2019. 01. 28.
Watershape Down! (jan. 28-29-30-31.) + The Rest of 2018 vol. 5.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Watershape Down! (jan. 28-29-30-31.) + The Rest of 2018 vol. 5.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JANUÁR 28.:
IDŐ: KÖD.
0

That’s not the shape of my HEART water.

Talán érdemes:
Tíz előtt tíz perccel újabb költőfeleség-tribute az M5-ön, mégpedig Ady Endre párja, Csinszka előtt melynek a poéta halálának közelmúltbeli évfordulója is aktualitást ad. A másfél órás, 1987-es tévéjátékban jó sok Nagy Név van, a címszereplőt pld. Nagy-Kálózy Eszter játssza, férjét pedig Jordán Tamás, de rajtuk kívül ott lesz még Törőcsik Mari és Andorai Péter is. Az HBO-n 21:10-től a szokásos sorozatok jönnek, előbb a Megborulva majd félórával később (21:40-kor) a Fekete hétfő friss epizódja. 23:10-kor robertaltmanos halivúdi rémálom Mike Figgis-től a Sony Movie Channelen négy, egymással párhuzamos szálon amiket a Timecode-ban a változatosság kedvéért egyszerre, négyfelé osztott képernyőn követhetünk. Közös vonás az álomgyár és hogy minden karakter abban érvényesülne, így a csalfa színésznő (Salma Hayek) is aki előbb egy válás előtt álló, alkoholista producert (Stellan Skarsgard), majd magát a rendezőt környékezi meg, nem tudva hogy mindezt a ruhájába rejtett mikrofon élőben közvetíti féltékeny barátja felé. Nagyrészt improvizációkra épülő, tökéletesen megcsinált négy-az-egyben dráma amit adhatnának korábban is. Éjjel kettő előtt öt perccel szabvány Vinnie Jones-akciózás a Film+-on amiben barátunk kivételesen a jó oldalon áll, fel is jelenti egy gyilkosság elkövetőit akik ezt némi családirtással honorálják, ő pedig egyedüli túlélőként indul a gengszterek után hogy Mind egy szálig kinyírja őket. A baj csak az hogy Jones-nak nem áll jól az effajta igazságszolgáltatás – nade ha ez egy rossz film (és az), miért van mégis itt? Hát mert lesz még rosszabb:

Nem érdemes:
HBO, 22:10 – Egy időben úgy tűnt mintha Guillermo del Toro nem tudna hibázni, a szerencseszéria furamód pont a csúcson akadt meg amikor A víz érintése Oscart kapott. Látszólag ez is a Faun labirintusa receptjét követi: magányos, néma takarítónő, Elisa (Sally Hawkins) a munkahelyén különös projekt még különösebb alanyára (Doug Jones) bukkan akivel mintha elsőre megtalálnák a közös hangot (ez érthető hiszen Elisát is csak úgy, a folyóban találták és van két gyanús sebhelye is). A tolmácsolást közte és a világ között fekete kolléganője végzi és ott van még szomszédja, a rejtőzködő meleg Giles is. A The Shape of Waterről kb. ekkor lesz nyilvánvaló hogy mintha patikamérlegen adagolták volna bele mindenkinek a magának valót: felnőtt gyermekek elájulhatnak a top secreteket tudó, néma és csúnyácska takarítónőn, a romantikára hajlamosakat a szokatlan szerelem varázsolja el (táncosbetétestül-mindenestül), főgonosznak meg ott van a Privileged White Man, Strickland (Michael Shannon) aki élveboncolná a love interest-et. Mondom, a többségnek ennyi elég, mindenki más bele fog fáradni az összelopkodott ötletek számolásába (a vízhatlan férfi egyszerre hajaz a Hellboy Abe-jére és Beljajev Kétéltű emberére – és ugye abból is volt moziverzió –, a szerelmi szál a Szépség és a Szörnyeteget, a főhősnő meg Amelie-t juttathatja eszünkbe). Del Toro mindent bedob, ezzel pont fordított hatást érve el mivel nem lehet egyszerre elsütni tündérmese-kliséket, véres jeleneteket, musicales utalásokat és sekszet (Elisa kádbeli szólói illetve aktusa a hal-humanoiddal – arról se feledkezzünk meg hogy ha megfordítanánk a felállást és egy csúnya férfi takarító akarna hazavinni magának egy sellőlányt akkor már egész halivúd lángokban állna). Az Oscar-díj értéktelenedése azóta csak fokozódott, idén például a Black Panther az egyik esélyes és ezzel kb. mindent elmondtunk.

Hétfő? #LESZAROM.
...the Best of the Oligarcha Edition vol. 1.:
kívül tágasabb – Wow! – Aprópénzért vihető az egymilliárdos ház: „Mellé ráadásul egy Aston Martin is jár. A sztoriban azért van egy nem is akármilyen csavar.” – Az, hogy együtt kell élnie az új tulajnak azzal hogy LESZAROM:
Trump elindítja a kereskedelmi háborút: „Nálunk is drágulhat a whisky meg a Harley.” – Nem vagyok oligarcha, nem érint, úgyhogy LESZAROM.
Vannak szép dolgok, vannak gyönyörű dolgok, és van ez a hófehér Lamborghini – ...meg AZ is van hogy LESZAROM.
KultúrPara – híres – Ki volt Enzo Ferrari?: „Zsarnok, zseni vagy csak zseniális üzletember?”LESZAROM.
Koporsó helyett egy zsír új BMW-ben temette el az apját egy férfi: „Az eset Nigériában történt és állítólag nem az első ilyen.”LEGALÁBB TUDJUK MIRE MEGY AZ EURÓPAIAKTÓL KICSALT PÉNZ LESZAROM.
Nagyon sok pénzért fogja valaki megvenni James Bond egyik autóját – Ingyen SZAROM teLE az üléseit.
pink lemur – Wow! – A legmenőbb lakóbusz, amit valaha láttál: „Pezsgőfürdő és helikopter is jár hozzá!” – ...meg egy nagy adag LESZAROM is.
Vajon ki jár százmilliós Lambóval edzésre? – Nem én vagyok az, LESZAROM.
Reklámfilmbe illő életet él Sergio Busquets és felesége: „Mondhatnánk, hogy már csak a kutya hiányzik, de azt is kipipálhatjuk.” – És mi az ami nem hiányzik nekik de megkapják? Hát a LESZAROM :)))
ez élethez szerencse kell – Milliárdossá tett egy férfit padláson porosodó vázája – Éjjeliedény lesz az, és LESZAROM!
Mi történik, ha egy hatéves gyereket megdobsz 280 ezer forinttal, hogy költse el 24 óra alatt?LESZAROM amíg nem nekem dobálják azt a pénzt.
Mennyivel ér többet egy Nobel-díjas zenész gitárja, mint Prince hangszere? – Nem tudom, egyiket se veszem meg viszont mindkettőt LESZAROM mert úgyis az oligarcháké lesznek...


KEDD, JANUÁR 29.:
THIS COULD BE ROTTERDAM OR ANYWHERE...
0

...Liverpool or Rome.

Talán érdemes:
23:40-től Előszavas komolyság az M5-ön Tatabányáról, a Jászai Mari Színházból. A Mi osztályunk (Történelem XIV órában) Lengyelország viharos huszadik századát veszi górcső alá egy iskolai közösségen keresztül, azt ahogy az ilyen-olyan ideológiák bezavarnak a hétköznapokba. Negyed tizenkettőkor Richard Brinsley Sheridan-adaptáció az M3-on melyben szépreményű szerelmespárt furkálnak a Rágalom iskolája felnőtt „tanulói” – hiába, mert végül ők buknak le és a párocska kitart egymás mellett, játszódik mindez „jó” angol társaságban melynek egyik tagja hosszú idő után, inkognitóban visszatérve teszi mérlegre „barátai” viselkedését.

Ajánlott:
Nyolckor hosszú nevű, de annál jobb cucc a Cinemaxon kicsit a korábbi rágalmazós-iskolás vonalat is folytatva, merthogy itt is egy kikezdett kapcsolatot látunk, nagy korkülönbséggel egy idős, a csúcson már túljutott actress, Gloria Grahame (Annette Bening) és feltörekvő, fiatal (nem mellesleg biseksz hajlamokkal rendelkező) partnere, Peter Turner (Jamie Bell) között. Az évek/eltérések és a környezet áskálódása ellenére is jól megvannak, ám ekkor Grahame-ról kiderül hogy rákja van… A sztárok nem Liverpoolban halnak meg valós sztoriból íródott és a Grahame anyját játszó Vanessa Redgrave miatt is érdemes figyelmünkre (na meg Bening alakítása miatt ami egy igazságosabb univerzumban Oscart ért volna).

E-sport rovat:
The Best of 2018:
Az Európai Bíróság hivatalosan kimondta: a bridzs nem sport: „Retteghet a sakk is mostantól. A döntés nem elméleti, sok pénz múlhat rajta.”HA HA VERY FUNNY, bezzeg az egérkattintgatás:
A videojáték is versenysport lehet a 2024-es párizsi olimpiánHA HA VERY FUNNY!
Milliók szurkoltak élőben tíz kockának egy stadionban, miközben egymillió dollárért videojátékoztak – Ha hétfő lenne, ingyen szarnám le őket. Ja anélkül is megteszem.
5 meglepő tény a virtuális játékfüggőségről – Jaj dehát most mondják hogy ez sport, nem függőség:
Videojátékhoz is edzőt fizet néhány szülő – Egérkattintgatáshoz edző? NORMÁLIS?!
Miért ne lehetnék esportminiszter?: „Rickard Nordin svéd parlamenti képviselő a videojátékok és az esport elfogadtatását tűzte a zászlajára. A parlamentben a politikusok, a Twitchen a gémerek előítéleteivel kell megküzdenie, de mind a kettő elég jól megy neki. Interjú.” – E-sportminisztérium? NORMÁLIS?!
A Twitch belefullad a csöcsbe: „Ez, kérem, e-sport, tessék máshol kurválkodni.”TWITCH OR GTFO...vagy inkább GTA:
Egy tinédzser GTA-zás közben erőszakolhatta meg barátnőjét Floridában: „Csak közben bekapcsolva felejtette a mikrofont.”Wait, a challenger appears:
Megrángatta terhes feleségét Fortnite-ozás közben, de a balhé adásba került, a gamert eljárás alá vonták: „Egy szerveren semmi sem maradhat titokban.”Keep calm, még pár év és ebből (mármint játék közbeni erőszakolásból-feleségverésből) is e-sportot csinálnak :SSS


SZERDA, JANUÁR 30.:
DRÓN, ÖRÖMEST
0

Jön-e velem nagysád Charlestont járni?

Talán érdemes:
21:50-kor 1989-es kosztümös tabló az M5-ön az osztrák Trónörökös 1889-es, január 30-i haláláról mely azóta is a megold(hat?)atlan rejtélyek sorát gyarapítja. Az újságok és egyéb „megbízható források” szélütést közöltek és az is csak évekkel később derült ki hogy Rudolfon kívül még egy grófkisasszony is meghalt aznap éjjel. Erre igyekeznek magyarázatot találni és kideríteni, hogy és miért, egyáltalán: mi történt, a válaszadásban több híres arc (Kováts Adél, Hirtling István, Mácsai Pál, Avar István) is segít. Hazai témánál maradva 22:10-től vár minket Egy nyár Magyarországon a sétahajós munkát egy kis alföldi RÓBERT fodrászatra váltó nőről aki nálunk (és a Film4+en) találja meg lelki békéjét. Főleg a címe (és helyszíne) miatt válogattam be ezt a német romantikázást – na jó, egy kicsit Marozsán Erika miatt is. 22:35-kor újra Liverpool-közelben leszünk a Filmbox Plus-szal és a One Night in Istanbullal valamint két fanatikus focirajongóval akik gyerekeikkel a Mersey-től egész a török fővárosig utaznak a 2005-ös Európai Liga döntője kedvéért. Féléjfélkor kétéves opus az HBO-n Romániából melyben feleségét vesztett férfi kap különös látogatót 42. születésnapján: a nő fiatal szeretőjét aki tőle vár segítséget a trauma feldolgozásához. Bár Charlestonnak hívják de van egy olyan érzésem hogy kicsivel vadabb táncokat fognak benne járni… A testvércsatornák egyikén (HBO3) a múlt heti Pandorum majdnemrokona 00:50-kor az Equilibriummal a távoli jövőben ahol beszüntették az érzelmeket és a Gyilkos nyugalom fenntartásáért különböző gyógyszerek felelnek. Az erőszakszervezet vezetője, John Preston (Christian Bale) azonban egy nap nem kapja meg a napi betevő Proziumát így feltámad benne az igazságérzet… Egy kis Fahrenheit 451, egy kis Brazil, egy kis Mátrix, de jó sok 1984 – kb. ennyi a recept ami húsz évvel ezelőtt Terry Gilliam vagy Ridley Scott keze között arannyá vált volna, itt azonban – hiába a jó szándék – a megvalósítás bizony hagy maga után kívánnivalókat.

A cápa sem játék! rovat:
...de 2018-ban is voltak akik kísértették a szerencsét:
u – A cápák birodalma: „A kelet-Indonéziában található Maluku a tökéletes választás, ha szeretnénk „letérni” egy kicsit a térképről.” – Az bizony, tökéletes választás:
Kézzel etette a cápát, az meg berántotta a krokodiloktól hemzsegő vízbe: „Az ausztrál nő már maga is belátja, hogy elég nagy hülyeség volt, amit csinált.” – A cápának és a krokodilnak erről más a véleménye.
j – Bébicápák a budapesti ÁllatkertbenWait, a challenger appears:
Hatalmas cápakeltetőt találtak Írország mellett: „Több ezer cápatojást fedeztek fel egy távirányítású robottal.” – ...aztán párosodnak a robottal és megvalósul az Asylum összes :SSS
Végre tudjuk, hol szeret a cápa: „A tigriscápa 22 fokos tengervízben érzi legjobban magát, ami a klímaváltozás miatt lehet gond.” – Az a baj hogy továbbmegy...bár mindegy, csak a Dunáig ne jöjjön föl.
Több száz cápa cirkál az ausztrál partoknál: „Egy 3 méteres példány megtámadott egy dárdával halászó férfit.” – Csakis jogos önvédelemről lehet szó:
Nagy fehér cápa szakította félbe az intézkedő ausztrál rendőröket: „Nem tűntek nyugodtnak.” – Legalább a személyigazolványát elkérték?
Az orkák a fehér cápákat is levadásszák – ...és még a papírjaikat se kérik :SSS
SUP-ra támadt a cápa Hawaii partjainál, strandokat zártak le: „Nem tetszett az állatnak az új partmenti dili.” – Lehet csak meg akarta kérdezni hogy whatSUP :DDD
Cápa támadt egy szörfösre Ausztrália nyugati partjánálWait, a challenger appears:
Külföld – Megharapta a fejét egy cápa a Bahamákon, de túlélte: „Will Krause hálaadáskor tett közzé videót a támadásról, amiről azóta beszélt is.”Wait, a challenger appears:
Cápa támadta meg a férfit, akit előtte fejbeharapott egy medve és megmart egy csörgőkígyó: „Túl sokat járkál a szabadban a húszéves amerikai.” – Cserébe legalább elpusztíthatatlan.
big blue – Mariah Carey a cápák között: „Dajkacápákkal úszkált az énekesnő.” – Ilyenkor persze egyik sem éhes :SSS
Nem tudom, ki az a meztelen férfi a halott cápán, de biztos, hogy nem én – Lehet hogy Carey zenéjébe halt bele. Mármint a cápa....


CSÜTÖRTÖK, JANUÁR 31.:
STOP! LIGHT!!!
0

Starship of Lumberjacks.

Talán érdemes:
HBO, 20:00 – 2018 a remake-ek éve volt és a Baromi őrjárat sem kerülhette el sorsát, jött a 2. rész. Én már az origináltól sem voltam elájulva, meg is jegyeztem hogy az elkövető csapat (Broken Lizard) nevétől kezdve a megvalósításig mintha egy vizezett Monty Pythont látnánk, ez csak fokozottan igaz a mostani kiadásra. Az egy dolog hogy az USA-Kanada „ellentétet” már láthattuk humorosan (ha jól emlékszem bő húsz éve) de hogy még beleerőltették a pisi-kaki humort is (ami nem volt jellemző a Super Troopers-re) az duplán szomorú. Egy órával később (kilenckor) 130 perces true story a Filmbox Premiumon papok sekszuális abúzusairól illeve az azokat Spotlight-ba hozó Boston Globe-újságírókról, különösen a főszerkesztőről (Liev Schreiber) aki ukázba adja beosztottjainak egy elfeledett ügy kiderítését, ők pedig Egy nyomozás részleteivel egyre kényelmetlenebb dolgokat ásnak elő. Ugyanitt maradva a SÖRT sort hajnali 02:25-kor 2005-ös szuperhősködés zárja amiben született nerd fickó álmodozik világmegváltásról (és hogy ezzel majd leveszi lábáról a munkahelyi recepcióscsajt) azonban a Zélet nem neki, hanem egy jóvágású bunkónak osztott szuperképességeket, rá max. a Segédkezés marad. Ő be is érné ennyivel, ám ahogy egyre jobban segít „főnöke” telekinetikus adottságainak kiaknázásában, úgy lesz neki is egyre nyilvánvalóbb hogy a hero-lét nem mindenkiből a legjobbat hozza elő – de vajon vissza tudja-e zárni a szellemet a palackba?

Szakálla volt genderrovat:
Best of 2018 vol. 1.:
hétről hétre – A baba nemét az elejétől a végéig minden érdeklődő firtatja – Pedig fölösleges:
friss – Kisfiú? Kislány? Mégsem kizárólag a kromoszómákon múlik a baba neme! – Persze hogy nem, majd eldönti a gyerek mi akar lenni! A kromoszóma nem határozza meg a nemet, ahogy az IQ sem az intelligenciát!!44!
Betiltották az angolok ezt a reklámot az elárvult a kis orángutánbébiről, persze, hogy mindenki ezt nézi: „A brit reklámfelügyelő testület szerint nyíltan politizál egy szupermarketlánc Greenpeace-szel közös szívfacsaró rajzfilmje.” – Még jó hogy Angliában megvédik a Zembereket a nyíltan politizáló reklámoktól és meséktől. Ja nem:
kata könyvespolca – "Egy lovagért dobja a hercegnőt a mesekönyvben a herceg." – Nem az a baj hogy felnőtt-témát tukmálnak gyerekekre hanem hogy még ez se megy saját kútfőből:

agarik 2018.10.15. 09:20:23
Ez a King&King (2000) ripoffja.

Már Hófehérke ébresztésével is baj van – Majd a FEHÉR HERCEG fekete Szupermen életre csókolja:
A Warner fekete Supermanben is gondolkodik: „Henry Cavill után a Fekete Párduc gonosza, Michael B. Jordan bújhat bele a piros-kék pizsamába.” – Remélem legalább akkora siker lesz mint az all-female Ghostbusters.
Igazán jót akartak az erős nős Barbie-babákkal, de máris támadják őket – Ezeknek semmi sem elég jó:
sz – A világ első nyíltan me­leg Barbie-babája sokakat megbotránkoztatott: „Gay Bobnak ráadásul van egy olyan testrésze, amivel Barbie pasija nem büszkélkedhet: pénisze.” – Nem értem hol itt a baj, meg lett mondva hogy ez nem probléma:
Miért baj az, ha egy szivárványszínű szárnyakat viselő játék unikornisnak jókora lópénisze van?: „Majd egy évtizede háborognak a szülők, de miért probléma, ha egy kisgyerek szembesül azzal, hogy még a meselovaknak is van lófütyijük?” – Hát még ha csak ennyi faszsággal szembesülnének a kölykök, de nem:
Az ENSZ-nek hála egy hajléktalan kenyai lánybarátot kap Thomas, a gőzmozdony: „A menekültekről és a nők jogairól akarják így tanítani a gyerekeket.”Nap kommentje:

0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2018

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés