2018. 01. 15.
Cuckoldry & Cat-Coda (jan. 15-16-17-18.) + The Rest of 2017 vol. 1.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Cuckoldry & Cat-Coda (jan. 15-16-17-18.) + The Rest of 2017 vol. 1.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JANUÁR 15.:
RAISIN’ AGARTHA CHRISTIE

0

 THE FIRST OF MANY Szeretetre vágva.

Nem érdemes:
Filmbox Extra HD, 00:00: Echelon 8
– CIA-párti akciózás ami elvileg az NSA-megfigyeléshez kellett volna hogy hozzászoktassa a csürhét, de olyan gagyin csinálták meg hogy mindenki körberöhögte. A történet szerint az Echelon 3 egy antiterrorista csoport volt ami a netes kommunikációt figyelte, de mivel saját hazájuk polgárai után nem kémkedhettek csak mindenki más után, és mert mindenféle „emberi jogokat” is tisztelniük kellett, ezért nem tudták időben megakadályozni a szeptember 11-es merényletet, így feloszlatták őket. Előreugrunk tíz évet, ekkor a plebset már kifejezetten zavarják a mindenféle robbantások meg ilyenek ezért önként és dalolva mondanak le jogaikról, tehát semmi akadálya a régi ügyosztály újraélesztésének… Egyedül Russell Friedenberg emlékezetes, ő megállná a helyét egy „rendes” thrillerben is, mindenki más felejtős.

Talán érdemes:
Hihetetlen, de igaz: a Csillagközi Invázió-franchise él és virul, bár nem annyira mint a Resident Evil, azaz ritkábban készül új rész, és azt is igyekeznek költséghatékonyan megoldani. Ennek megfelelően a 2012-es Célpont a Föld is számítógépes animációval készült (akárcsak az őt megelőző), a voice actorok közé sem jutott híresség (Casper Van Diem is csak producerálta), de még így is odafért a Sony Movie Channelre. Aki látta az originált az nagyjából tudja mire számíthat (például az eredeti karakterek „visszatérésére”), akinek kimaradt, az se maradt ki semmiből: a bogárszerű alieneket ezúttal az űrben irtják a tökéletes katonává képzett fiatalok. Kamasz gyerekeink örülhetnek, az este kilences kezdés dacára lesznek benne CGI-csöcsök is a kaszabolás mellé, aki lemarad, szerdán 22:45-kor pótolhat ugyanitt. Más. A Szeretetre vágyva sima családbarát road trip ami arról nevezetes hogy a kultszínésznő Julie Harrist itt Hitchock Vertigójának egyik nőalakjáról nevezték el (Carlotta), amúgy sima örökbefogadósdi egy nehezen kezelhető srácról aki egyedül egy idősotthon lakójával (Harris) találja meg a közös hangot, így mikor a sokadik családnál merül fel hogy nem tartanak rá igényt (a pár váratlan gyerekáldásban „részesül”), úgy dönt hogy egyetlen barátjával meglóg egy arrajáró cirkusszal (Carlotta korábban ebben a körben dolgozott, találkozik is pár régi kollégával). Már csak azt nem értem, miért kellett 22:35-re tennie a Filmbox Family-nek.
Duna TV, 23:20: Agatha Raisin – A műsorújság infóival szemben 2016-os krimisorozat M. C. Beaton nálunk is megjelent könyveiből ami nem mentes az adaptációk betegségeitől (változtatások a figurákon, stb.). A mai első részben Agatha Az elkóborolt túrázó rejtélyes halálát deríti fel hogy tisztázza a kastélytulajdonost akinek a birtokán történt az eset. Adjunk egy esélyt neki.

Hétfő? #LESZAROM.
The Ultimate Palvin Enikő / Mihalik Barbara 2017 Edition, mert ez az ő évük volt:
Mihalik Enikő félmeztelen fotójától kétrét hajlottunk – Én csak ráültem a vécédeszkára, ésss:
dög – Gumicukor – Palvinnál csak Mihalik volt dögösebb ebben a buliban - vagy fordítva?LESZAROM.
Gumicukor – Mihalik Enikő lefutotta a New York-i maratont – Én is lefutom. Ja nem, az én kedvenc sportágam továbbra is a LESZAROM.
<3 Gumicukor – Így állna a fenékcsillám Mihaliknak és Palvinnak – Én meg így szarnám le:
Nincs jobb vintage modell Mihalik EnikőnélDE VAN, ÉS GIANNA MICHAELS-NEK HÍVJÁK„Ezt be is bizonyítja egy luxusáruháznak lőtt anyagával, melyben rövid fekete hajjal,Cadillac-ek között pózol.”…MINT EGY ROBOT LESZAROM.
kinek jobb a szettje? – Palvin vagy Mihalik?: „Mindketten áttetsző feketében jelentek meg, de melyikük volt szebb a Harper's Bazaar buliján?” – Gianna a legszebb, őket meg LESZAROM :)
Mihalik Enikő félpucér fotójának fesztiválján Fergie arcába is melleket toltak: „Mutatjuk a magyar modell meztelenkedős képét, amit egy naptár tartalmaz. A naptár bemutatópartija szintén elég villantósra sikeredett.” – Szörnyű ez az erkölcstelenség, ez a bujaság, gyorsan LE is SZAROM.
Na, ki lett Az Évtized Divatikonja? Nem, nem Palvin Barbara – Ha nem Gianna Michels, akkor LESZAROM.
blogozine 18+ Így kell vetkőzni és adományozni egyszerre!: „A paraolimpikonokat támogatva dobta le a textilt Gigi Hadid, Hannah Ferguson, és Mihalik Enikő is.” – Inkább vállaljanak velük fizikai szolidaritást ha már együtt pózolnak velük:
Mihalik Enikő szinte sminktelen volt az egylábú nők gáláján: „A Harper's Bazaar buliján hárman jól összeöltöztek, és a sok nő közé beszabadult Terry Richardson, de ő már nem a régi önmaga!”LESZA Hát ha Mihaliknak is csak egy lába van akkor már ő sem egészen önmaga :SSS
blogozine – híres – Így bulizott Palvin Barbi és Mihalik Enikő a BazaarIcons partyn!: „Az év legtrendibb bulijáról a magyar modellek sem hiányozhattak!” – ...ahogy a LESZAROM se ^^
Bemutatjuk Hódosi Anitát – Kolleginák – Mihalik Enikő nudizott egyet Hódosi AnitávalLESZAROM.
blogozine – divat – Itt van Palvin Barbi új magyar kihívója? – Ha naponta az arcomba toljátok, hamar le fogom szarni őt is:
Nem csak Palvin Barbara és Mihalik Enikő van a világon! Ismerje meg kicsit jobban Axente Vanessát!: „Egy 500 fős községben született, ma, 21 évesen New Yorkban él és a Chanel, a Prada és a Calvin Klein arca.” – Én meg a Kálvin téri kocsmák reklámarca vagyok, és LESZAROM!
interjú – Mihalik Enikő egyáltalán nem tartja tökéletesnek magát: „Most megtudhatja azt is, hogy ki a híres magyar modell pasija. talán Éder Krisztián? Kiderül. Villáminterjú.”KIZÁRT DOLOG HOGY Ő LEGYEN AZ LESZAROM.
Simán elmentünk volna Palvin mellett az utcán: „Saint Tropez-ban ült modellt valakinek, és korántsem olyan feltűnő jelenség, mint amit megszokhattunk.” – Meglepődtem...ja nem: LESZAROM.
Tekintse meg Mihalik Enikőt a budapesti Batthyány téren!PALVINSIMOGATÓ RELOADED LESZAROM.
szépség – Gumicukor – Palvin Barbarát fedeztük fel Julianne Moore modellháremébenLESZAROM ezt a sekszista tárgyiasítást!!
Mihalik Enikő még mindig zavarba ejtően szép: „Kasza Tibi egy óra után mert csak odamenni Jamie Foxx-hoz, de végül összejött a közös szelfi. Instahíradó.” – Nem jövök zavarba: LESZAROM mindegyiküket :)
Palvin Barbara így puszilgatja Kristen Stewart nőjét – Én meg így SZAROM LE őket.
tök jó! – nyár – Mihalik Enikő csendben megvalósítja a tökéletes nyarat – Én meg télen SZAROM LE:
Hódi Pamela, Tücsi és Mihalik Enikő bikinis fotói azt üzenik: nyár van! – Üzenem én is hogy LESZAROM őket.
Mihalikon vagy Palvinon jobb a búvármaszk?: „Hazánk két világhírű modelljéről is készült strandolós fotósorozat. Szavazza meg, melyiküké lett a dögösebb!”LESZAR Giannáé, bár őt szokás szerint kihagytátok!!!
ENIKO =/= ENIKŐ – Ezért hiszi most azt a fél világ, hogy Mihalik Enikőt megcsalták: „A magyar modell egy félreértés miatt keveredett bele a Kevin Hart-ügybe.”SEEMS LEGIT LESZAROM.
Gumicukor – Instahíradó: Ezen a fotón egyből két csinos Palvint is láthat: „Palvin Barbara a nővérével, Palvin Anitával fotózkodott, aki hozzá hasonlóan szintén dekoratív jelenségnek számít.”LESZAR More Palvin than Palvin?! ÉBERSÉG!
Ezt még nem látta - Mihalik Enikő: A modell „csak” eszköz: „Exkluzív fotók és idézetek egy új interjúból!”SPOILER: SE A PORNÓBAN, SE A MODELLIPARBAN NINCS JOGDÍJ LESZAROM.
Palvin Barbara eseménydús évet tudhat maga mögött: „Szexi volt, díjat is kapott, aztán Puzsér Róbert szörnyetegnek nevezte.”ARRÓL NEM IS SZÓLVA HOGY MÉG ÉN IS LESZARTAM Wait, a challenger appears:
Mihalik Enikő éve nem csak a meztelenkedésről szólt: „Divattervező lett, lefutotta a New York-i maratont és még sorolhatnánk.” – ...de azért leginkább mégiscsak arról szólt hogy LESZAROM.
Instahíradó Speciál: összeérő mellek, hosszú combok, kerek fenekekFOGADJUNK HOGY A PALVIN LESZ AZ Nem nyertem: „Kezdjük is Mihalik Enikővel, aki egy közös, korábban készült(nek tűnő) fotóval kívánt boldog születésnapot Julia Roitfeldnek. Ezen a magyar és a francia modell (utóbbi amúgy a párizsi Vogue egykori főszerkesztőjének lánya) egy harmadik, sapkás társukkal (egyelőre nem tudtuk azonosítani) ülnek valahol, és ígérjük, hogy ebben a bekezdésben nem lesz több zárójel.” – Én is megígérem akkor hogy 2018-ban is LESZAROM őket, együtt vagy külön-külön : ))
 

KEDD, JANUÁR 16.:
20th CENTURY SCHIZOID WOMEN

0
 Real gangsters aren’t real.

Talán érdemes:
Nyolckor
egy kicsit felemás feminista darab a Cinemaxon Mike Mills-től aki a téma (idősebb-fiatalabb nők és egy srác a punkrobbanásban) és az ezt aláfestő zenék (a hetvenes-nyolcvanas évek angol-amcsi legjobbjai Bowie-tól a Clash-ig) alapján lehetne akár az R.E.M.-es csóka is, pedig csak névrokona és egyébként a klipkészítéstől nyergelt át az egészestésekre (ahogy gondolom a vágó ISTVÁN, Leslie Jones sem a polkorrekt szellemirtók egyike) de talán jobb is, mert az itt látható Huszadik századi nők (Annette Beningtől és Alia Shawkattól eltekintve) nem olyan hitelesek és kemények mint amilyennek szánta őket. Egyedülálló nő (Bening) megosztja lakását és problémás gyermeke (Lucas Jade Zumann) nevelését az albérlőivel (meg úgy általában bárkivel aki hajlandó tanácsot adni) így a hippi ezermester (Billy Crudup), a vagány fotós (Greta Gerwig) és a tizenéves kiscsaj (Elle Fanning) akiről a gyerek is álmodozik (és aki rajta kívül mindenkivel lefeküdt már) apránként hozzáteszik a magukét a fiú fejlődéséhez (aki persze nem más mint Mills). Kevesebb idealizmussal és idealizálással bátrabb és értékesebb lehetett volna, de még így is jó ellenpárja a Bakelitnek (és ezt nem nyújtották az érdektelenségig). Spirituális mamagésák imádni fogják ahogy Mills korábbi dobását, az ugyancsak önéletrajzi Beginners-t is (ott apja coming out-ját dolgozta fel), az igazi kérdés az (és itt válik el a művész a bármimástól), hogy mihez kezd most, miután kibeszélte a szüleit. Közben 22:35-kor a retekklubb emlékezik a XXI. században arra aminek lebutításában nekük is szerepük volt, azaz A százéves magyar filmre, előtte 21:40-kor ’93-as tévéjáték az M3-on egy másik velünk élő legendáról, a Keletiről egy itt dolgozó szemén keresztül. Spéci a Pályaudvar lovagja, a gyengék gyámolítója aki mindig jóra tör, de legtöbbször kudarcot vall, mégsem adja föl. Tízkor gengszterkedés a Sundance TV-n némi magyar behatással, a Real Gangsters orosz maffiafőnökét ugyanis egy bizonyos Géza Kovács játssza, az összhatás a címből is sejthetően TRVE KVLT, azaz a zsáner összes közhelye itt van és nem biztos hogy azért mert az alkotók eleve stílusparódiát akartak készíteni. Nem egy The Room, de közel jár hozzá hogy az legyen.

A természetet visszavágják :( rovat:
...2017-ben minden eddiginél jobban:
A klímaváltozás miatt változik a tavak színe – ...ugyanez a tengerben:
A bohóchalakat támadja a klímaváltozás: „Fő védelmezőjüket sorvasztja el a melegedő víz.” – Vele sorvadnak ők is
Összemennek a halak a meleg vízben: „Ha nincs elég oxigén, nem lehet nagyra nőni.” – Mernek kicsik lenni. Vagy inkább kénytelenek...
Eltűnik a vadon növő szarvasgomba – ...vagy csak elköltözik, mint a jéghegyek:
Leszakadt egy ezermilliárd tonnás, Pest megye méretű jégtömb az Antarktiszról: „Újra kell rajzolni a térképeket.” – Engem nem zavar csak ide ne jöjjön!!4
És akkor elvonul az ablak előtt egy bazi nagy jéghegy – Az a baj hogy nem ment tovább :SS
20.000 méhecskével pózolt egy terhes anyaBEPORZÁS: DOING IT WRONG!
Túléli, mégis kihalhat az axolotl: „Furcsa helyzet állt elő, mert soha nem élt olyan sok példánya, mint ma, mégis veszélyben van.” – Nem tudom ezekre ki vadászik, de őt kéne levadászni.
jegesmackó – Háborús menü: krokodil, teve, oroszlánDESSZERT: PÁRDUC, OROSZLÁN, GORILLA ÉS MAKÁKÓ„A budapesti Állatkert fennállásának 151 éve alatt akadtak hátborzongató napok is.” – Hát igen, az éhség nagy úr :SSS
Csontsovány lovakat vittek a Nemzeti Vágta showműsorához: „Lovasok szerint menteni való állapotban vannak az egyik bemutatóra vitt állatok.” – ...és a lovasokat még meg sem vizsgálták.
meh – élet – A bostoni repülőtéren az egyik bőröndben közel 10 kilós homárt találtak – Bezzeg Nyugat-Európában:
Svájcban kíméletesebben bánnak ezután a homárokkal: „Elkábítják őket a forró vízbe dobás előtt.” – Mesét nem olvasnak föl nekik előtte?
Fiatal férfi egy szürke macskát nyalBIZTOS JAPÁN A CSÁVÓ Ha hétfő lenne, leszarnám :SS
Kiengedték az óbudai macskanyúzókat: „A két férfi tagadta az állatkínzást, az ügyészség szerint nincs ok rács mögött tartani őket.”ÉDES FASZOM! Kossuth-díjat nem kapnak?! Bezzeg Amerikában:
Macskánként majdnem egy évet, összesen 16 év börtönt kapott egy sorozat-macskagyilkos Kaliforniában: „A tárgyaláson minden egyes meggyilkolt állat nevét felolvasták.”MUHAHA, azt remélem is. Meg azt is hogy a böriben majd hajolgathat a szappanért...
Tíz elefántot mérgeztek meg Zimbabwében: „Zéró tolerancia: a vadőröknek jogukban áll leöldösni az orvvadászokat.”NAGYON HELYES.
6600 cápát gyilkoltak le a Galápagos-szigeteknél: „Példás büntetést kapott a kínai orvhalászhajó legénysége.” – Remélem a MÓKUSOK cápák elé vetették őket.
Nem üldözi idén a japán bálnavadászokat a Sea Shepherd: „Évtizedek alatt több ezer bálnát mentettek meg, de már nem bírják a versenyt a katonai eszközöket is bevető japán vadászokkal szemben.”Nap kommentje, amitől én ünnepélyesen elhatárolódok:

0

SZERDA, JANUÁR 17.:
RETURN OF THE ROZS O’MACK

0

 Logan hosszú futására még mindig számíthatunk.

Ismétlés, de érdemes:
Duna TV, 22:30 – Az Én kis falumat rendszeresen adják, de most Marián Labuda távozása miatt újra ideje beválogatnom Menzel eme ’85-ös komédiáját melynek fényét Bán János is emeli. Ő játssza Otíkot, Pavel (Labuda) értelmi fogyatékos, de jószándékú kocsikísérőjét, napirendjük régóta ugyanabban a mederben folyik mígnem egy napon pont a Paveltől kapott ajándék ver éket kettejük közé – de főleg az hogy többen kinézték maguknak Otík házát, ám mivel komédia, így nem kell aggódnunk a happy end miatt.

Talán érdemes:
HBO, 20:00: Logan - Farkas
– …avagy a Marvel-mozi amit a nem-geekek is értékelni tudnak, már ha hihetünk a hype-nak (ami a Deadpool-nál is elsütötte ugyanezt). Tény hogy az ikszmenes agymenések közül ez a legkeményebb (akár eggyel feljebb is srófolhatták volna a korhatárbesorolást) és a legfelnőttebb is (szuperhősünk ugyanolyan vad mint régen, de már őt is kezdi elhagyni az ereje ahogy X Professzort is). Ami egy sima testőrködésnek indul az gyorsan több lesz ennél, főleg hogy a megvédendő kiscsaj, X23 is tud magára vigyázni – azaz lassan, de biztosan itt is csepegtetik a stafétaátadást a macsók és az Erős Nők között, de soha rosszabb jutalomjátékot Hugh Jackman Wolverine-jének – de azért a fő közönség így is inkább a rajongóbázis mint a hozzám hasonló arthouse sznobok, szerencsére nekik is jut mára mert tízkor jön egy doku-visszatekintés az egyik legnívósabb irodalmi díjra a Sundance TV-n. A Pulitzer at 100 bemutatja (már amennyire másfél órában be lehet) az esemény múltját, jelenét és valamelyest jövőjét is, jó sok STÁRral akik felolvassák a kevésbé ismert, de nem kevésbé jelentős díjazottak munkáit. 22:40-kor lesz még egy másfél órás B-kat. nyomozás halottnak nyilvánított férj titkai után a Filmbox Extra HD-n ami egyben választ is ad arra, miért van Cuba Gooding Jr. jelenleg ott, ahol. A Megtévesztés tényleg az: a nőket Gooding, a férfiakat Emmanuelle Vaugier fogja bevonzani hogy aztán félóra után felálljanak előle – vagy ottragadjanak, amennyiben magas a toleranciaszintjük a pontatlanságok és a gyenge forgatókönyv iránt.

MUHAHA! Azt remélem is! rovat:
...avagy 2017-ben is teljesültek vágyaink:
Elfogyott a Sztárban Sztár meg egy kicsi lendülete – MUHAHA! Azt remélem is!
c:c – Kissé szomorkás volt az első A Dal-válogató hangulata – MUHAHA! Azt remélem is!
Bezuhant a Nagy Duett nézettsége – MUHAHA! Azt remélem is!
c:c – Két beígért TV2-s műsorral kevesebb – MUHAHA! Azt remélem is! And nothing of value was lost that day!
Gáspár Győző pánikrohamot kapott egy szirénázó rendőrautó láttán – MUHAHA! Azt remélem is!
Összeomlott Merkel tervezett koalíciója – MUHAHA! Azt remélem is! EGÉSSÉG!
Csetbotokkal szívatják a csalókat – MUHAHA! Azt remélem is!
DNS-vizsgálat cáfolja Dalí állítólagos lányát: „Még akár az exhumálás költségeit is ő fizetheti.” – MUHAHA! Azt remélem is!
Brutálisan rossz vége lett a városi gyorsulási versenynek – MUHAHA! Azt remélem is, meg azt is hogy vétlen gyalogosok nem maradtak ott!
Egy férfi mindent megtett volna azért, hogy Katy Perry az övé legyen, és be is tartotta: „Enyhén rákattant az énekesnőre, aminek csúnya letartóztatás lett a vége.”MUHAHA! Azt remélem is!!
Egy sor nagy cég hagyja ott a Youtube-ot – MUHAHA! Azt remélem is, a cenzúráért ez a legkevesebb!
Még sose ment ilyen rosszul a Teslának: „Rekordveszteséggel zárták az utolsó negyedévet, és a gyártás sem a megfelelő ütemben zajlik.” – MUHAHA! Azt remélem is!
Problémákkal küzd a Fitbit első okosórája – MUHAHA! Azt remélem is!
A robotika csúcsa akkorát bukott, mint az ólajtó – MUHAHA! Azt remélem is!
Rárohad a Snapchatre a sok okosszemüveg: „A Spectacles nem lett átütő siker, több százezer eladatlan szemüveg porosodhat a raktárakban.” – MUHAHA! Azt remélem is!
c:c – Emmy-gála: hoppon maradt a Netflix – MUHAHA! Azt remélem is!
Nagy bukta volt a nyár az amerikai mozikban – MUHAHA! Azt remélem is!
Mindenütt megbukott az Egyenesen át – MUHAHA! Azt remélem is! Majd rájön halivúd hogy nem vagyunk vevők a gender-remake-ekre és a gagyi folytatásokra sem:
Rekordbukta az Alien: Covenant: „A második héten 71 százalékkal kevesebbet hozott, mint az amúgy sem acélos premierhéten.” – MUHAHA! Azt remélem is, és ha már film:
c:c – Egymásnak esett Tvrtko és a Viszkis – MUHAHA! Azt remélem is! Nap kommentje:

TomT 2017.11.22. 08:44:44
Szomorú, hogy egy jégkorongozó-bankrabló értelmesebb és egyenesebb, mint ez a műmájer, akinek tényleg érezhetően piszkálja a csőrét, hogy minden erőfeszítése ellenére nem tudta magát még egy olyan branddé sem felépíteni, mint egy erdélyi jégkorongos aki bankokat rabolt. Pedig minden tőle telhetőt megtett, de egy idétlen álnév és egy indokolatlan, neveletlen sapkaviselet kevés. Pedig nincs magasan a léc.

 

CSÜTÖRTÖK, JANUÁR 18.:
REPORT THIS, EUROPE!

0
Kisköltség-vetési varjú.

Talán érdemes:
Kilenckor indie sci-fi a Film Mánián: az Európa-rejtély az idegen létformás fantasztikumot keresztezi a found footage-dzsel (a hajó kameráinak felvételein keresztül) és ez nem is lenne baj, az már inkább hogy a találtfilm mellett a másik nagy közhelyet is elsütik (idősíkok megvariálása, emiatt nem lesz ajánlott, csak talánérdemes). A Jupiter címbeli holdjára magánexpedíció indul, azonban a küldetés több ponton is gellert kap: nem ott szállnak le ahol tervezték és még az összeköttetés is megszakad, viszont úgy tűnik, sikerült találniuk valami szerveset… Mindent összevetve jó újra (és nem a Sötétség seregének élén) látni Embeth Davidtz-et, pláne egy ilyen kisköltségvetésű, de a mainstream-nél még így is okosabb műben (bár a többségnek nyilván Michael Nyqvist és Sharlto Copley neve cseng majd ismerősen). Negyed tízkor Keleti Márton tévésorozatának első epizódja 1968-ból az M3-on Ruttkai Évával, és a Bözsi és a többiek miatta érdemes még ma is a figyelmünkre (már ha nem nosztalgiából nézzük) mert a nőnap köré írt story nem állna meg mai cinikus világunkban, önirónia ide vagy oda. És hát ott vannak a többiek, Avar István, Kiss Manyi, Feleki Kamill, Bujtor István, na meg a zeneszerzők, Fényes Szabolcs és Frenreisz Károly is. Éjfélkor Scorsese agyondicsért, de kicsit túlnyújtott drámája az HBO-n: két szerzetes a bolygó másik felére utazik hogy megkeressék hitehagyott „mesterüket”, de nincsenek felkészülve arra a kultúrsokkra ami várja őket. A XVIII. században Japánban be volt tiltva a kereszténység, így az aktívan térítőkre kemény megpróbáltatások vártak. Ezek hatására tört meg példaképük és úgy tűnik, ők is követni fogják… Mintha Marty bácsit Krisztus élete után újra megkísértette volna valami, vagy talán vezekelni akart a vólsztrítfarkasa bűneiért (és akkor nem beszéltünk arról, milyen fura Liam Neesont nem elrabolva látni) és megcsinálta a maga Passióját ugyanolyan sok vérrel, torture porn-nal, minimális spiritualitással (ami különösen gáz úgy hogy húsz éven át dédelgette ezt a projektet). Akárhogy is, a Némaság egyfelől nagyon aktuális (a Távol-Keleten jelenleg Kína jár élen a templomrombolásban), másrészt a szekuláris nézőnek teljesen érdektelen (sőt, megkockáztatom hogy még a hívőknek is sok az a majd’ három óra ameddig tart, nekem biztosan az volt). Annyiból érdekes hogy a kereszténység bűneivel fekvő és kelő európai polgár megismerheti a buddhizmus másik arcát (már ha lemaradt a rohingyák ellen zajló mai tisztogatásokról), illetve inkább azt az arcot látjuk amelyiket bármelyik vallás magára öltheti ha ideológiával párosul és/vagy saját territóriumát fenyegetve érzi. Ugyanez áll a politikára is, mert bár a gyöngyvásznon-képernyőn grandiózusan mutat az egzotikus helyen való szenvedés, a huszadik században Európában is legalább ilyen kemény, sőt olykor még durvább sors várt a papokra a kommunizmus alatt – és ők nem mentek téríteni sehova, „csak” rossz korban voltak vallásosak.

Gianna Michaels rovat:
...mert 2017 róla szólt:
Ezeket kereste a legtöbb magyar 2017-ben a Google keresőjében: „A legkeresettebb kifejezés: black friday.” – Én továbbra is egyvalakire kerestem rá.
Mindenegyben blog, Tibi atya és Hosszú Katinka indítja be leginkább a magyarokat: „Listázták a Facebook magyar nyelvű kedvenceit.” – Lásd fentebb...
Velvet – Nagy, fehér és ma egyet sem fog látni, mi az? – Gianna Michaels mellei.
élet – Kína legszexibb fenekének gazdája már az utcára sem tud zavartalanul kilépni: „A 19 éves Gao Qiannak fenekestül felfordult az élete, miután díjnyertes lett a hátsója.” – Nálam ez max. a harmadik helyre lenne elég.
De ki nyer, ha mindketten elterülnek?: „Ritkán látott vége lett a thai boksz-meccsnek.”KIÜTÉSSEL Mellbedobással győzött: Gianna Michaels.
élet – A golfpályán szaladgáló rejtélyes alak az internet legújabb talánya: „Van, aki szerint zsiráf lehet, mások viszont a jetivel azonosították.” – Szerintem meg csak Gianna az amint megpróbálja megdönteni Tiger Woods rekordját. Vagy őt magát :D
playful – dögös – A világ 10 leggyönyö­rűbb teniszezőnője: „Nemkönnyű összeállítani a listát, a mezőny ugyanis nagyon erős!” – Gianna ebben is az első lenne ha teniszezne, ti meg tanuljatok meg helyesen írni („nemkönnyű”).
ma is tanultam valamit – Hetven év után derült ki, ki van a híres háborús plakáton – Az időutazó Gianna Michaels, ki más.
Offline – Melania Trump vagy Brigitte Macron volt a csinosabb Párizsban?: „A 47 éves Trumpné Diorban, a 64 éves francia first lady Louis Vuittonban nyomta le a találkozót. Szavazzatok!” – Én Giannára szavazok továbbra is.
Gumicukor – Hajós András szexuális fejlődésére nagy hatással volt Bíró Ica – Így mindjárt érthetőbb a zenei „teljesítménye” is :SSS
Ki volt a szexibb a VS-bemutatón: Bella Hadid vagy Karlie Kloss?: „Ők tűntek a legérdekesebbnek, de mi nem tudnánk dönteni közülük. Önnek megy?” – Hát ha csak közülük lehet választani akkor nyilván nem...:(((
Ezt nem láttuk jönni: ilyen lett a sakk-vb új logója: „Ön szerint mit ábrázol?”Gianna Michaels-t akció közben :DDD
nyár - Íme, a Balaton legszebb lánya – Nem is tudtam hogy Gianna Magyarországon van:
Olivia Munn piros fürdőruhában nagyon dögös átlagos nő a strandon: „Ön szerint kin áll jobban ez az úszódressz, a színésznőn vagy egy Baywatch-lányon?” – Gianna Michaels-en.
Fél arc plusz dekoltázs – Felismeri a dekoltázsból, hogy ki van a maszk mögött?MI AZ HOGY, NAGYONIS: Gianna Michaels az!
??? – Van nő, aki menőbb, mint Taylor Swift?SŐT, CSAK NÁLA MENŐBBEK VANNAK„A kérdést Twitteren tette fel egy rajongó - az internet népe pedig nem késlekedett: menő!” – Nem, EZ a menő:

0

VISZLÁT SZOMBATON!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés