2015. 12. 05.
Roll Around Alice (dec. 5-6.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Roll Around Alice (dec. 5-6.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, DECEMBER 5.:
A ZONGORAMŰVÉSZEK SEM SÍRNAK

0

Megmaradsz nekem?

Azt hogy a Hungary's Got Talentet senki se nézze, talán meg sem kell említenem, ne is foglalkozzunk vele, nézzünk rá inkább arra ami úgy-ahogy ajánlható, elsőként jöjjön mondjuk az Ünnepi rovat, mert ugye vasárnap érkezik a Mikulás vagy a Télapó vagy valaki helyette, de már szombaton is kapunk belőle egy adagot először az Igazi Mikulással ami bár még mai, de már a holnapba nyúlik mivel hajnali fél kettő előtt tíz perccel adják – dehát mit lehet várni a retekklubbtól? Mondjuk nem is nagy kár érte, amiből Amerikában vígjátékot forgatnának, abból nálunk csak egy drámára futja a piros Vespa MODOROS motoros mese után szabadon, komolyan, full ugyanaz a történet csak itt egy biciklit követel a mellékállás-Mikuláson egy gyerekotthonból elszökő kislány. Cserhalmi György próbálja menteni a menthetőt, de ahova Geszti írja a dalszöveget azt nem lehet a gödörből kihúzni (természetesen Gryllus Dorkát is megkapjuk, csakazértse néztem utána hogy itt épp vetkőzik-e). Jóval előtte kilenckor ugyanennek originál verzióját ismétlik a Universal Channelen és itt merül fel a kérdés hogy miért kell mindig megcsinálni a magyar ponyvaregényt, amelie életét vagy – mint most – a Tapló Télapót, főleg ha kiherélik belőle a nempolkorrektséget és a humort amitől működött. Billy Bob Thorton a leggecibb hószakállas bácsi az áruházban: szexőrült, alkoholista, gyerekgyűlölő és csak amiatt a pénz miatt csinálja amit az ünnepi haknizás mellett rendszeresen illegálisan leszednek törpe segédjével az őket alkalmazó plázáktól. Az idei tél azonban más lesz: ha nem lenne elég gond az hogy lassan elkezd terjedni a hírük, de a bunkó télapóra még az érzelmek is leselkednek, ha nem az Igaz Szerelem, akkor egy egyszerre ütni,-és szánnivaló kissrác alakjában, aki nem tud annyit csalódni benne hogy ne higyjen benne. Kapcsolódó hírek:
40 percet késett a tapló télapó Pécsről, rendőrök vezették el: "Botrányt okozott az igazi finn mikulás, Joulupukki Pécsett. Több ezer embert várakoztatott 40 percig, majd a kétórásra tervezett műsorból negyedórás kóválygás lett csak. Mikor a Mikulás végre megjelent a rendőrök gyűrűjében, abból legfeljebb az a húsz gyerek láthatott valamit, akik mellett elment. (...) "Elmondott három mondatot finnül, amit egy nő lefordított magyarra, és ennyi volt a nagy műsor" - írja egy szemtanú. Utána a rendőrök gyűrűjében megindult a Városháza épületébe, mire a felbőszült és valamit mindenáron látni akaró tömeg pánikszerűen ment utána, de hiába. A hírek szerint a mikulásokat exportáló lappföldi cég a Diadordia komoly bajban van, mert nem tudta befizetni az adóját, 60 millió forintot, ezért az adóhatóság végrehajtást kezdeményezett a bíróságon." - Nagyon helyes, a norvég alapítványok után a finnekre is oda kell figyerlni. Szerencsére nem csak nálunk szorul a hurok:
Körözik a télapót Brazíliában: „Nem kellett volna helikoptert lopnia.” – Innen üzenem neki, hogy:

Ajánlott:
2014 egyik legidegesítőbb mémje az ice bucket challenge volt amivel állítólag az ALS-re (amiotrófiás laterális szklerózis) próbálták felhívni a figyelmet. Nos, a ma nyolckor adott Te nem vagy te ugyanezt a csúnya betegséget dolgozza fel az HBO-n jóval kevésbé viccesen és mémesen, viszont a végére garantáltan sírni fogunk a Hilary Swank alakította zongoraművészért, de addig is az érzelmek teléjes skáláját kapjuk, hála az ápolására felfogadott, vele minden szempontból ellentétes egyetemi hallgatónak (Emmy Rossum). Bár elsőre illogikusnak tűnhet hogy olyasvalakit vegyenek fel gondozónak aki nem tud túl sokat az ALS-ről, de a klasszikus képzettségű betegnek pont egy olyan kaotikusan élő, könnyűzenei karriert dédelgető társa van szüksége aki NEM kezeli halálos betegként, „csak” foglalkozik vele. Ugyancsak nagyon jó és ugyancsak kevés mosolygásra ad majd okot negyed kilenckor a Megmaradt Alice-nek, hasonlóan kivételes képességű nővel a főszerepben, ez meg az Alzheimer-kórt veszi górcső alá Julianne Moore-ral a főszerepben, aki itt egy egyetemi tanárt alakít, akinek már munkája miatt is különösen nagy csapás ez a betegség ami a kezdeti figyelmeztető jelek után egyre nagyobb részeket követel magának az emlékezetéből. A casting erénye egyben a hátránya is: Alec Baldwin és persze Moore mélyen átélt játéka mellett sajnos nagyon meglátszik Kristen Stewart (nem jó értelemben), de ez ne szegje kedvét senkinek, aki vevő egy kis komorságra (és néha arra is szükség van), annak irány a Cinemax!

Talán érdemes:
Végül negyed éjfélkor John Frankenheimer egy újabb macsó összecsapása a Duna TV-n Kuroszava leghíresebb színészével, Toshiro Mifunéval és Jerry Goldsmith zenéjével, a régi japán harcművészeti stílusok és a modern gengszterhadviselés között egy Szamurájkardért. Mifune játssza a kard jogosabbik tulajdonosát aki szembekerül agresszívabb, modernebb és pénzközpontúbb testvérével, kettejük között őrlődik a kardot Japánba szállító ex-boxoló (Scott Glenn). Sok akció, frankenheimeresen elnyújtva, Ridley Scott a Fekete esővel kicsit jobban fogta meg a régi és új Japán alvilág közti különbségeket, de mivel ritkán adják, érdemes belenézni.

„Zene” és „film” rovat:
c:c – Chilli vagy Mangó: viccnek is rossz: „Kísérleti sorozatot akart a Viasat, elsőre nem jött össze nekik.” – Dehogynem! Anyira jól sikerült a kísérlet hogy még most sem érti senki :DDD
Izraelben eltüntették Jennifer Lawrence-t Az éhezők viadala plakátjárólMAXIMÁLISAN TÁMOGATOM, sőt, én az egész Éhezők viadala-franchise-t eltörölném és természetesen a könyvvel kezdeném.
Interjú - Robert De Niro összes régi filmje szánalmas – Jaj, vajon ki lehet ez a tájékozott, ultraszerény megmondóember? – „Hujber Ferenc Matthew McConaughey Oscarját sem érti. 40 évesen is pont olyan karcos véleménye van mindenről, mint amikor kék majomjelmezben ugrált a Valami Amerikában.” – Az egész interjút idézhetném de inkább csak linkelem mindenkinek hogy lássák milyen az amikor valaki úgy gondol túl sokat magáról hogy túl keveset tett le az asztalra, és csak a legmagasabb labdát ütöm le: „(...) ez nem színészet. Én azt értékelem, ha valaki színészkedik, nem azt, ha a testsúlya változik. (...) Mit szeressek rajta, hát látom, hogy éhezik, és tudom, hogy infúzióról táplálták a forgatás alatt? Ez baromira nem szerepjátszás, hanem túlélés, amit valaki lefotóz. Pont olyan szánalmas, mint Robert De Niro összes régi filmje, ahol lefogyott meg felhízott, és rekedten beszélt, majd arra kapott Oscart. Mi van? Elég megnézni az utóbbi tíz évben forgatott filmjeit, ott van, hogy milyen színész. Nehogy valaki eladja már nekem legendának. Kicsit mögé kell nézni, és leomlanak falak. Én szerepeket szeretek inkább, a Leguizamo zseniális a one-man showban (...). Volt pár zseniális alakítása, aztán leküzdötte magát a zsékategóriába, és onnan állt talpra. Az ilyet szeretem. Amikor valaki annyira lent van, hogy onnan már csak felfelé vezet az út. Rohadtul tetszik Shia Labeouf, mert amit most művel, abban látom saját magamat. Imádom Joaquin Phoenix megkattanását. Én az ilyen fazonokat szeretem, nem a Meryl Strepet, aki gyanúsan tökéletes mindenben, állandóan Oscarra jelölik, otthon is minden rendben, érted. Tom Hanks is, volt két nagyon jó filmje, a Philadelphia, amiben ugye kimaxolta az AIDS-faktort, meg a Forrest Gump.” – HAHAHA, ez nagyon jó! Egy botrányhős pizzafutár megmondja nekünk hogy miért szar a tomhenx meg a merilsztríp, és hogy a denyíró csak rekedten beszél, arra kapja az Oscarokat, bezzeg a pedofil klipben fetrengő és saját filmjeit néző Shia Labeouf meg a Joaquin Phoenix, ezek mekkora világtehetségek :DDD óÚgy látszik a Valami Amerikásokat kiemelten sújtja az egoizmus, előbb Fenyő Iván, most meg ő... SZERÉNYSÉG ELVTÁRSAM, SZERÉNYSÉG! De komolyan, tegyük oda ezeket a mai, külföldieket fikázó, harminc-negyvenévesen önéletrajzokat író """színészeket""" a nyolcvan évesen is alázattal játszó Törőcsik Mari mellé.
Végre elkészülhet a Joplin-film: „Janis Joplin 45 éve halt meg, de még mindig nem készült róla film. Úgy tűnik most összejön.” – Dehogynem készült, asszem még én is ajánlottam a blogban, Bette Midler játszotta benne a főszerepet. A halott, de halhatatlan legendáknál maradva:
Ha Kurt Cobain nem lenne halott, ebbe halna bele: „Justin Bieber egy Heart-Shaped Box pólóban ment fellépni és díjat átvenni.” – Dehogy halna bele Cobain, dehogy halna. Inkább fogná a gitárját és szarrá törné Bieber fején :DDD
Kis Grófót nem lehet megverni: "Letarolta a videós toplistát Kis Grófo, de Mr. Busta is elég jól szerepelt."ÉDES FASZOM, már ebből a kettőből látszik a színvonal... Nap kommentje:

kommentfelület 2015.12.03 08:59:01
"Kis Grófót nem lehet megverni"
Azért én megpróbálnám...


VASÁRNAP, DECEMBER 6.:
FELNŐTTÉK A CSIZMÁT

0

...tele csokival :)

Talán érdemes:
Bár ma van Mikulás, de mivel az ezerszer adott, még többször (általam is) kivesézett Ki a Télapó?-t adják ennek örömére, így én inkább mást rakok ebbe a rovatba, mégpedig Siringo, az indián sheriff történetét aki már a kilencvenes évekbeli első new western-hullám terméke, ettől eltekintve a klasszikus rosszfiú-üldözést kapjuk aranyszívű ex-prostival, bölcs indián segítővel és sok lövöldözéssel és elrejtett kinccsel. Egyébként ezt is majdnem olyan későn, hajnali fél egy előtt öt perccel kezdik mint a tegnapi magyar mikulásdrámát, csak a PRO4-en.

Ajánlott:
Fél nyolc előtt öt perccel a „világ első baloldali operettje” (mármint Jean-Luc Godard szerint) az M3-on amiben Doris Day mellett Bob Fosse koreográfiája viszi a prímet, eladva a nézőnek egy olyan valószerűtlen történetet mint a háló,-és alsóneműgyári dolgozók fizetési problémái – és ezt ráadásul musicalformában teszi (igaza lehetett Godard-nak). Day játssza a Pizsama-játék talpraesett gyártulajdonosnőjét, John Raitt pedig a munkások nem csak nevében oroszos szószólóját, Szorokint. És míg máskor csak azt tudom mondani mit ne nézzetek, ma még a jóság is fokozható:

Kiemelten ajánlott:
Ide két doksi jön, előbbre veszem a később (00:25-kor) kezdődőt, jellemző a TV2-re is hogy ami jó azt ilyen sokáig dugdossák. A "Bihar grófja" megmutatja hogy a nemesek sem ingyenéléssel foglalkoztak még akkor sem ha vagyonuk alapján megtehették volna: Czárán Gyula inkább szűkebb hazája természeti szépségeinek szentelte életét és időt-pénzt nem kímélve tette ezeket elérhetővé a szélesebb közönség számára is barlangi és egyéb tirustaösvények kiépítésével. És akkor a főműsor:
m2 / Petőfi TV, 21:05: Azért jöttem, hogy elmondjam nektek – Serge Gainsbourg-t itthon sajnos csak a FASZKORBÁCS!-esélyes zsötem miatt ismeri mindenki, pedig azelőtt és azután is bőven alkotott és nem egy one hit wonder volt, mégha sokan annak is gondolják és emiatt elfelejtik milyen ügyesen párosította a klasszikus francia sanzont explicit vagy szubverzív tartalommal, legyen szó vérfertőzésről és pedofíliáról (Lemon Inzest, ezt ráadásul a lányával adta elő), sima seksz-ről (Je t’aime) vagy áthallásos, többértelmű szövegekről. Fentiek mellett még legyalázta a Marseillaise-t, (anti)náci pop-rock albumot jelentetett meg (Rock Around The Bunker, számomra ezzel, mármint a fekete zene és Európa egyik legsötétebb időszakának összehozásával járatta csúcsra a provokációt, ráadásul zsidóként), egyszóval a klasszikus, besorolhatatlan provokatőr mintapéldánya volt (ma egyszerűen csak mestetrollnak neveznénk) aki azért emellett jópár halhatatlan dalt is hagyott ránk, plusz még jutott ideje színészkedni is (még azelőtt pedig még festészettel is foglalkozott). A zsenik mindig onnantól azok hogy valami véglegesen kibillenti őket: szinte biztos hogy a kis Gainsbourg-on a morbiditás árnyéka Franciaország német megszállása alatt hagyott olyan mély nyomot ami egész életére ellátta energiával, ihlettel és addikcióval is. Az első benyomásunk róla a csúnya, de lányokkedvence bárzongorista slágergyáros aki két kanállal habzsolja az életet, megvolt neki Brigitte Bardot és Jane Birkin (többek között), de megvolt neki ezen kívül a maga Béla bácsija is aki elegendő alkoholmennyiség (főleg rum és whisky) hatására átvette fölötte a hatalmat. Gainsbarre-nak hívták, és az először viccből létrehozott, halál-központú, nihilista, cinikus sötétebbik én élete végére teljesen eluralkodott rajta. Amilyen vicces volt ez amikor a tévében közbotrányt okozott (a számtalan alkalom közül talán a Whitney Houston-os eset a legismertebb), vagy filmfesztiválok megnyitóbeszédei helyett trágár történetekkel traktálta a közönséget, annyira elviselhetetlen volt például ha az éjszaka közepén felriadt a delíriumból és telesikoltozta a világot az aktuális halálfélemeivel, de hát a zsenialitás sajnos néha ezzel jár. Ma már hogy nincs velünk, őt is könnyebb szeretni, de még könnyebb elfelejteni azt hogy igazából sosem a hírnévért csinálta, inkább azért hogy érezze hogy él, hogy követ dob a vízbe és az átlagpolgárok arcába. Ő, és nem Malcolm McLaren alkalmazta először a „negatív reklám is reklám”-elvet, és ugyanazzal a rezignáltsággal vette tudomásul hogy a pápa betiltotta a zsötemet mint a marszejez feldolgozásakor egy tiszt öngyilkossági kísérletét – egy adott mértékű borzalom megtapasztalása után a valóság indifferens lesz, az emberek reakciói max. közönség szintjén kerülhetnek a képbe, de inkább még úgy se, és ezt láthatjuk a szemeiben az összes róla készült fényképen (igen, a fentin is) ha jobban megnézzük: a világ összes nője és alkoholmennyisége nem tudta volna kitörölni belőle amit gyerekként átélt, márpedig minél idősebb lett, annál jobban próbálta ezeket elfelejteni. A korai élmények késztették az élet (át)értékelésére és lökték a művészpályára, de teljesen sosem engedték el. Ha kontroll alatt tudta volna tartani a démonait, kevesebb botrány és több simán csak jó zene maradt volna utána – viszont akkor pont a Gainsbourg-sága veszett volna oda. Ma már könnyű a csúnya, de tehetséges playboyra, a rekedt hangú rakontőrre, a menő franciára emlékezni és elfelejteni, mekkora teher is a zseni másoknak és magának is. Ez, mármint hogy nem a sötétebbik oldalára emlékeztetnek ha szó van róla, valahol érthető is: ha lehámozzuk róla a dalait, filmszerepeit, akkor csak a klasszikus, egyre mélyebbre süllyedő és egyre őrültebb láncdohányos alkoholista marad. Ezt ne felejtsük el függetlenül attól hogy a mai doksiban mennyi szó lesz róla, és hogy a lánya karrierjére mit mondana, hát a zsenikre jellemző kettősmércével (lásd a dalai szövegeit, vesd össze azzal amikor pont ő emlegeti az erkölcsöt és az etikát – mivel a konzervatív kispolgárt csak addig lehet provokálni amíg még van belőle mutatóba a társadalomban) talán ugyanazt amit a Les Rita Mitsouko ex-pornós énekesnőjének (vigyázat, klasszikus Gainsbarre-megnyilvánulás következik némi káromkodással és egy pofon kilátásba helyezésével). De hogy az ördög ügyvédjének szerepét is felvállaljam, elnézve Peaches legújabb klipjét (csakazértse linkelem) Catherine Ringernek sem kellett volna szégyenkeznie a kakipornó miatt, inkább beépítenie a zenekara repertoárjába ^^

A seksz, a szipu rovat:
18+ randi - Mára természetesnek veszem, hogy nekem ez is belefér: „Elsőre nem is értettem, mi olyan élvezetes ezen” – kezdi a felfedezés történetét olvasónk, Olivér." – Természetesen az anális sekszről van szó, amit a csaja kipróbáltatott vele. Íme, így lesz egy heteró Fffférfiből a „kísérletező” barátnője hatására bi-érdeklődő! ÉBERSÉG!!
Most már K. Tibor is tudja, hogy nem jó ötlet betépve templomba menni: „A rendőrök egy keresztet ölelgetve találtak rá.” – Lehet hogy csak meg akarta bánni a bűneit így karácsony közeledtével. Én remélem hogy minél többen követik a példáját, persze betépés nélkül, a drog rossz, inkább igyatok alkoholt, az nem káros, és persze abból is a misebor a legjobb :))) EGÉSSÉG!
randi - Lebukott, de nem tudta: felesége helyett egy hippi nyitott neki ajtót: „A brit férfi hazatért az üzleti útról (=a szeretőjétől), és a lakásában hat diák kéglizett.” – Így kezdődik egy nem egészen heteró gangbang. Lehet hogy a felesége ezzel akarta bosszúból meglepni amikor megtudta hogy megcsalja!
Prosti 18+ Naponta hálát adok az Úrnak, hogy nincs gyerekem: "19 évesen fának megy a motorral. 24 évesen hangosan vén picsának szólít a dobozból söröző barátai előtt..." – Nagyon nyomatják Sz. V. blogját, nagyon. Csak a végén könyve ne jelenjen meg neki is... És bár tudom hogy „vicc” meg „paródia”, de akkor is:

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.28. 13:40:37
"Naponta hálát adok az Úrnak, hogy nincs gyerekem"
MIt mondjak, én is hálát adok neki, amiért nincs gyereked. MIlyen megrázó lenne neki megtudnia, hogy kurva volt az anyja.

feminista internetsztár 18+ élet - Kiteregeti az életét, mielőtt más tenné meg – Miben különbözik ez attól amikor a sok buta tini még azt is kiposztolja hogy mekkorát szart? Ja, hogy ők nem gyártanak mellé ideológiát, simán csak ribanckodnak...
Egy szál bugyiban a feminista popkultúra ikonja: "Amy Schumer, a politikailag inkorrekt okos humor amerikai sztárja egy eredeti Annie Leibovitz képet rakott instára." – Ez most ugyanaz a Feminyista Ikon vagy egy másik? Mindegy, ez is csak úgy az ahogy James Deen feminista pornós: pucér punci, magánélet a neten...bár ahogy elnézem, lassan Deen is elbúcsúzhat a nőbarát imázsától:
Pornóháború: Stoya nemi erőszakkal vádolja James DeentDEHÁT JAMES DEEN A FEMINISTA PORNÓ-STÁR, AKI TISZTELI A NŐKET ÉS EZÉRT MINDENKI DUGNI AKAR VELE, A CENZORIGÓ IS ELFOGULATLANUL MEGÍRTA!!44! NÉGY Szegény buta csaj, hát ő is szakmabeli és még így sem látta a barátja filmjeit? Én azóta kerülöm őket amióta az egyikben a nadrágja övével fojtogatott egy csajt. Bár lehet hogy csak mindketten átélték a szerepüket:
18+ élet - A szadomazo pornóban az a nő dolga, hogy eljátssza, szenved: "Az egyik pornószínésznő és Kovi is elmondta, mi a különbség a normál pornóforgatás és a szadomazo pornóforgatások közt."NEM. AKAROM. TUDNI. :SSSS
18+ Nehéz idők előtt áll a pornó Ryan GoslingjaMUHAHA! Azt remélem is!"Egyre több pornószínésznő állítja, hogy a sztár megerőszakolta." – ...és nem is akárhogy, mert a sima seksz már nem elég jó neki:
Velvet 18+ Erőszak sörösüveggel: James Deen ügye egyre durvább – Remélem hasonló sorsra jut mint anno egy némafilmes üveggel erőszakoló, Fatty Arbuckle, mondjuk ő nem análisan csinálta de még így is belehalt a partnere :(((
18+ Ebben a pornóban Stoya és James Deen még nagyon jóban volt: "Az egykori párnak tucatnyi közös filmje van, állítólag szikrázott köztük a levegő."Szikrázott? Csak nem elektromosságot is bevetett a dzsémszdín, ezzel az ikertornya nyomdokait követve? És hogy ki is az a távoli kiköpöttmás rokon, csak itt, csak nektek, csak most:

0

...úgy bizony, a sorozatgyilkos Ted Bundy.
VISZLÁT HÉTFŐN!!!

 

Kulcsszavak: faszkorbács, éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés