2016. 10. 29.
First World Golem (okt. 29-30.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
First World Golem (okt. 29-30.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, OKTÓBER 29.:
ÖN, KÍVÜLETÉN KÍVÜL.

0

Fel a fejjel, mama...

Ajánlott:
Nyolckor
a hét második Szobára vetődése az HBO-n amit megintcsak nem Wiseau-nak köszönhetünk, ez ugyanis egy múltévi művészkedés Írországból ami egy mostanában egyre sűrűbben előforduló ügyet (nők-gyerekek pincébe zárása) vesz célba egy fogvatartott anya gyerekének szemszögéből. Lenny Abrahamson szerencsére nem esik a közhelyek és agendák csapdáiba, ahogy a Frank-nél is kerülte a járt utakat: ahelyett hogy feminista,-vagy thrilleres zsákutcákba tévedne, inkább a drámát választja és arra fókuszál ami a sikeres szökés után vár a főszereplőkre, például hogy a lány apja nehezen fogadja el unokájának egy emberrabló-erőszaktevő gyerekét, akinek meg a szoba bezártsága után kell megtalálnia a helyét egy jóval tágasabb és kockázatosabb világban. A kissrácot játszó Jacob Tremblay remekel, rajta kívül még az anya (Brie Larson) és a nagyapa (William H. Macy) aki kiemelendő.

Talán érdemes:
Cinemax, 00:40: Jó éjt, anyu!
– Art-horror Ausztriából amit az itthon kevéssé ismert Olga Neuwirth zenéje tesz jobbá, de nem sokkal. Ez is a bezártságra meg a családi rémálomra épít, de nem annyira intellektuális élvezet mint a Szoba, és inkább hatásvadász mint hatásos. Az alapfelállás itt is anya gyermekeivel, a konfliktusforrás a plasztikai műtét amin a mama keresztülment és ami után hosszú ideig kénytelen bekötött arccal rohangálni, ám mintha arcával együtt a habitusa is megváltozott volna, annyira hogy gyerekei szerint nem is ő jött haza a kórházból... Egyszer nézhető, viszont nem sokat javít a pedigréjén hogy az Under The Skin-hez hasonlítják (pedig SPOILER közelebb áll az Uninvitedhez vagy a The Others-hez SPOILER VÉGE). Tíz perccel később, 00:50-kor Tarsem Singh legutóbbi dobása a TV2-őn, a tőle megszokott tudományos-fantasztikus agymenésekkel és Önkívülettel: egy rákbeteg építész utolsó szalmaszálként testcserés támadásra vállalkozik, így lesz a kopasz Sir Ben Kingsley-ből a tinilányok kedvence, Ryan Reynolds. Ám nincsen jó üzlet titkos záradék, örök fiatalság káros mellékhatások nélkül, és az új lakó egyre sűrűbben találkozik a régi tulajdonos emlékeivel, annak ellenére hogy a transzplantációt végzők azt állították, minden gazdatestet ők fejlesztenek ki. A fiatalabbak az Ál/Arcra asszociálnak majd (erre utal az eredeti angol cím, a Self/less is), az igazi mozibubusok persze föl fogják ismerni az eredetét John Frankenheimer egy korai, hasonlóan őrült látomásában.

Kiemelten nem ajánlott:
A Fel a fejjel NEM a blogban már többször is szereplő Latabár-tragikomédia, hanem francia „dráma” lesz fél kilenckor amiben egy utcára tett fiatalkorú bűnözőnek próbál segíteni mindenki, amit ő csakazértse hagy: a sulit nem fejezi be, dolgozni utál, viszont imád autókat lopni, ingyenélni és a világot hibáztatni. A leggusztustalanabb húzás nem is az hogy pld. egy terhes nőre rúgja rá az asztalt a munkahelyén hanem hogy elcsábítja az életét egyengető szociális munkás lányát majd annak akarata ellenére közösül vele (gyengébbek kedvéért ezt nemi erőszaknak hívják), a készítők idiotizmusára jellemzően a csaj ezután nem egy jókora pert akaszt a nyakába aminek eredményeként élete végig szappanért kell hajolgatnia a börtönzuhanyzóban, hanem szerelmes lesz bele. Egy dologra jó: megmutatja a francia (német, svéd, stb.) jóléti társadalmak szuicid önsorsrontását, azt hogy olykor egy többszörösen visszaeső, kifejezetten erőszakos embernek ezredszer is olyan esélyeket adnak amiért mások egy életen át megdolgoznak. Akit nem tudtam elrettenteni tőle, azt várja a Cinemax 2.

A seksz, a szipu rovat:
randi - Beleszerettem édesanyám új barátjába
– Hát igen, így jár aki könnyen lesz szerelmes :DD Osztozzatok rajta és esetleg a gyerekeken is, most úgyis ez a mozaikcsalád-modell a divat:
RANDI - Hárman szerelmesek egymásba, házastrió szeretnének lenni: „Egy amerikai házaspár pótanyának és közös szeretőnek is magához vette a bébiszittert. Elég meredek.”HÁT IGEN, A GYEREK ÉRDEKE MINDENNÉL ELŐRÉBBVALÓ Á, dehogyis meredek, sőt, hamarosan ez lesz a követendő, már népszerűsítik is hogy férfival sekszelni ciki:
Megvan a világ legszexibb leszbikus párja: „A sármos férfi helyett egymásba szerettek bele.” – Ennyi haladó szellemű sekszualitás láttán szinte már szinte szégyellem hogy sármos férfiként ilyen maradi heteró vagyok :SSS
tasz - Aki droghoz nyúl, azt az állam hagyja meghalni: „Az új drogstratégia cselekvési terve hírből sem hallott az ártalomcsökkentésről.” – ...olvashatjuk azoktól akik rendszeresen kiállnak amellett hogy aki kábszizni akar az hadd tegye, az államnak semmi köze hozzá, holott van egy nagyon egyszerű módja az „ártalomcsökkentésnek”: NEM KELL DROGOZNI, OSZT' JÓNAPOT. Ez amúgy egy annyira sikeres poszt lehetett hogy már nyoma sincs a blogjukban de még az Indexen se (sőt a honlapjukról is törölték, de nyugi, tárolva még megtalálod ha erősen keresed, tanulságos kis cikkecske :D).
Mentősöket vert egy drogos férfi: „Minden előzmény nélkül támadt.” – Ez legalább nem mondhatja hogy "hagyták meghalni", cserébe majdnem ő ölte meg a megmentőit.
Ha nem látott még belülről kuplerájt, most itt a lehetőség: „A rendőrség mindent dokumentált. MINDENT.” – Á, nekem már nem tudnak újat mutatni ^^
Mi lenne, ha egy hónapig nem innál alkoholt? – Egy szóban? NEMZETHALÁL, az lenne!! –  „Jön a Száraz November, ahol pont ez a cél.” – ...olvashatjuk a négynégynégyen ahol rendszeresen kiállnak a teljes legalizáció mellett. De nem baj, megmagyarázzák: „Ez egy olyan kampány, amit a fűvel nem lehetne indítani, mert senki nem merne jelentkezni rá, pedig komoly haszna lehetne annak is.” – Szinte már elhiszem hogy így gondolják. Ja, nem.
élet - A pornómentes város utópiája Ausztráliában valósulhat meg: „A kezdeményezéssel azonosulni tudó polgárok egy ünnepélyes fogadalom keretében mondtak nemet a pornóra.”NEMZETHALÁL! EZÉRT FOGY AZ AUSZTRÁL! Nézzünk pornót és igyunk alkoholt novemberben is!!!44 négy
Meglátta smink nélkül a feleségét, azonnal elvált tőle: „Az arab férj úszni vitte az asszonyt, ám a víz lemosta az arcfestéket. Bíróság lett a vége.”EZ ALAPJÁN NEM SŰRŰN FÜRÖDHETTEK, LOL Szerintem a nő örüljön hogy ennyivel megúszta, hisz' akár le is savazhatták volna.
fitmind 18+ A női orgazmus bizalmi kérdés – Dehogyis, sokkal inkább hitbeli :DD
müpa – Az opera, amit nyílt színi orgazmus miatt betiltottak – Nem az a baj hogy rémhíreket terjesztenek (ami nincs, arra nem lehet hivatkozni!), hanem hogy a blogger képtelen megbirkózni a helyesírással:

Nemozoli 2016.10.07. 09:45:37
"...az illetékesek arra jutottak, hogy a mű ebben a formában erkölcstelen és illetéktelen, színpadra nem kerülhet."
Az illetőek pedig arra jutottak, hogy erkölcstelen és illetlen, ugye? Ezt a siralmas újságírást...


VASÁRNAP, OKTÓBER 30.:
JE SUIS DOG SOLDIER

0
Jó éjt, kutya.

Ismétlés, de érdemes:
22:10-kor szokás szerint a Ki Mit Tud?-ot (és most már az 1993-as elődöntőket) ismétli az M3. Nem csak időseknek.

Sorozat, talán érdemes:
...de csak mert cseh barátaink követték el és mert a Pusztaság a kapitalizmus vadabbik oldalán tesz sétát: egy kistelepülés női vezetője a helyiek érdekeit képvisele szembefordul az őket kilakoltatni tervező, lakhelyükön bányát nyitni akaró nagykutyákkal szemben. Aligha véletlen hogy kicsivel ezután eltűnik a gyereke, ahogy az is hogy ennek ellenére a nőt próbálják meg befeketíteni a nyomozás során és hogy a falu lakói egyre bizalmatlanabbak egymással és vele szemben is... Idei széria, kezdés kilenckor az HBO3-on!

Talán érdemes:
M3, 20:45: Jónapot, elefánt!
– Vittorio de Sica mint csóró pedagógus küzd a megélhetésért ebben az ötvenes évekbeli olasz vígjátékban ahol utaskísérői-idegenvezetői szolgálatait magasrangú indiai vendége (Sabu, az ifjúsági filmek sztárja) egy elefánttal „jutalmazza”, ennek se családja, se a bérleti díjat követelő lakástulaja nem nagyon örül. Szerencsétlen Carlo Caretti minden nap megpróbál megszabadulni a hatalmas aranyostól, az azonban mindig hazatalál... Az állatoknál maradva előtte fél kilenckor a hétvégén ismételt Fehér isten helyett inkább a Katona vagyokot nézzük a Cinemax 2-őn: Jean-Hugues Anglade életének legellenszenvesebb karakterét alakítja ebben a kutyakereskedelemmel foglalkozó drámában mint a kenneltulajdonos nagybácsi akinél a főhősnő kénytelen munkát vállalni miután minden önálló próbálkozása a becsületes életre befuccsolt. Ha létezik negatív erős nő-karriertörténet, Sandrine-é (Louise Bourgoin) biztosan az: hiába hogy kitartása végül is érvényesülést hoz neki ha mindezt mások tisztességtelen céljai szolgálatába állítja – el is jön a pillanat amikor nemet kénytelen mondani. Meg kell említeni hogy a mostani franciázásokhoz hasonlóan ez sem mentes a pucérkodástól és a sokkoló jelenetektől (főleg a vége felé), de mivel állatvédelemről van szó, így talán még ez is belefér. A Duna World-ön egy órával később (fél tízkor) a Patria Nostrával azt láthatjuk mi lett azokkal az '56-os menekült kamaszokkal akik a Francia Idegenlégióban találtak „menedéket”. Azért idézőjelben mert ez ugye nem kifejezetten egy humanitárius szervezet, már ami az ott szolgálókat illeti, hazánk fiai közül is csak kevesen bírták a kiképzést, az állományban tényleg csak a legkeményebbek maradtak (közülük páran meg akció közben vesztek oda).

„Zene” és „film” rovat:
Ewan McGregor szívesen lenne megint Ben Kenobi:
„A Zsivány egyes kapott egy új plakátot, este meg előzetes is jön hozzá, vadonatúj.” – ...és egyelőre McGregort mindebből kihagyják. Hát, ewan :DDD
kritika – Egy házasságban szemét módon is lehet bókolni: „Házasság, párkapcsolat, gyereknevelés, kölcsönkérés, megélhetés. Ha koptatta már le a gyerekét, akkor az Ernelláék Farkaséknál az ön filmje.” – ..és ahogy az összes többi ilyet, ezt sem azok fogják megnézni akikről szól. És én sem :)
godmode – Egy viking, egy szamuráj és egy lovag bemennek a kocsmába: „Biztos van olyan a vicc, ami így kezdődik, de ez itt most az Ubisoft új, még készülő játéka, amiben valósághűen vághatjuk le a másik fejét.”ÉV JÁTÉKA ...és aki még ennél is valósághűbben szereti levágni a mások fejét, azt sok szeretettel várják a Közel-Keleten ^^
Pórul jár, aki istent játszik: „A Morgan című sci-fi egy Frankenstein-parafrázis, az alkotója ellen fellázadó teremtmény viszont most egy kislány.” – ...akit stílszerűen Morgan Freeman játszik majd a nemi jogegyenlőség jegyében!44
Saját kislemezt adott ki egy szumátrai orangután az orángutánok napján – Lehet viccelődni de még ez is jobb mint a mai zenék 99%-a. A jogdíjat amúgy hogy kapja? Banánban?
Fellépés közben omlott össze Ganxsta: „Döglégy Zolee a Blikk infói szerint egy múlt heti fellépésen hozta a frászt a közönségre, mert zavarodottan viselkedett, és egy félórás, értelmezhetetlen kínlódás után lement a színpadról és be sem fejezte a bulit. A zenészembernek magánéleti gondjai vannak, pár héttel ezelőtt a Facebookon zavaros posztokban utalgatott arra, hogy valami nagyon nem stimmel ez életében, a barátai pedig, legalábbis a kommentek tanúsága szerint eléggé megijedtek, hogy még a végén kárt tesz magában.” – Nem akarok kötekedni, de még élénken emlékszem a sekszeksönös-kartelles időkre ahol kb. minden arról szólt hogy az átlagember mennyire lúzer amiért húzza az igát, a nőjét meg közben a zenészurak húzzák meg mindenhol, hogy őt csak a p**a érdekli, hogy pénz, drogok, fegyverek na meg a bulák, mexikói utak, stb., ehhez képest kicsit jobban megviseli az életközépi válság meg a való világ mint azokat akik kidolgozták a belüket...
0
Rihanna 11 év alatt, énekléssel és némi vetkőzéssel érte el az életműdíjatHELYESEN: vetkőzéssel és némi énekléssel „érte el”. – „Ha még mindig azon csodálkozik, hogy a 28 éves énekesnő hogyan és miért kaphat életműdíjat, most elmagyarázzuk az okát.” – Nem kell, már mindenki tudja hogy a STÁRságért el kell adni a lelket a gyíkembereknek :D
élet – A világ első valóságshowját egy 19 éves lánynak köszönheti a világ: „1996-tól 2003-ig dokumentálta az élete minden egyes percét, ezzel pedig megteremtette a (netes) valóságshow műfaját.” – Bár érdekes módon az övé a maiak tökéletes ellentéte volt („Volt, aki arra kérte, hogy vetkőzzön le végre, amitől annyira megsértődött, hogy egy hétig szüneteltette az adást. (...) Nagy általánosságban egyébként a serdülők életét könnyítette meg azzal, hogy egy átlagos tini életét élte. Sokan láthatták, hogy neki is ugyanolyan problémákkal kell megküzdenie, mint nekik, hasonló korú társainak.”), ennek ellenére akkor és ott kellett volna örökre elvágni az egészet, nem véletlen hogy mikor lezárta a site-ot, mi volt az első amit visszakövetelt? Úgy bizony, a magánélet: „Élvezem, hogy van privát szférám. Nincs weboldalam, nem vagyok fent Myspace-en, szóval teljesen más az életem. És bizony szeretem, hogy ennyire más.”
Melyik a keményebb, az In Flames vagy a Hammerfall? – A leszarás lesz a legkeményebb hétfőn :DDD
A világ legrosszabb rendezője abbahagyja: „(...) a gazdasági nehézségeket nevezi meg Boll visszavonulása okaként az interjúban. „A piac halott. A filmezésből már nem lehet pénzt keresni, mert a DVD- és a BluRay-eladások az elmúlt három évben 80 százalékkal visszaestek. Ez az oka: nem engedhetem meg magamnak, hogy filmezzek. (...) Tiszta szégyen. Boldog lennék, ha rendezhetnék meg, de pénzügyileg egyszerűen nem térül meg.” – Én eddig azt hittem hogy a negatív reklám is rekám, de sajnos nem: „Utolsó filmje a Rampage sorozat harmadik része, amely online felületeken érhető el. De Boll sajnos ettől sem igazán boldog. „Az emberek majd azt mondják: csodálatos film volt, bla-bla-bla. Aztán mennek, és megnézik a Bosszúállókat. Ma már a streaming miatt annyi film vesz minket körül, hogy lehetetlen hatást elérni.” – Valahol szomorú, de egyet kell értenem vele, ami meg a minőségét illeti arra ott van egy Év kommentje-candidate:

harcsapaprikás 2016.10.28 10:05:20
Nem láttam tőle még semmit, de nem tudom elképzelni, hogy szarabb mint Fligauf Benedek.


VISZLÁT HÉTFŐN, NE FELEDJÉTEK A VASÁRNAPI ÓRAÁTÁLLÍTÁST!

 

Kulcsszavak: nemzethalál

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés