2018. 11. 19.
Távhőesés (nov. 19-20-21-22.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Távhőesés (nov. 19-20-21-22.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, NOVEMBER 19.:
NÁPOLYI BRILLIÁNS

0

Mullet 4 my Ballantine's.

Megjött az első hó és vele a minimális ajánlhatóság, lássuk mi az amit

Talán érdemes:
Nyolckor vadiúj széria két öribarinőről az HBO3-on mely kapcsolatuk megváltozásán át egész az ellenségeskedésig, majd egyikük eltűnéséig követi a sztorit. A Briliáns barátnőmet természetesen a páros még velünk lévő tagja meséli el, rajta keresztül kapunk betekintést az ötvenes évek Nápolyába. Műfajnál maradva de már az anyacsatornán (HBO) tíztől a Mindörökké Sally-t folytatják, egész más női barátságról, éjfél után öt perccel egyórás doksi a Dunán Kósa Ferencről (Őrizd az embert), de a főprogram még később, éjjel fél kettőkor lesz a Film Mánián egy ötvenéves Zapata-spagettiwesternnel (Golyó a tábornoknak) amiben némi fegyverbeszerzés van a főhelyen, na meg akik mindezt elkövetik. A materialista bandavezér, El Chuncho (Gian Maria Volonté) csak nyerészkedni akar, szemben idealista testvérével, El Santóval (Klaus Kinski), leendő vevőjük egy szabadságharcos (Jaime Fernandez), azt azonban senki sem tudja hogy mik a frissen csatlakozott texasi, El Nino (Lou Castel) igazi motivációi… Martine Beswick kedvéért talán felveszem, meg azért is mert SPOILER itt szakítottak a demokráciahozó amerikai közhelyével SPOILER VÉGE.

Emily Ratajkowski? LESZAROM.
ennyi erővel – Emily Ratajkowski az utcáról egyenesen mehetett volna a Versace kifutójára – Én meg ennyi erővel le is szarhatom:
Velvet – Jegygyűrű-párbaj: Emily Ratajkowskiétől vagy Hailey Baldwinétől ájult el jobban? – Egyiktől sem, viszont mindkettőt LESZAROM.
hoppá – Gumicukor – Emily Ratajkowski feministának tartja magát, de aktivistának azért nem – Patrianarchista vagyok és LESZAROM.
Emily Ratajkowski is ott volt – dolce&gabbana – Hatalmas sztárparádéban vonult Palvin Barbara – Ezt tehetném a palvinenikősbe is, helyette csak LESZAROM.
Emily Ratajkowski csak a ruháiból tud kibújni, a bőréből nem: „Nem mintha ez akkora baj lenne, nézze csak!” – Dehogy nézem, inkább LESZAROM!
Emily Ratajkowski újra megmutatta, hogy van mellbimbójaPEDIG MÁR AZT HITTEM Ő IS LÉDIBOJ, LOLIKSZDÉ LESZAROM.
megnyugtató! – Emily Ratajkowski mellbimbója jól lérzi magát – Nyugodjatok meg: LESZAROM.
dúl a love – Mindenki megnyugodhat, Emily Ratajkowski házassága nincs válságban: „Fotók bizonyítják, hogy még mindig egymás kezét fogva sétálnak az utcán.” – Lásd fentebb.
origo – Emily Ratajkowski fenekét kezelésbe vette a férje – fotókHESSTEG MÍTÚÚÚ LESZAROM.
hideg napokra – Emily Ratajkowski már megint az apró fürdőruháiban mutogatja magát – Akkor megint LESZAROM.
Gumicukor – Ami közös Amal Clooney lagziszettjében és Lourdes Leon hónaljszőrös reklámjában: „Íme egy trend, ami a héten mellaljvillantásra, a '70-es és a '90-es évek idézésére is alkalmat adott. Emily Ratajkowski! Anne Hathaway! Madonna lánya!” – De főleg: LESZAROM!
romantika – A férjén kívül ennek a tűzcsapnak is örömet szerzett Emily Ratajkowski JE SUIS METOO TŰZCSAP LESZAROM.
nem végleges, de meglepő – Emily Ratajkowski extrarövid hajjal mutatta meg magát – Nem meglepő ha LESZAROM. És ez végleges :DDD
A fürdőruhás Emily Ratajkowski és Gigi Hadid együtt szexiztek egy nagyot: „A két modell, Míkonoszon, a celebek jelenlegi kedvenc üdülőhelyén járt együtt és erről persze jó sok fotó készült.” – Én meg persze mindet LESZAROM.
válaszaink olvasóink kedvenc kérdésére – 13 világsztár, akikről olvasóink még sosem hallottak: „Kiii az az Emily Ratajkowski? Ki a fene az az Alekosz? És kit érdekel Tóth Andi, akiről sose hallottam? Mindent megválaszolunk!” – Kimaradt az Ultimate Válasz, vagyis a: LESZAROM.

 

KEDD, NOVEMBER 20.:
BÁNNYA A VÁROS…
0

elég nagy a vízfeje.

Talán érdemes:
Kereken tízkor újabb epizód a Harrow-ból a Viasat3-on, de ha kedd akkor Előszavas magasművészet az M5-ön amit ma 21:50-től a Ványa bá- (sic!) képvisel és ahogy sejthető ez Csehov művének kissé átdolgozott kiadása ami 2016-ban a Weöres Színházban, Szombathelyen debütált majd eljutott a Tháliába. Midlife crisis-os negyvenes (de inkább ötven felé tartó) férfi nála jóval fiatalabb (ráadásul házas) nőcit üldöz szerelmével aki azonban antihősünk orvosbarátjáért lelkesedik, akárcsak amannak unokahúga (ő viszont kinézete miatt ugyanolyan esélytelen mint Ványa az életkorával). Kilenckor megint valami jó régi cucc, megint a Film Mánia műsorán csak most nem a mexikói polgárháború hanem a II. VH adja a hátteret, ekkor vetik be A 633-as repülőszázadot. Akciójuk létfontosságú (német rakétabázist kell eltüntetni Norvégiában), ugyanakkor nem szokványos (mivel a célpont egy szikla alatt helyezkedik el, egyszerűbb azt lebombázni, lásd még: Navarone ágyúi). Az alapot adó regényt kicsit átírták a kasszasiker érdekében, ergo az angol csapatot itt már amerikai rangidős vezeti, ugyanemiatt kellett bele a romantikus szál is. A 633 Squadron nem „nagy” war movie, csak korrekt, egynekjó szórakozás amit Ron Goodwin zenéje mellett a restaurált gépek tesznek emlékezetessé – na meg hogy George Lucas később űrköntösben hasznosította újra, és ha már szóbakerült, itt a

Star Wars rovat:
Képregényből derül ki az igazság Luke Skywalker és Rey párbajárólSPOILER Greedo lőtt először SPOILER VÉGE.
c:c – Megjöttek az első infók a Star Wars-sorozatról: „Jon Favreau Instagramon jelentette be, hogy miről szól majd a történet.” – Nem tökmindegy? Év filmje lesz és kihagyom...
c:c – Megvannak a Star Wars-sorozat rendezői: „A klónok háborúja, valamint a Thor: Ragnarök rendezői is a bejelentettek között van.” – Lásd fentebb.
Mi sül ki abból, ha találkozik a Star Wars és James Bond?: „Hamarosan kiderül egy krimiből, és ezúttal nem úgy, ahogyan Az ébredő Erőben.”Wait, a challenger appears:
obivan – A Trónok harca alkotói a messzi galaxisba tartanak: „A Lucasfilm bejelentése szerint Benioff és Weiss íróként és producerként egy egész sor Star Wars-filmért fog felelni.” – Remélem Klónok harca lesz a címe és Hodor játssza majd Csubakkát, aki vegetáriánus lesz!!!
Mozi – Digitális Harrison Fordra cserélte ki egy Star Wars-fan a Solo főhősét: „Nem szerette Alden Ehrenreich-et. Elképesztő a látvány, ezen pörög most a fél internet!”A MÁSIK FELE MEG LESZARJA A távolban valahol felsír egy Carrie Fisher.
Kult – Nyáron már forgatják a Star Wars IX-et: „JJ Abrams jelentette be Japánban.” – Vagy nem forgatják, mert:
kult – Túl sok Star Wars-film készült, ez még a nagyfőnök szerint is hiba volt: „A Disney igazgatója közölte, túl gyorsan akartak túl sokat, a jövőben kevesebb készül majd.” – Tegye fel a kezét aki nem látta előre.
Biztosan nem készül Boba Fett-film...and nothing of value was lost that day.
Meredek mesék – 10 kihalt Star Wars-lény – Kihaltak??? Dehát eleve nem is éltek!!4
 

SZERDA, NOVEMBER 21.:
GŐZEKE-SHOW
0

Ementál is, meg nem is.

Talán érdemes:
Jó hír: az M3-on egymás után kétszer is találkozhatunk egyik nagy nevettetőnkkel! 22:35-kor azt tudhatjuk meg, mik voltak Alfonzó szenvedélyei de senki ne gondoljon rosszra, csupa szimpatikus addikciót kapunk a mester tálalásában aki nem csak profin biliárdozott, de azt is bemutatja, melyik nemzet képviselői hogyan viselkednek játék közben. Utána ugyanitt 23:15-kor ugyancsak parodizál, de már komolyabb műfajt (Alfonzo mondja: Szavalj a Gizi néninek).

Nem érdemes:
Időcsavar címmel most hétvégén láthattunk egy sci-fi-szerűséget, ma este kilenckor azonban idei (és fiataloknak szóló) darab viseli ugyanezt a nevet az HBO-n, ebben szuperintelligens, de öntörvényű testvérpár indul apjuk keresésére mindenféle távoli GALAXISOKBA dimenziókba amiket három DÉMON elementál-lény, Ki, Mejjik és Mijaz mutat meg nekik. Ha képesek vagyunk visszatérni a bennünk élő gyermekhez (akár egy kis tömény alkohollal is) akkor a Wrinkle in Time a mi Játékkészítőnkhöz hasonló családi program de ha kritikusan nézzük, ez sem lesz több celebekkel (Reese Witherspoon, Zach Galifianakis, és a leggyengébb láncszem: Oprah Winfrey) súlyosbított agenda-nyomatásnál (és igen, itt is ezekhez igazították az eredeti karaktereket-mondanivalót). Volt már ugyanebből egy ugyanígy elrontott tévés verzió, azt is a Disney csinálta, talán harmadjára majd eltalálják (nem fogják). 00:25-kor harmatgyenge francia koppintás a Cinemaxon ami minden téren fordítottja előképének, itt férfiembör kerül Veszélyes kölykök közé mikor jónevű sulijából a banlieu-k világába sodorja a sors ahol egyébként Nagy elmék laknak, csak meg kell velük találni a közös hangot és aki nem tudja, az (a rendező logikája szerint) megérdemli amit kap tőlük. Órákig lehetne elemezni a hibáit kezdve azzal hogy a tanárt Foucault-ról nevezték el egész odáig mikor egyszercsak megnyeri az osztály bizalmát és onnantól együtt mennek múzeumba, de az a legnagyobb csúsztatás ahogy a sulit bemutatják (kis segítség: a gettók sehol sem a lazaságról meg összetartásról, annál inkább a kényszerű szegénységről szólnak), és akkor jöjjön is a

Kössz, oktatás! rovat:
abcúg – Örökre megutáltatja a mozgást a testnevelésóra: „50 éve ugyanazokat a gyakorlatokat oktatják, sokszor szadista módszerekkel.” – Az semmi, de emberemlékezet óta nem fejlődtek ki új végtagjaink és érzékszerveink amikhez igazítani kéne ezt az új típusú oktatást. Ez felháborító!!4!négy!4!
JALINA – Pokolba az oktatással!: „Miért kell egy másodikos energiáit kiszipolyozni?”Wait, a challenger appears:
??? – "Minek fizesd a tandíjat, ha egy hónap alatt megtanulhatsz mindent a netről?": „Sugata Mitra oktatáskutatóval beszélgettünk.” – Remélem őt majd olyan sebész operálja aki „netről, egy hónap alatt” szerzett végzettséget. ÉDES FASZOM, mint a viccben: aki nem ért hozzá, az „oktatja”, bezzeg ha az ő „„„tudását””” lehetne egy perc alatt letölteni, ő kapálózna a leghangosabban ellene...
Egy évtized alatt rosszabb lett a sebészhallgatók kézügyessége az okostelefonok terjedése miatt: „Egy londoni professzor fakadt ki amiatt, hogy mennyivel rosszabbul bánnak ma már a diákjai a tárgyakkal, mint évekkel ezelőtt.” – Na, erről beszéltem.
digitális jelen – Digitális kész­ségek nélkül lemaradunk: „Nincs olyan területe az életünknek, ahol nem használnánk a számítógépet.” – Hát még ha tudná használni a posztoló, de ő is csak tanítja és nem tudja, lásd a Nap kommentjét:

munkanélküli informatikus 2018.07.25. 09:26:02
A digitális készségek hiányát mutatja, hogy a blog gazdája a motort nem képes átkapcsolni olyan üzemmódba, amelyben el is lehet olvasni a hozzászólásokat. Az átállítás öt másodperc.

tari annamária – "Visszaüt, ha tiltjuk a gyereket az online tértől": „A pszichológus szerint az online világ nagyon jó, ha odasimul az offline mellé.” – Jaja, asszem volt is erről egy magyar film, nyilván ez a helyes út hisz’ Zuckerberg meg Gates is így csinálja. Ja nem:
Bill Gates gyerekeinél nincs tablet, se telefon: „A Microsoft atyjának családjában alapelv, hogy offline játékokkal foglalja el magát a gyerek.”ÉS GONDOLOM MINDEN GÉPÜKÖN LINUX FUT, LOL Nem értem ezt az áldott jó embert hogy miért is nem engedi a kölykeit tabletközelbe. Ja de mégis értem:
Manipulálják a kigyerekeket a népszerű alkalmazások – ...és a szülők ezerrel tiltakoznak. Ja nem:
Kedves tanárnő, engedje be a mobilt az órára!: „Hogy lehet értelmesen használni a kütyüket az iskolában? Ne várjunk a Klikre, mutatunk egy csomó lehetőséget, hogy lehet 21. századosítani az oktatást. Digitális forradalom a tanteremben.” – Az bizony:
A gyerekek negyede funkcionális analfabéta: „Olyan súlyos a helyzet, hogy már a munkáltatók is visszaállíttatnák a 18 éves tankötelezettséget.” – Hol itt a baj elvtársak? Digitális forradalom a kakaóbiztos számítógépeken, tessék szépen örülni neki!44!!négy!

 

CSÜTÖRTÖK, NOVEMBER 22.:
EGY HATÁSOS LEGENDA
0

McKell nézned, mer’ kell.

Ismétlés, talán érdemes:
M5, 21:55, Egy hatás alatt álló nő – John Cassavetes drámája egy labilis idegzetű anya (Gena Rowlands) összeomlásáról amit hétköznapi esemény vált ki (férjének éjszakára is bent kell maradnia munkahelyén). Az első lépés a megcsalás, az igazi downward spiral utána jön, de távolról sem ő az egyetlen „hibás” tag a famíliában, a férj (Peter Falk) is legalább annyira hajlamos túlzásokra, csak más irányban, akárcsak az anyós meg a szomszédok, tényleg csak a gyerekekkel tudunk maradéktalanul együttérezni. Az A Woman Under the Influence hatása jelentős, akár a családi tűzfészkek ábrázolását, akár a rögtönzött párbeszédekre épült alkotásokat vesszük, ezért is válogattam be dacára hogy ezer éve voltmár nálunk.

Ajánlott:
HBO, 21:40: McKellen: egy legenda portréja – …avagy valaki, akihez nem kell bevezető. Bár a plebs csak a LOTR / HP-univerzum (vagy ami még rosszabb, az X-Men) után ismerte meg, Sir Ian mögött hosszú és tartalmas életmű áll: fiatalkorától kezdve színházközelben mozgott majd a hatvanas évek elején lehetősége volt a kiugrásra és élt is vele. Tartalmas korszak következett melyből a Shakespeare-adaptációkban nyújtott alakításait kell kiemelni (ez nem azt jelenti hogy máshol nem a maximumot hozta), legkésőbb Loncraine III. Richárdjában a mozibajárók is felfigyeltek rá (itt gyúrta egybe az angol despotát Hitlerrel akinek korábban ő is a bőrébe bújt). Már ez is elég lehetne a halhatatlansághoz de McKellen abban is úttörő volt ahogyan másságát felvállalta és mindezt most másfél órában áttekintik nekünk, sok bennfentes infóval (naplóbejegyzések, fotók). Váltás: háromnegyed éjfélkor rock-retró az M3-on, elvileg annak nagy generációnak szánva akiktől anno mi is rendszeresen hallhattuk hogy Az volt a hej..., igazi szép idő, mármint az első beat-hullám melynek kulcsfigurái eme doksi leforgatásakor (1978) valamelyest középkorúnak számítottak és volt mögöttük akkora karrier amire érdemes volt visszatekinteni. Meg is szólaltatták akit lehetett, úgy a húzóneveket (Szörényi-Bródy, Presser, Frenreisz) mint a kevésbé ismert, de ugyanolyan jelentős arcokat (Baksa-Soós János, Adamis Anna). Az interjúkhoz az apropót a Metronóm '77 adta, azt már mindenki maga döntse el, jó vagy rossz hogy azóta sem volt nálunk őrségváltás és a Nagy Öregek elmozdíthatatlanok.

E-sport rovat:
Betegségnek minősítette a videojáték-függőséget a WHO: „A játékfüggőség ma már mentális rendellenesség és közegészséügyi probléma is egyben.” – Milyen probléma? Nyilvánítsák sporttá és problem solved. Ja már megtették...
gamez @ index2 – A 13+1 addiktív mobilos játék felnőtteknek – ...de fiatalabbak is elkezdhetik:
Internetes játékfüggősége miatt elvonóra került egy kilencéves kislány: „Már gyógyulófélben van, de az esete biztos, hogy nem egyedülálló a gyerekek között.” – Csináljanak belülle élsportoló e-sportolót, oszt’ jónapot, biztos nem lesz nála jobb a pályán. Ja de:
180 évnyi videojátékozással tanították be az AI-t az esportra: „Úgy tűnik, hogy a többszereplős Dota 2-ben is jobbak lesznek a gépek az embereknél.”More gamer than gamer :SSS
Godmode – Romero: Ma is doomozok és quake-ezek minden héten: „Budapesten járt a Wolfenstein 3D és más lövöldözős játékok legendás fejlesztője.”ÉS MÉG HORRORFILMEKET RENDEZNI IS JUT IDEJE, TISZTELET Wait, a challenger appears:
Insta-dráma: szakított a pasija a Leghíresebb Szexi Időjós Csajjal, mert miatta nem tudott eleget Call of Duty-zni: „Douglas "Censor" Martin világhírű CoD-játékos, aki Dedót, Parazitát és Apátiát választotta a még nála is híresebb szupermodell helyett. Keyboard nem marad szárazon!”TISZTELET, gaming is serious business:
Elment nászútra, egyből megdöntötték a 11 éves videojáték-rekordját: „Sajnos nem volt ideje Xboxozni, mert lefoglalta a rengeteg szex.”Say no to sex, BROS LAN B4 Hoes!44
Véletlenül felgyújtotta magát a francia lány, miközben nyomta a League of Legends-t: „Másodpercekig lángolt, mire észrevette.” – Mint mondjak elég égő, hogy valaki ennyire kizárja a valóságot!44!!!
carantén – gamez – Gondolatok az esportról: „A motorsport olyan dolog, amit nehezen érez magáénak a rajongó. Ez a fal dől most le éppen az esport által.” – ...mert kockulva is ugyanolyan érzés falrakenődni egy jól sikerült gyorsulás után mint a valóságban. Ja nem :DDD
Míg nálunk a grundok után sírnak az edzők, a világ szerencsésebb helyein fifázással fejlesztik a gyerekfocistákat: „A magyar edzők évek óta sírnak, hogy kevés gyerek sportol, mert mindenki a telefonját nyomkodja és a konzolját nyüstöli. Külföldön hiszti helyett végiggondolták, hogyan lehet előnyt kovácsolni a fifázásból. Így.” – Igen, mert az okostelón e-sportolni ugyanaz mint a grundon rúgni a bőrt, és a jövő útja a suli ahol Fortnite-ot oktatnak mert az aztán nagggyon fejleszti a készségeket... Nap kommentjei:

0
VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés