2016. 12. 26.
Kiskedvenczek termelője (dec. 26-27-28-29.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiskedvenczek termelője (dec. 26-27-28-29.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, DECEMBER 28.:
MUNDAY, MUNDAY

0
Éljen a fejetlenség!

Kellett nekem elkiabálni a fehér karácsonyt, hát erről ennyit, egy napig megmaradt, viszont a hóval együtt tűntek el a jobb műsorok is:

Talán érdemes:
Az HBO-n
az ezerszer feldolgozott Pán Péter-történetet adják nyolckor. Tavalyi darab, nem rémlik hogy lett volna, márpedig a szoknyás Hugh Jackman-ra (na meg Rooney Marára és Amanda Seyfried-re) biztosan emlékeznék még ha Levi Millerre nem is. Kicsit vérszegény felmondása az örök gyerek közismert meséjének (főleg a Hook után), még úgy is hogy igyekeztek a 2010-es évek trendjeihez igazítani és egyfajta alternatív sztorit is beleerőltettek. Családosoknak még így is ideális választás, ergo én nyugodtan kihagyhatom.

Ismétlés, talán érdemes:
Bár ünnepekkor szezonja van a BSTH-vígjátékoknak, a Családi kincs, ami nincs továbbra is csak címében hajaz rájuk és abszolút felnőtt szórakozást ígér: Barry Munday (Patrick Wilson), a nőfaló élete legrosszabb pillanata akkor jön el amikor egy dühös apa több mint nyolc napon túl gyógyuló sebeket okoz neki, azaz innentől hivatalosan is töketlen FECSKE lesz, és még egyik korábbi félrekefélése megszületendő eredményéről is kénytelen gondoskodni (ráadásul nem is emlékszik hogy összejött az anyjával). Voltmár, nemajánlottam már, kissé lerágott csont (lásd Farkangyal és társai), közepesen megvalósítva, szájbarágós tanulsággal (nem az a tökös aki a fél városon végigmegy hanem aki vállalja ennek következményeit), vagyis pont jó helyen van 23:35-kor a Film+2-őn.

Hétfő? #LESZAROM.
...idén utoljára:
micsoda hétfő! – Gumicukor – Gisele Bündchen fürdőruhás fotózásával indítjuk a hetet – ...én meg a szokásos leszarással zárom 2016-ot:
Karácsony – Mi folyik a Vörösmarty téren?: „Forralt bor a fosatósból, pihentetett lángos, védett vidra bőre a díjazott vásárban. Ön kimegy?” – Nem, én LESZAROM, ti meg csak igyátok ^^
Önnek van tippje, mi történhetett Angelina Jolie és Brad Pitt magánrepülőgépén?LESZAROM happened.
Tóth Gabi: Szexelni olyan, mint enni, inni és pisilni – Éppen az a baj, hogy NEM :((( - „Elmondta, hányszor csinálják!”MÁRMINT MIKOR ÉS MELYIKET LESZAROM, magánügy!
Bella Thorne lábszőre megrázta az internetet: „A 19 éves színésznőről előkerült néhány prémrém-fotó, ami sértette egyesek szépérzékét.”AKKOR EZEK ILYEN PRÉMIUM FOTÓK? LESZAROM.
Van rá esély, hogy Bella Throne-on nincs bugyi: „A 19 éves színésznő egy textilben kevésbé gazdag estélyiben jelent meg.”THRONE-OK HARCA, LOL Van rá esély, hogy LESZAROM.
ma is tanultam valamit – Európában miért sárgák az őszi levelek és Amerikában miért vörösek? – Azért, mert az aurópai faleveleket egyenként LESZAROM.
Te csak dugni akarsz, ugye?: „Gabriella feltette a nagy kérdést annak a kollégájának, akivel egy ideje folyamatosan megy a flört. Maga sem tudja, mit válaszolna a helyében.” – Én viszont erre is csak ugyanezt mondanám. Most miért, hátha bejön a csajnak!
bieber mulat – Gumicukor – Justin Bieber bundájára csak egy szó van: PIMP – Van ám rá még egy: LESZAROM.
Ön érti, mit művel Britney Spears ezekkel az emberekkel? – Értem én, csak LESZAROM.
Repülőkből aláhulló szar ellen indított háborút egy exkatonaMake LESZAROM, not war!
instahíradó! - Britney Spears nem viccel, ha kézenállásról van szó – Megértem, a LESZAROM nekem is serious business.


KEDD, DECEMBER 27.:
NANDO CALRISSIAN

0
Capriban folytatódott.

Talán érdemes:
M3, 21:35: Nápolyban kezdődött
– Ez egy eredetileg Gracie Fields számára íródott vígjáték amiben végül Sophia Loren lopta el a show-t mint olasz táncosnő akibe belezúg az öccse végrendeletét elrendezni akaró ügyvéd (Clark Gable), s egyúttal testvére gyerekét is magával vinné Amerikába. Ezzel nem az a probléma hogy eddig a nő viselte a kis Nando gondját, inkább az hogy Lucia egyben a gyerek nagynénje is és eléggé eltérő elképzelései vannak a jövőről: megtartaná az öcs birtokait és nem fogná rövid pórázon a gyereket sem, ellentétben az ügyvéddel aki rendes iskolába küldené inkább, azaz igazi love/hate viszony alakul ki köztük. Vittorio de Sica is szerepel benne (bár ő nem akkora szépség mint Loren, elismerem).

Kiemelten nem ajánlott:
Cinemax, 20:00 – Ahogy az Indexre-444-HVG-re valahogy mindig jut ilyentájt valami ünneprontó cikk vagy hír, úgy kellenek hasonlók a tévébe is. A Legújabb testamentumot tavaly elmondták az Év filmjének és tényleg, annyira jó volt hogy ha nem pont véletlenül Karácsony után tolnánk az arcunkba, el is feledkeztünk volna róla, így viszont felidézhetjük hogyan is dicsértek agyba-főbe egy ennyire rossz filmet („Isten egy szarházi alak, de szerencsére van egy kislánya” aki „újraírja a világrendet”). Isten a készítők szerint egyenesen Petri Apokrifjéből lépett elő, Brüsszelben él, alkoholista és mi, emberek csak rossz dolgokat köszönhetünk neki, egy szerencsénk hogy a fia, Jézus „fellázadt” ellene, most viszont a lánya teszi ugyanezt: megosztja a világgal apja titkait és új apostolokat keres magának. A folyton káromkodó Ea-ban nem nehéz felismerni a bukott angyalt és a pogány istennőkultuszok újjászületését (lásd még a Dogmát meg a zenék közt a God is a Girl-t is), ennek megfelelően az ő tanítványai is annyira brüsszeliek hogy nagyon: van köztük gyilkos, szexőrült, állatokkal kefélő nő, de még egy nőként élni akaró kisfiú is (és igen, a pedo-témát is megpendítik a vége felé). Meg lehetett volna ezt oldani szerethető vagy fogyasztható módon (Brian élete) ha eldöntötték volna az elején hogy most drámát, vígjátékot vagy csak sima botrányfilmet forgatnak, így amit látunk az nem mond nagy bölcsességeket, nem ingerli a tűréshatárunkat, viszont unalmas (és igen, emellé még túl hosszú is). Egyedül a konteósok fogják élvezni és ők is csak azért mert ritkán látni egy ekkora NWO-propagandát.

Kössz, oktatás! rovat:
Reggel 8-kor elkezdeni tanulni? Minek?: „Ilyenkor egy gyerek koncentrációs szintje kb. 40 százalékon van, mondja az alváskutató. Ha kilenckor kezdődne az iskola, az eredmények is jobbak lennének. Az Emmi szerint semmi nem tiltja, hogy az iskolák később kezdjenek.” – Majd akkor mondom én is a munkahelyen hogy ne rakjanak be éjszakás műszakra mert alacsony a koncentrációs szintem.
deliagaeva – 30 perces tanórák, jó ez nekünk?: „Egy elsős gyermek figyelmi kapacitásának valóban jobban megfelelnének a rövidebb órák?” – Nem, nekik nyilván az felelne meg ha egyáltalán nem tartanának órákat...
ifl – Az iGeneráció számára elviselhetetlen az iskola: „Olyan mintha neked napi 10 órában a Győzike show-t kellene nézned éveken keresztül és minden nap.” – Jaj, szegény iGeneráció, mindjárt megsajnálom őket annyi teher van rajtuk, és még gugli nélkül is tudniuk kell osztani-szorozni... Nap kommentje:

Advanced Flight 2016.09.26. 13:04:34
Érdemes elolvasni Kosztolányitól az Aranysárkány c. kisregényt és nagyokat pislogni, hogy 100 évvel ezelőtt egy teljesen átlagos, kisvárosi középiskolában milyen elvárások voltak az érettségire. (Mondjuk alap volt, hogy tudsz latinul, ógörögül. És olvasol is eredetiben Homéroszt meg Cicerót.)

Kölyök – Vádirat a modern iskola ellen, nem túlzás ez?: „Ha a halnak fára másznia kell, naná, hogy béna lesz. Szenvedélyes és tanulságos videó az oktatásról.” – ...és rögtön mellette:
Kölyök – Otthontanulók: már három gyerek a házisuliban: „Otthontanuló családunk harmadik lánya elsősként lett a házi iskola tanulója.” – Hiába, aki nem tudja, az tanítja...a gyerekét :DDD
suli, ahol meditálni kell büntetés helyett: „A gettósuliban két éve csinálják, azóta nem kellett fegyelmit indítani egy gyerek ellen sem.” – Tök hihető. Ja, nem.
Lájkkal úsznák meg  a vizsgát a magyar diákok: „A budapesti egyetem diákjai a közösségi média erejében bíznak.”Év kommentje-candidate:

spagetti lekvárral 2016.11.04. 15:21:43
"egyetem" :D :D


SZERDA, DECEMBER 28.:
KING OF ALL ROAD MOVIES

0
Kór: U.S.A.

Talán érdemes:
M5, 22:25 – Amikor legutóbb Wim Wenders-től kaptunk valamit az egyértelműen ajánlott volt, ám az Idő múlása már egyértelműen a köldöknéző művészkedések közé tartozik: két ember Németországi utazgatásait és mozis beszélgetéseit kísérhetjük figyelemmel majdnem három órán át (és ehhez még egy rövidke előszót is kapunk, anélkül fél tizenegykor kezdődik). Szeretném szeretni mert kielemzik Amerika szellemi kolonizációját és közben régi mozikat látogatnak, de egyszerűen túl hosszú és így még az amúgy szimpatikus „férfiak egymás közt”-megközelítéssel és a régi vetítőgépek felújításával se veszi be a gyomrom (főleg a testi funkciók – hugyozás, szarás, stb. - explicit ábrázolása miatt), két dolog biztos: Wenders-t nem emiatt szeretjük, és legalább a címe illik hozzá. Ezek után azt kell mondjam jellemző hogy a Kórust csak éjfél után öt perccel kezdik az HBO-n: bezzeg ebben nincs se seksz, nem is túl depressziós, „csak” egy öntörvényű, balhés, de nagytehetségű kissrác talál benne vissza a helyes útra anyja halála után a klasszikus zene segítségével. Faékegyszerű sztori amit a lenyűgöző kórusművek tartanak egyben, na meg a színészek: a főszereplőt alakító Garrett Wareing mellett az igazi húzónevek Kathy Bates, Dustin Hoffman, Eddie Izzard és Debra Winger, külön jópont hogy a diákokat nem színészek hanem az American Boychoir School valódi tagjai játsszák (ha csak annyit elértek a a filmmel hogy többen fefigyelnek a munkájukra, már megérte). Bár ismerős a címe de nekem úgy rémlik hogy konkrétan ez nem volt, csak egy hasonló témájú doksi.

MAGYARUL! rovat:
Velvet – Justin Bieber már nem is annyira ciki
MAGYARUL: DE.
R18+ Vigyázat: pucér apácacici!: „Mi az istent keres ezen a lemezen egy fedetlen keblű, ájtatos nő?”MAGYARUL: csak a kereszténységet lehet büntetlenül gyalázni, megy ez is a Recorder Best Of-ba.
Nyugtalan kísértetek és rothadó zombik karácsonyraMAGYARUL: csak a keresztény ünnepekkel szabad viccelődni.
Interjú – A TTIP nem halott, de aludni megy: „Egy időre mindenképpen leálltak a tárgyalások az EU és az USA nagy kereskedelmi egyezményéről, Kanadával viszont már októberben aláírhatja az egyezményét az EU.”MAGYARUL: előbb-utóbb ezt is átverik rajtunk :(
dice and sorcery – Itt az Amerikai istenek előzetese: „A Neil Gaiman sikerkönyvéből készült sorozatot úgy várjuk, mint a messiást. Nem véletlenül.”MAGYARUL: Szuperistenek és Istenutánzatok.
R18+ Ilyen egy szexmise?: „Ennyi mell és segg között alig tűnik fel a bevillanó összefirkált punci.”MAGYARUL: csak a kereszténységet lehet büntetlenül gyalázni karácsonykor is. Megy ez is az évvégi válogatásba :)
Elmeséljük Jézus születését a Star Wars segítségével: „Star Wars-figurákkal végigjátsszuk  Isten fiának születését a három napkeleti jedivel, és a Millenium Falconnal elmenekülő Józseffel és Máriával.” - MAGYARUL: csak a kereszténységgel szabad viccelődni, főleg így karácsonykor.
Látott már Barbie Betlehemet?: „A Barbie-asított szentekkel trollkodó művészpáros nem csak a keresztény vallás szentjeit dolgozta át.”MAGYARUL: megint ugyanazt a vallást hagyják ki amelyiket legutóbb, ugyanazzal az indokkal.
Most már tényleg nem lesz több Harry Potter: „A színházi előadással és az új könyvvel vége lehet a varázslófiú kalandjainak.”MAGYARUL: business as usual, jön ezer folytatás (azóta már tudjuk is hogy így van).
Hihetetlen áttörés: teljesen lebénultak, most robotvázzal sétálnak: „A gép a betegek agyához csatlakozik. A módszertől ráadásul javulni kezdett az állapotuk.”MAGYARUL: more human than human. És tényleg:
Műszemmel látok, robotkézzel érzek: „A bionikus szervek rengeteg ember életminőségén javíthatnak. Kérdés, vissza lehet-e élni a technológiával.” – Dehogy, már miért is lehetne? És hogy hogy hangzik mindez MAGYARUL:

Gummed Papó 2016.04.28. 17:57:27
Üdv emberek! Itt a borg! Tőlünk megkaphatjátok a legfejlettebb implantátumokat és idegi adóvevőket. Vagyis megkapjátok, akár akarjátok, akár nem. Minden ellenállás hasztalan.


CSÜTÖRTÖK, DECEMBER 29.:
WITHOUT A CLUE

0
Nyom? Talán.

Talán érdemes:
Cinemax, 01:35
– Hogy nem csak manapság divat játékokat adaptálni hanem 1985-ben is próbálkoztak ilyesmivel arra jó példa a Nyom, ami a hasonló című társasjáték felemás feldolgozása (ennyiben méltó mai társaihoz). Hat beszédes nevű ember érkezik egy luxushodályba hogy aztán egyre csökkenjen a létszám, és az inasra (Tim Curry) maradjon az ügy felderítése – már ha nem épp ő nyírt ki mindenkit. Jonathan Lynn és John Landis annyira szerették a többismeretlenes egyenleteket hogy egyből három befejezést gyártottak hozzá, így Amerikában majd’ minden néző más filmet látott. Egy rész Agatha Christie, egy rész Monty Python – aki e kettőt szereti, biztosra mehet vele. Előtte este tíz előtt tíz perccel George Clooney 2015-ös világmegváltása a Cinemaxon amit annak idején azzal harangoztak be hogy az átlagember is változtathat a világon, csak akarnia kell, és ha jól emlékszem én valami olyasmit mondtam hogy „ettől félek én is”, túlságosan is egybevágott ez a mondat azzal amire a Szuperistenek és Istenutánzatok felhívta a figyelmet. A Holnapolisz alaphelyzetének másik része, márminthogy negatívumok forszírozásával ki lehet ölni a reményt az emberiségből a folytatáshoz (azaz ha elég mélyen sikerül elhitetni hogy nem érdemes élni, tényleg véget ér a világ), az ennél sokkal érdekesebb, főleg ha a médiát nézzük ami még a szeretet ünnepén is szeméttel meg szenvedéssel bombáz minket – ha erre feküdtek volna rá, talán nekem is többszörnézős lett volna, így inkább az tűnik fel hogy pld. a titkos társaságokra tett utalások enyhén szólva elfogultak (mivel a Disney gyártotta le, így ez is érthető).

Kis hírek a nagyvilágból:
Ha keveset alszik, agresszívabb lesz:
„Most már végre az is kiderült egy tanulmányból, hogy miért.”  - F***t leszek agresszív!!44 négy!!!!4 négy!
Töriklub – Háborús övezet – A vietnami háború 5 legnagyobb csatája: „A Hamburger Hill elnevezés például arra utal, hogy olyan mészárlásban "darálták" ott le katonáikat, mint a hamburger húst szokták.” – ...de azért nem volt akkora mészárlás mint My Lai-nél, ugye? Vagy itt csak az amcsik veszteségeit számolják?
Ilyen lenne az aleppói öldöklés – Budapesten: „A diktátor Budán, a felkelők a pesti belvárosba szorulva. Romokban az Operaház és a Bazilika. Strandpapucsos civilek Toyota-pickupra szerelt gépágyúval lőnek át a Petőfi hídon.” – Szeretnétek, mi? :))) Csak mert nagyon dolgoztok rajta... Amúgy nálunk is volt hogy romokban állt a főváros, többször is (1945, 1956), csak ugye ősapáink felépítették újra. De ez persze már nincs a cikkben...
Senki sem tudja, miért találkozott Kanye West Donald Trumppal – Nyilván azért hogy megbeszéljék  melyikük indul a következő választáson.
Alessandra Ambrosio levetkőzött a Love-nak: „Az adventi szexivideó-naptárhoz, természetesen.” – Természetesen erről szól az advent meg a karácsony.
Merkel kampányába belehajtott a kamion: „Politikai szempontból is rosszkor jött a merénylet. Ha nem keményít a menekültpolitikáján, bukhat.” – Hát még akiket elgázolt, azoknak milyen „rosszkor jött” ez a kamion! Ja, hogy ők itt mellékesek...
Ámen - Még egy okkal több, hogy nagyon szeressük Ferenc pápát: „Ezúttal egy patikában állt sorba cipőért.” – Római katolikusként is azt kell mondjam hogy patikában sorba állni cipőért? NORMÁLIS?!
Schwarzenegger: amikor belenézek a tükörbe, legszívesebben elhánynám magam: „Még a Terminátornak is is vannak nehéz pillanatai.” – Megértem szegényt. Hátha még a filmjeit is visszanézné!

VISZLÁT (?) SZOMBATON!

 

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés