2017. 08. 12.
Emezen pont kompót (aug. 12-13.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Emezen pont kompót (aug. 12-13.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, AUGUSZTUS 12.:
AD EGY LÜKÉST A HOLDKOMPRÓL

0
Aki ebbe a játékba kezd az elég, ha egyszer veszt.

Ajánlott:
M5, 19:55
– Anno az Origo már meginterjúvolta Horváth Józsefet aki A karcagi cigányteleptől a rákkutatásig jutott, de most végre képernyőn is láthatjuk eddigi útját. Ha valaki, ő hivatalosan egy hétköznapi hős akiről elsőre meg nem mondaná senki, mi a munkája: a tetovált külső mögött hosszú évek tanulása-edzése rejlik. Mondjuk az indulása sem volt épp mindennapi, a szegény környezet ellenére olyan családból jött ahol érték volt a tudás és a könyv, így az sem volt meglepetés hogy pályaválasztáskor a jogászat és a biológia voltak opciói. Mint a címből sejthető, az utóbbi mellett döntött és jelenleg a szájüregi rák a speciális területe. Én őszintén remélem hogy (nem csak a cigányok közül) többeknek lesz példakép mint mondjuk győzike vagy kisgrofó, ahhoz képest hogy velük ellentétben az ő eredményei még úgy sincsenek benne a köztudatban hogy díjazása kapcsán kicsit többet foglalkoztak vele.

Talán érdemes:
Az HBO-n
egymás után két idei alkotást is láthatunk, előbb nyolctól egy kis múltidézést Ausztráliából ahol a hatvanas években egy fiatal lány megölését egy bennszülöttre, Jasper Jonesra szeretnék rákenni, azonban az igazi főszereplő Charlie Bucktin, aki – miközben minden követ megmozgat hogy barátját tisztázza a vádak alól – a gyereklétből szép lassan elindul a felnőttség felé amint nyomozása során megtapasztalja a világ csúnyábbik (elhidegült, válás felé hajló szülők, előítéletesség) és szebbik oldalát (első szerelem, önmagára találás). Egy kis krimi, egy kis toleranciamese, nem kell félni, nem fog fájni, itt a bizonyíték hogy Toni Collette 2017-ben se "csak idétlen szerepeket játszik el gyenge filmekben". Éjfél előtt tíz perccel kamara-thriller ugyanitt amiben egy ihlethiányban szenvedő forgatókönyves (Antonio Banderas) fogad be Éjjeli menedékébe egy férfit aki meg az ő pártját fogta egy útmenti autós veszekedésben és akitől titokban azt reméli hogy olyan lökést ad amivel kilendíti a holtpontról. Nos, meg is kapja, bár nem egészen úgy ahogy szeretné, Jack (Jonathan Rhys-Meyers) ugyanis főállásban sorozatgyilkos, így már eleve az is kockázati tényező hogy egy fedél alatt vannak, de mikor az áram is kimegy, elszabadul a pokol... A Fekete pillangó igazi felüdülés: nem túl hosszú, pörgős és fel sem tűnik, milyen vékony büdzséből gazdálkodták ki (hja, ez van ha odateszi magát két kiváló színész). OK, ha oda-vissza ismerjük a Hitchcock összest akkor sok újat nem fog mutatni (plusz a lezárást is megcsinálhatták volna jobban), de ezzel együtt is több figyelmet érdemel mint az Év filmjének kihozott szuperhősködések meg genderizmusok.

Kiemelten nem ajánlott:
A Cool TV létezésénél csak az a meglepőbb hogy fél kilenckor nem egy nyolcvanas évekbeli akciózást hanem annak közelmúltbeli átdolgozását fogják leadni. A Karate kölyökbe a vérjobbosok halivúd agymosását, a mozibarátok pedig a remake-ek pusztítását fogják belelátni: ami a nyolcvanas években egy zsidó srác harcossá válásának útja volt Kaliforniában az a kétezresekben egy fekete kölyök magáratalálása Pekingben, mely város – már ha hihetünk a rendező Harald Zwart-nak – még Detroitnál is veszélyesebb hely a hozzá hasonlóknak (amint erre többször, szájbarágósan emlékeztetik is a nézőt a másik Smith-borzalom, a Föld után agyiszintjén és időtartamával). Nem a túlzásba vitt polkorrektség a fő baja hanem hogy Jaden Smith-nek egyszerűen érzéke sincs a színészethez. Elismerem hogy a tanárát játszó Jackie Chant is inkább a pofonjai és a komikusi vénája miatt szeretjük (utóbbiból ide kb. semmi se jut), de Jaden se mininindzsának, se hősszerelmesnek nem jó mert olyan szinten madárcsontú hogy egy erősebb vállonveregetéstől összerogyna nemhogy egy keményebb ütéstől, és ha már itt tartunk, miért Karate Kid, ha végig kung fu-zzák az egészet? Ja, hogy a ’84-es klasszikusra való utalás nélkül még annyian se nézték volna meg? Majdnem annyira szar mint a tavalyi Szellemirtók és ez azért sokat mond róla.

A seksz, a szipu rovat:
wine – Horkolsz a bortól?:
„Rémálmok helyett rém egyszerű a megoldás!” – Az hát: sört kell inni, méghozzá sokat :)))
Te hogy éled túl a kánikulát?: „Mi a megoldás ebben a melegben? Te mit veszel fel? Adunk tippeket, de várunk is jó ötleteket!” – Már az előbb adtam egyet, ennyi legyen elég.
nesze!szer – kacér – Ashley Graham: nőiességből jeles: „Levetkőzött a híres plus size modell!” – Na csak óvatosan mert lassan kezd megint ciki és nem „nőies” lenni a plus size:
Már a molett modellekkel is baj van – Ajjaj, akkor pár év múlva megint csak tökéletes egyedeket engednek a kifutóra?
StÍlustitkok – divat – Ezért előnyös a divatban a kicsi cici!: „Jó néhány szexi szabásvonal van, ami egy telt idomú nőnek már-már tiltólistás.”MI EZ A PATRIARCHA ELNYOMÁS?! Ti csak ne szabjátok meg ki mit viseljen! Be kell tiltani a szabványokat és méreteket!!4
Méhlepényt enni veszélyes: „A placenta tele van olyan baktériummal, amiket nem tanácsos elfogyasztani.” – Ez esetben ki kell mondani hogy ami káros az valójában egészséges! A fejlődést nem szabad megállítani, FREE GERÉB ÁGNES!!!!
Cs&P - A barátnőm másokkal fotózkodik, de velem nem – Akkor nem a barátnőd, ennyike.
Szepesi Niki nemcsak visszatér, nyerni akar: „A szexmániás úszónő nem úgy vonult vissza, ahogy szeretett volna, méltó lezárást szeretne.” – Már megtette, többször is, nem emlékszik? ÉDES FASZOM, tisztára mint mint bree olson, az egyik egyszerre akar orgazmuspontozást nyerni és és valódiakat, a másik egyszerre akar pornóSTÁR és „jó anya” lenni, megkövetelve magának a tiszteletet... Apropó, anyaság:
vita – A politikusnő méhe közszféra? – Nem, csak a melle az. Vagy mégsem, mert:
Ezt a dögös golfozónőt a dekoltázsát érintő szankciók miatt érte súlyos trauma: „Paige Spiranac az új öltözködési irányelvek miatt kénytelen megreformálni ruhatárát, amit a fotói láttán ön is traumaként fog megélni.” – Biztos nem a dekoltázsával akart pluszpontokat szerezni. Biztos csak véletlenül posztolta az őt ért elnyomást. Ja, nem:
Botrány lett abból, hogy a kirgiz elnök lánya szoptatós képeket posztol magáról, most elmondta, miért nevetséges az egész: „Almazbek Atambajev elnök is szomorú volt a kép miatt.” – Nem ez a nevetséges, hanem az hogy direkt rak ki olyasmit amivel tudja hogy a hazájában botrányt kelt, aztán meg faszbúkon magyarázza a bizonyítványt.
blogozine 18+ Gyönyörű képek a szoptatás világnapjának alkalmából – Bezzeg máskor megkövetelitek a magánszférát :DDD Nap kommentjei:

Kishableany 2017.08.03. 13:23:11
Nem ciki, csak ne nyilvanosan, meg etteremben csinaljak. Ahogy mondod, legalabb takarjak mar le magukat egy kendovel! Megtortent eset: anyucika levagja bebit az asztalra, bluz kinyit, mell szabadon lobog, es vagy fel oran at vacakolnak azzal, hogy a bebi folyton elveszti a cicit, ugyhogy mell es mellbimbo szabadon, folyamatosn kozszemlemre kiteve, mindezt egy teli etteremben. Pont velem szembeni asztalnal ult es nagyon zavaro volt, senki nem kivancsi a melleire. Felolem szoptasson, kit erdekel, de diszkreten, es masokat nem zavarva.

Peetee 2017.08.03. 13:23:46
Trendi lett mostanában ezzel polgárpukkasztani a népeket, és szándékosan súrolni / átlépni azt a határt, amit az adott környezet/tömeg még éppen elvisel. Ha pedig jön egy hülye, aki szintén túltolja a dolgot és csúnyán beszól, akkor lehet szaladni a közösségi médiákra panaszkodni és begyűjteni a barátok-ismerősök-ismeretlenek támogatását, szánalmát, sajnálatát. Aki akarja, az most is számtalan helyen / szituációban meg tudja oldani kultúráltan a saját maga- és a környezet számára is akceptálhatóan. Akinek meg a balhé kell az úgyis kidobja a csöcsöket a pláza közepén, úgy fordulva, hogy azt legalább 3 irányból és a mozgólépcsőről is jól lássák....és ezek az emberek általában várják/keresik a szúrós tekinteteket, hogy elébe mehessenek a pofonnak, mert kell a balhé, másképp nem lehet siránkozni a FB-on.


VASÁRNAP, AUGUSZTUS 13.:
130 PERECELT

0

Ez most a Resident Evil vagy az Éhezők Viadala?

Nem fog meglepni ha esetleg vasárnapra elromlik az idő, sőt fel leszek rá készülve a műsor ismeretében:

Nem érdemes:
HBO, 20:00
– Pár éve minden a Star Wars-újrázásról szól, hogy újra a régi a széria, sőt sose volt jobb, visszatér Han Solo, Leia és még talán Boba Fett is, stb. Meg is lett az eredménye, globális szinten iszonyat sokan mentek el rá, a producerek meg vérszemet kaptak és beizzították a pénzszivattyút, természetesen trilógiákban gondolkodva melyek minden egyes része minimum két óra hosszú. Hogy a Zsivány Egyes mennyire része a „hivatalos” kánonnak az kérdéses, az alcím (Egy Star Wars történet) valami spinoffhoz –prequelhez – TV speciálhoz illene inkább, az is beszédes hogy a legendás beúszó betűket ezúttal hanyagolták az ikonikus zenével együtt (!). Hogy mi történik, mellékes (el kell lopni a Halálcsillag alaprajzát amit egy, a Birodalmiakkal nem feltétlenül szimpatizáló egyén tervezett), a lényeg hogy hogyan (elnyújtva, látványosan, hogy fel se tűnjön mennyi időt vesz el tőlünk), és nem lehet kihagyni az aktuális agymosásokat. Mit jelent ha 130 percet egy sorban (!) összefoglalnak az ajánlóban? Igen, pontosan azt, úgyhogy én is rövid leszek: ha most is rajongó vagy, úgyis meg fogod nézni, ha el akarod hinni hogy jó, annak is fogod tartani és elsiklasz a tények felett (erős nőkkel megáldott multikulti lázadók kontra színfehér birodalmiak). Amúgy meg:

Owl | Válasz jún. 14. 22:15 | 611/614
Egyre kevésbé érdekel, hogy mi folyik abban a távoli galaxisban. Ez pedig pont az ilyen filmeknek a következménye. A történet szó szerint egy rémes halmaz, az egyediség legcsekélyebb jelét sem mutatja, a szereplők se tudtak maradandót alkotni. Jellegtelen, felejthető karakterek. Ez a film nem a "Vak végzet", mégis valami ilyet kapunk. Amilyen egységes volt az eredeti trilógia, itt már mindenféle zagyvaságot bedobáltak, ötletelés folyik ezerrel. Nem baj, vannak új űrhajók, amiket műanyagba lehet fröccsönteni, és ez itt a lényeg.

Talán érdemes:
A mai kevés jóság a Sundance TV-n lesz, előbb nyolc előtt öt perccel egy francia etűd (Des éclats de verre / Üvegszilánkok) az apa-lánya kapcsolatról és arról hogy a felnőtt gyerekhez alkalmasint mennyire máshogy állnak a szülei. Nyilván el kell fogadniuk a döntéseit még akkor is ha nem értenek velük egyet, de ez azzal jár hogy megszakad (vagy legalábbis megváltozik) a barátságuk. Ezt követi ugyanitt 20:20-tól egy életrajz María Montezről, Halivúd dominikai starletjéről akinek a tipikus STÁRlét jutott: berobbanás (a negyvenes években) és ezzel együtt kiábrándulás az álomgyárból. Montezt, a karibi ciklont az igaz szerelem is elkerülte hogy nem sokkal a halála előtt találjon rá, de még úgyis túl későn hogy nem volt negyvenéves amikor távozott az árnyékvilágból.

„Zene” és „film” rovat:
Lelőtték a magát golyóállónak tartó rappert:
„Vasárnap este ölték meg az atlantai, Yung Mazi művésznevet használó rappert, akit karrierje során már rengetegszer meglőttek, legutóbb 2016 decemberében. (...) Yung Mazi 2015-ben is kórházba került lőtt sebekkel, és akkor egy videót is készített a támadóinak, amelyben arra buzdította őket, hogy ne a lábára célozzanak, mert azok már elég golyót kaptak, és így nem is lehet megölni egy embert.” – Hát asszem akkor erre mondják hogy asking for it.
Meghalt az első Godzilla: „Nakadzsima Haruo 18 év alatt 12-szer vette magára a 100 kilós jelmezt. 88 évesen hunyt el.” – Jelmez, na persze! Innentől fokozzuk az ÉBERSÉGet a tengerpartokon!!!
A 10 legjobb nyári antisláger azoknak, akiknek elege van: „Elege van a hurráoptimista nyári dalocskákból? Akkor ez a cikk önnek szól, íme 10 szuperszomorú szám nyárra, Máté Pétertől Lana Del Reyig.” – Maradok inkább a jó öreg grindcore-nál mert az antisláger de nem szomorú, egyébként meg már Lana Delej sem szomorkodik:
Lana Del Reynek végre jó a kedve: „A mostani Hét lemeze tele van klassz albumokkal, meghallgattuk még az Arcade Fire, Dizzee Rascal és Tyler, The Creator legfrissebb megjelenését is.” – Mind-mind egytől egyig Év lemeze, ezért fogom őket jó messzire kerülni, ahogy ezt is:
A kelleténél több az őrület Kovács Patrícia szerelmi tébolyában: „Abba tényleg bele lehet bolondulni, ha mindenki csak a pénzre hajt, de itt mintha valami más is fejbe kólint. De mi?” – Nem mi, hanem KI, és ki más mint Selena Gomez:
Selena Gomeznek kicsit elment az esze: „(...) Gomez a videóban egy kertvárosi háziasszonyt alakít, aki hazaér egy üres házba, ahol teljesen elmegy az esze, csapkod, vonaglik, szappanba harap, és mindenféle őrültségeket csinál, meg jó nagy rumlit a konyhában. Aztán feltűnik egy óriási fagyasztószekrény is.” – Remélem a férje lesz benne.
recorder 18+ Szexéhes háziasszony: „Hogyan elégíti ki testi vágyait a magányos nő? Íme pár tipp videón.” – Nem a férj volt a fridzsiderben :SSS
c:c – Decemberben folytatódik a világ legdrágább sorozata – Hé, akkor most mégsem a Trónok harca az? o_O – „A Netflix a fiatal Erzsébet királynőről szóló szériája már a második évadnál tart.” – ...de csak míg náluk is fel nem tűnik egy challenger:
c:c – Iszákos hercegnőről készít sorozatot a Simpsons alkotója: „Matt Groening szerint bőven lesz benne szex, szerelem és halál is.” – ...ahogy az egy animációba kell. Komolyan, hányszor kell bukniuk a felnőtt témával az USÁban hogy vegyék a lapot? Max. Japánban tudnának vele befutni ha ilyen mangásra-pedósra vennék :SSS
c:c – Véres lesz a templomosok bukása a tévében – Nyilván történelemhűen és sekszmentesen fogják megcsinálni. Nyilván...
18+ Minden kiderül a texasi láncfűrészesről: „Nagyon véres, nagyon korhatáros előzetest kapott a horrorklasszikus előzményfilmje.” – Összevonhatnák a templomosokkal, egy plusz ferdítés-történelemhamisítás ide vagy oda mit számít...
cs – Te észrevetted? Durván megváltoztak a Disney hercegnők az elmúlt években – Igen, én is észrevettem valamit de nem ugyanazt amit a blogíró, hogy régen buta feleséget ma meg szuperhőst gyártanak a női közönségből. Ugyanis van valami ami akkor és most is állandó volt a dizninél:

0

Részemről most kocsmatúrára indulok,
VISZLÁT HAMAROSAN!

Kulcsszavak: éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés