2014. 12. 20.
Polipkergető az ünnepek előtt (dec. 20-21.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SZOMBAT, DECEMBER 20.:
SARKITABLET, HARMADSZOR
 
A szomszéd legelője mindig zöldebb.
Talán érdemes:
Fél kilenc után öt perccel újabb karácsonyi étvágygerjesztő az HBO Comedy-n, megint egy, az ünnepből gyerekkorában kiábrándult emberrel, aki felnőttként kénytelen helyretenni a dolgokat, mielőtt az ő fia is hasonlóan áll hozzá a szeretet ünnepéhez. Az örök karakterszínész (de annak mindig kiváló) Fionnula Flanagan kedvéért miatt én adok az Angyalok énekének egy esélyt.
Duna TV, 21:00: Polipka – Itt újra Roger Moore a 007-es és újra önparódiába fullad az egész, amit csak tetéz Kabir Bedi (Sandokan) felbukkanása. Persze, a Fabergé-tojások köré kanyarított nemzetközi akciózás már akkor halálra volt ítélve amikor a vándorcirkusz szerepeltetése felmerült, a ruszkik meg a kelleténél is jobban vannak benne démonizálva (ahogy Kelet-Berlin is, ahol azért nem időznek túl sokat, hát minek is, az tényleg olyan szürke volt mint amilyennek az elmondások alapján képzelhették). Bond az antik tojásokon keresztül jut el Indiába egy nemzetközi csempészbanda úrnőjéhez, akit kollégája megölésével gyanúsít. Az egzotikus helyszínek, a változatos járművek (hőlégballon, riksa, miegyéb) csak még jobban ráirányítja a figyelmet a Moore-t a harcjelenetekben helyettesítő dublőr(ök)re. A FEM3-on fél tízkor Kris Kristofferson és Peter Fonda eleveníti fel Jack Lemmon és Walther Matthau örökké cívódó, mégis örökbarát párosának emlékeit a Kergebirkákkal. A két cowboy közül az egyik kórházba kényszerül, magától értetődő hát hogy barátja kivigye onnan. A septiben összerakott szabadításhoz váratlan útítársat kapnak a nagybeteg fickó számítógépbuzi unokájával, a road trip végén pedig otthon sem a béke várja őket, hanem a helyi ingatlanspekulánsok hadüzenete...a komoly téma szerencsére vígjátékként van prezentálva, így a happy end is borítékolható.
 
Ajánlott:
Giuseppe Tornatore amióta (kb. Cinema Paradiso környékén) rájött a győztes kombinációra (érzelmek+érzelmek+érzelmek), azóta gyártja a hol több, hol kevesebb kritikai sikert arató, de mindig humánus mozijait. A Senki többetben sem lépi túl a saját árnyékát, a Magányos Férfi már jó hatvanas, a Magányos Nő meg jópár évtizeddel fiatalabb nála, találkozásukhoz az ürügyet pedig a csaj családi műgyűjteménye adja, melynek eladásával a férfit bízza meg, akivel mindvégig igyekszik megtartani a (több mint) három lépés távolságot. Csak részben a korkülönbség az oka annak hogy míg a dicséretek egyszerűen csak konstatálták a pozitív tényeket, addig a lehúzó kritikák a szokásosnál is negatívabbak voltak vele szemben: az igazság az hogy ha már egyszer rájöttünk a rendező trükkjére, akár tetszett, akár nem, kicsit ráununk. Ha elsőre bejött akkor a sokadik hasonló dobás már nem vág a földhöz, megnézzük vagy nem, ha viszont már a Paradiso-ban is zavart minket a túláradás, akkor fel leszünk háborodva azon hogy 2013-ban miért szorongatja Tornatore már megint a könnyzacskóinkat. Mivel nekem a Cinema... is bejött, ezért erre is vevő vagyok, viszont aki cinikus, az nyolckor messzire kerülje el az HBO-t.
 
"Zene" és "film" rovat:
Felszámolják a Révai Nyomdát:
"A cég elődjét 1869-ben alapították." – Ne azon sopánkodjunk hogy egy hungarikummal kevesebb, inkább örüljünk a foci,- és diplomáciai sikereinknek!!44 Különben is, ma már senki sem olvas, és ha igen, akkor is csak tableten4!
Elárverezik a teljes Radnóti-hagyatékot – Ezt se kell megtartani, minek is? Mint mondtam, senki nem olvas, magyar költőket is csak akkor hogyha korhűre lebutítják őket...
Texasé lett Gabriel García Márquez magánarchívuma: "Az austini egyetem vásárolta meg." – Lehet szidni a bunkó redneckeket, de ezek után senki ne mondja nekem hogy nincsenek képben irodalmilag!
Könyves: Elárverezik az Útont ihlető levelet: "Neal Cassady levele irodalmi műfajt inspirált. Évekig elveszettnek hitték, véletlenül került elő." – Ellentétben a Révai nyomdával, Marquez archívumával és Radnóti leveleivel ezt nem tudom sajnálni. Szar könyv, szar alapanyag, vécépapírnak sem kéne, csak azért nem szarom le, mert azt csak hétfőn szoktam.
:D :( - Egy rettentő előnytelen kép Beyoncéról - Ez nem csoda, a Sátán földi helytartójáról, a Nagy Babiloni Paráznáról csak előnytelen fotókat lehet csinálni!!!
spn: Az éhezők viadala legújabb része nagy port kavart!: "Sokan feleslegesnek tartják, de vajon ez tényleg a készítők hibája?" - NEM. Az íróé. Maguk a könyvek is tök feleslegesek voltak.
Él és virul az Anima: "21 éves a zenekar, de aktívak. Új nagylemezüket először az Indexen lehet meghallgatni." – Előbb a Quimby, most meg ez...komolyan, ha nem lennék katolikus, még kísértene a kételkedés szelleme... – "Az mTone gondozásában megjelenő Gravity and Grace c. albumra újra több dalt írtak együtt a Prieger-testvérek, megszokott módon Németh Gergellyel kiegészülve, amire utoljára az Aquanistan c. albumon került sor ilyen arányban, s ezen az anyagon mutatkozik be szerzőként a legfiatalabb családtag, Fanni is, aki immáron 6 éve a zenekar frontembere." – Na most ez a "megszokott mód", vagy "utoljára az Aquanistanon" dolgoztak így együtt? El kéne dönteni... - "A borítót Éder Krisztián készítette." – Anima + SP...itt is összefújta a szél a szemetet :DDD
Disznólkodni szabad: "Trágár irodalmi estet szervezni viszont egyáltalán nem olyan hálás feladat." – Csak úgy mondom hogy A PRAE.HU EBBEN IS MEGELŐZÖTT MINDENKIT AZ UDVARIATLAN SZERELEMMEL!
rec: Nox Szilvi mellei igaziak: "De rajtuk kívül semmi sem az, aminek látszik. Tabudöntő videó." - ÉDES FASZOM! Már mnegint egy "tabudöntés"? Már a noxos csaj is ezzel jön? HÉ GYEREKEK, ÉS FIZETNI ZENÉLNI KI FOG?!
Metál az ész ezektől a bébiktől! - Japángalaktikus gégepukkasztó: "Képzeljünk el egy olyan világot, ahol nem zsigerből készítenének zenét a zenészek, hanem egy pontos recept alapján a producer vagy háttérember szépen kitalálna egy csajbandát mondjuk és végigturnéznák az egész világot a maguk sajátos pop/metál zenéjükkel. Óriási lenne, nem?" – Ja, nagyonis, még sose láttunk ilyet. 13 meg 15 éves kiscsajok halláskárosodásközeli hangerőben metálkodnak pár arctalan sessionzenész előtt... Nap kommentje:
 
SunyiSanyi 2014.12.01. 12:54:55
miután kiégett a retinám és besült a hallójáratom, csak annyit tennék hozzá: japánban komoly hagyománya van a gyerek(szerű)pornónak, ezt értem is, de minek hozzá ez a ricsaj? csöndben is kiverhetnék.

 
 
VASÁRNAP, DECEMBER 21.:
A BETILTOTT HOLLANDI
 

Don't tread on an ant, he's done nothing to you,
There might come a day when he's treading on you.
Talán érdemes:
Mindig mondom hogy a gyanúsan pozitív címmel megvert filmek általában full depressziósak, és Az én gyönyörű hazám is csak engem igazol, itt ugyanis egy megözvegyült szerb asszony és egy albán dezertőr szerelme bontakozna ki, ha az 1999-es balkáni állapotok és a helyiek rosszindulata hagyná. Nem büntetem magamat ilyenekkel Karácsony táján, így nyolckor nem is fogok a Cinemaxra kapcsolni. Utána háromnegyed tízkor a címe ellenére sem horror lesz az M2-őn az Utolsó állomás, hanem Tolsztoj feleségének harca az őt megillető jogokért, az idealista író ugyanis élete vége felé a Szovjet Népre szeretné hagyni mindenét, hiába az ötvenévnyi házasság meg hogy az asszony segített neki papírra vetni a maratoni hosszúságú könyveket. Az erős Szofja karakterét mintha Helen Mirrenre szabták volna, ha valamit megnéztek a talánérdemességek körül, ez legyen az! Fél egy előtt öt perccel kemény doksi az HBO 2-őn a radiaktivitás kockázatairól és mellékhatásairól (Csernobil-szívbaj). Máskor az ajánlottak közé tenném, az ünnepek közeledtével azonban ehelyett is inkább másfele figyelek. Végezetül fél kettő után öt perccel egy példa az AMC-n arra hogy a B-filmeket nem mindig szépíti meg az idő: a Hangyabirodalom H. G. Wells írott szavaival még szódával elment, azonban ez a 77-es fércmű csak azt mutatja, nem lehet és nem is érdemes mindent mozgóképesíteni. Míg az Asylum oktopterakudapiranyái eleve gagyinak készültek, addig Wells atomhulladéktól nagyra nőtt hangyáin csak röhögni tudunk (vagy egyenesen drukkolni nekik, hogy minél előbb zabálják föl a főszereplőket, leginkább Joan Collins-t). Bezzeg ha a termeszekről csináltak volna a készítők egy sima dokut, az egyből mehetne a horror rovatba!
 
Ajánlott:
Bár a java még előttünk áll, nyolc előtt tíz perccel akár már most Az ünnepek után érezhetjük magunkat a Filmbox Family-n egy 1940-es drámával, ami a szeretet és a jócselekedetek fontosságára hívja fel a figyelmet. Három üzletember vendégül lát egy férfit és egy nőt, akik (egymástól függetlenül) jót tettek velük. A vacsora eredménye egy bimbózó szerelem a párocska tagjai között és egy kezdődő barátság ugyancsak kettejüktől az öregurak felé – ami meg is szakad, ugyanis a három férfi meghal, és innentől mintegy odafentről vigyáznak jótevőikre. Ilyesmiket se sűrűn gyártanak és adnak le manapság.
 
Kiemelten ajánlott:
Cartoon Network / TCM, 21:00:
Jóval azelőtt hogy Leslie Nielsen végleg azonosult volna a Csupasz pisztolyokban ráaggatott kanos-vicces öregúr-figurával, szerepelt ő komoly hangvételű alkotásokban is a nagyon gagyitól a kultikusig. A Tiltott bolygó az utóbbira példa, ez az intelligens sci-fi ugyanis Shakespeare Viharát (!) veszi alapul (annak szövegkönyve nélkül). Egy elhagyatott, tudományos kutatásokra szolgáló bolygóra űrhajó érkezik, azonban a kutatóakció vezetője (Nielsen) összesen három személyt talál: egy szemlátomást nem teljesen normális tudóst, Morbiust (Walter Pidgeon mint Prospero itteni megfelelője), annak lányát (Anne Francis) és házirobotjukat. Hogy hova lett mindenki más, azt egyikük sem akarja elárulni, de nem is kell: a Kalibán-szerű, megfoghatatlan lényt ugyanis a mentőhajó személyzete is elkezdi tapasztalatból megismerni. A remek rendezés és színészi játék mit sem érne megfelelő látvány nélkül – nos, a Forbidden Planet annyira hatásos ebben is, hogy még ma is nehéz elhinni hogy 1956-ban készült.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
Józsefvárosból visznek rendőrkapitányt a XII. kerületbe:
"Már januárban meglehet a személycsere." – Engem nem zavar, csak a bűnözők ne jöjjenek a rendőrkapitány után...:SSS
Pornófilmes és gazdasági megszorítások ellen tüntettek - Na végre egy értelmes tüntetés! WHERE DO I SIGN UP?
150 millióért eladó Rezešová luxusvillája: "A környék legdrágább házát a család árulja." - MUHAHA! AZT REMÉLEM IS! Ha lenne pénzem, csak azért megvenném hogy utána a hajléktalanoknak adjam!
Chris Brown mégis akarja dögös excsaját: "Az énekes egyszerűen képtelen verekedés és szakítás nélkül létezni egy kapcsolatban." - Hát igen, még a nőverés is MENŐ, ha egy gazdag feka énekes csinálja! Hát mit tegyünk, ő egyszerűen nem képes anélkül élni hogy vernivaló dögös nők vegyék körül!!! LÁJK!44
Gyöngyösön folytatódik a politikai harc: "Még nincs alpolgármester, pedig a polgármester felajánlotta, hogy kilép az MSZP-ből." - ...akkor most már tudjuk hogy mi folyik ott Gyöngyösön: csak ugyanaz ami mindenütt másutt is :SSS
Tényleg létezik az öregemberszag: "És a nők szagról kiszúrják a kankós férfiakat." - ...ahogy a pénzeseket is, még akkor is öregek és kankójuk van ^^
Ha a férfi sír, nővé változik: "És ez nem metafora, teljesen komolyan hittek benne az emberek a középkorban." - ÉS EZ ÍGY IS VAN, AZ IGAZI FFFFÉRRFFIIII UGYANIS NEM SÍR!!
A chemtrail speciális formája mentheti meg az emberiséget: "Hajókról permeteznének sóoldatot az égbe, hogy növeljék a felhők fényvisszaverő képességét."TEHÁT MÉGISCSAK LÉTEZIK!!! ÉBERSÉG!!!
c:c - A nézők tojnak az igazi tehetségekre: "Nem jutott döntőbe a Tha Shudras, az idei X-Faktor egyetlen valóban izgalmas produkciója." - Ebben csak az a szép hogy ugyanebben a blogban ugyanezen szerzők rendszeresen elmondják hogy márpedig a kertévé az biza NEM a tehetségről hanem a profitról szól.
Léghajókkal védik Washingtont: "A nyolcvanméteres, három kilométer magasan lebegő monstrumok a drónok ellen védenek."ÉDES FASZOM! Amerika magát védi a saját katonai eszközeitől? :DDD
 
 
Kulcsszavak: éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés