2015. 10. 17.
O brothel, where art thou? (okt. 17-18.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
O brothel, where art thou? (okt. 17-18.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, OKTÓBER 17.
RÚZSVELT, TE TUDOD.

0

Yes sir, nó szőr!

Kiemelten ajánlott:
A Whiplash a múlt év egyik legnagyobb meglepetése volt, pedig nagyon leegyszerűsítve ha összeadjuk a Fekete hattyú-t és bármelyik zenészképzős drámát akkor valami hasonlót kapnánk, de szerencsére itt többről van szó és mélyebben mint szimplán csak a művészetért való szenvedésről. A rendező egy korábbi rövidfilmjéből csinált egész estéset, és jól tette: a sikeres jazzdobosnak jelentkező srác és már-már szociopatán maximalista tanára odaszegezi a székbe még a téma iránt elvileg közömböseket is. Egy és háromnegyed óra ami vagy elveszi a leendő zenészek kedvét vagy hasonló alaposságra ösztönzi őket – akárhogy is, a néző csak nyer a két karakter összjátékával: a dobos-tanítvány (Miles Teller) is nagyot alakít, de engem a legjobban mégis J. K. Simmons játéka nyűgözött le (úgy hogy közben persze taszított is az embertípus amit bemutatott). Nem is későn, negyed kilenckor kezdik a Cinemaxon, mi más kell egy jó estéhez?

Ismétlés, de érdemes:
Duna TV, 21:00 – A Hetedik mellett a Közönséges bűnözők is idén ünnepelte huszadik születésnapját, érdekes hogy ahhoz hasonlóan sokan ezt is csak egyszernézősnek tartják, mintha a végén levő (a legnagyobbat elsőre ütő) csavar semmissé tenné az addigi operatőri-rendezői munkát... Nos nem, az Usual Suspects-ben sokadjára is találunk kiélveznivalót, a csúcs persze itt is Kevin Spacey akár csak a Se7en-ben, és ez is látszólag egyszerűen kezdődik, egy kigyulladt hajón talált túlélőkkel akik közül az egyik (Spacey) elmeséli, mi is vezetett a tragédiáig (külön jópont hogy a magyar szereplőért), kezdve azzal hogy társaival együtt bevitték a rendőrségre hat héttel a tűz előtt... Mint látni fogjuk, nem ez lesz az egyetlen régimódi film a hétvégén, bár mivel korunkban játszódik, csak eszközeiben idézheti a noir legjobbjait, de azt hibátlanul teszi és Keyser Söze legalább akkora rejtély mint SPOILER! vasárnap lesz majd a Máltai Sólyom. Ugyanabban az időben a jóval könnyebb Törvényszéki héják vár minket a Universal Channel-en amiben Robert Redford és Debra Winger próbálják tisztázni Chelsea Deardon-t (Daryl Hannah) a lopás vádja alól („szenvedő” alany a lány halott apjának egyik festménye), de nem sokkal később védencüket már gyilkossággal vádolják... Az M3-on öt perccel később (21:05-kor) kezdett Lehetetlen? ugyancsak voltmár, de mivel a közszeretetnek örvendő Molnár Piroska az interjúalany, ezért ezt sem érdemes kihagyni, aki pedig még többet szeretne megtudni erről a remek magyar színésznőről annak ajánlom figyelmébe az Origo kivételesen korrekt interjúját.

Talán érdemes:
A PC rémuralmának egyik mellékterméke előbb a klasszikusok szentségtörő modernizálása (Üvöltő szelek és Háború és béke, a Nyugatosok zombis újraírása), majd az élő történelmi személyek szuperhőssé avanzsálása. Abraham Lincolnból vámpírvadászt, Roosevelt-ből vérfarkasok ellen küzdő Van Helsinget csináltak, ennélfogva a Roosevelt, a faszagyerek vagy nagyon vicces (ha rá vagyunk gerjedve erre a fajta humorra vagy ez az első találkozásunk vele), vagy nagyon fárasztó (szentségtörő csak azért nem mert Amerika történelméhoz nekünk nincs sok közünk), mondjuk hajnali három előtt tíz perccel már a legkitartóbbak is csak alszanak, és közülük is csak a legelszántabbak fogják a Cinemax-ra izzítani a felvevőket.

A sesz, a szipu rovat:
Ezek az ország leghírhedtebb bordélyai
– Ahova én járok az persze nincs benne, biztos ez is a tuggyukkik műve!4
Repülőgép zuhant a Balatonba egy nudistastrandnál: "Az utasoknak nem esett bajuk." – Remélem a pilóta egy életre megtanulta hogy vezetés közben nem nézelődünk!
kívül tágasabb – Miért szomorúak egyes nők szex után? – Mert nem hívják fel őket.
Baukó Éva és Molnár Anikó a puncija szépségét dicséri – Asszem erre van az a népi mondás hogy az öndicséret...illatos.
élet – Ő elélvez, te meg hoppon maradsz, és ő nem veszi észre: "Pedig a partner élvezése az első, nem az önfeláldozás miatt, hanem mert ez a szex lényege." – Micsoda feminista hülyeség ez már megint?! Mi lesz a következő? Á, már látom is:
18+ Ennyi leszbikus orgazmust még nem látott egymás után - Lassan mondom, hogy mindenki megértse: női orgazmus nem létezik, nem létezik, NEM LÉTEZIK! Az Origó is megírta, ne tájékoztassátok már félre a népet!
Inkább kérdezze meg, hogyan nyaljon: "James Deent kérdezte egy olvasó, hogyan lehetne jó ebben, mire a pornós azt válaszolta, kérdezze meg inkább a barátnőjét, mit szeretne." - Hé, ő nem melegpornós volt eredetileg? Vagy az egy másik? o_O
élet +18 Újabb okos cikk arról, hogyan kell szopni: „A Jezebel egyik szerzője szexológusként mondja meg, hogyan kell igazán szájjal szeretni.” – Én azt olvastam az ED-en hogy ott csupa leszbikus dolgozik, most akkor mégsem? Vagy visszatértek a normalitáshoz ők is?
EGO - Ha ezeket tapasztalja, akkor alkoholproblémája van – Én nem olvastam el mivel ez tuti ilyen díványos steinerkristófkodás, de tisztában vagyok a saját alkoholproblémámmal: óriási problémát okoz este tíz után venni valami töményet, egyáltalán bármit!!!
Hiába minden, még mindig egészségtelenül él a magyar: „Csipszadó, dohánystop, trafiktörvény, adóemelés? Nem igazán látszik még az eredménye.” – Fúbasszus, ez egy nagyon durva hír, erre inni is kell gyorsan valamit...
Bai Ling mindenét megvillantva szopta szét szülinapi tortáját: „49 éves lett a színésznő, aki átlátszó ruhában, tetovált szeméremdombját megmutatva tolta be arcába gátlástalanul a tortáját.”ÉDES FASZOM! Madonna, Grace Jones, és most Bai Ling is...minden nyugdíjas celeb kötelességének érzi hogy mutogassa a csoffadt testét? EZÉRT FOGY A MAGYAR, nem az alkohol, a csipsz meg a kivándorlás miatt!
Túl sokat isznak a kutatók az Antarktiszon – Dehogy, túl keveset, azt ami ott van még folyamatos részegséggel sem lehet elviselni.
Kurvákról testéről kokainozott a Lordok Háza elnökhelyettese: „John Sewel báró lemondott, miután egy rejtett kamerás felvétel lebuktatta.” – De miért mondott le amikor végre sikerült fullba nyomnia a bulibárót? :DD Azt meg sem említem hogy már az első mondatot sem sikerült helyesen leírniuk...


VASÁRNAP, OKTÓBER 18.:
A WILD SUMMER BREAK.

0

Fogjunk hozzá a vajhoz.

Talán érdemes:
HBO, 20:00 – A kétezres években a Disney egyre jobban kimutatta a cukiság mögött rejtőző ilyen-olyan agendákat és okkult behatásokat. A Vadregény ebből a szempontból nyugodtan a Demóna mellé tehető: míg a korábbi mesefilmekben csak egy-két gyerekek számára riasztó vagy bizarr jelenet volt (a legjobb példa erre Dumbo LSD-álma), addig a 2010-ben gyártott, de régi arcokat újrahasznosító alkotások teljesen rámennek a horrorra. Míg Jolie-val a gonosz boszorkából csináltak szimpatikus főhőst addig az Into the Woods az összes fontosabb mesehőst hozza össze egy közös misszió erejéig (átok megtörése, ilyenek). Papíron még jól is néz ki hogy Hamupipőkétől Aranyhajon át Piroskáig és a farkasig mindenki itt van aki számít, a felnőtteket meg elsőre bepalizhatja hogy olyanok játszanak benne mint Johnny Depp, Meryl Streep vagy a gyönyörű Emily Blunt, meg hogy visszahozzák a klasszikus musical-formátumot, de a zenei betétek nem illeszkednek, a gyerekek sírni fognak rajta, a felnőtteknek pedig csak itt-ott lesz annyira ijesztő hogy ne aludjanak el, a konteósok meg röhögni fognak azon hogy annyi szimbólumot meg mögöttes tartalmat raktak bele hogy lassan már a plebs is felébred Csipkerózsika-álmából. Ugyanabban az időben merőben más megy a Cinemaxon egy holland filmdrámával amiben egy kamaszlány Nyári szünetbeli önmagára találást követhetjük nyomon, minden értelemben, mivel ráköszönt az első szerelem, csakhogy a mindent elsöprő érzést egy másik lány váltja ki belőle. A vidéki nevelés szembeállítva a szexualitásában magabiztos nagyvároslakóval, a lassú kerékpártúrák a vad motorozásokkal – talán tud újat mutatni a csúcsra járatott másságmozik után. Végül (hogy a Hagyományos Értékeket se hanyagoljuk) kilenckor a Paraszthercegnő 2. része a Filmbox Plus-on, ahol a hősnőnek választania kell az Ész vagy a szív szava között.

Ismétlés, talán érdemes:
Duna TV, 21:00 – Újabb évforduló, újabb újrázás: pont most volt negyvenhárom éve hogy egy amerikaifoci-csapat durva repülőgépbalesetet szenvedett az Andokban, és bár Életben maradtak, de ehhez a kitartáson, meg (a kelleténél némileg hangsúlyosabban ábrázolt) imákon kívül némi kényszer-kannibalizmusra is szükség volt, valahol érthető hát hogy pont Halivúd csapott le a témára, ott voltak Amerika fehér pionírjai akik ugyancsak hasonlóra szorultak rá. A kétórás hossz ellenére az alapul szolgáló könyv néhány részlete „elvész”, viszont Bear Grylls-hez és társaihoz képest még így is durván valóságosabb.

Talán ismétlés, biztosan ajánlott:
M3, 19:45 – Annak idején a Fogjunk tolvajt! csak egy volt Hitchock kevésbé sikerült krimikomédiái közül, és mint minden so-so alkotást, ma ezt is jobban tudjuk értékelni, ha nem John Michael Hayes forgatókönyve akkor a helyszín (Cote d’Azur) és a színészek (Cary Grant, Grace Kelly) miatt. Grant játssza a visszavonult besurranó tolvajt, a Macskát aki elsőszámú gyanúsított lesz amikor valaki másolni kezdi a módszereit, ezért kénytelen visszatérni de csak annyira hogy maga derítse ki, ki lehet a copy-cat (LOL). Mivel a fő kérdés az hogy a macska „ivartalanítva” van-e (vagyis tényleg felhagyott a betörésekkel vagy sem), ezért Hitch a kelleténél is explicitebb képekkel operál (tűzijáték a szerelmes jelenet közben, illetve tojáson elnyomott cigaretta). Ugyancsak ebbe a rovatba tartozik a blogban már többször szerepelt 1941-es Máltai sólyom is az ATV-n 21:35-kor ami egy személyben felelős a teljes film noir-ért, de azon túl is számtalan filme(s)t ihletett meg, tényleg annyian vettek belőle kölcsön hogy az „eredeti” szinte már nem is tartogat meglepetéseket – ha csak azt nem hogy már az is a második remake volt belőle, az eredeti pont tíz évvel előtte, ’31-ben készült, utána ’36-ban jött még egy változat, más néven (Satan Met a Lady) míg végül John Houston megmutatta, hogyan is kell ezt like a boss csinálni. Újszülöttek kedvéért a történet: egy rejtélyes bombanő (Mary Astor) megbíz két magándetektívet húga megmentésével – a bonyodalom ott kezdődik hogy nem sokkal később a lánytestvér elcsábításával gyanúsított férfit és az egyik nyomozót is megölik, így a cinikus Sam Spade egyedül kénytelen a ronda igazság arcába nézni, kezdve a megbízóval aki nem az aminek elsőre látszik... Amilyen erős hangulata van, csak sokadjára tűnik fel hogy szinte végig belső díszletek közt játszódik, ahogy a fekete-fehérsége sem megy a kárára, épp ellenkezőleg.

„Zene” és „film” rovat:
Évekig nem tűnt fel senkinek, hogy elloptak kilenc Andy Warhol-nyomatot, most kettő meglett – Ez is csak azt bizonyítja milyen pótolhatatlan értékekről van szó. Mármint nem az hogy meglettek, hanem hogy nem tűnt fel senkinek a hiányuk. Úgy látszik Warhol negyedórája hivatalosan is lejárt :DDD
Progrock lemezt ad ki Ferenc pápa: „Wake Up! (Ébredj!) címmel rocklemezt ad ki a katolikus egyház vezetője, Ferenc pápa, írja a Rolling Stone. A november végén megjelenő albumon a pápa több nyelven – olaszul, angolul, spanyolul és portugálul – beszél majd a világ dolgáiról, miközben bölcselkedéseit progresszív rockzene kíséri.” – Hát a mai idők jeleihez nem progrock hanem valami brutális ipari metál illene...:SSS
Berághatott a kerítésre Ferenc pápa, nem jön jövőre Magyarországra: „2013-ban Áder János hívta meg a Szent Márton emlékévre, akkor elfogadta a meghívást.” – Á, ez kamu, tuti azért nem jön mert a lemezét fogja promótálni valami turnéval, aztán utoljára még ő is megtölti a BS-t mielőtt lebontanák...
Közösen ünnepel a zenészvilág és az irodalmárok: megszületett Amanda Palmer és Neil Gaiman közös gyereke – A fenevad újabb hajtása. Na erről kéne szövegelnie a pápának is!!! :(((
Macsek – 18 embertelenül király dal egy levegővel: „A The Immigrants, Képzelt Város és az Esti Kornél tépték le az arcunkat!” – Jól olvasom? Immigránsok tépték le a szerző arcát? Ezt nem inkább a határőrségnek kellett volna jeleznie?
c:c – A két tévés lemészárlása miatt elhalasztották az évadzárót: „A Mr. Robot befejezése hasonlít a szerdai lövöldözésre.” - ...de gondolom a Breaking Bad, a Game of Thrones és a Californication "értékei" attól még tovább ömlenek a nézőkre :DD Érdekes hogy Fergusonban lelőttek egy fekete bűnözőt és azóta még a megemlékezéseken is állandó vendég a Nemzeti Gárda, itt meg egy zavaros fekete megölt két fehér tévést, de nem látom hogy ezrével törne-zúzna bárki is az utcákon...
”Ha megölnek, legenda leszek” - Dopeman félti az életét és szeretteit: "Dráma!"HÉ, HÁT NEM ÚGY VOLT HOGY DUBAJOZIK ÉPPEN ÉS HAZA SE JÖN? Hogy sejkek kényeztetik aranyórákkal? Hogy bejött neki külföldön az élet? :DDD –  "Obszcén szöveggel hívogatják az öcsém haj- és körömszalonjában dolgozó lányokat (...). Bennünket veréssel fenyegetnek Mr. Busta rajongói. Feljelentést nem teszünk, a nyilvánosságban hiszek. Nem mondom, hogy nincs bennem félelem. Elég józan pali vagyok, pontosan tudom, mivel jár, ha az ember véleményt alkot." – Gondolom itt a választási csalással fűszerezett Millás púposkodására, a bazmegelős Himnusz-átiratára meg szoborfejek rugdosására gondolt. "Véleményalkotás", az :DDD – "Amennyiben olyan dolog történne, remélem, a hivatalos szervek teszik majd a dolgukat, és bízom abban, hogy nem süllyed a dolog John Lennon és Chapman szintjére, mert akkor legenda leszek."MUHAHA! Szereptéveszés much? Az egyik (Lennon) híresebb akart lenni Jézusnál, a másik (Pityinger) meg akkora szeretne lenni mint Lennon? :D Keep calm Dopmenpapa: még ha megölnek se leszel legenda, mert amikor még "legenda" voltál, már akkor se voltál senki :) Lennon lehet hogy egy seggfej volt de tudott dalokat írni, hangszerelni, rajzolni, színészkedni, te meg pornóforgatás, celebbox, bazmegezős számok tucatjai...áh, hagyjuk, döglött hiénába sem illik rúgni, reménykedjünk hogy túlleszünk ezen is mint egy könnyű téli náthán.
Zalatnay Cini a magyar Janis Joplin, a Skorpió meg a Deep Purple – Na, itt a másik szereptévesztés, Angliából ötven-hatvan év késéssel felfedezik a magyar beat-korszakot... Nap kommentje az Origóról (igen, ott is lehozták):

pimpus 2015.10.13. 19:38:22
Szegény Joplin már nem tiltakozhat, de Blackmore, Glover, Gillan
és a többiek már nem fiatalok, vigyázni kellene az ilyen összeha-
sonlítással, nehogy belehaljanak a röhögésbe.

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés