2015. 05. 30.
Hogy rohad az idő! (máj. 30-31.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hogy rohad az idő! (máj. 30-31.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁJUS 30.:
ÁLLJ, LAKÁJ!

0

Nyolc kicsi utas a halálsoron.

Nem érdemes:
m2 / Petőfi TV, 20:00: Nagy-Szín-Pad! 2015 – Aki esetleg azt hiszi hogy az Eurovízóval szemben itt a minőség és a tehetség érvenyül, annak csak elég végigolvasnia a fellépők listáját. Őszintén, kit izgat hogy a direkt retró giccspopot játszó Kelemen Kabátban vagy az ezredik angolindie-klón Middlemist Red fog-e fellépni egy délutáni órában a Prodidzsáj, a Scooter vagy a Faithless előtt? Na ugye.

Ismétlés, talán érdemes:
AXN, 21:00 – A Drive-ot érthetetlen mód akciófilmnek sorolták be, holott a bő kétharmada Ryan Gosling semmibe révedő kutyatekintetéből áll, a százperces játékidő alatt szinte csak jelzésértékű (bár elég intenzív) erőszak-kirobbanások vannak és még a történetet is nekünk kell kikukáznunk mert nem adják a szánkba. Szóval van egy nappal kaszkadőr, éjjel rablókat fuvarozó sofőrünk spéci szimbolikus dzsekiben, aki közben még elhanyagolt szomszédnőjét, annak zűrös pasiját és gyereküket is igyekszik egyenesbe hozni, ám egy árulás kapcsán borul nem csak a tervezett jövő (új autó, teljesen törvényes állással), hanem az addigi élete is, így ámokot kell futnia és igazságot tennie mindenáron. Ennyi az annyi amiért a nők meg fognak veszni (igen, sajnos, még mindig, sokadjára is, stb.), nagybetűs Ffffffférfiként ez viszont egy történetben szegény, vizuálban és hangulatban nagyon erős darab, olyan jól zenével amit talán meg sem érdemel. Nicolas Winding Refn és Gosling következő, már direkt kultnak szánt együttműködése (Isten sem bocsát meg pedig neki az volna a mestersége vagy valami ilyesmi, tényleg LESZA nem érdekel) viszont a címéhez illően megbocsáthatatlan, nézhetetlen, aberrált szemét, szerencsére addigra már itt is jöttek a követők, akik jó esetben (The Guest, Electric Slide) ott folytatták ahol Refn-ék abbahagyták csak kicsit pörgősebben vagy kultosabban, rossz esetben (neveket nem mondok, mert vagyok olyan jó srác) csak annyi esett le nekik hogy geil nyolcvanas évekbeli zene meg erőszak = WIN. Nos, nagyon nem, ahogy erre Refn korábbi alkotása (Bronson) is elrettentő példa.

basca.elegrini@gmail.com | Válasz     máj. 10. 03:04 | 703/703
Két dolog jut eszembe ezzel a filmmel kapcsolatban.1 Lakatos Rájengoszling mégis hova a büdös francba mered az aranyszínű, skorpiós dzsekiében 100 percen keresztül? 2. Hogy lehet ennyi jó betétdalt szerezni egy ilyen hulladék filmhez?

Tizenegy előtt öt perccel Frank Darabont 99-es remekét vetít a TV2, gondolom a tőle elvárható módon ezer ROV darabra szétszabdalva, pedig ha valamikor aktuális lenne a Halálsoron, az most van (halálbüntetés-vita). Tom Hanks játssza az idősek otthonában visszaemlékező börtönőrt, aki az elítélteket utolsó útjára kíséri a címbeli folyosón, ám az egyik halálraítéltről (Michael Clarke Duncan) nem csak hogy nem feltételezné a gyilkosságot ami miatt idekerült, de még természetfeletti ereje is van. A Remény rabjaihoz méltó opus (azt is Darabont rendezte, azt is King művéből). Féléjfél előtt öt perccel egy hasonló, bár más szempontból klasszik mű újrázása a Viasat3-on: a Nyolcadik utas: a Halál rendezői változata nemrég a moziban aratott, most itt az idő hogy a tévére is eljusson. Ridley Scott utólag belemagyarázhat amit akar, azért ez elsősorban mégiscsak egy ütős sci-fi-horror-akció keverék, amihez Scott zsenijén túl kellett még Giger keze nyoma de főleg Sigourney Weaver, akinek eme szerepe a legszerethetőbb feminista ikonná vált. Ripley egy igazi anyatigris (amint ezt a folytatásban is kiemelték), akit még egy emberekbe petéző földönkívüli sem tud legyőzni. Megunhatatlan.

Kiemelten ajánlott:
Kuriózum fél kilenc előtt öt perccel az M3-on. A Godfrey, a lakáj a mai romantikus komédiák elődjének tekinthető, koránál fogva már lehetetlen kinyomozni hogy ki mindenki lopott belőle, de tény hogy Gregory La Cava eme alkotása nélkül nem született volna meg sem a Koldusbottal Beverly Hills-ben, sem az összes rags to riches, szegényeket a gazdagok közé emelő vígjáték (My Fair Lady, Dilisek vacsorája). Hogy annyira nincs benne a köztudatban az annak is köszönhető hogy az epigonok elfeledtették az eredetit, na meg annak hogy a forgatókönyvért felelős Morrie Ryskind (aki még a Marx fivéreknél tanulta ki a műfaj alapjait) később kétes politikai irányokba távozott (leginkább jobbfelé). Vissza a történethez: a hely Amerika, időben a nagy gazdasági válság közepén, ekkor és itt botlik bele egy gazdag hölgy egy átlagos(nak tűnő) hajléktalanba akit nagy kegyesen felfogad komornyiknak, arra tippelvén hogy ő se bírja jobban hibbant kiscsaládját mint elődei – nos ez nem jön be, mert Godfrey-nak is vannak titkai... Fontos megjegyezni hogy ma az eredeti, 1936-os változatot adják le, nem a rémes 57-es remake-et (igen, már a régi GÖRÖGÖK amerikaiak is beleestek ebbe a hibába). A nap legfontosabbját hajnali kettőre suvasztotta el a Duna TV, pedig ha valahol, nálunk lenne közönsége a Vakondnak, csak hogy lássuk, mivel is jár az ügynökakták megnyitása (amire igenis szükség volna). Itt egy feleség kénytelen szembesülni a ténnyel hogy róla és a Szolidaritás-mozgalomban résztvevő apjáról a tulajdon férje jelentett. Hát igen, a tudás nem mindig boldogít... : (((

A seksz, a szipu rovat:
Már dugni se merünk – Dehogynem, mernénk mi, csak nincs kivel :SS Munkahelyi seksz kizárva mivel nekrofil továbbra sem vagyok, sőt, egyéb perverziók sem érdekelnek:
Ló-AIDS-járvány fenyeget Magyarországon: „Nyolc megye tíz településén van érvényben korlátozás fertőző lóbetegség miatt.” – Nem érint ahogy a dánok állatseksz-tilalma sem, mivel se lovat, se birkát nem dugok! Még akkor se dugnék ha én is ló vagy birka volnék!!4
Damu Roland: Timi tökön rúgott, és le akart ütni a pálinkásüveggel: „Damu Roland távozik a tököli börtönbol, ahonnan 2015. április 6-án szabadult. A színész eroszakos közösülés és más buncselekmények miatt 2011-ben elso fokon hat év börtönbüntetést kapott. A Fovárosi Törvényszék 2012-ben ezt a döntést megváltoztatva jogerosen négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte. Jó magaviselete miatt büntetésének egy részét elengedték.” – Remélem kapott Kossuth-díjat is mellé, azt viszont látom hogy ékezetes billentyűzet még a magyar újságíróknak sem mindig jut. Viccet félretéve én beleolvastam hogy ne vádolhassanak részrehajlással, de az egyetlen dolog ami eszembe jutott az az volt hogy HÉ GYEREKEK, A PÁLINKÁSÜVEGBŐL INNI KELL, NEM PEDIG DOBÁLNI!!!
alapkonyha – Eddig áll el a felbontott bor: „Vajon a habzóbor vagy a rosé bírja tovább? Meddig iható még a felbontott fehér vagy testes vörös? Hiánypótló infografika.” – Én nem tudtam elolvasni ezeket az info-izéket, azt viszont tudom hogy amit kibontunk azt a lehető leghamarabb meg kell inni!
A jó bor olyan, mint a koalapisi: „A bor illatát meghatározó egyik vegyület előfordul a koalavizeletben is.” – Hát akkor igyatok koalapisát, idióták, én maradok az eredetinél :DDD
Sörre sör? Meggyötör.: „Egy hétig nem ettem, csak sörön éltem, hogy kiderüljön, mit ér a méregtelenítő léböjt. Semmit.” – Mert nem jól csináltad, azért, és mert nincs benned HIT! Nálam tökéletesen beválik immár már húsz éve :))) EGÉSSÉG!
Melegrandioldalon kínálgatta bájait a homofób neoprotestáns lelkipásztor: „Szeret ölelkezni és felül lenni. Csak a szokásos.” – PROSTESTÁNSOK, PROTESTÁNSOK EVERYWHERE!!! ÉBERSÉG!!!!!!
Kötelező lesz a védőszemüveg a kaliforniai pornósoknak: „A felnőttfilmesek tiltakoznak az új szabályozás ellen.”MUHAHA. Nyugdíjhozzájárulást meg veszélyességi pótlékot nem akarnak nekik bevezetni? :D
Jöhet a virtuális pornó: „Már látni benne a potenciált.” – Hát ha ilyen védőszemüveges izé lesz, akkor inkább maradok oldschool..:SS
Kinyomta és megette a saját szemét a bedrogozott fiú: „Az ausztrál fiú a kristálymet nevű kábítószer hatása alatt volt.”A TÖBBSÉGI TÁRSADALOM FELELŐSSÉGE MEGKÉRDŐJELEZHETETLEN. Követelem hogy a tisztán élők adják pénzüket a drogosoknak hogy jusson nekik rendes cuccra, ne ilyen pancsolt szarokra! Mi az hogy szegényeknek nem telik afgán heroinra, holland fűre, marokkói hasisra csak ócó kínai krisztálymetre? Hát hol itt a jogegyenlőség?!
Zenére, kristályra pörögtek Józsefvárosban: „A kredencből árulták a dizájnerdrogokat.”LESZA Lásd mint fentebb.

 

VASÁRNAP, MÁJUS 31.:
CSÓNAKON, DÉLUTÁN

0

Zsöszüí törvénytisztelő

Kiemelten nem ajánlott:
Ha a Nagyszínpados vetélkedőre azt mondtam hogy nem érdemes, az a legkevesebb hogy a Fonogram Magyar Zenei Díj 2015-es átadóját még lejjebb sorolom. Annál csak idegesített a sok külföld-majmoló meg retrózó hülyegyerek, ennél viszont már forog a gyomrom az egymást jutalmazó sok kiérdemesült lázadótól meg élő legendától (és nem, még az sem menti őket vagy emeli a színvonalat hogy egy-két értékes előadó is bekerül a szórásba), a helyszín (a hol megnyitott, hol bezárt Várbazár) csak még külön pikantériát ad neki. Aki naiv vagy csak nincs ízlése az nyolckor kapcsoljon az m2 / Petőfi TV-re, mindenki más kerülje messzire.

Ismétlés, talán érdemes:
Filmbox Premium, 00:00: most hogy nálunk is minden napra jut a durva bűnök elkövetőinek egy-egy enyhébb ítélet, öszkomfortos cella meg Kossuth-díj a falra, öröm és boldogság látni amikor egy Törvénytisztelő polgár a maga kezébe veszi az igazságszolgáltatást. Pedig vádalkuval végződő rutinügynek indul ahol a bíróság szempontjából az áldozatok (látszólag egy sima amerikai család) a legkevésbé érdekesek, dacára az anya és lánya brutális halálának és annak hogy az apa direkt kéri hogy ne tárgyaljanak a gyilkosokkal. Hiába, a törvény az törvény, jogszolgáltatás van, igazságszolgáltatás nincs. Ugrás tíz évvel előre: a két elkövetőt kis kihagyással megölik, az apa önként és dalolva vállalja magára a cselekményt és vonul előzetesbe, csak hogy mindenki számára nyilvánvalóvá váljon, mennyire lépéselőnyben is van. Kemény meccs veszi kezdetét kb. a kétharmadáig hibátlanul levezényelve, egyedül az összecsapottnak ható befejezés hibádzik, nem kicsit, nagyon, mintha a rendező maga is megijedt volna a főhősétől (ahogy az már másokkal is előfordult Scorsesétől Fincheren át Schumacherig). Nem csoda: Clyde Shelton (Gerard Butler) egy személyben D-Fens, John Doe és Travis Bickle, a néző végig neki drukkol, nem pedig a főhősnek szánt felületes és statiszkának dolgozó ügyésznek. Talán ettől ijedt meg  F. Gary Gray annyira hogy többször, szájbarágós eszközökkel emlékezteti a nézőt arra hogy ő nem ilyen főhőst akart, pontosabban nem azt akinek mi szurkolunk, ennek megfelelően  tanulság is erőltetett: az ügyész megtanulta a leckét hogy bűnözőkel nem tárgyalunk, több időt töltünk a családdal, elmegyünk a lányunk koncertjére, ésatöbbi. Egy kicsivel több bátorsággal klasszikus lehetett volna belőle, persze a játszmát még így is Butler nyeri, sőt így nyeri csak igazán azzal hogy a néző magában játssza le a legjobb vége-verziót, ha már a direktor nyuszi volt befejezni amit elkezdett.

Talán érdemes:
Vicces romantikázás kilenckor Franciaországból a Filmbox Plus műsorán egy önhibáján kívül meghiúsult öngyilkossággal. Egy pincér (Daniel Auteuil) által megmentett fickó annyira hálátlan és mérges rá, hogy innentől kezdve hősünk a vállára veszi a sorsát és úgy dönt hogy elsimítja élete gondjait, kezdve az öngyilokhoz vezető szerelmi csalódással, csak annyi a gond hogy a drága nő neki is megtetszik, még úgy is hogy már eredetileg is „foglalt” volt. A Csak Ön után!-t leginkább Auteuil teszi emlékezetessé, tőle eltekintve sima egyszernézős bohóság. Ugyanabban az időben akciózás a Cool TV-n Jason Stathammel és a színészettel rendíthetetlenül próbálkozó Jennifer Lopezzel, és itt a fő gond, vagyis hogy 2013-at írunk (na jó, az elkészültekor írtak annyit), és Lopez azóta mind zenei, mind egyéb vonalon korábbi szintje alá csúszott. Statham még félgőzzel is hozza Parkert, az átvert és bosszúért lihegő becsületes tolvajt, J-Lo azonban vajmi kevéssé hihető a neki segédkező nőként. Esetleg Nick Nolte miatt bepróbálkozhatunk vele. Szintén színész-énekesnővel (Vanessa L. Williams) súlyosbított zenés-táncos romantikázás fél tízkor a Story4-en, itt egy kubai bevándorló (Chayanne, én amúgy nagyon bírom ezeket az egynevű színészket...NEM) szeretné megcsinálni élete karrierjét (Amerikában, hol másutt), meg felvenni a kapcsolatot rég nem látott apjával (Kris Kristofferson), első körben beiratkozik egy helyi tánciskolába, összejön a tanárnővel, aki először vele együtt hódítaná vissza a régi szakmai csúcsokat, majd szakít – de persze semmi sem végleges... Bár címe szerint Mindenem a tánc, azért ne várjunk tőle egy mindhaláligzenét, és akkor nem fogunk csalódni.

Kis hírek a nagyvilágból:
Egy dolog hiányzik igazán a pápának – Én tudom mi az: GIANNA MIC ja, nem: „A katolikus egyházfő azt is bevallotta, mióta nem néz tévét.” – Engem ez most egy kicsit elszomorít, mert ha ugye lenne tévéje meg nete, és még magyarul is tudna, akkor olvashatná  Hülyítődobozt ő is.
Összeomlott az RTL Klub esti híradójaMUHAHA, azt remélem is! Még egy sört!!!
hoax – A chemtrail igaz története – Én mindig mondom hogy inkább erről írjanak mint a valóságról, de ha már megteszik, miért nem tudják az igazat megírni? Minden Gondolkodó Ember tudja mi a Zigasság, miért tesznek úgy a híroldalak mintha nem a gyíkemberek permeteznének minket?!
Kiderül, van-e jövője a magyar futballnak - SPOILER ON NINCS. SPOILER OFF - "Az akadémiák munkáját árazza majd be az U20-as vb, amit Észak-Korea ellen kezd meg a válogatott Bernd Storck vezetésel." - Észak-Korea?! ÉDES FASZOM! Szomália nem ért rá, vagy mi?
Eltemették a pécsi futballt, sírt ástak a pálya közepén - Nagyon helyes, egy illúzióval kevesebb.
Nem muszáj a legfelkapottabb helyeken nyaralni – Sőt, lassan már nyaralni se muszáj. – „Hányan hallottak már Saint Honorat-ról vagy Cabreráról?” – Majd guglisztrívjún megnézem, ebben az életben úgyse jutok el oda...
Pannonhalma: lelkileg és testileg is bántalmazták a diákokat: „Várszegi főapát szerint illetlen érintések történtek.” – Most persze viccelődhetnénk mint a homofób protestánssal aki meleg társkeresőn hirdet, de ez már az a kategória amin nem tudok nevetni. Egyetlen „jó” van benne, hogy nyilvánosságra hozták és nem sumákolták el mint a többi hasonló ocsmány kis ügyet, minden más eddig a lehető legrosszabb végkifejlet felé mutat:
Külföldre költözött a kiskorú veszélyeztetésével gyanúsított bencés szerzetes: "Tudja, hogy vizsgálat indult ellene, de nem ismeri el a vádakat. A rendet viszont elhagyta." - MAGYARUL: MEGÚSSZA, ahogy az a másik is. Persze hülyeség volna pont itt elvárni a korrekt felelősségrevonást, hiszen másutt sincs máshogyan:
A TV2 letiltotta az Éden Hoteles erőszak-ügyben érintettek interjúit – ...és a kutya ugat, a karaván halad, indexék (kisbetűvel) is visszatértek a vicces-sekszes hogyvolt-postokhoz. Szép munka volt, Újságíró Urak!!
Bréking! Fiatal nőre cserélte feleségét Ganxsta Zolee: „Közösen jelentek meg egy rendezvényen”TISZTELET, az üregecskedő feleségeket le kell cserélni fiatalabbra!!44 Egyébként meg nézzük a dolog jó oldalát:

macskaragu 2015.05.27. 13:21:55
Legalább konzervatív, és nem pasival jött össze.

 

Kulcsszavak: éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés