2015. 07. 04.
Ön dönt Ödönt (júl. 4-5.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ön dönt Ödönt (júl. 4-5.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚLIUS 4.:
EGYKORON HÁROMNEGYED VOLTAK

0

Tepsi-hepsi

A hétvége főbb eseményei az elviselhetetlen hőség és a Red Bull SZAir Race lesznek, előbbire a legjobb orvosságot természetesen továbbra sem a patikában hanem a kocsmában kell keresni, utóbbiról a Velveten írtak egy marha jó összefoglalót. A SZAir Race rajongói kb. ugyanazok lehetnek akik a Forma 1-re is kimennek és meg is érdemlik, én tudok jobb programot annál minthogy a legnagyobb forróságban fel-alá száguldozó repülőket vagy autókat bámuljon az ember...vagy mégsem?...

Nem érdemes:
Nehéz dolga lehet a gyakorló szülőknek: itt van 19:10-kor egy olyan, serdülőknek szánt vígjáték mint a retekklubbon a Totál beépülve, ráadásul olyan Nagy STÁRok játszanak benne mint Miley Cyrus vagy Kelly Osbourne. Már itt remélhetőleg egyértelmű, miért mondtam hogy nehéz nekik: mintha nem lenne elég hogy egyik tiniSTÁRt se a "zenéjéért" szeretik a rajongóik, vagy hogy a gyerekek jobban feltalálják magukat a modem-kor internetekjében mint apjuk-anyjuk, de még aki kő alatt és barlangban él (mint én is), még az is tisztában van azzal hogy Miley mindent, de mindent megtesz azért hogy a Hannah Montana-s cuki-imázst maga mögött hagyja: drogozik, meztelenkedik, nincs olyan megalázó helyzet vagy narkó amit még nem próbált (na jó, friss, forró tehénszart talán még nem evett egyik videoklipjében sem). Ez a 2012-es Beépített szépség-utánérzés elvileg a Disney-gyereksztárból komolyabb szerepek felé való evezést segítette volna elő, de azóta tudjuk hogy százból ha egy gyereknek sikerül ez a transition, és Cyrus a befolyásos zenész-szülők ellenére is ment a levesbe Shia LeBeouf és Taylor Momsen után, ezek ismeretében a sztori tök mellékes, egy az egyben a már említett Sandra Bullock-darab újrahasznosítása: Cyrust FBI-ügynöknek próbálják eladni akinek egy bűnöző lányát kell megvédenie, ezért bele kell olvadnia a gimis környezetbe, buta csajnak kell tettetnie magát, stb. Na most, amikor valaki alapból buta mint a föld és megpróbálják vele eljátszatni hogy csak látszatból primitív, az általában rosszul szokott elsülni, így itt is. Az első repedések az imázson Cyrus karakterének drog-utalásos neve (Molly), és számomra itt jön be az utolsó, legnagyobb probléma: általában nem szeretem azokat a filmeket amikhez külön magyarázat kell akár az elvontságuk, akár a butaságuk miatt. Ennél jobban csak azt utálom amikor egy szülőnek el kell mesélnie a gyerekének hogy egykori példaképéből miért is lett egy önalázó, szánalmas, totál leépült drogos. Ha már kamasz a gyerek, előbb-utóbb nyilván el kell neki mondani a dolgokat (seksz és szipu veszélyei, élvezze az életet de ne menjen bele hülyeségekbe, satöbbiek), de mivel ezt itt még bőven a tizenegykétéveseknek csinálták, jobban jársz ha kihagyod, így megúszol egy kiselőadást arról amit a gyereked fog találni a neten a beüti a gugliba Miley Cyrus nevét (még rosszabb esetben egyből képekre keres rá).

Talán érdemes:
Negyed kilenckor egy rövidke és sötét hangulatú romantikus dráma a Cinemaxon egy szerelmi sokszögről amit még ilyen-olyan egyéb lelkibetegségek (alkohol,-és kapcsolati függőségek) „színesítenek”. Adott egy dúsgazdag főnök (Jonathan Pryce) aki a kommunizmus egyenlősdijéből kilábalva „csinálta meg” magát, van neki egy alkesz felesége (Uma Thurman), aki egy bohém, szintén piás költővel szűri össze levet – aki meg a férj alkalmazottja. A párocska  azt hiszi senki sem tud a lopott perceikről, de ez nincs így, a háttérben a férfi mozgatja a szálakat, így innentől már csak az a kérdés hogy hármójuk közül ki fekszik előbb a Bádogtepsibe... Váltsunk: magányos, becsületes zsaru egy egyre obskurusabbá váló gyilkossági ügyben, rejtélyes halálesetek amik lassan már a családi életére is rányomják a bélyegüket...ismerős? A Távozz tőlem, Sátán! fő gondja az hogy nem tizenöt-húsz évvel ezelőtt készült, ugyanis az elkínzott, magával az Ördöggel küzdő keményen dolgozó rendőrről több bőrt is lenyúztak, a legjobb természetesen a Denzel Washington-féle Letaszítva, és bár Eric Bana remek színész, egy elcsépelt ötletet még ő sem tud kétórásra nyújtani. Ami a Fallen-ban a Rolling Stones-dalrészelet volt, az itt egy Doors-idézet, szóval még ebben is abszolút tiszta forrrásból merítettek a készítők hogy az eredetiségnek még a látszata is messzire kerülje őket - vagyis jó helyen van az HBO 2-őn háromnegyed egykor. És van még később is: negyed kettőkor rendhagyó (nem mellesleg kereken negyvenéves) western az AMC-n Jeff Bridges-szel mint két anti-establishment cowboy egyikével, akik egy marhatenyésztő nyáját dézsmálva teremtik elő a napi betevőt. A Rancho Deluxe-ot az inkább művészkedésben otthon levő Frank Perry rendezte, ennélfogva legalább annyira karikírozza is a zsáner ismérveit mint amennyire kihasználja őket. Ha az Easy Rider-t összehoznánk a Rebel Without a Cause-zal és utána Butch Cassidy-ék gondjaira bíznánk, valami ilyesmit kapnánk a végére.

A seksz, a szipu rovat:
Nem szórakozásból szexelnek: "Tudta, hogy a legtöbb sorozatban az ágyjelenetek célja nem a nézőcsalogatás?" – Persze, nyilván. Seksz is serious business!!!44
Most már a marihuána-kocsmákat követelik az USA szabadspangli-harcosai: „Vérszemet kaptak a coloradoi spangliaktivisták, most már nem elég, hogy egyedül szívhatnak.” – Ezért nem szabad legalizálni a füvet: a kisujjadat nyújtod és máris az egész kar kell nekik!
18+  Pénisz nélkül is sokat szexel az öncsonkító rapper – Hehehe, erre az idiótára még emlékszem múlt évből... De vajon hogyan csinálja? Gondolatban, vagy játszik is az elszenesedett csonkkal? :DD
guru – Szex – 12 ok, amiért érdemes mindennap szexelni: „Igazából a szex nem egy olyan tevékenység, ami rászorul arra, hogy nagyon kampányolni kelljen mellette. Az emberek a természetüknél fogva szeretnek szexelni. Azt viszont kevesen tudják, hogy van egy csomó előnye a szervezetre - most mutatunk egy csomó ilyet.” – Majd ha az állam biztosít minden Rászorulónak hozzáillő Seksz-partnert, akkor nyomassátok ezt az antikatolikus propagandát! A seksz egyetlen célja a gyermeknemzés, minden más örömszerzési próbálkozás merő egozimus!!
laskai nelli – Hova tűnik a szex a gyerekek születése után?: "Ott fekszik az ágyban apa és anya, aztán mégse történik semmi." – Minek is kéne történnie? Egyrészt a seksz csak gyereknemzésre való (és kizárólag misszionárius pózban), másrészt pedig gyerekek mellett kinek van ereje bármihez is?
h18+ Rázós lesz a szex 40 felett!: „Jelentős szexuális probléma 40 felett a merevedési zavar.” – Na, erről beszélek. Hagyjuk meg a sekszualitást a hanyatló nyugat ópiumának, annyi szép dolog van még az életben ezen kívül!!4
A zsákutca, ahol éjjel-nappal megy a szaxizás: „A IX. kerületi Fehér Holló utcában a lakók videóra vették ahogy az ablak alatt pörög a szexbiznisz. De nem csak kamerával, hanem már kutyaszarral is harcolnak a kurvák és a kuncsaftjaik ellen.” – Micsoda beszűkült emberek, mi az hogy nyugodtan akarnak élni?! Inkább örüljenek mert lehetne például náluk is gecis a mászóka, meg forgathatnának szadomazó pornófilmet is, ez emúgyis minden szőröstenyerű bölcsészblogger titkos fantáziája:
lakógyűlés – Ilyen egy felnőttfilmes mellé költözni: „Még az is lehet, hogy átkopog a szomszéd, hogy kéne egy beugró.” – Lehet, persze, csak épp nem valószínű:

toportyánféreg 2015.07.04. 11:22:26
max a buzibárban cimbora


VASÁRNAP, JÚLIUS 5.
LEGOMOTÍVUM

0

Munka hőse szerepeljen rajta


Ismétlés, talán érdemes:
Már megint a retekklubb, már megint egy látszólag gyerekfilm (ezúttal nyolc előtt tíz perccel). A Fel! a voltmár, óva is intettelek tőle dobozba esik: amennyire vonzónak tűnhetnek a rajzolt (na jó: CGI-s) figurák, legalább annyi felnőtt-téma van benne ami a kicsiknek szinte biztosan túl sok lesz. Gyereklelkű huszas-harmincasok imádni fogják, a többiek talán nem annyira. A másik kereskedelmi kanálison (TV2) ugyancsak ismétlés vár minket kilenc után öt perccel. A Magic Mike folytatása most került mozikba, érthető hogy újra a nyakunkba zúdítják az eredetit, gondolom Steven Soderbergh ott folytatja majd a nappal vállalkozóként, este chippendale-boyként keményen dolgozó nem annyira kisember sztoriját ahol itt abbahagyta, de a kérdések ugyanazok lesznek (jó-jó az a sok pénz és a még több csaj ami egy ilyen munka velejárója, de hol marad az erkölcs?), mondjuk még így is ezerszer inkább ez mint a borzalmasan rémes magyar koppintása (Magic Boys). Ugyanabban az időben jön a Film+2-re az Indiana Jones- epigonok legkitartóbbika, a Titkok könyvtára, mégpedig a 3. rész, ahol a Penge-féle vámpírmítoszt és az Utolsó kereszteslovagot keverték, így a hajsza most A Júdás-kehelyért és az ő átka ellenében zajlik, de a biztonság kedvéért még a bölcsek kövét is bedobják, a fő vonzerő ennek ellenére továbbra is Stana Katic, akivel a főhős először álmaiban találkozik (vagyunk így egy páran), majd New Orleans-ban (ez már ritkább felállás), itt nyomoznak a helyi vámpírkolónia után. Kicsit B-ízű, de még így is többszöri fogyasztásra alkalmas kalandozás.    

Talán érdemes:
HBO, 20:00: A Lego kaland – Az utóbbi idők számomra egyik legnagyobb meglepetése, és nem jó értelemben. Kölyökkoromban persze nekem is voltak legóim, de ha valaki akkoriban azt mondja hogy 2014 legnagyobb sikerét ezeknek a műanyagfiguráknak (azaz az ő számítógépgrafika-másolataiknak) köszönhetjük majd, én biztosan körberöhögtem volna. Márpedig ez az, ami: egy hagyományos hőstörténet a nagy tettekre képes átlagemberről, akiről annyian feltételezik a világmentést hogy végül nem akar nekik csalódást okozni és rálép az útra, ami egyre furább helyekre és még furább ELVlegótársak közé viszi – és a végén még tényleg azzá is válhat akinek a többiek hiszik. A viccet csak tetézi hogy nem elég hogy ezt folytatják, de készül az itt még csak cameózó Batman sárga négyszögesítése is.

Ajánlott:
Na végre hogy ilyen is jut mára, és nem is későn hanem már este nyolckor. A Szobrot Michael Jacksonnak! jópofa fikció egy délszláv rajongó küzdelméről amit a messze földön híres balkáni bürokrácia útvesztőjében vív a címbeli emlékmű felállításáért a helyi polgi ellenében. Persze nem csupa önzetlenségből vagy (ami a hivatalos verzió) szülőhelye felvirágoztatásáért teszi azt, amit, a fő motiváció ugyanis asszonya visszaszerzése. Nemtúlhosszú, és olyan dolgokon nevethetünk általa amiket mi is jól ismerünk, ergo mindenkinek irány a Cinemax!

”Zene” és „film” rovat:
Megtervezte saját temetését a híresség: „A világhírű performanszművész, Marina Abramović készen áll az utolsó nagy előadására. A művész megtervezte saját temetését, amely ígérete szerint egy igazi fekete komédia lesz: színes ruhákkal, tánccal és élő zenével.” – Na, kellett nekem emlegetnem, de csakazértse fogom a „művészet” rovatba tenni. Szóval az egész világ térdre esik előtte hogy ez mekkora újítás, micsoda zsenialitás...HALÁSZ PÉTER, basszus, mond valamit ez a név neki? Gondoltam hogy nem. Mennyire bejött amit írtam: ha egy úttörő magyar alternatívszínházas rendező csinálja az önravatalozást arról beszélnek Magyarországon két napig, de ha egy feszes mellű, sokat vetkőző feminista performer ellopja az ötletét, azzal tele van a világsajtó... :(((
kimaradt jelenetek - Marozsán Erika szőke nővel szexel: "Meglepően bevállalós, ahogy német kolléganőjével összegabalyodik."ÉDES FASZOM, Marozsán Erika, Kerekes Vica, Gryllus Dorka, megannyi "színésznő" akire a hülye nyugati a nyálát csorgatva mondhatja hogy „hángri görlz are mosztbjútiful”, miközben a nemrég elhunyt Pap Veráról vagy Gobbi Hildáról azt se tudják ki volt.
r – A szex félelmetes, de vonzó: „Beszívott keresztény lányok és fiúk elég durván buliznak ezen a videón.” – Hát igen, meglepődtem volna ha mondjuk a fanatikus iszlamistákon poénkodnának a Művész Urak: „Azt mondani az amis közösségre, hogy hagyományőrzők volnának, elég gyenge kifejezés. (...) Van azonban egy rövid időszak (...), amikor az általában 14-16 éves fiatal elhagyhatja a közösséget, vehet autót, megtapasztalhatja a külvilág örömeit/bűnösségét, majd választhat, hogy visszatér az amisokhoz és megkeresztelkedik, vagy kilép közülük, ilyenkor azonban szinte minden kapcsolatot megszüntetnek vele a kommuna tagjai. A dancerock duó Death From Above 1979 (...) ezt a rumspringa korszakot dolgozza fel, persze rátesz egy-két lapáttal: amis fiatalok buliznak kőkeményen, megismerkednek a szexszel és szívószállal felszippantják az őseik porait egy urnából (?). Nem különböznek ilyenkor egy átlagos tizenévestől, mind mások teste, mind a sajátjuk egy megfejteni való rejtély számukra.” – Igen, egy átlagos tizenéves nagyon sűrűn szokta kokainnak használni a szülei hamvait meg rendszeresen orgiázik is: „A klipben tanúi lehetünk egy illegál csűrpartinak, ahol egy srác birokra kel egy székkel (természetesen), valamint vad szemnyalást és tehénfejést is láthatunk közelről. Maga a zenekar így nyilatkozott a kisfilmről: "A videót a dal szövege ihlette, ami az ártatlanságról és a nagykorúvá válásról szól. Arról a nagyon bizonytalan időszakról, amikor a szexualitás még egy félelmetes, de vonzó dolog."HÁT IGEN, MINDENT A MŰVÉSZETÉRT MAGYARUL: EGYEDÜL A KERESZTÉNYSÉGET LEHET BÜNTETLENÜL GYALÁZNI.
Nekem köszönhető a nyomasztó hangulat – Hú, vajon ki lehet ez a rendezőzseni, ez a Hitchcock-reinkarnáció?... – „A csavaros thrillerek koronázatlan királya, M Night Shyamalan ezúttal tévésorozatot készített (...), az egyik epizódot pedig Nimród Antal, a magyar származású amerikai rendező jegyzi. (...)”MUHAHA. Bizony óriási előrelépés ez Shyamalannak, az egyszer biztos: a sokadik mozis bukás után hozzávágtak egy tévés epizódot. Persze ezen kívül is vannak itt még bajok: „Nimród Antal” mint „magyar származású amerikai rendező”? Kicsit beszélni azért még magyar, kedves cikkíró? Mindig van lejjebb az Indexen, de tényleg: döbbenetes hogy mennyire a guglira meg imdb-re hagyatkoznak cikkíráskor, pedig ha már a saját emlékezetük nincs meg az ezek előtti korszakról, legalább a kritikustomegre elnézhettek volna. Nap kommentje:

dtatar 2015.05.14 16:06:16
"A csavaros thrillerek koronázatlan királya" :D Az egyik legjobb vicc, amit az elmúlt napokban hallottam.

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés