2017. 06. 05.
Pünkösdi punkosdi (jún. 5-6-7-8.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pünkösdi punkosdi (jún. 5-6-7-8.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚNIUS 5.:
TŰZ ÉS BOSZI

0
Major Chinese Troubles.

Talán ismétlés, biztosan érdemes:
M2 / Petőfi TV, 21:00 – Valószínű hogy a János vitéz (vagy Jankovics Marcell egy másik munkája) valamilyen formában volt már nálunk (ami tuti az az hogy nem az Alföldi-féle verzióban – érdekes hogy emellett az Ember tragédiájához is mindketten hozzányúltak), az alapművet remélhetőleg mindenki ismeri: a szerelmes pásztor útja külföldre és hadi dicsőségebe vezet hogy végül méltó legyen Iluska kezének megkéréséhez, ám amikor szembesül kedvese halálával, még messzibb tájakra indul... Petőfi Sándor karaktere abszolút méltó köntöst kapott, bár több mint negyven év telt el a bemutató óta, mégis mind a mai napig nézhető (tovább növeli értékét hogy ez volt az első egészestés magyar rajzfilm). A szünidővel együtt járnak a kalandfilmek ismétlései is és fél tíztől ezt is megkapjuk a Tenkes kapitányával az M3-on (mégpedig rögtön két résszel). A kuruc-labanc csatározások korában játszódó kosztümösségben színészeink legjava teszi oda magát (ahogy hangok terén Jankovics alkotásában is), a parasztokból hadsereget verbuváló Eke Máté története pedig legalább annyira hungarikum mint Petőfi verses eposza.

Talán érdemes:
Este tíztől
újabb okosság a Sundance-en amit áldoksinak hirdetnek, talán azért mert Európából nézve elég hihetetlennek tűnik a Chinese Mayor vágyálma aki a köztisztaság és a régészeti értékek érdekében házakat és életeket tenne arrébb, miközben a fő szennyezési forrást, a bányászatot óvatosan nyesegeti (fordított kényszerköltözős példa számtalan van az elárasztott-lerombolt erdélyi falvaktól a gátépítés miatt áthelyezett egyiptomi műemlékekig). Sosem volt még igazabb a mondás a pokolba vezető útról meg a jószándékról: Geng Yanbónak gyakorlatilag az emberek érdekében kell az emberek ellen dolgoznia (majdnem szavazót írtam de egyrészt a választás Kínában annyira népi mint amennyire demokratikus, de ha mégsem, ötszázezren innentől tuti nem fogják újraválasztani). Sovány vigasz hogy a megvalósítás útjába ezernyi korrupciós és egyéb ügy áll, a fő gond az hogy hiába akar valaki „jót” ha ezt csak diktatórikusan tudja elérni és a legtöbb amit a népének ígérni tud (a régiekért cserébe kapott új lakások mellett) hogy a gyerekeik gyerekeinek talán már esetleg jobb lesz.
Retekklubb, 22:55 – Lassan ott tartok hogy ha 50 Cent ott van valamiben akkor azt már egyből a kerülendők közé teszem és a Tüzes bosszúval is majdnem így jártam el amikor észrevettem hogy ebben alig egy percet van, annyit meg bárki kibír belőle, főleg ha egy B-akciózásról van szó Rosario Dawsonnal – bár lassan ő is figyelmeztető jel lesz ha olyan társaságba keveredik mint itt (lejtmenetbe került Bruce Willis, mindig ugyanazt játszó Vinnie Jones). A Fire with Fire egyébként a tanúvédelmi program hiányosságairól fest szomorú képet: egy tűzoltót nem képesek tudnak (vagy nem is akarnak?) megvédeni a szélsőjobbos bűnbandától aki ellen vallomást tett, így marad a jó öreg önbíráskodás. Egynek elmegy csak ne várjunk tőle sokat.

Hétfő? #LESZAROM™.
#életem – Mikortól válik láthatóvá, hogy öregszel?:
„És mit tudsz tenni ellene? Egy kutatócsoport most összeszedte.” – A legtöbb amit tehetsz az az hogy leszarod, nekem is bevált:
my name was bond – Gumicukor – Blake Lively váratlanul dekoltáltan bukkant fel – Nincs abban semmi váratlan ha LESZAROM.
Minden, amit Pippa Middleton szombati esküvőjéről tudni kell
– Csak egy dolgot kell tudni róla, éspedig azt hogy LESZAROM.
Na, vajon ki bukkant fel Merkel oldalán?
– Ha nem Gianna Michaels, akkor LESZAROM.
Kezd körvonalazódni, miből építünk majd luxusvillákat a Marson:
„A NASA kiosztott 100 000 dollárt az űrbéli lakhelyek építését tervező cégeknek. Kúpot már tudnánk gyártani az űrben” – Ja. Végbélkúpot a LESZAROM ellen :DDD
teljesítmény – Nem először trollkodott az Eurovízión segget mutogató férfi – Akkor majd jövőre is LESZAROM.
Mostantól azt tesz az mp3-mal, amit csak akar
LESZAROM és maradok a bakelitnél ^^
Mi sem értjük, hogy mi történt Mickey Rourke arcával – Én értem, csak LESZAROM.
Rowling csomó titkot előre elmondott a Harry Potter végéről
LESZAROM, és én csinálom jól, mert:
J. K. Rowling, mint a mesebeli okos lány, hozott is ajándékot, meg nem is – Akkor le is szarom meg nem is. Na jó, inkább LESZAROM.
Mi az a fehér trutyi a lazacon?
LESZAROM. Legalábbis nagyon remélem hogy az :SSS
Pippa Middleton lélegzetelállító, György és Sarolta tündériek voltak az év esküvőjén – Én az év esküvőjét is csak LESZAROM:
Meglepő dolgokkal sérthetjük meg a királyi család kimondatlan etikettjét:
„Nem illendő leelőkelőzni őket, a toalett szót meg messziről el kell kerülni. Most felkészítjük önt.”SZAROM LE az érzékenységüket, úgyse fogok soha a közelükbe kerülni!
Gyorsan eltűnt egy klub, amelyik vezette a Bundesligát: „2014-ben még róluk szóltak a hírek, szombaton a 4. osztályig zuhant. Kitalálná, melyik klub az?”LESZAROM.
Megérzed, ha valaki téged néz a tömegből?
– Azt nem, viszont LESZAROM.
Offline – Nincs többé bokorba szarás a Hajógyárin!:
„Megnéztük milyen az, mikor Gerendai Károly és Bús Balázs ünnepélyesen átad egy klotyót.” – Csak ezért fogok idén Sziget hetijegyet venni! Jól bezabálok valami rostosat, kimegyek és teLESZAROM, utána kénytelen lesz mindenki a bokorba zarni :DDDDD


KEDD, JÚNIUS 6.:
MÓDSZERES BAN

0

You solved the box, we came. Now you must come with us, taste our pleasures.

Sorozat, talán érdemes:
A Tenkes kapitánya (M3, 21:15) folytatódása mellett 22:55-kor egy 2015-ös Telenovela várja a műfaj kedvelőit a TV2-őn ami ráadásul a spanyol agyrohasztó szériák világában játszódik és a fő konfliktusforrás az amikor egy végzetasszonya színésznő mellé beválogatják exférjét. Ha kicsit születettfeleségesdinek tűnik az nem véletlen: Eva Longoria is a főkolomposok között van.

Talán érdemes:
Filmcafe, 23:45
– Míg Guy Ritchie-ből Madonna kiszívta a mojo-ját és az Arthurral égeti magát addig szép lassan felnőtt egy direktor-generáció aki még gyenge epigonként is gájricsisebb  nála, itt van például Jesse Warren és Mark Gantt Bannen-módszere ami webes videósorozatként kezdte és példaképük összes ismertetetőjegyét igyekszik felvonultatni: sok új és legalább egy közismert arc (Michael Ironside, Vanessa Marcil), kasszát robbantani akaró, ehelyett kártyacsődbe kerülő vagány akinek rövid idő alatt rengeteg pénzt kell előteremtenie miközben a törvény mindkét oldalán állóknál eljátszotta az összes esélyét (rendőrfőnök papa, gengszter nagybácsi), egyedül gép előtt kockuló haverja tart még ki mellette akivel természetesen azt tervezik hogy kijátsszák egymás ellen a rájuk vadászókat... Értem én hogy Warren ugyanúgy akart debütálni mint Ritchie, de ehhez nem kellene lemásolnia az ő megoldásait, a Lock, Stock... és a Snatch pont azért szóltak akkorát mert új hangot hoztak (lásd még Quentin Tarantino-t és kamerával megáldott rajongóit), meg az is egyértelmű hogy ha valaki ír egy csajozós, veszélyes életet élő figurát akkor igen nagy a kísértés is hogy magára ossza a főszerepet, de sajnos Gantt nem egy Jason Statham vagy Brad Pitt.

Nem érdemes:
Film+2, 21:00: Toyboy (Selyemfiú a pácban)
– Tíz évvel a Tök alsó és majd’ harminccal az American Gigolo sikere után Ashton Kutcher is próbálja magát beszuszakolni a nőcsábász-imázsba bár itt hivatalosan nem a testéből él csak könnyen esik szerelembe, pláne ha gazdag MILFekről van szó akik a seksz mellett anyagi juttatásokban is részesítik – viszont nem halivúdban lennénk ha nem találná meg a szerelem egy szegényebb és átlagos pincércsaj képében aki ugyanazzal egészíti ki a fizetését amivel ő, azaz idősebb, gazdag urakkal. Elvileg rom.kom, ahhoz képest viszont néha átmegy drámába, magáról a (nem túl eredeti) sztoriról nekem továbbra is az jut eszembe ahogy Kutcher belopta magát Hollywoodba (=Demi Moore oldalán), nincs kizárva hogy Sandlerhez hasonlóan egyszer ő is fog valami értelmeset csinálni, addig is kerüljünk mindent amin fel van tüntetve a neve.

Kiemelten nem érdemes:
Sundance TV, 22:00: Detroit Unleaded
– Másodgenerációs arab srác kalandjai a szerelemmel és az afro-amerikai közösséggel egy örökölt benzinkúton: a kiszemelt barátnő erkölcsös, a vásárlók a külsőségek ellenére alapvetően jópofák, szinte nem is kellene a biztonsági üveg közéjük meg a pénztárgép közé. Egy kis Shop-Stop, egy kis rom.kom., egy pici politizálás... Nem akarom újra meg újra elmondani hogy miért hazugság a gettót, a szegénységet meg az igénytelenséget értéknek hazudni, hogy mekkora cinizmus a haldokló Detroit valami cuki multikulti olvasztótégelynek beállítani és nem akarok belekötni abba se hogy messziről ordít róla az egyetlen ok amiért elkészülhetett, vagyis a mostani hófehéroscaros-BLM-es-nőirendezős agenda.

MAGYARUL! rovat:
Kifizetődő a brutalitás: a Logan 238 millió dollárral nyitott:
„Minden idők ötödik legjobb korhatáros premierjét hozta a vérben tocsogó képregényfilm.”MAGYARUL: nincs olyan szar amire ne lenne vevő.
UTAZÓ VAGYOK – Délkelet-Ázsia utolsó felfedezetlen területe: „Mára mindössze egyetlen ország maradt, ahol turista tömegek nélkül élhetjük át az igazi felfedezés örömét.”MAGYARUL: innentől ezt is elözönli a csürhe.
Gyerekként botrányt kavart a fotóival, ma már ő a francia Palvin Barbara: „Thylane Blondeau négyéves kora óta modellkedik.15 éves, és gyönyörűbb, mint valaha.”MAGYARUL: a csürhe pedofíliához szoktatása tovább folyik :(
Az isteneink a szolgáink: „Geexkomix 128: Frankeinstein szörnyetege visszatér, az X-Men újra szárnyal, egy viking lány pedig magával Odinnal húz ujjat. Ezeket a képregényeket olvasd a héten!”MAGYARUL: Szuperistenek és Istenutánzatok.
Kölyök – Az egyházi iskolásokon csak vékony máz a vallás:
„Vallásos emberekkel nem lehet megtölteni ennyi iskolát, az iskoláknak nulláról kell kezdeni a hitoktatást. A számok szerint kevés sikerrel.”MAGYARUL: a hagyományos értékek felszámolása tovább folytatódik, bezzeg a sátánizmus az MENŐ:
újra meg újra - Néhány dolog, amiket nem tudtál a Sátánizmusról
- MAGYARUL: a sátánizmus propagálása Pünkösdkor is nyugodtan folyik tovább: „Az a kölyök Behemoth pólóban, mikor haza­megy, disznót fog ölni, aminek megissza a vérét?” – Nem, csak esetleg macskát áldoz, lásd a Noé Állatotthon közleményét. Amúgy tök vicces olvasni ahogy a propaganda szinte krisztusi tulajdoságokkal ruházza föl a Gonoszt: „A Sátánizmus nem támogatja az erőszakot” – Kár hogy már azzal az idézettel ellentmondanak ennek amivel alá akarják támasztani: „Ha szabadon jársz, senkit se zavarjál. Ha valaki téged zavar, kérd meg rá, hogy fejezze be. Ha nem fejezi be, pusztítsd el. (...) A Sátánizmus a vallásszabadságot, és az állam és a vallás különállóságát támogatja” – Gondolom ezért akarnak iskolákban előadásokat tartani. - „A Sátánisták Lucifert, mint szimbolikus felszabadító látják” – Sőt, már a régi görögök is sátánisták voltak: „Lucifer szorosan kapcsolódik Prométeuszhoz”MUHAHA, hát persze, de várj, már a buddhisták is azok voltak: „A Sátánizmus valamelyest hasonlít a Buddhizmusra (...). Az ateista Sátánisták a Sátánizmust a gondolat egy filozofikus iskolájának tekintik, és ezen filozófia morális és etikai tanításai szerint élnek.” – Vagyis ugyanazon szabályok szerint élnek mint akik Istenben hisznek, csak nekik a Sátán kell ehhez? És ha ennyire „jók” és szabálytisztelők, miért akarnak a pokolba kerülni? :DD – „A Katolikus Egyház "találta fel" a Sátánizmust” - Nem, csak rámutattak a létezésére, kis hülyém. - „Sátán feminista volt”ÉN EZT MINDIG IS TUDTAM! Ja várjál, már a posztoló (pontosabban akitől a cikket lopta) se tudja, mit hazudjon: „A Sátán Egyháza a feminizmus-ellenes feminizmust támogatja” – Akkor most mégis patriarchák? o_O – „Az 1990-es években, a Szovjetunió összeomlását követően a korábbi szovjet államok is megélték a maguk kis Sátáni Pánikját. (...) Lengyelországban holttesteket kezdtek felfedezni fejjel lefelé fordított keresztek és Sátánista üzenetek mellett. Ezen esetek későbbi vizsgálata során derült ki, hogy mindennek vajmi köze van a szervezett, vallásos Sátánizmushoz, viszont az extrém társadalmi depresszióban elkeseredett fiatalsághoz már annál több. Sátánt használták ugyanis a Katolicizmus elleni tiltakozás eszközeként, mely ezen országok fő elnyomó hatalmai voltak.”MUHAHA, hát persze, a Katolikus Egyház volt az elnyomó hatalom, nem az összeomló Szovjetunió, lásd Mindszenty bíborost...elég is ebből a faszságból, jöjjön a Nap kommentje:

Kultúrnéni 2017.06.01. 10:33:54
Az ember nem rabszolgája, hanem gyermeke volt az Édenkertben Istennek és a Föld feletti uralom az övé volt. Ezt irigyelte meg Sátán és hazugsággal ellopta az embertől magát jóságos cukrosbácsinak Istent meg zsarnoknak állítva be. Esze ágában nem volt az ember felszabadítani, ellopta mindenét, rabszolgájává tette a halál által és még azt is elhitette vele, hogy számára ez a felszabadulás. Ezt szajkózzák a mai napig akik bekajálják a propagandáját.

 

SZERDA, JÚNIUS 7.:
A HULLÁM MORETZ-RE TANÍTÁSA

0
No wonder there’s no cry!

Talán érdemes:
Címe (Meglopni egy tolvajt) ellenére semmi köze nincs ennek az HBO-n éjjel negyed egykor adott kriminek Hitchcock To Catch a Thief-jéhez, ez egy bankrablósdi Spanyolországból amiből hamar túszejtéses akció lesz amikor a tökéletesnek tartott tervbe egyre több hiba csúszik... Az elkövetők nem egyszerűen csak pénzre pályáznak, az egyik széf tartalmával a politikusokra is ráboríthatják a bilit, azaz a készítők próbáltak reflektálni a válságra is, a kései időpontot meg a forgatókönyv indokolja amiben alacsonyan szállnak az ilyen-olyan csúnyaságok (már csak ezért sem érdemes Hitch művével összekeverni). A testvércsatornán (HBO2) valamivel előtte (21:20-kor) a sötét jövővel riogat minket az 5. hullám amiben megint az idegenek a fő ellenség akik ekkor már képesek GYÍKemberi alakot is ölteni és a jó öreg divide et impera-módszerrel gondoskodnak arról hogy az emberek egymás közt fejezzék be amit ők külső beavatkozással kezdtek el az első négy alkalommal (betegség, földrengések, stb.). A sci-fi szálat sajnos levitték a mai tvájlájtos szintre és a színészeknél is fontosabb volt a kinézet mint a tehetség, nade vissza az alakváltókhoz: a forradalmat egy kamaszlány hozza el amikor testvérét a hadsereg veszi szárnyai alá, ő pedig elindul megkeresni, viszont nem lehet biztos abban hogy a melléje szegődő segítő valójában nem egy földönkívüli-e. A világot ezúttal is egy Erős Nő (Chloe Grace Moretz) menti meg (érthető: 2016-ban készült), és ha már itt tartunk:

Wonder Woman rovat:
10 film, amit látni kell nyár elején:
„Az sci-fik és akciók uralják a következő hónapokat, jön az Alien: Covenant, A galaxis őrzői 2, az új Guy Ritchie-film, A múmia Tom Cruise-zal és az első női szuperhősfilm, a Wonder Woman. Melyik filmet várja a legjobban tavasszal? Szavazzon!” – Azóta már túlvagyunk az első csalódásokon, gondolom ez a tendencia folytatódni fog.
the cave – geek – 4+1 dolog, amit Wonder Woman-ről tudni kell: „A DCEU világában még csak most fog igazán bemutatkozni a hősnő a világ számára.” – Én inkább azt szeretném tudni hogy ez most az egyetem vagy a képregénygyár, mert nem egyértelmű!
Kik ezek a fantasztikus nők a Wonder Womanben?: „Gal Gadotba fog mindenki belehabarodni, de mellette még négy másik rendkívüli nő tündököl az új szuperhősfilmben.” – Hát igen, van ami az Origónál is állandó, ugyanez a szerző két éve szóról szóra ugyanezt a lelkendezést sütötte el a Mad Max-remake kapcsán...
Offline – Szüksége van szuperhősnőkre a világnak?MI AZ HOGY, NAGYONIS:
n – Wonder Woman! Nekünk kellenek a csodák!:
„Mindenkiben ott a csodanő.” – Bennem nem mert heteró vagyok, ki is vagyok tiltva az ilyen vetítésekről:
Kiakadtak az emberek, amiért csak nőknek tartanak filmvetítéseket Amerikában: „Egy mozis cég exkluzív Wonder Woman-vetítésekkel akarja erősíteni a női összetartást.” – Á, ez olyan mint az Ösztrosokk-bulik anno vagy az a mostani fekete-feminista fesztivál...
Libanonban betiltották a Wonder WomantGONDOLOM MÁR INDULNAK ODA IS ELVINNI A DEMOKRÁCIÁT Kivételesen egyetértek velük, de én az összes szuperhősfilmet betiltanám:
Ezt a nőt kezében az ostorral nem állítja meg senki: „A Wonder Woman legújabb előzetesében a történet helyett az akción van a hangsúly.”MAGYARUL: SZAR. És tényleg az:
Vagy nem értik, vagy direkt barmolják szét: „A Wonder Woman nem a feminizmus csúcsa, de nem is akar úgy tenni. Van olyan jó, mint az első Thor vagy Amerika Kapitány, de mégsem tud rendesen kibontakozni.” – Azért mert férfi a rendező. Ja, nem:
Rendezőnő még nem kaszált ekkorát, százmillió dollárral nyitott a Wonder Woman: "Bár nagyköltségvetésű szuperhősös képregényfilmről van szó, a közönség nagyobb része is nő volt." - Talán azért mert mint írtátok, direkt nőknek szerveztek vetítéseket :SSS Nade ne temessünk előre, maradjunk abban hogy ez az Év filmje:
A Wonder Woman visszaadja nekünk a szuperhősök mitikus csodáját: „A DC végre kiásta magát a gödörből - de egyébként is kellett már ez a film a világnak.”MUHAHA, hát persze, amúgy meg rögtön az elején sikerül egy méretest hazudni: „Azt most hagyjuk, hogy ez az első hollywoodi megafilm, amely egy női szuperhős köré épül” – Azt most hagyjuk hogy a Catwoman volt az első (és még az is jobb a WW-nél), figyeljünk inkább a Nap kommentjére:

0


CSÜTÖRTÖK, JÚNIUS 8.:
FENNÁLLÓ BESZÉLY

0
War & Büfé.

Kiemelten nem ajánlott:
HBO 20:00
– Vaskalapos katolikusként amennyire ajánlottam II. János Pál és társai biográfiáit, annyira óva kell intenem mindenkit Ferenc pápa életrajzától (Buenos Airestől a Vatikánig). Ennek csak egyik oka hogy túlnyújtottsága ellenére összecsapott (főleg a Róma előtti eseményekre koncentrálnak) vagy az hogy rettentően egyoldalú: a fő kifogásom természetesen maga az „ünnepelt”, mert hát nagy a baj akkor ha egy pápáért mindenki rajong (különösen az ateisták), kivéve a saját közösségét. Kevés rosszabb dolog történt az utóbbi időkben az ő megválasztásánál, az egyetlen jó benne hogy remekül illeszkedik a Jelenések könyvében megjósoltakhoz :(((

Talán ajánlott:
A pápa-drámál sokkal jobb program lesz 21:50-kor az az ugyanitt adott doksi ami Warren Buffett életén át rajzolja meg egy üzletember portréját akinek a nagy pénz és még nagyobb hírnév sem vette el az eszét: ugyanolyan visszafogottan él és dolgozik mai napig, közben felkészülve arra is amikor a világ már nélküle forog tovább. Buffet nem becsüli magát se túl, se alul: amennyire lehet, elfogulatlanul látja helyzetét, ugyanakkor tudja azt is hogy ott ahol ő van már fennáll a veszély hogy bekerül a történelemkönyvekbe, talán ez az ami ezután is megóvja a túlzásoktól (ami pedig eddig óvta az az otthonról hozott nevelés). Aki tőzsdecápás-vólsztrítfarkasos leleplezést vár az csalódni fog, Buffet karrierje és házassága unalmasan tisztességes, sehol egy pénzügyi-magánéleti botrány (nem véletlen hogy sosem lett belőle egy Soros-szintű mumus), de talán épp ezért kell látnia mindenkinek hogy nem csak ügyeskedéssel lehet a csúcsra jutni.

Kis hírek a nagyvilágból:
Biciklizés közben megöltek egy olasz maffiavezért:
„Két támadó, nulla szemtanú.”SEEMS LEGIT! Business as usual!!!
Meghalt a börtönkórházban Noriega tábornok: „Agyműtétje óta kómában volt Panama egykori diktátora.”...and nothing of value was lost that day.
Egyre több az ADHD-ben szenvedő felnőtt: „A következő hat kérdésből kiderül, neked lehetnek-e problémáid.” – Mi volt a kérdés? o_O
#életem – "Ahhoz, hogy hősökké váljunk, deviánsnak kell lennünk": „Philip Zimbardo amerikai pszichológus célja, hogy nemzetek mentalitását változtassa meg. Interjú.” – Az én devianciám az alkoholizmus, én ilyen hétköznapi szuperhős vagyok...
kultúrpart – Férfiak, merre vagytok?: „A világhírű szociálpszichológus, Zimbardo a magyarokat is kirázná a passzivitásból.” – Ha Zimbardo keresne: A KOCSMÁBAN VAGYUNK, addig is beszélgessen egy másik Fffférfffival:
Hírek kávé mellé: Közel tökéletes pasinak tartja magát Pataky Attila: „Az Edda Művek frontembere szerint az univerzumban más tökéletes lények is lehetnek.”Szerénység! Ne tömjénezze magát! Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység.
Mit látsz a képen? Depresszió vagy átlagos hétköznap?GIANNA MIC Átlagos hétköznapi depressziót...
d – Az angol nyelv kelepcéjében a világ: „Az angol nyelv a korábbiakban előnyt jelentett az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság számára, de mára inkább gyengeséggé vált.” – Nyugi, már nem sokáig:
Juncker szerint az angol nyelv el fogja veszíteni a jelentőségét Európában – Ő már csak tudja ^^
Festékkel öntötték le a Kis hableányt: „A dán főváros kikötőjében található Koppenhága egyik jelképe, a Kis hableány szobra, melyet 1913-ban avattak fel. A Hans Christian Andersen mesefigurájáról mintázott bronzszobrot Edvard Eriksen dán szobrász készítette. Ma reggelre a Kis hableányt piros festékkel öntötték le a Feröer-szigeteknél zajló delfinvadászat elleni tiltakozásul.” – Szerintem csak Dániel Péter járt arra ^^ Szobroknál maradva:
f – Még romosan is fé­lel­metes a világot tartó Óriás: „Az olaszországi Neptunusz szobor magasabb, mint az ókori világ hét csodájának tartott Zeuszt ábrázoló.”Nap kommentjei:

Hívő hitetlen 2017.05.31. 20:39:09
Hogyan lehet egy Zeusz-szobor egyszerre hét csoda?

BéLóg 2017.06.01. 11:10:18
@Hívő hitetlen: Zeusz 1, Zeusz 2, ..., Zeusz 7. Mi ebben nem érthető? :-) :-) :-) :-)

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés