy hogy elégtételt vegyen lánya feltételezett gyilkosán, egy vele nagyjából egykorú zenei impresszárión (Peter Fonda). A felállás korántsem annyira egyszerű mint amilyennek tűnik, és egyébként is csak kuliszaként szolgál a hatvanas évek Angliájának és Amerikájának találkozásához a kilencvenes évek Los Angelesében (amire csak rálicitál a rendező amikor ügyesen bevág pár jelenetet Stamp egy jóval korábbi, Ken Loach-nál megejtett szerepléséből). Stamp figurája sajátos cockney-i tájszólásban próbálja magát megértetni egy teljesen más időben és kultúrában, miközben Fonda karaktere a Szelíd motorosok Amerika kapitánya, de már jócskán benne a nyugdíjaskorban – és hogy lejárt az idejük, azt mindkét férfi tudja magáról. Nosztalgikus, humoros (a felszínen mindenképp) B-film Alan Resnais, a Kray fivérek és a hippikorszak (elmúltának) ihletésére. U.i.: NE FELEDJÉTEK AZ ÓRAÁTÁLLÍTÁST!
 
A seksz, a szipu rovat:
Elege lett a sztriptíztáncosokból Svájcnak:
"Beszüntetnék a vízumot, amivel nyolc hónapig legálisan lehetett vetkőzni. Nem mindenki örül." – Bizony nem, az eddig a testükbőlélést nyomató BLOGGERINÁK kurvák el is kezdték a rinyálást:
erotikus: Kötelező regisztráció?: "Mit nyernénk, ha regisztrálnák a prostituáltakat? És mire lenne ez jó?" – Ilyenkor annyira röhögök amikor a külföldön kurválkodó ribancok úgy kapálóznak a regisztráció ellen mint az agresszívebb kerékpárosok a rendszám meg a KRESZ betartása ellen, holott például emiatt is érdemes lenne bevezetni:
Milliókért szexel, mégsem adózik Kelemen Anna: "Új könyvével magára haragíthatja az adóhatóságot is." – Egy kérdésem van: MIÉRT CSAK MOST VETTÉK EZT ÉSZRE?! Én egy senki vagyok, de ha elfelejtek adót bevallani, akkor mehetek a híd alá! : (
média 2.0: Itt az első reklám, ami a szexet népszerűsíti: "Igen, jól érti, nem terméket, vagy szolgáltatást, hanem magát az aktust. A legfőbb üzenete pedig, hogy az ágyban szakítsunk az unalmas rutinnal." - Pornófüggő katolikusként is azt kell mondjam hogy JÓ BORNAK NEM KELL A CÉGÉR. Erről jut eszembe, EGÉSSÉG!
vallomás: Ribanc vagyok, tudom, de szükségem van a törődésreKUSS, EZ ITT NEM KÍVÁNSÁGMŰSOR, ha már a testedből élsz ne akard a lelkedet is ránk tukmálni. Tartsd a lábaid tárva, a szádat meg csukva!
Villamoson dugtak Melbourne-ben – ...Magyarországon meg lassan hagyománya van a BKV-s pornóforgatásnak. Ja, hogy azt nekünk, budapestieknek kötelező tolerálni, de ha Ausztráliában van hasonló az egyből Index címlap, felháborodás?
Gina szagolta ki a drogot - Ginával a gina ellen? NORMÁLIS?!
18+ Íme egy pornó magyar ikercsajokkal: "Igazi különlegességnek számít az ikerpornó, pláne, ha hazai darabról van szó." – Mondom, lassan már hungarikum meg nemzeti érték lesz hogy itt tanyáznak Európa legordasabb, akár a vérfertőzést is bevállaló kurvái ^^
Így néz ki és így vall szerelméről egy autóval szexelő férfi – Én nem tudom hogy ki ez, de a kurva anyját neki.
Könyves: A gyerekpornó nézőit védte meg John Grisham: "Egy ismerősét csukták le, őt vette védelmébe A céget és A Pelikán ügyiratot jegyző író." – Róla tudom hogy kicsoda, és a kurva anyját neki is. Még a végén kötelező lesz a pedofília is, baz+ :SSS
dr: Most akkor van nálunk húsevő drog, vagy nincsen? -LESZA nem érdekel, a fogyasztóktól-terjesztőktől védjen meg minket a rendőrség, osztjónapot. Nap kommentje:
 
Jim Raynor 2014.10.21. 16:39:44
"Budapesten jelenleg több ezer injekciós drogfogyasztó él szennyezett, felütött dizájner drogokkal, koszos sikátorokban, kapualjakban, ahol legfeljebb az öngyújtó pislákoló fényénél találgathatják, hogy éppen megtalálják-e a vénájukat a kicsorbult, közösen használt tűvel."
 
hát komolyan, megszakad a szívem szegény drogosokért.

 
 
VASÁRNAP, OKTÓBER 26.:
EZ A SZÖKEVÉNYEK SORSA
 
Nem csak Rióban. Bravó!
Ismétlés, talán érdemes:
M1, 23:35: Ez a fiúk sorsa – Tobias Wolff önéletrajzából készült családi dráma arról, hogy néha jobb egyedül felnevelni a neveletlen gyerekeket mint hozzámenni egy zsarnok apához. Ahogy lenni szokott, itt sem derül ki rögtön hogy a papapótló legalább annyira öntörvényű mint a srác, akinek elvileg példát kéne mutatnia. Bár minden színész remekel, mégis Robert De Niroé és Leonardo DiCaprioé a főszerep, nem csak mert eleve rájuk osztották, hanem mert teljesen azonosulnak a figurákkal (ami De Niro method acting módszereit tekintve érthető is), rögtön utánuk Ellen Barkin a legjobb mint a végül nehéz döntést hozó anya, a hozzáadott értéket a magyar szinkron jelenti, ami itt is remekre sikerült – hiába, húsz éve még erre is odafigyeltek.
 
Ajánlott:
Duna TV, 21:00: Menekülés Fort Bravóból
– William Holden újra kwaifolyós hadifogolytáborosdiban, de a polgárháború idején és Amerikában, s ezúttal a fogvatartók (EURÓPAI unionisták) oldalán. Azonban ÉBERSÉG!ét kijátssza egy ravasz nő, aki legalább annyira ért a fogolyszöktetéshez mint a férfifejek elcsavarásához – az akció igazi célja mégis szerelme megmentése. A táborparancsnok élete sem egyszerű, a szökevények elfogására-megmentésére tett kísérleteket pedig az indiánok szabotálják.
 
Halloween rovat:
Mindenszentek közeledtével együtt sokasodnak a témába vágó vígjátékok, horrorok illetve ezek keresztezései. Az M2-őn éjfélkor vetített A kutya, aki megmentette a Halloweent egyértelműen a viccesebbek és egy frissiben új környékre költöző családhoz tartozik, ahol a férj a nyughatatlan, örökké gyanakvó elem, aki minden bokorban (de legalábbis a szomszédai közt) természetfeletti összefüggéseket vél felfedezni, és ezzel el is rontaná a belépőjét az új környéken, ha a címbeli eb nem simítaná el az ellentéteket. A Film+2-őn egymás után két idevágó műalkotást is láthatunk, az elsőt 22:45-kor, a milyensége már a többcíműségéből is megtippelhető (régebben Kisvárosi népek címen futott, most egyszerűen csak mint A birtokot adják le). Hogy Warwick Davis is szerepel benne, az senkiben ne keltsen hiú reményeket: ez egy tipikus szabadidőfilm, amit a stáb lelkesedésből, munka mellett csinált, minimális költségvetésből. Szoktak ebből is remekművek is születni, de nem itt, ez csak az ezeregyedik bőrlehúzás a fura angol vidékiekről és a köztük élő különc nemesekről. Ugyanitt 00:25-kor az élőhalottakat támasztják fel hasonlóan olcsósítva, de a Zombik városa (Nincs menekvés) már a szerethető és mulatságos gagyik közé tartozik, ráadásul magyar vonatkozása is van a vágó, Larry Madaras személyében. A western közhelyeit (bunkó seriff, balhés fiatalok, bosszúálló indiánok, sivatagi fogolyszállítmány) keresztezték a zombifilmekéivel (kivégzés után is egész városokat megfertőző hullák), arra a kis időre amit az életünkből elvesz, tuti jól fogunk szórakozni, már ha nem egy Aranypolgár-szintű kikapcsolódást várunk tőle - de miért is tennénk ilyet?
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Tank jön villamos helyett a budapesti megállóba – Október 23. környékén ez a minimum! – "Feléled a múlt a magyar fejlesztésű játéknak köszönhetően." – ...és hamarosan ez is olyan lesz mint a többi ilyesmi cucc (Watchdog és társai): nem lehet eldönteni hol kezdődik a játék és hol ér véget az életünk.
Elutasították Barack Obama hitelkártyáját: "Így a felesége fizetett egy New York-i étteremben." - Jó vicc, én is erre fognám ha elfogyna a pénzem :DDD
Török-német bunyó a BL-meccs előtt: "Letartóztatás, kórházba szállítás, kirakatbetörés Isztambulban."REMÉLEM A MECCSET A RENDŐRÖK NYERTÉK!
A csárda minek van? – Mondanám hogy ez ugye ilyen költői kérdés, de sajnos úgy tűnik hogy nem az, a seksz után ezt is magyarázni kell hogy minek találták ki: "A magyarországi csárdák kilencvenkilenc százaléka jelenleg egy kaptafára működik."KIT ÉRDEKEL amíg piálni lehet bennük?! Mégis mi másra való egy csárda, basszus?!
Egész életében rosszul használta a vécét: "Ezt komolyan nem fogja elhinni. Egy férfi kissé félreértelmezte a vécédeszkát." - Kizárt dolog, egy Fffférfi sohasem téved! Jöjjön a teljes sztori, a kötelező indexes helyesírási hibákkal: "Eltört a vécédeszkánk, úgyhogy elmentem venni egy újat, és az eladó elkezdett viccelődni celem, hogy biztos olyat akarok venni, ami automatikusan lecsukódik, miután használtam. Én pedig szintén mondtam egy viccet erre, és azt mondtam, ha nem lenne feleségem, még spórolnék is, mert nem is vennék vécédeszkát, és akkor még azt se kéne hallgatnom, hogy nem csukom le hazsnálat után. Az eladó erre furán nézett rám, és megkérdezte, hogy de mi van akkor, ha kakilnom kell? Ekkor mondtam neki, hogy de hát én férfi vagyok, és emiatt nem kell lehajtanom a vécédeszkát, mert a vécécsészére ülök rá. Aztán pár zavarbaejtő pillanat után rájöttem, hogy eddig totálisan félreértettem azt, hogy a férfiaknak nem kell lehajtaniuk a vécédeszkát. Üres kézzel és vörös fejjel távoztam." - Azt kellett volna mondania mint az agresszív kismalacnak a viccben: Kuss, én így SZAROM LE megyek vécére!
Késsel akart bemenni a Fehér Házba: "A háborús veterán akár tíz év börtönt is kaphat." – Legalább lesz ideje gondolkodni azon megérte-e veteránná válni a semmiért. Nap kommentje:
 
Láma 2014-09-21 18:56:24
Miért nem tart Obama fogadóórákat a lakosság, harcostársai, a veteránok számára? Csak addig kellenek azok is, amíg szavaznak, meg feláldozzák magukat?

 
A Fehér Ház Keleti terméig jutott a behatoló: "Korábban azt mondták, az ajtónál elkapták. Nem ez az első bakijuk." – És nem is az utolsó:
videó: Újabb őrült mászott át a Fehér Ház kerítésén: "A rövidnadrágos férfi lerúgott két őrkutyát."Ez őrült? Akkor mit mondjunk azokra akik az országukat vezetik? :D
Ne kezdjen el imádkozni, ha Kínában vádat emelnek ön ellen. Felesleges – Dehogyis felesleges, sőt, jó katolikusként kötelező a kínaiakat figyelmeztetnem arra, hogy
 
I WILL PRAY
WHEN I WANT
WHERE I WANT
 
SCHOOL
WORK
THE STREET
THE MALL
 
PERSECUTE ME AT YOUR OWN PERIL
 
Ennél cukibb hírt ma már nem fog olvasni: 99 évesnek hazudta magát a 114 éves néni, hogy facebookozhasson – Ez nem csak egyszerűen nem cuki, de még hírértéke sincs. Miért is lenne, amikor már a halottak is SMS-eznek, és ezzel itt is az
 
AMIKOR SZERETEM AZ INDEXET ÉS MÉG AZ ORIGÓT IS rovat:
A halott nagymama számáról kapott SMS-t egy angol család: "Vigyázok rátok, és minden jobbra fordul - állt az üzenetben." – ...és asszem ezzel el is van döntve hogy létezik-e a élet a halál után ^^
túlvilág: Felébredt az agyhalott idegsebész, elmondja, milyen a mennyország – Újabb csattanós pofon az ateistáknak! EGÉSSÉG!
Lenyomták a liberálisokat a Vatikánban - MUHAHA! AZT REMÉLEM IS! - "A püspökök között óriási voltak, de végül nem történtek komoly változások."  - Ez a mondat nem tudom mi akar lenni, de akkor ide is a szokásosat:
 
ciseaux 2014. április 7. 23:50
...és a jó hírek csak jönnek és jönnek!

 
koktélblog: Az italkóstolás művészete: "Nem úri huncutság vagy egyszerű bohóckodás. Nem is sznobizmus. Tudás." - Bizony hogy az, ezentúl én is erre fogok hivatkozni hétfőtől, addig is EGÉSSÉG mindenkinek!
 
 
Kulcsszavak: éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés