2018. 02. 10.
A nagy kínai FAIL (feb. 10-11.) + The Rest of 2017 vol. 8.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A nagy kínai FAIL (feb. 10-11.) + The Rest of 2017 vol. 8.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, FEBRUÁR 10.:
ORANGE IS THE NEW EVERYTHING

0

Welcome to the Rush!

Talán érdemes:
…de csak ha bírjuk a gendertémát amibe új színt szeretnének vinni a Narancs inges férfival. Eme kétrészes minisorozat legnagyobb pozitívuma Vanessa Redgrave mert bár ígéretes hogy két szerelmet és két korszakot mutatnak be, de az időtartam kevés rá. Az első epizód a II. VH-ban játszódik: egy házasság előtt álló brit katona összejön olasz állomáshelyén egy helyi művésszel környezete legnagyobb megrökönyödésére. A második részben már az ő idős felesége (Redgrave) figyeli ugyanebben a cipőben járó unokája első lépéseit az érzelmek csataterén: a srác nem meri magát vállalni előtte, pedig ha tisztában lenne nagyapja sorsával, a magáét is könnyebben fogadná el és nem egyéjszakásokba menekülne... A Man in an Orange Shirt a homoszexualitás szigetországbeli dekriminalizálásának ötvenedik évfordulójára készült, ha másért nem, emiatt esetleg nem árthat nyolckor az HBO-ra kapcsolni. Tízkor rövid dark comedy a Sundance TV-n Julia Hart-tól. Egy anyját nemrég elvesztett angoltanár, Miss Stevens színház-versenyre indul három gyerekkel amitől mindegyikük mást vár: Margot színészi képességeit fejlesztené, a két fiú egyike, Sam összekötné a hasznosat a kellemessel (szerelem), Billy pedig depressziójával küzd (és erősen vonzódik az őt pátyolgató tanárnő iránt). Két nap alatt sokminden megváltozik: Margot rájön, nem a világot jelentő deszkákon van a helye hanem máshol, Billy abbahagyja a gyógyszerei szedését, egyedül Sam tart ki céljai mellett... Nem ez lesz az egyetlen nőirendezősség mára, féléjfélkor ismétlésgyanús krimi vár minket a Film Mánián bár lehet hogy a Drog a közhelyes elnevezés + átlagos történet-combo áldozata: egy férfi-női zsarupáros a texasi kartell lebuktatásához együtt kell hogy éljen-bulizzon-drogozzon a célszemélyekkel de ez egy idő után elhatalmasodik rajtuk és felülírja terveiket.... Nem csak játszódik a hetvenes években de meg is nyertek hozzá pár arcot ama daliás időkből: Gregg Allman jól hozza a narkótól hajtott keményfiút (nem ok nélkül), Eric Clapton pedig a zenéjéért felel. Bár valós eseményeket rögzítő könyvből készült, a megvalósítás hagy némi hiányt és felemás ízt maga után, pláne mivel Lili Fini Zanuck azt sugallja hogy nem büntetni kéne a cuccozást hanem ésszel legalizálni – a maga idejében (kilencvenes évek eleje) kapott is érte rendesen úgy a kritikusoktól mint a rendőrség képviselőitől.

Konteó rovat:
Volume 1., mert 2017-ben minden eddiginél több valósult meg:
Az összeesküvés-elméletek a veszteseknek valók: „Ha valami nem az elvárásainknak megfelelően alakul, hajlamosak vagyunk csalást kiáltani.” – Milyen kár hogy egyre több csalásról derül ki hogy valóban az:
10 őrült összeesküvés-elmélet, amiről kiderült, hogy mind igaz: „Meglepő, mennyi mindent eltitkolnak előlünk.” – ...olvashatjuk ugyanott ahol a fenti hírt is lehozták, azaz az Index-címlapon :DDD
Hulla volt a víztárózóban, melynek vizét ezrek itták: „Két holttestet találtak a sztavropoli vízművek tározó tartályában, melynek vízét Lev Tolsztoj szülőhelyének lakosai is fogyasztják. A testek már napok óta ott lehetettek.” – Mire is emlékeztet ez engem? Ja megvan, Elisa Lam eltűnésére :((( És ha már eltűnés:
d – Milyen lesz Kína világrendje?Szép és Új, mint mint az 1984-ben:
Ezrével tünteti el az embereket a kínai gondolatrendőrség: „Több tízezer kamera van erre, amint kitettétek a lábatok az utcára, tudtuk” – közölte a drosztos rendőr az AP újságíróival, akiket később 11 órára még őrizetbe is vettek, mert az eltűntek után nyomoztak.” – Biztos csak paranoiások voltak. Ja nem:
Kína 20 millió okoskamerája mindent lát, és mindenkit felismer: „A megfigyelőrendszer neve is remek: Sky Net.” – ...de csak azért az mert ha egybeírnák akkor jogvédettség alá esne. Ócószított kici csájnízdemokraszí ^^
Akár egymilliárd dollár értékű amerikai hadi felszerelés veszhetett el Irakban: „Az Amnesty International belső jelentésekre hivatkozva ír erről. A fegyverek egy része akár az Iszlám Államnál is kiköthetett.” – ...sőt akár azt is lehetett mondani hogy ez volt a cél:
Francia cementgyártó pénzelte az ISIS-t: „A vállalat vezetőit őrizetbe vették.” – ...avagy megint valami amit a konteós oldalak előbb megírtak.
Egy amerikai őrmester oktatóvideókat csinált az Iszlám Államnak: „Erika Kang a legmagasabb szintű harci kiképzést kapta, a 9/11-i merényletek után lépett be a seregbe.” – Lásd fentebb...
ma is tanultam valamit - Miért nem látszanak csillagok a Holdon készült fotókon? – Mert Kubricknak nem volt már ideje odafestetnie őket :)
Összeesküvést terjesztett a Google Home: „Megkérdezték a kütyütől, Obama tervez-e puccsot. Azt mondta, igen.” – Ennek ismeretében más megvilágításba kerül a felette levő hír is:
Az FBI igazgatója megcáfoltatná Trumpot: „Trump állítja, hogy Obama lehallgattatta.” – Pár év és erről is kiderül hogy igazság :D
Az ex-BBC-s házaspár kettős élete: „A törődőnek és tiszteletreméltónak tűnő páros a magánéletében szexuális ragadozó volt.”Wait, a challenger appears:
Pedofil lehetett a volt brit kormányfő: „Alapos volt a gyanú, amely alapján nyomozni kellett volna a már halott Sir Edward Heath ellen.” – Gondolom itt is lesz mítúzás. Ja nem, ezzel együtt kell élni, mert:
A világ mindig is rettenetes volt – ...és ehhez még hozzá is tesznek: „Interjú a kortárs művészet egyik legnagyobb alakjával, Marina Abramoviccsal arról, hogy mikor kell meghalnia a művésznek, számít-e, hogy női teste van. Na meg Donald Trumpról.”A spirit cooking-ról meg a gyermekáldozatokról is kérdeztétek? :DDD
Egymást gyilkoljuk a Pokémon Góval – Itt is ez lehetett a cél, merthogy: „Egy felmérés szerint megnőtt a közlekedési balesetek száma, mióta megjelent a játék.”Nap kommentje:

0

VASÁRNAP, FEBRUÁR 11.:
YOU SHALL NOT PASS
A NAGY ÁTALAKÍTÁS
0

Ha ügyes vagy a munkában Májkül, nem lehet nagy Bay!

Talán érdemes:
Tíz előtt öt perccel depresszív francia dráma egy Munkaügyes (Céline Sallette) pálfordulásáról a Cinemaxon akit kollégája öngyilkossága ébreszt rá a cégnél zajló sötét üzelmekre és hatalmi játékokra melyekkel a vezetők megszabadulnak nemkívánt dolgozóiktól. Negyed éjfélkor tavalyi humoreszk az M2 / Petőfi TV műsorán az öregecskedő feleségek dilemmájáról: engedjenek-e férjük elvárásainak és pótolják műanyaggal „hiányosságaikat” vagy válasszák azt aki elfogadja őket úgy ahogy vannak? Az Átalakítás folyamatban nyögvenyelős magyarítása az under constructionnek de valahol illik hozzá: ahogy arról egyből beugrik az eredeti angol kifejezés, úgy tűnik szembe az is ha valakit mesterségesen turbóztak föl FŐLEG HA MÉG PORNÓZIK IS MELLÉ, LOL. Még később, fél kettő előtt öt perccel egyszerhasználatos rom.kom. a retekklubbon melynek főhőse a címe (Bemutatom a barátom) sem visel narancsszínű inget ám mivel kapcsolati fronton több vasat tart a tűzben ezért hamarosan nemcsak a bőség miatt kerül zavarba...

Nem érdemes:
...vagy akár rögtön nemajánlott is lehetne a Transformers tavalyi része (Az utolsó lovag) ami Ed Wood-szintre emeli az alakváltókat azzal hogy egyebek közt a középkorba (!!!) helyezi a sztorit. Cade (Mark Wahlberg) talál egy talizmánt ami a robotok származására utal, közben egy másik szálon Merlin varázsbotjáért folyik a küzdelem... Itt aztán tényleg van minden bár semmi sem saját, viszont akkora a káosz hogy mire rájönnénk mit honnan loptak, már egy másik (dettó plagizált) jelenetnél járunk. Beugorhatna a Turbo Kid, a Kung Fury vagy bármi ilyesmi agyament műfajpárosítás csak azokat általában kis pénzből / közösségi finanszírozással hozzák tető alá, nem nyújtják a kelleténél tovább (ez meg 150 perc, basszus!), és főleg: van lelkük, ami Michael Bay-ról egyre kevésbé mondható el. Nem akarom tudni hogy Sir Anthony Hopkins mit keres itt a pénzen kívül, lehet jó viccnek gondolták hogy Sir RICHARD Edmund Burtont egy igazi lovag játssza. Mindegy, akinek van felesleges két és fél órája, netán hardcore rajongó az nyolckor válassza az HBO-t, mindenki más csak egyvalamit jegyezzen meg jól: Isten nem azért küldte le hozzánk az egyetlen fiát, aki még meg is halt értünk a kereszten, hogy mi olyan szar filmeket gyárthassunk és nézhessünk, mint a Transformers, és ha már folyatás, akkor

Remake rovat:
Best of 2017 vol. 1.:
Semmi se szent: újramelegítenék a Mátrixot is – Már nem kell újramelegíteni, ott van Lana Wachowski. Ja nem, már nincs ott: „Újraindítanák a sci-fi-trilógiát, még akkor is, ha az eredeti író-rendező Wachowski testvérek nincsenek benne. Keanu Reevesnek tetszik az ötlet.” – Így már értem ezt a hírt is:
A nap képe: újra összekerültek a Mátrix főszereplői: „Úgy tűnik, mintha a színészek még mindig egy másik dimenzióban lennének.”MIÉRT, EDDIG EBBEN A DIMENZIÓBAN LÉTEZTEK? LOL Wait, a challenger appears:
Újra összeállt a Gyűrű Szövetsége, hogy evőeszközökkel vívjon meg egy trollal: „A Gyűrűk Ura színészei egy étteremben futottak össze. Ez lett belőle.” – Engem nem zavar amíg az étterem négy fala között csinálják és nem a gyöngyvásznon!
Felélesztik A fekete lagúna szörnyét: „A Universal az Aquaman írójával dolgozik azon, hogy újabb lény csatlakozzon Tom Cruise-hoz.” – A Múmia-remake „„„sikerét””” látva ez erősen kétséges.
c:c – Deadpool a tévét is meggyalázza: „Az egyelőre cím nélküli animációs sorozatból első körben tíz részt rendeltek meg.” – Cím? Minek vesződni ilyen idejétmúlt dolgokkal?! Forgatókönyv se kell bele, elég az akció:
Josh Brolin ezerrel gyúr a Deadpool 2-re: „Dave Bautista alig hitt a szemének, annyi izmot szedett magára a 49 éves színész.”Keep calm, ASZTALNÁL akarom mondani ringben simán meghalna így is.
Az autista Ben Affleck újra agyonver mindenkit: „Hollywood sem kizárólag képregényfilmekhez készít folytatásokat: a stúdió megrendelte A könyvelő című, különös akciófilm második részét.”Év filmje díj megelőlegezve ^^
Liam Neeson felül egy hókotróra és elbánik a hipszterekkel: „Most egy vegán gengszter gondolja jó ötletnek felidegesíteni. Nem az, bele fog halni.” – More John Wick than John Wick, és ha már itt tartunk:
Spielberg cége gyártja a női John Wicket: „A sztori hasonló: a nyugdíjas bérgyilkosnő végső leszámolásra indul, miután megtudja, hogy rákos.” – Akkor ez nem a John Wick hanem a Nikita remake-je lesz.
Scarlett Johansson piercingelt arcú, tetovált hackercsaj lehet: „A tetovált lány folytatásában ő lehet Lisbeth, a punk hacker. Eredetileg is őt akarták a szerepre.” – Seems legit. Ja nem, és remélem a GITS „„„sikere””” után elkaszálják ezt is:
Egyre több minden kiderül a meztelen Scarlett Johanssonról: „A Páncélba zárt szellem előzetese az ember-robot hibrid elhazudott múltjának kérdéseiről szól.”MINT A TRANSFORMERS UTOLSÓ JEDILOVAGJAI, LOL MAGYARUL: csöcsökkel eladni a semmit.
podcast – Megérte két évtizedet várni az új Trainspottingra – MAGYARUL: nem érte meg.
Digitálisan támasztanák fel Carrie Fishert: „A Disney szerint Fisher halála nem akadálya annak, hogy a következő részekben is szerephez jusson.” – Felkészül: Harrison Ford :(( És ahogy a moziban, úgy a zeneiparban is mennie kell a sónak, hiába hogy meghal a frontember:
lángoló – Mercury nélkül Queen a Queen?: „Ősszel ismét Magyarországon próbálkozik a Queen még két tagja.”Nap kommentje:

bandigyerek 2017.04.18. 21:31:25
Adam Lambert? Az ki a rák? Ő vállalta a legkissebb gázsiért? Angusék sem tudják méltósággal abbahagyni, de legalább behúztak egy Axl-t, aki azért valaki...

VISZLÁT HÉTFŐN!

Kulcsszavak: rest of, 2017

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés