2015. 02. 16.
Örök lelencek legelője (feb. 16-17-18-19.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Örök lelencek legelője (feb. 16-17-18-19.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, FEBRUÁR 16.:
HIMNUSZ A SZERELEMHEZ

0

...mely a síron túl is örök.

Ismétlés, de ajánlott:
Duna World, 21:10: Most, amikor az ostoba, primitív birkacsürhe akár demokratikusan is megválasztaná a magyarirtó Szulejmánt miniszterelnöknek, nem árt emlékeztetni a nyájat arra, hogyan is mentek a dolgok a másfél évszázadnyi megszállás alatt. A Gábor diák a tragikus 1956-os évben készült (vagyis a török utáni másik nagy baráti hatalom elleni mozgolódás évében), és a jó magyar operafilmek egyike (komolyan, még nekem is tetszett, pedig sznob vagyok). A címbeli főhős (Zenthe Ferenc) és barátja (Sinkovits Imre) menekülés közben jutnak a török humanista, Gül Baba kertjébe, ahol Gáborunk az egyetlen nem neki nyíló virágot, a kertész lányát szeretné leszakítani, amit a FŐPOLGÁRMESTER pasa nem igazán tud jó szemmel nézni, lévén magának szemelte ki háremhölgynek. A Huszka - Vincze páros dallamait és szövegeit meg még az is ismeri aki az Operához legközelebb akkor jutott amikor földalattival elment alatta.

Talán érdemes:
AMC, 19:50: Piszkos osztag
– ...avagy a szegény ember Piszkos tizenkettője, a mintaadóval szemben jóval gyengébb karakterábrázolásokkal, egyedül a parancsnokot játszó William Holden miatt érdemes a figyelmünkre, tőle eltekintve sajnos egy sima és pofátlan másolat. Tíz perccel utána (nyolckor) egy kalandos sorsú vígjáték a Duna World-ön, ahol egy lakbérhalasztásért könyörgő színészfeleségből (Dajka "örök kedvencem" Margit) lesz botcsinálta magándetektív, amikor a háziúr anyósa előleget ad neki a férfi megfigyeléséért. Piri mindent tud, vagy legalábbis elintézi amit lehet, ha azzal segít a saját férje (Kabos Gyula) anyagi állapotán... Ugyanabban az időben Claude Lelouch műve Edith Piaf és Marcel Cerdan szerelméről a Cinemaxon. Épp ideje volt hogy leadják, bár megtehették volna pár évvel korábban is, amikor csúcsra volt járatva a Piaf-megemlékezősdi. Lelouch is művészkedik egy kicsit, ugyanis az énekesnő és a boxoló háborúkon átívelő románcát egy rajongópárosuk (kitalált) kapcsolatával szakítja meg, de a katartikus pillanatért, a Piaf által Cerdan halála után lemezre vett (és a mai napnak címet adó) dal felcsendüléséért mindenképp érdemes megnézni.

Gyerekrovat:
...avagy nekik is ajánlok, csak ne engedjétek őket a blog elé 18 év alatt :) Az első a sorban a fél nyolc előtt öt perccel adott Apró népség nagy birodalma, ez a 87-es kanadai alkotás a Filmbox Family-n (hol másutt?), ami rejtett világával és kistermetű lényeivel jóval megelőzi az Arthur és a villangókat, és ami szájbarágásmentesen csepegtet szimpatikus gondolatokat a fiatalok fejébe, például hogy vigyázzunk a természetre meg ne ítéljünk külső alapján.

Hétfő? #LESZAROM.
Most már hivatalosan is terhes a Trónok harca sztárja – Jaj de jó, akkor hivatalosan is LESZAROM!
Öt éve Tatár Csillán van, de csak közelről látszik, mi az?: "Valami, amit rákötöttek, és nem meri levágni. Ő maga mondta el, mi az." – Elmondanám én is hogy LESZAROM.
Megint - Kim Kardashian megsétáltatta a melleit – Nincs mese, megint LESZAROM.
18+ Már megint egy ütős kép Kim Kardashian csupasz seggéről: "A kiszivárgott fotó alapján most olcsó ribancosra vette a figurát."MIÉRT, EDDIG MI VOLT HA NEM EGY OLCSÓ RIBANC? LESZAROM.
mélyrepülés - Kim Kardashian bevallotta, hogy gyakran bepisil: "Igen, jól olvasta. Bepisil. Az alakformáló bugyikájába."EZÉRT FONTOS HOGY GYERMEKEINKET ÉS HÁZIÁLLATAINKAT IDŐBEN ALOMHOZ SZOKTASSUK Bepisil? Ez is valami? Én bezzeg LESZAROM. Őt :)))
Ilyen lehet, amikor Kesha a WC-n ül: "Az énekesnőt egy jó rövid nadrágban és hosszú csizmában fotózták, összeszorított combokkal."BIZTOS Ő IS BEPISILT ÉPP LESZAROM.
??? - Tudja, miért fotóz Tom Hanks fél pár kesztyűket?: "Évek óta csinálja, és leginkább ebből áll a webkettes jelenléte."EZEK SZERINT A FORREST GUMP-BAN MÉGICSAK FULLBA NYOMTA A KRETÉNT LESZAROM.
Ilyen Palvin Barbara néhány szürke árnyalataMAGYARUL: A CSÜRHE HOZZÁSZOKTATÁSA AZ ABERRÁCIÓKHOZ CELEBEK SEGÍTSÉGÉVEL FOLYTATÓDIK TOVÁBB LESZAROM hogy milyen ^^
kimaradt jelenetek: Palvin Barbara mindjárt pucérkodik egy hatalmasat - valami készül – Mi készül, mi készül...hát egy gőzölgő, nagy kupac LESZAROM, az!
urbanista: Valaki tényleg letolta a gatyáját és a seggét töltötte fel a hirdetésbe?: "És nem ez az egyetlen fenék a hét legjobb lakáshirdetései között."LESZAROM.
David Beckham szakálla ebben a pillanatban lett tökéletes – Akkor ez az a pillanat, amikor tökéletesen LESZAROM.
Egy kis nyaralás – Horváth Évánál kevés embernek van kellemesebb gondja: "Éppen Délkelet-Ázsiában utazgat, csak az a baj, hogy sokat kell repülni."FIRST WORLD PROBLEMS LESZAROM.
Nagyon nem könnyű most Budapestről Dubajba jutni: "Valaki már két napja vár, hogy felszállhasson, a hőzöngőkre rendőrt hívtak a reptéren."FIRST WORLD PROBLEMS LESZAROM, ahelyett hogy alig várják a Bűnös Élvezetekbe merülést, inkább örülnének hogy civilizált országban élhetnek:
Fél napot váratták a gépen az utasokat Abu-Dzabiban, aztán az egyik meghalt: "Kényszerleszállást kellett végrehajtani és nem mehettek tovább, mert lejárt a munkaidő." - ...de nem baj, mert még így is:
Az Emirates lett a magyarok kedvenc légitársasága – Csakazértis LESZAROM!

 


KEDD, FEBRUÁR 17.:
MILYEN VOLT SZŐKESÉGE?

0
Umáé már akkor is tökéletes volt.

Talán érdemes:
Nyolc tízkor jön a Falka második része az HBO-ra a lengyel határőrök keserves életéből, csak azért teszem be mert korrekt kis széria (meg mert nálunk is aktuális). Kilenckor Luc Besson háttérben zajló mélyrepülésének 2001-es állomása a Film+-on Jet Li-vel. Rajta kívül is vannak érdekes választások a Sárkány csókjában (amit Luc bácsi nem rendezett, csak a forgatókönyvet írta), hogy mást ne mondjak a francia és az amerikai Nikita egyes szereplői (konkrétan Tchéky Karyo és Bridget Fonda) is találkoznak. A sztori hasonló ahhoz amit már többször is láttunk Bessontól: Igaztalanul Vádolt Férfi (Jet Li) menekülésre és a hozzá csatlakozó nő megvédésére kényszerül, miután szimpla drogügy-lezárásból gyilkosság lesz, és a Gonosz Francia Rendőrség nem hisz a jó szándékaiban. Váltsunk is, mondjuk az AMC-re: köztudottan minden filmSTÁRnak vannak kínos pillanatai az életében, de ritka az olyan eset mint a Johnny, a tökéletesben, hogy egyszerre két, azóta többször is csúcsa ért, hibátlannak elkönyvelt színészen is derülhetünk, Robert Downey Jr.-on és Uma Thurman-en (de csak akkor ha fent tudunk maradni 00:20-ig). Ebből az egykaptafa tinivígjátékból bizony nem lehetett előre látni a Ponyvaregényt meg a többit, nem is baj, mindenkinek kezdenie kell valahol. Ja, hogy a tartalom? Hát az bizony a Kosaras naplójának happyre hangolt ellentéte az iskolai tanulás helyett sportolást, csajozást és más ilyen Erkölcstelen Dolgokat választó fiatalemberről, akiért csak úgy versengenek az egyetemi edzők. Hát igen, a valóság nem volna ennyire izgalmas és megfilmesíthető, ott ugyanis rendre azzal végződik a karrier, hogy az iskolázatlan, de hirtelen meggazdagodó sportember ebül szerzett jószága nagyon ebül (és nem nagyon viccesen) vész el.

Nem ajánlott:
A Tiéd vagyok csak megerősít abban hogy Japán mellett Északon (most épp Norvégiában) vannak a legnagyobb gondok. Amilyen jó a felvetés (bevándorló anya szeretőt és gyerekének tartós apapótlót keres), annyira elbasszák az egészet a művészfilmesen mindenrossz döntésekkel és feleslegesen explicit seksz-jelenetekkel. Negyed kilenckor csak az kapcsoljon a Cinemaxra, aki...illetve nem, még ők se. Hagyjátok ki.

Kis hírek a nagyvilágból:
Így geciznek a magyar politikusok: „Gyurcsány kurvaországozott, Deutsch faszozott, más lotyózott és kurvázott.” – ...ej-ej, mindenki belenyúl a tutiba, csak én, az egyszerű adófizető polgár szívok folyton...
A nyelvészek megmagyarázzák, mi a geciEZEK ILYEN BRIT NYELVÉSZEK LESZNEK Hú, asszem ideje lesz Pozsonyi Ádáméknak megfontolni egy punk-reuniont :DD
Pierrot kiborította A Dal bilijét: „Élőben küldte el a picsába az egyik indulót. Ez volt az első középdöntő egyetlen értékelhető momentuma.” – Továbmegyek: ez volt a teljes Rising Star egyetlen értékelhető momentuma. Vagy ez most nem az a műsor? :DDD
Nem jó ötlet magyar rendőröket püfölni: „5 évet is kaphat az az apa, és a fia, akik a nyáron három rendőrre támadtak Budapesten.”AMERIKÁBAN EZ AZ ÍTÉLET NAGYON NEM ÍGY NÉZNE ÁM KI JAJ, EZ EGYSZERŰEN RETTENETES, REMÉLEM A TASZ MÁR SZERVEZI A SZIMPÁTIATÜNTETÉST!!4
Nem irtott csótányt a vegán étterem, mert nem akarták bántani az állatot: „A tulaj szerint állatot akkor se szabad ölni, ha az épp egy csótány. A bíróságon máshogy gondolta.”ISZONYATOS EZ A CSÓTÁNYELLENESSÉG! Bezzeg Észak-Koreában még felárat is kérnének érte!
A 200 éves múmia nem halott, csak mélyen meditál: „A Monty Python ölni tudott volna egy olyan poénért, mint amit a dalai láma orvosa lőtt el.” – Nem is olyan vicces ez, inkább valóságos, ráadásul ezek a serény múmiák már a spájzban vannak:
Kiderült, hogy egy 900 éve mumifikálódott szerzetes van egy Budapesten kiállított szoborban – Szerintem inkább hagyjuk aludni, nehogy ő is így járjon:
Angolul kezdett beszélni a kómából ébredő kínai nő: „Az anyanyelvét viszont elfelejtette.” – Hmm, lehet nekem is ki kéne próbálnom ezt a kómás meditálást? Mármint alkoholmentesen :DD

 

SZERDA, FEBRUÁR 18.:
A NAGYDUMÁS TEXASI

0

...megfeszül értetek.

Ajánlott:
Cartoon Network / TCM, 21:00: Country Texasban – Zenés dráma Buck Bonhamról, a lemezszerződés nélküli, de élőben sikeres (fiktív) zenészről, kinek karrierje hidegen hagyja elhanyagolt családját, akik elvárnák tőle hogy végre megállapodjon és otthon is töltsön egy kis időt. A helyzeten (hősünk turnézással járó alkoholizmusán kívül) tovább csavar hogy ugyanezt meglépi zenekarának gitárosa, aki ráadásul saját lányával pótolná magát, aki nemcsak hogy remek zenész, de időközben nővé is érett... Willie Nelson játssza a tőle a nem is oly messze álló vadnyugati figurát, és feltűnik még az önmagát alakító Emmylou Harris is.
Duna TV, 21:35: Lehet fikázni Gérard Depardieu-t (szoktam is), de vitathatatlanul tud játszani, ráadásul nem csak Dumas Három testőrében, hanem ebben a 2010-es drámában magát az írót is. Az igazi főszereplő (számomra) mégsem ő, hanem a francia legenda eddig háttérbe szorult ghostwritere, Auguste Maquet (Benoit Poelvoorde), aki amannak nagydumás, élvhajhász imázsával szemben a visszafogott munkát képviselte, mígnem egy szép napon a szerelem (mi más) hatására úgy dönt, kilép az árnyékból... Mindenkinek ajánlható kosztümös dráma érdekes kérdésfelvetésekkel.

Talán érdemes:
A rossz nyelvek szerint a svájciak humorérzéke a németekével vetekszik, nos negyed kilenckor jön a cáfolat a Cinemaxra a Vigyázz, kész, ommm!-mal, melyben egy alapvetően pacifista srác lakhatási problémák (és várandós felesége) kedvéért csatlakozik apósa megszüntetés határán alló katonai egységéhez, a végeredmény a Zsernyákok és az amcsi katonai vígjátékok sajátos keveréke lesz.

Kis hírek a nagyvilágból:
tv go: Keira Knightley büszkén vállalja az orgazmusát
- Asszem erre mondják hogy Kincs ami nincs, hiszen AMI NEM LÉTEZIK ARRA NEM LEHET BÜSZKÉNEK LENNI, az Origó is megírta!!!
wat - Mutáns emberarcú disznó született – Megvalósult a Medvedisznóember, "hála" a HAARP-nak, a GMO-nak és a gyíkembereknek!!! ÉBERSÉG!!!! És még tovább jőnek az időknek jelei:
Saját ikertestvéreit hordozta testében az újszülött: „A jelenség neve magzat a magzatban (fetus in fetu).”Yo dawg  I herd U like fetuses, so we put a fetus in your fetus so you can fetus while you fetus :DDD
Egymillióért vehet az állam lombikgyereket: „Kaáli Nagy Géza szerint évente háromezerrel több gyermek születhetne Magyarországon.” - ...és ha a fenti kettő az egyben-metódus mellett döntenek, minden újszülött húz magával még egyet :DD
Vadai Ágnes bőrszerkóban punkra cukiskodik: „A DK alelnöke pink gitárt ragadott! Stratocastert! És pengeti is!” – Stratocaster, rózsaszínre festve, az ő kezében?! SZENTSÉGTÖRÉS! Bár amióta feri beállt a DJ-pultba, engem semmi nem tud meglepni...lehet ezt még fokozni?... – „Vadai a rövid klipben egy pink gitárt ragad, és a The Clash Should I stay or should I go – magyarul "menjek vagy maradjak", esetleg "elmenjek vagy ne menjek" –című számára penget, miközben – a Facebookon érkezett egyik komment szerint – "dögösen" néz.” – ...és igen, lehet fokozni: még a Clash-t is meggyalázza. Asszem erre most iszok egy sört, vagy inkább valami töményet...

Lompy 2015-02-17 11:39:53
You should go! You must go!

Újabb DK-s tanult meg gitározni: „Gyurcsány újabb helyettese csap a húrok közé: Vadai Ágnes után imázsfilmen Molnár Csaba is.” – Na, asszem innentől kezdve háromnegyed lesz az a kétharmad :SSS Váltsunk is, a közelmúlt másik két nagy eseménye Merkel és Vladimir Vladimirovich™ látogatása volt:
18+ A Femen Budapesten: meztelen aktivista kiabált Putyinra – Meglepődtem volna ha pont ezek pont ezt kihagyták volna :SS –  „Putin go home, írta a szoknyája aljára, ami alatt teljesen meztelen volt. A rendőrök ráugrottak.”ÍGY KEZDŐDIK EGY GANGB Na, ha ő kapott volna egy-két gumilövedéket, azt nem tudnám sajnálni :DD
Hogyan bírja Merkel alvás nélkül?: „Tartalékolom az energiát, mint a teve, mondja. Létezik ilyen?” – Már hogyne létezne, a Motörhead még számot is írt róla :DDD Nap kommentje:

geszhu 2015-02-15 17:25:20
Az energiát nyilván a szeme alatti táskákban tárolja...

 


CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 19.:
NÉGYSZÖGLETŰ KEREK NYOLCAS

0

Ászok és Sopronik

Mára viszont csak két dolgot tudok nektek mondani, azt is fenntartásokkal:

Talán érdemes:
Aki nem hiszi hogy a wife swapping már a nyolcvanas években is benne volt a levegőben, az rácsodálkozhat A kör négyszögesítésére negyed tízkor az M3-on. A rendhagyó(an pajzán) magyar tévéfilmben két, közös lakásban élő orosz jóbarát mindkét fele házasodik meg a másik tudta nélkül, majd rájönnek hogy rosszul választottak. Még szerencse, hogy "házon" (vagyis inkább lakáson) tudnak új párt találni maguknak...

Nem érdemes:
Film Mánia, 21:00: Ászok és nyolcasok – ...na ezek NEM jutottak ide, csak Casper Van Dien és a szebb napokat-jobb filmeket is megért Ernest Borgnine, ő viszont egymaga nem tudja eladni ezt a több néven (pld. A Vadnyugat végnapjai) futó, elég gyengus (de legalább rövid) művet, amiben a vasútépítők indiánokra terelik az általuk elkövetett gyilkosságokat. És ha azt hiszed hogy a moziban jobb a felhizatal, nagyot tévedsz:

Több mint ötven, de a nullánál még így is kevesebb rovat:
Na, megint valami, amivel a buta birkacsürhe agyát igyekeznek átmosni. Ne feledjétek, akik a heripotteren nőttek föl, azok most a tvájlájttal meg ezzel a szarral áldoznak az okkultság ördögének, az sem véletlen hogy a szerelmesek ránk erőszakolt napján mutatták be:
Bevadult három nő A szürke ötven árnyalata vetítésén: "Egy férfi nézőnek estek neki a Bálint-napi vetítésen." – Ezért is kéne legalább ebben a pogány malájokat követnünk:
Betiltották Malajziában A szürke ötven árnyalatát: "A bizottság szerint inkább pornó, mint mozifilm." – Bár az lenne, de nem:
Itt az összes szex A szürke ötven árnyalatából: "Már nézheti is a tizennyolc percnyi szadomazót a filmből!"Kétórás, erotikusnak hirdetetett filmben negyedórányi (ráadásul aberrált) seksz?! Inkább nézek két óra töménypornót Giannával...
Befuthat-e A szürke ötven árnyalatának penészvirága?: "Dakota Johnson annyira a semmilyen szomszédlány-kategóriába tartozik, hogy félő, filmje premierjén is bele fog olvadni környezetébe." - MUHAHA! AZT REMÉLEM IS hogy az ő karrierje földbeáll, ha már a film nem tudott megbukni:
Mindenki a szadomazón pörög – Kivéve a Hülyítődobozt és olvasóit, na meg azokat akik enélkül is születetten igényesek ^^ - "Eddig 250 millióan látták A szürke ötven árnyalata előzeteseit. Itt az új." - Szeretném azt mondani hogy ez nem biztosíték arra hogy siker lesz, de az eddigi adatok sajna nem engem igazolnak:
A szürke 50 árnyalata kiütötte a Star Warst: "240 millió dollárt kaszált a kötözős szexes film." – Mindkettő szar, egyiket sem sajnálom és egyiket sem fogom megnézni, viszont a Disney-főnökök már tuti hogy jegyzetelnek :SSS
Szexuálisan szadizni valakit olyan hatású, mint egy szabadulós játék: "A szado-mazo játékok jót tesznek (tennének) az ön kapcsolatának a legújabb kutatások szerint."MAGYARUL: a csürhe hosszászoktatása az aberrációkhoz tovább folytatódik. Amúgy az én kapcsolataimnak még mindig az tenne jót ha feleségül vehetném Gianna Michaels-t és/vagy milliomos is lennék, na akkor és ott ki lehetne tenni az "és boldogan éltek, amíg"-táblát. Jut eszembe, asszem hamarosan ő is kapni fog egy önálló rovatot, annyit emlegetem... Lássuk inkább a „művel” foglalkozó kritikákat:
aeonflux: A szürke ötven árnyalata egyáltalán nem rossz: „Volt jobb, volt rosszabb. Freud is egészen biztosan a nézőtéren tömné magába a popcornt.” – Már attól függ, mihez képest nem rossz. De azon legalább még a blogíró is elgondolkodott hogy „nem teljesen veszélytelen ez az egész: mégis csak ártalmas viselkedési forma áll a fókuszban, ami a tündérmesével keveredve talán maga is mesének hat, és ez csökkentheti az éberséget az erőszakos viselkedés felé."
mt: Színtiszta parasztvakítás a mamipornó filmváltozata – Miért, a könyv mi volt? :D - „Két idegőrlő óra, és ne reménykedjen: szex sincs benne.” – Jaj, ezt már tudjuk, mondjatok valami újat is...
Bottal sem piszkálnám: "A szürke ötven árnyalata vontatott, prűd, hamis. A szexről undorral beszélnek benne, sok a mellbimbó, kevés az érzelem." – ...ez csak azért érdekes, mert ugyanezen a portálon ezt olvashattuk nem sokkal ezelőtt:
Elélvezni senki nem fog tőle: "A szürke ötven árnyalata nem olyan rémes, mint a könyv alapján várták."ÉDES FASZOM, már megint ez a duma hogy nem annyira szar mint amennyire lehetne. Ez egy érv lehet 2015-ben?!

.cxc.2015-02-11 21:22:01
http://cimkezes.origo.hu/cimkek/a-szurke-otven-arnyalata/index.html?tag=A+sz%FCrke+%F6tven+%E1rnyalata&offset=10&hits=100
Mennyi ez kb? 100 cikk
Az évezred filmjének kellene lenni ennyi cikk alapján.
Reméljük egyszer sikerül felnőni a feladathoz és olyan filmet fognak a "hozzáértők" favorizálni aminek nem kell ennyi "fizetett hirdetés"

Nem szeretkezem, kúrok!: "A szürke ötven árnyalata tele van nevetséges mondatokkal, mellbimbókkal és teljesen öncélú szoftpornóval. Érdekes sztorija viszont nincs." – Miért, a heripotternek vagy a tvájlájtnak volt? :DDD Érdekes egyébként működés közben látni a kettősmércét, amint az másnak is feltűnt:

Hivatásos beszólóművész 2015.02.12 10:28:52
Legalább az író és a rendező gazdagodjon már meg...
Fúj vak komondor, fúúj nőkkel erőszakoskodó csöves, fúúúj nemi erőszak.
Aztán meg jön ez, és minden nő meg van tőle gárgyulva. :)
Biztos azért nem erotikus az, amikor egy börtönből szabadult erőszakol meg egy nőt, mert nem Lambo-val közlekedik a börtönviselt, nem írat alá szerződést és nincs neki sok zsetonja...
Ha lenne, akkor meg ez lenne a világ legerotikusabb aktusa...
Ezt ki érti???

...a sokak által utált Huffnágel Pista biztosan, úgyhogy én most csak linkelek egy általa publikált képet, a végére meg jöjjön egy cikk ami miatt most SZERETEM A VELVETET:
élet: Nem mindegy, hogy szadomazo szex vagy erőszak: „2015-ben a szadomazo az, ami 2010-ben még az anál volt. Csakhogy ennek van árnyoldala is.” – A hatásvadász cím ellenére is érdemes elolvasni, kb. ugyanazt fogalmazzák meg amit a Fox News is. A tanulság nem hosszú, alig egy mondat, de mindenki figyelmébe ajánlom aki esetleg azon gondolkodik hogy jegyet váltson rá:

„The difference between “Fifty Shades of Grey’s” enigmatic heartthrob Christian Grey and Ariel Castro, the Cleveland man who imprisoned and sexually abused three women in his home, is a slick gray suit and a few million dollars.”

 

 

 

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés