2018. 03. 10.
Munka van a kapuk előtt. (márc. 10-11.) + The Rest of 2017 vol. 16.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Munka van a kapuk előtt. (márc. 10-11.) + The Rest of 2017 vol. 16.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁRCIUS 10.:
ÉN, A TEVE...
0

...bevetés előtt.

Talán érdemes:
Film Mánia, 21:00 – Csak feltételezem hogy az Első állomás Las Vegast Nicolas Cage másik, ugyanott játszódó drámája (Las Vegas, végállomás) sikere után mutatták be nálunk és amiatt keresztelték el mert amúgy ez sima rom.kom. amit Sarah Jessica Parker is súlyosbít. Cage örök agglegényét a mellette legtovább kitartó nő (Parker) állítja döntés, helyesebben házasság elé, amit – mivel emberünk betegesen retteg az elköteleződéstől – a címbeli sivatagi városban terveznek lezavarni, azonban bezavar egy helyi cápa (James Caan) aki azt hiszi, az ifjú ara az ő holt neje reinkarnációja és mindent megtesz hogy elnyerje leendő férjétől... A kérdés hogy mivel tudja tőle visszaszerezni a vőlegény. A megoldást egyebek között egy rakás repülő Elvis jelenti (Presley dalai amúgy mindvégig prominensen jelen vannak).
TV2, 23:35 – Várható volt hogy előbb-utóbb Steve Jobs-ról is lesz paródia csak arra nem számított senki hogy előbb készül el mint a hivatalos életrajz. Az iSteve-en nem csak az Apple-fanok fognak jól szórakozni hanem az idősebb generáció azon tagjai is akik átélték a net aranykorát (betárcsázós csatlakozás, órákig töltődő pornóképek és társaik). A Funny or Die stábja a Gates-Jobs rivalizálásra koncentrál ami (szerintük) csajozás terén is fennállt, így lesz Melinda Gates-ből love interest (sőt, virtuális seksz-tárgy). A Jobs-ra jellemző egoizmust (minden jóságot ő talált fel, stb.) is extrém túlzásokig viszik, főleg hogy ő narrálja saját magát. Az ugyancsak vígjátékként hirdetett Eszelős szivatást viszont már éjjel egykor (azaz vasárnap) vetíti az M2 / Petőfi TV és ez tökéletesen érthető ha tudjuk, a Nothing But Trouble hamar más vidékre téved kb. onnantól hogy a főhősök (gazdag városi yuppie-k) egy közlekedési táblának hála mintha a Deliverance színhelyére érkeznének ahol a legkisebb kihágást is szadista büntetésekkel torolják meg. Mainstream filmhez képest elég beteges, a többi horrorkomédiához (pld. Beetlejuice, Rémségek kicsiny boltja) mérve ami szembetűnik az a rosszindulata. Nehéz megtippelni kinek készült, nagy váltás volt a maga korában Dan Aykroyd rajongóinak (főleg a Szellemirtók után), ami miatt ma is bejövős az Tupac Shakur legkorábbi mozis feltűnése, önmagát alakítja még a Digital Underground tagjaként. Ő már meghalt de még így is jobban járt mint Chevy Chase aki azóta többszörös mélyrepülésre váltott.

Szakálla volt genderrovat:
Best Of 2017 Volume 2.:
hello40 – A változatosság gyönyörködtet: „A divatipar végre újít és a kifutón nemcsak tökéletes alakú tinilányo­kat látunk, hanem mindenféle etnikumú, életkorú, sőt fogyatékkal élő modellek is felbukkantak.” - ...és tessék mondani, testi-szellemi fogyatékosokat pénzért kifutóra lökni nem kihasználás? Nem, nem az:
mindennapok örömei – örökzöld – A mutánsok köztünk járnak és gyönyörűek!: „Néha előfordul, hogy egy genetikai elváltozás kifejezetten előnyös kinézetet kölcsönöz az egyénnek. Lássunk pár példát!”
Divatjog Forradalom – Gender-forradalom a divatban: „Férfias női modellek, nőies férfi modellek, uniszex ruhák. A divat világa is válaszolt arra a társadalmi jelenségre, amely célul tűzte ki, hogy eltörölje az egyes genderszerepekhez köthető, évszázadok alatt kialakult normákat.” – Szóval akkor mégiscsak igazak a konteók amiket pár éve még ti cáfoltatok a leghangosabban?
A legrondább nők a divatheteken a Guccsi fiúi voltak: „A Gucci fiúi tényleg passzolnak a nők közé. A legelőnytelenebbül öltöztetett nők közé. Tragikomikus divat Párizsból és Milánóból.” – Majd eldöntik mik akarnak lenni, ne gúnyolódjatok már!
A divathétszezon legsokkolóbb bemutatója volt ez: „Ezek a New York-i nők nem szégyenkeztek, megmutatták, hogy mijük van. És mijük nincs.” – ...és ez pozitívum, ahogy ez is:
Menő vagy ciki a Zara csöcstáskája? – Ha nő tervezte, menő. Ha férfi, sekszista!44
stíler – bizarr – Sokkoló divat: a bugyi, ami tevepatát csinál!: „Máris itt az újabb őrület. Feminista? Perverz? Csak simán furcsa?” – Lásd fentebb...
Menő vagy ciki a pulcsiujjnak látszó burka? – Nem mindegy? Szolidaritásból kötelező lesz. Vagy csak simán kötelező :DDD
gittalak – Elhagyott csajok mindenhol: „A kurvák a mennyországba kerülnek. A rendes nők pedig a magány poklába.” – Hát ha piedesztálra emelitek magatokat akkor ne csodálkozzatok, meg akkor se ha úgy képzelitek el a rendes kapcsolatot hogy fizetést kaptok házimunkáért:
SHOPAHOLIC – Mennyi pénzt ér a házimunka?: „A láthatatlan munka, vagyis a háztartási és ház körüli teendők elvégzése nélkül összeomlana a társadalom, mégsem fizet érte senki.”ÉDES FASZOM, még egy új szó: láthatatlan munka: „Forintosítsd a mosogatást és a takarítást! Egy egyszerű képlettel ki lehet számolni, hogy egy év alatt mennyi munkahelyi fizetést kaptál volna a láthatatlan otthoni munkával. Az egy nap alatt házimunkával töltött perceket szorozd meg 365-tel, oszd el 60-nal, majd szorozd be a saját nettó órabéreddel. És akkor még a hétvégi pótlékokról nem is esett szó.” – Tessék mondani, ez ugye egyedülálló, idős férfiakra is áll akik mindent maguk csinálnak a rendes munkájuk mellett? Ja, nem:
Reckl Amál – „Le az öreg férfiakkal!“: „Az utóbbi időkben két nő kiállása volt a leggálánsabb politikai gesztus.” – Ja, vesszenek az öreg férfiak. Bezzeg ha férfi mondaná ugyanezt nőkre...
STÍLFŰRÉSZ – Milyen nő az, aki elhagyja a családját?A LEHETŐ LEGJOBB, ennél csak az menőbb ha magával rángatja őket az önmegvalósításba:
nagykép – Mama azért fotós, hogy úton lehessen: „Egy fotós anya nem hagyta, hogy gyereke születése letörje a szabadságvágyát, és három hónapos fiával nekivágott az amerikai vadnyugatnak.” – Ez de jó: nem önző, nem egoista, csak „nem hagyta, hogy gyereke születése letörje a szabadságvágyát”.
s – Azonnali hatállyal levenni a „csak”-ot az anyaságról!: „A világ megváltása otthon kezdődik, az otthon pedig az anya.” – ...máskor pont nem ezt mondjátok:
Anyának otthon a helye: „A gyerekvállalás ezzel jár, aki ennyit nem bír ki, az mindenkivel jobbat tesz, ha inkább nem is szül!” – ....mondják mindezt a feminfósok. De legalább ők tudják magukról hogy alkalmatlanok, mert egyiknek sincs gyereke :DDD
MT – „Nő vagyok és nem kellek sehova“: „Inkább menekülőre fogom és elmegyek külföldre kulizni, ahol megfizetnek.“Nap kommentje:

gályarab 2017.02.27. 15:36:02
Ne is haragudj, de hogyan tanulhat meg két idegen nyelvet az, aki magyarul sem tud? Jóhogynem már valami irodai munkára akarsz bekerülni, holott minden mondatod minden lehetséges helyen nélkülözi a tagmondatokat elválasztó vesszőt. Az egész poszt egy panaszáradat, mindenki hibás, csak te nem, ha nem piacképes a tudásod/papírod, azt gondolom, az nem a munkaerőpiac hibája, ugyanis nem ő fog hozzád alkalmazkodni, hanem fordítva. Olyat kell tanulni, amire igény van. Külföldre mondjuk elmehetsz, nem fog kiderülni, hogy nem tudsz magyarul.

 

VASÁRNAP, MÁRCIUS 11.:
WAKING UP CLOVERFIELD...
0

...from Howard’s end.

Talán érdemes:
A Távol-Keletnek is megvolt a maga kici, ócószított Vonatrablása és kilenctől ennek ütős-humoros feldolgozását adja a Filmbox Premium. A tét nem anyagi inkább erkölcsi-forradalmi volt, a célpont a japánok akik a negyvenes években megszállták Kínát, ellenük lázad fel az egyszerű vasúti alkalmazott, Ma Yuan. A Railroad Tigers-t elvileg Jackie Chan adná el ha Sheng Ding vissza tudná fogni magát a CGI-tobzódásban és egyéb, a sztori előadásához nem szükséges vargabetűkben. Ha már felesleges dolgok: az igaz történet sem vicces amin alapul, ennyi erővel a Híd a Kwai folyónt is megcsinálhatták volna ugyanígy (pláne hogy itt is létfontosságú hidat akarnak felrobbantani). Tizenegykor veszedelmes viszony a TV2-őn kissé közhelyes elnevezéssel, mert bár A szerelem börtönében lefedi a tartalmat, de a gyanútlanabbak azt hihetik, romantikázást kapnak holott szó szerint kell érteni (bár tény, lesznek benne a 9 és fél hétre hajazó pillanatok). Az épp házassági válságban-válásban levő fogorvosnő (Julia Ormond) besegít egy börtönben ahol az egyik fogvatartottal (Tim Roth) kezd kavarni ám ezzel egyéb nemvárt izgalmakra is kilátása van. Az egy dolog hogy veszélyezteti az állását (szeretője pedig szabadlábra helyezését) de csak idő kérdése hogy a többi rab megtudja titkukat és megkíséreljék a maguk hasznára fordítani... Ormond és Roth hihetően hozzák az elátkozott párt, Angela Pope léte pedig újabb bizonyíték hogy igenis vannak-voltak tehetséges női rendezők, csak nem mindig a kvóta alapján beválogatottak között kell keresni őket. Ha már itt tartunk, jöjjön is Robin Swicord, ő készítette a 21:25-kor az HBO 2-őn látható midlife crisist egy becsavarodó ügyvédről, Howard Wakefield-ről (Bryan Cranston) aki luxusházának egy rejtett zugába (garázs tetőtere) bújik és onnan figyeli, mihez kezd nélküle a családja, hiányzik-e nekik. Érdekes szituáció de azt a keveset amit kihoznak belőle tönkrevágja a befejezés, de itt legalább nem a vadonba vonulnak el. Az anyacsatornán (HBO) a hét második, még komolyabb kutyálkodása nyolctól egy napon belül a harmadik female directorral, újra háborús témával Megan Leavey bombaszakértőnő és társa, Rex FELÜGYELŐ kalandjairól a lassú megbarátkozástól (mind Leavey, mind Rex problémás eset) a teljesített küldetéseken át (iraki békecsinálás) a tragédiáig (lesérülés az egyik hatástalanítani kívánt szerkezettől) ami az eb karrierjének végét jelentené ha Megan nem harcolna minden erejével azért hogy örökbefogadhassa.

AMIKOR SZERETEM AZ INDEXET, A RECORDERT ÉS AZ ORIGÓT IS rovat:
...mert nagyritkán ilyesmi is megtörtént 2017-ben:
Hurrá – Lehet örülni: a pocakos férfiak jobbak az ágyban, mint a vékonyak: „Egy csapat tudós arra kereste a választ, hogy a testalkat, hogyan befolyásolja a pasik szexuális teljesítményét. Megtalálták.” ÉN EZT MINDIG IS TUDTAM! Sose fogok lefogyni :)))
kívül tágasabb – wOw! – Ezért lustábbak az okos emberek: „A lustaság nem csak fél egészség, hanem az ész jele is a tudomány szerint.” – Lásd fentebb, asszem maradok továbbra is dagadt és lusta ^^
7köznapi – nahát! – A fekete humor és az intelligencia: „A fekete humort sokak szerint csak a gonosz emberek szeretik. Pedig ez koránt sincs így.” – Lusta vagyok, dagadt és gonosz, azaz háromszorosan is jobb mint a többség. EGÉSSÉG!
A mérsékelt ivás csökkenti a cukorbetegség kockázatát: „A bor különösen jótékony hatású, ha nem visszük túlzásba. A sör viszont csak a férfiaknak jó.” –...különös tekintettel a heterókra ^^ Na meg a heteró nőkre:
6 napig sörrel mosott hajat a lány – Nem számított arra, milyen jót tesz – Azért én továbbra is szájon át veszem magamhoz ha nem baj :))
Are you hungry, Hungary? – mondatok, amikkel őrületbe lehet kergetni a különböző nemzeteket: „Minden európai ország számára létezik olyan beszólás, amit a lakosok feltolnak idegre, most össze is szedtek párat.” – Köszönöm, bár nem beszélek idegen nyelveket de ezeket majd megtanulom.
ma is tanultam valamit – A gyermekek keresztes hadjárata valójában csak egy félrefordítás: „A történelem egyik legsötétebb epizódjaként tanultunk arról, amikor a 13. században 30 ezer gyereket küldtek a biztos halálba.” – Mindig is sejtettem hogy ez kamu volt (ellentétben a német gyerekkatonákkal), de jó az Index címlapján olvasni.
A feminizmus sokszor csak marketingfogás: „Vastagabb pénztárcával könnyebb mozgalmárnak látni a cégeket.” – Megint valami amit mindenki tudott...
élet – Váratlan fordulat: a monogámok szexuálisan kielégültebbek, mint a nyitott kapcsolatban élők – Nocsak, szóval mégsem a mozaik/szivárványcsaládoké, a poliamóriáé és a cuckolding-é a jövő? Jó tudni.
EU-s pénzből újítottak fel egy bordélyházat Csehországban: „Visszakérhetik a pénzt.” – Minek visszakérni, rövid időn belül úgyis megtérülnek a költségek, addig is foglalkozzunk más megtérésekkel:
szuvjektív – Vega lettem, de muszáj volt újra húst ennem: „Súlyos következményei voltak, igaza volt a családomnak, akik erőltették a dolgot.” – Gratulálok gyermekem, már csak az egyház kebelébe kell visszatalálnod.
ma is tanultam valamit – Legyen jó katolikus, egyen hódot!: „Quebec püspöke kilobbizta, hogy a hódot az egyház hallá nyilvánítsa, és lehessen enni böjtkor.” – ...de mi van ha közben a hódok is megtérnek?...
Nagyjából igazolták a szent 700 éves legendáját: „Assisi Szent Ferenc zsákjáról tudtunk meg többet. De csak arról, ami tudományosan igazolható.” – Ennyi elég is, mert:
+ Mindenszentekre: íme 7 menő szent: „Az egyik színdarabot rendezett a kolostorban, egy másik magyarul kapacitálta a japánokat, megint másik 300 évvel megelőzte a korát bőrszín-kérdésben.”TISZTELET mindegyiknek!
kp – Elvis és a pünkösd: „21 millió forint feletti összeget adtak egy árverésen Elvis Presley bibliájáért.” – Hát igen, kétszeresen is tartja az értékét.
Mindenki dobjon el mindent: Xboxot szenteltek az orosházi nyugdíjasklubban – Nagyon szép hogy az öregek is ikszbokszolnak, de még szebb hogy katolikus konzolokon nyomatják!
ma is tanultam valamit - A fajok eredetébe Darwin Istent is belevetteÚJABB CSATTANÓS POFON AZ ATEISTÁKNAK! I LOVE INDEX.HU!!44 négy
EGO - A szerelmesfilmek éppúgy árthatnak a kapcsolatodnak, ahogy a pornó – De a pornó kevésbé ártalmas, és mindig jó a vége :)))
Egy ciprusi görög professzor megfejtette, hogy a nők csak azért vannak nőkkel, mert ez szexuálisan izgatja a férfiakat: „Van egy olyan érzésem, hogy a téma igazi szakértőit, a heteroszexuálisokat megkérdező kutatás eredményeire még fognak hivatkozni Magyarországon.”MI AZ HOGY, NAGYONIS, ahogy erre is:
EGO – A férfiak agya nagyobb, mint a nőké. De mit jelent ez a mindennapokban?: „Ettől máshogy is gondolkodik a nő és a férfi? Agykutatási eredmények röviden.”Borat ezt is megmondta, de végre az Index is címlapon hozza.
Reszkess, nemzetem: Magyarország félelemtérképe: „A kormányközeli oligarchák veszélyesebbek a háttérhatalomnál is, muszlimpara van, itt vannak a zsidók, huhognak a feministák: kutatás arról, hogy mitől féltjük a nemzetet.” – Kimaradt a kemtrél. Ja nem:
Jó napot, itt teszik a chemtrailt az oltásba?: „Háttérhatalmi összeesküvést kerestünk a világ legnagyobb vakcinagyárában, de a malária ellenszerébe botlottunk. Bónusz szkafanderviselési etikett!”VÉGRE VALÓDI HÍREKET HOZTOK, csak így tovább!
Hanyatlik a háttérhatalom fertelmes szektája: „A többségnek talán csak az jut eszébe egy szabadkőművesről, hogy adjon számlát, és ne legyen részeges. De a kiválasztottak tudják, hogy sokkal sötétebb ocsmányságok lappanganak a háttérben. Mi most megfigyeltünk egy élő tagot a titkos gyülekezetből.”Nagyon jól tettétek, de azt még jobban hogy a gyíkembereket is lelepleztétek:
szolgálati közlemény – Gyíkembereket bérelt fel az Index: „Stickereket adtunk ki a Viberen. A háttérhatalom nem örül.”Ne hagyjuk hogy a reptiliánok nevessenek a végén!!! ÉBERSÉG!!!
Végre egy jó hír: megszűnt az egyik legborzasztóbb magyar nyelvű online szennyportál Az Index bejelenti saját megszűnését? Már bontom is a pezsgőt :)))

ciseaux 2014. április 7. 23:50
...és a jó hírek csak jönnek és jönnek!

VISZLÁT HAMAROSAN!

Kulcsszavak: éberség, rest of, 2017

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés