2017. 05. 20.
There’s no country like Texas! (máj. 20-21.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
There’s no country like Texas! (máj. 20-21.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁJUS 20.:
COUNTRY SONGS FROM THE BODYBAG

0
Inhuman nature.

Talán ismétlés, biztosan nem érdemes:
...mert a Forrest Gump-nak két olvasata van: ha rózsaszín szemüvegen át nézem akkor vígjáték egy kicsit fogyatékos ember boldogulásáról a történelem viharaiban keresztül, melyek felkavarásához vagy lenyugtatásához maga is hozzájárul miközben sokat fut valami elől vagy valamiért és összefut minden fontosabb alakkal Elvistől Kennedy-ig, végig megmaradva tisztalelkű bolondnak abban a korszakban amelyikben „Amerika elvesztette ártatlanságát” (nem én találtam ki, de jó tudni hogy az indiánok kiirtása, Hiroshima meg társai még az ártatlan időkben történtek), ha viszont egy kicsit is realistán nézzük, kifejezetten idegesítő lesz. Nem azért mert a fogyatékosok zöme nem ilyen (lásd a 4-6-os villamoson rohangáló őrülteket), hanem azért ahogyan ezt az alapvetően szerencsétlen embert végigrángatják dolgokon amiket ha akarna sem tudna megérteni és főleg mert a végén szinte elhitetik velünk hogy akármilyen szellemi-anyagi körülményekkel lehetsz sikeres (Hasek derék katonája kicsit realistábban és viccesebben mesélte el nagyjából ugyanezt). Lehetett volna egy alapvetően jóakaratú komikus dráma mint a Holt költők társasága, így viszont lehúzta azt is a maga erősen túlértékelt szintjére, így lett a falvédőbölcsességeket kinyilatkoztatásként kezelő idősebb, egyedülálló nők másik fő aduásza (akik általában pont olyanok mint Forrest „szerelme” aki összejön mindenkivel, csak ők nem találtak maguknak egy hasonló ostobát életük második felére). Az is poénos ahogy az ellenkultúrához csatlakozó, a vége felé haldokló „barátnő” rájön hogy a zenei világ meg a tüntetések helyett mindig is Gumppal kellett volna maradnia aki jó katonaként harcolt Vietnamban és semmit sem akar tőle sekszuálisan. Visszatéve a lényegre, a FG-re is zuhogott a díjeső ahogy a többi coelhós-oravecnórás marhaságra (Avatar, Titanic és társai), főleg mert a trükkmesterek (számítógéppel és anélkül) kiváló munkát végeztek, a mondanivaló faékegyszerű, és mivel innen eredeztethető az a csokis-bonbonos mondás amit különféle variácikókban azóta is boldog-boldogtalan osztogat a neten, IWIW-től (RIP) faszbúkig (remélem RIP ennek is hamarosan), és amit csakazértse fogok leírni, szóval pusztán ezért jár Zemeckis-nek a szögekkel kivert nyolcágú FASZKORBÁCS. Aki a fentiek ellenére is belevágna ebbe a majd’ két és félórás NEGédességbe azt 22:25-kor várja a Duna TV, én még józanul se kapcsolnék oda, dehát szerencsére nem leszek az.

Talán érdemes:
A hétvége első sorozatgyilkososdija éjjel fél kettő előtt öt perccel érkezik az M2 / Petőfi TV-re és Ami Canaan Mann (az öreg Michael lánya) rendezte aki Danny Boyle helyét vette át. A Texas gyilkos földjén nem rossz, még akkor sem ha hangulatában a No Country For Old Men-t is idézi néha. A valós eseményeken alapuló krimiben egy (vagy több?) serial killer nyomát üti bottal két helyi zsaru, aki(k) áldozatai(ka)t egy rosszhírű lápba rejti(k). A nyomozók egyike még úgy is folytatja a kutatást hogy tudja, ez már nem az ő körzete... A keszekuszaságra és lezáratlanságra valamelyest magyarázat (a rendezőcsere mellett) hogy a feldolgozott eset (melyben a hetvenes évek óta több mint negyven nő tűnt el majd került elő holtan és szörnyű állapotban) a mai napig nincs megoldva, annyira hogy a hatóságok továbbra is komolyan reménykednek a film hatására esetleg jelentkező szemtanúkban-informátorokban.

Talán ajánlott:
...de csak a sokkolódni vágyóknak, a Bodysong ugyanis az emberi test és lélek összes szépségével-szörnyűségével (de főleg az utóbbival) szembesíti az erre szorulókat Jonny Greenwood (Radiohead) gitárjátékával. Ami a Quatsi-sorozat nagyban, az Simon Pummell 2006-os munkája kicsiben: nincsenek tökéletesre komponált képek amiket jó kameraállásból rögzítettek a világ minden táján, „csak” amatőr,- meg tévéfelvételek az utóbbi évszázadból, de a hatás ugyanaz, a végére garantáltan kiábrándulunk a fajtánkból (a kapcsolódó honlapon akit érdekel jobban is végigkövetheti a „szereplőket”). Bűntudatfilm ez is amit pont nem azok fognak megnézni akiknek kellene, viszont tagadhatatlanul hatásos. Valaki annak idején úgy foglalta össze a Quatsi-kat és a Barakát is hogy VÉDD A FÖLDET, ÖLD MEG MAGAD, és ha nagyon leegyszerűsítjük, itt is ennyi a tanulság miközben mindennek megmutatják a legrosszabb oldalát a születéstől az öregkoron át a halálig, nem kihagyva az erőszakot és agresszivitást sem (lesz benne szó a human nature pozitívumairól is, de sajna nem ez esik nagyobb súllyal a latba). Ha azt hinnéd hogy a seksz-es rész felüdülés lesz, tévedsz: amilyen hardcore, annyira lelohasztó jelenetekkel próbálják elvenni a jómódú nyugati fehér ember kedvét a szaporodástól vagy akár csak a nemi élettől (Aphex Twin és Chris Cunningham közös videója, a Flex válthat még ki ilyesmi hatást, azt is kerüljétek). A felnőtt témához késői időpont dukál, féléjfél előtt öt perccel sznobok és bátrak vegyék az irányt a Sundance TV felé (azért a kötelet-zsilettpengét-Xanaxot tessék jól elzárni), ha harminc évvel fiatalabb lennék talán én is belenéznék, így viszont azon fogok gondolkodni hogy miben különbözik ez mondjuk a Halál ezer arcától vagy a Cannibal Holocausttól, mert hogy nem a nemes célokban, az biztos (gy.k. a Baraka is érintette a komcsi meg náci népirtásokat de nem úgy hogy nem sokkal előtte valódi közösülést-orgazmust stb. mutogatott).

A seksz, a szipu rovat:
Egy dán sörfőzde újrahasznosítja a fesztiválokon elpazarolt emberi vizeletet: „Pisner néven (piss=angolul pisi) dob piacra kézműves sört egy (...) dán sörfőzde. Ahogy a sör neve is utal rá, az ital különlegessége, hogy annyira környezetbarát, hogy a zenei fesztiválokon összegyűjtött vizelettel trágyázzák az árpát, amiből aztán a sört főzik. (...) A készítők azért szeretik hangsúlyozni, hogy tényleges emberi vizelet nem kerül a sörbe, nem kell megijedni.”MUHAHA, hát persze. KANNÁSBOR FTW!!!
Charlie Sheen szerint van jó dolog abban, hogy HIV-pozitív: „A színész 2015-ben erősítette meg, hogy HIV-fertőzött. Azóta egyvalamit nagyon elkezdett értékelni. (...) Bejelentkezett két pornósa is, azt mondják, nem tudták, hogy a színész HIV-pozitív, de ők speciel nem fertőzöttek.”MAGYARUL: ő is csak úgy „pozitív” mint Magic Johnson.
kívül tágasabb – wtf - A túl szexi színésznő esete: „Elég ritka az, hogy egy színésznőt azért tiltsanak el hivatása gyakorlásától, mert „túl szexi”, de most ez is megtörtént.”HA A SZÉPSÉGÉÉRT KAP A SZEREPET, AKKOR MEG AZABAJ Szerintem nem azért tiltották el mert sekszy, hanem mert túl hülye a mesterséghez. Semmi baj, pornószínésznő még lehet, ahhoz a hivatáshoz megvannak az adottságai :DDD
Swingerpár 18+ A szerelmi élet hazug igazságai - „Milyen típusú nőt szeretnél? Vékonyat, barnát, nagymellűt, esetleg kettőt?“ – Jaj, már megint ez a családellenes mocsok. Persze, a szerelem az úgy működik mint közértben a vásárlás: lemegyek a szvingerklubba, válogatok, hazaviszem, ha nem tetszik, kicserélem...sok szerencsét a nyitott élethez haver, csak aztán nehogy arra menj haza a melóból hogy téged is lecserélt az asszony.
Elhívta kocsmázni a jövőbeli énjét Scarlett Johansson: „A Redditen találkozott időskori önmagával.” – Nem is tudtam hogy Johansson úgy fog kinézni öregen mint Courtney Love most! Ma is tanultam valamit!
Koporsóban akart füvet csempészni, de csúnyán lebukott – Mint a magát földönkívülinek kiadó szélhámosnál: jutalmazzák azzal amire hivatkozott, azaz ássák el egy fadobozban.
társkereső akadémia – 5 biztos jel, hogy mérgező párkapcsolatban élsz: „Nem csak a lelkednek, az egészsé­gednek sem teszel jót, ha bent ragadsz egy rossz kapcsolatban.” – ...és mi van rögtön alatta:
#életem – 7 jel, hogy veszélyes párkapcsolatban élsz: „Sokáig fel sem tűnik, ha egy kapcsolatbsan manipulálnak, kihasználnak. Aztán nem érted mi és hogyan történhetett.” – Szinte már érdekel hogy melyik cikkíró lopott a másiktól. Ja nem, LESZA azt sem, várjuk meg vele a hétfőt, nézzünk inkább nem mérgező párkapcsolatokat:
p-zaj – Segítség, a párom pornófüggő! – Örülj neki és nézzétek együtt...ja nem, mivel melegpornóról van szó. Nap kommentje:

looking4 2017.05.08. 16:12:33
Királylány, a "barátod" csőb*zi! De alsó hangon is biszex....
Minden fickó néz pornót, ebben nem sok extra van, de ettől a csávótól én a helyedben menekülnék.

 

VASÁRNAP, MÁJUS 21.:
MIT ADTAK NEKÜNK A CSÚNYA, GONOSZ EGYIPTOMIAK?

0
Megjöttek a sárkányaid.

Kiemelten nem ajánlott:
Bár az Egyiptom istenei mindent bevet látvány (CGI) és akció terén (megvakítás, csaták, stb.), a legsokkolóbb mégis az benne hogy ugyanaz az Alex Proyas írta vele le magát aki anno a Hollóval és a Dark City-vel írta be a nevét a köztudatba – és aki itt alulról karistolja Uwe Boll szintjét, nem csak mert az egyiptomi mitológia mindössze ürügy a zavaros, sokfelé és ugyanakkor sehová sem tartó kalandokra, hanem mert az első negatív vélemények után kollektíve lehülyézte a kritikusokat (OK, legalább bokszmeccsre nem hívta ki őket). A másik párhuzam az Asylum: kb. ők szoktak poliptestű-ötfejű, homokból támadó cápákról forgatni, viszont legalább poénból csinálják és lezavarják másfél órában, ez meg egy komolyan gondolt, több mint két órás mainstream alkotás amire horribilis összegek mentek el – és ennek ellenére rosszabb a számítógépes grafikája mint az Asylum-Boll-SyFy-összesnek. Rövid összefoglaló: Széth isten uralkodása alatt a nílusi ország káoszba süllyed, a reményt egy tolvaj jelenti aki elhozza a megvakított Hórusznak egyik szemét, cserébe ezért (plusz a másikért) az istentől barátnője feltámasztását (vagy inkább a túlvilágról való visszahozását?) kéri. Igazából kb. idáig követhetőek az események, a néző hamar belezavarodik hogy ki halandó és ki isten, mi a küldetés, egyáltalán mi köze mindennek a piramisok világához mert amellett hogy – mint mondtam – a hitviláguk közelébe sem megy, egyetlen egyiptominak tűnő karakter sincs benne. Amennyire nem bírtam amikor a Szellemirtók remake-et ajnározták az Indexen, annyira egyet kell értenem velük a Gods of Egypt lehúzásában: szeretném azt mondani hogy kellő idő elteltével ebből is kult „rosszfilm” lesz, de egyenlőre simán csak rossznak látom és nem szórakoztatóan rossznak. Aki büntetné magát vele az nyolc előtt öt perccel a retekklubbon megteheti.

Nem érdemes:
Filmbox Premium, 21:00 – A Csúnya, gonosz bácsikat rendesen felhájpolták, leginkább Tarantino, én azonban hajlok rá hogy ugyanazért nyomatta mint anno Eli Roth-ot: vagy fizettek a reklámért, vagy teljesen elmentek neki otthonról, a Big Bad Wolves ugyanis nem túl eredeti, öntörvényű rendőrből Dirty Harry-tól az Erőszakos zsaruig bőven van választék, és az igaztalanul vagy jogosan megvádoltakból is Dunát lehet rekeszteni. Egyedül az elkövetett bűnben (pedofília, gyerekkínzás) és a vallomás kicsikarásához felhasznált eszközökben mutatnak újat (de minek). Ez utóbbiakat először egy rendőr veti be amikor felfüggesztik miután kikerül róla egy videó amin épp veri a gyilkosságsorozat fő gyanúsítottját, egy (látszólag?) ártatlan tanárt. Az ügyet másnak adják, ő viszont ebbe nem nyugszik bele és a saját módszereivel próbál eredményt elérni, de nála is keményebb az áldozat apja, ő azzal kezdi hogy mindkettejüket elrabolja...

Talán érdemes:
Tíz előtt öt perccel korrekt rom.kom. a TV2-őn a kitartó szerelem erejéről: hőseink egy Ötéves jegyesség után állnak végre oltár elé – ennyi idő alatt pedig legalább négy esküvőre és egy temetésre is lehetett volna idejük, és hát majdnem össze is hozták mivel az eljegyzés és a házasság közt eltelt időszak alaposan próbára tette az egyetemi doktorandusz csajt és feltörekvő séf barátját is. A kérdések a szokásosak: melyikünk mit adjon fel a karrierjéből, ki engedjen kinek. Első körben a leendő férj kényszerül kompromisszumra amikor élete párja kihagyhatatlan ajánlatot kap egy egyetemtől, ezt nyújtják el végül a címben is jelzett ideig... Emily Blunt különösen jó  menyasszonyként, viszont a hosszát megvághatták volna másfél órásra (és sekszes poénok nélkül).

„Zene” és „film” rovat:
Ezek voltak az elmúlt 30 év legbotrányosabb klipjei:
„Az MTV öt legmegosztóbb videóklipje Madonnától Eminemig.” – Á, a régi szép idők amikor a Music Televisionön még muzsika is volt...bezzeg ma már akármilyen provokatív szart közzé lehet tenni a jútúbon:
Boszorkányos videón súgdolózik új albumáról Lana Del Rey: „Beteg zenére súgva mesél új lemezéről.”Nyílt titok hogy ő is sátánista. Nem baj, jöjjön csak felénk turnézni, meginterjúvolom...
cinematrix – Elfogytak a rendezők Hollywoodban: „A stúdiók már nem bíznak a nagy nevekben, helyettük szinte tök ismeretlen arcokra bíznak százmillió dolláros filmeket.” – Akkor mégsem fogytak el csak tudatosan fiatal hülyegyerekek kapják a lehetőségeket.
Mutassunk sok ilyen filmet lányainknak!: „A számolás joga azokról a fekete nőkről szól, akik az ötvenes években a NASA űrprogramjában dolgoztak. Giccses, de jobb kedvünk lesz tőle.” – Ja, hogy a giccs is jó ha a genderkvóta meg a BLM jegyében születik? Hát akkor nézzétek...
Fülesbagoly – Courtney Love a vaginájáról szóló dalt szereti a legjobban: „Vajon a Smells Like Teen Spirit ott van a kedvencei között?” – Bár tudom hogy még nincs hétfő, de akkor is: KI NEM SZARJA LE?!
Recorder – Eladó Kurt Cobain gitárja!: „A Nirvana énekese ezt a kék csodát nyűtte.” – Maradt utána eladható, ép gitár? Én aszittem az összeset széttörte...
Könyves – A kövér lánynak az evés a fegyver: „Az evészavar nem garancia a boldogságra, a kövér lányoknak először önmagukat kell szeretniük. Antilányregény, kritika.” – Most akkor baj vagy nem baj a túlsúly? El kéne már dönteni...amúgy úgy látszik ezek az antilányregények lesznek a követendők:
Könyves – Nyergesújfalu már nagyon unja Harry Pottert: „A kamaszok nagy részét hidegen hagyják a nekik írt könyvek, és a varázsvilág helyett a kőkemény valóság érdekli őket.” – Érthető is, mivel a durva valóság a mesékbe is beszivárgott, lásd az alatta levő cikket:
Végre valahára, J.K. Rowling bocsánatot kért, mert megölte Piton professzort – Piton meghalt? De hát akkor ki győzte le Szauront az LV-223-on? Tök össze vagyok zavarodva!44
Ellopták egy soha ki nem adott Harry Potter előzménysztori kéziratát - ...AND NOTHING OF VALUE WAS LOST THAT DAY.
Döbbenet! Így folytatódik Muri Enikő karrierje a kirúgása után: „Mindenkit lesokkolt a hír.” – Engem nem, és a Nap kommentjeinek beíróit sem, mivel:

Kekeckukac 2017.04.10. 21:18:48
A Sugarloaf-nak már mindenki volt az énekesnője. Most ő következik. 10 perces karrier....

bekő tóni. 2017.04.12. 02:07:37
Enikő mi nem meglepőttünk hanem pont leszarjuk!

...és ha már leszarás, akkor
VISZLÁT HÉTFŐN!

Kulcsszavak: faszkorbács

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés