2019. 03. 09.
Szántó Dominó (márc. 9-10.) + The Rest of 2018 vol. 16.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szántó Dominó (márc. 9-10.) + The Rest of 2018 vol. 16.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁRCIUS 9.:
UNSANE IN THE MEMBRAIN
0

Aprópikcsörz.

Talán érdemes:
HBO, 20:00 – Steven Soderbergh sokmindenbe belenyúlt már de horrort / thrillert tudtommal tavaly rendezett először a Tébolyulttal ami sem magyarításával (ilyen névvel voltmár nálunk egy amcsi akciózás) sem pedig eredeti címével (Unsane) nem mutat újat, sztorijával meg aztán pláne nem (labilis idegrendszerű nő stalkere elől elmegyógyintézetbe menekül, ám ide is követik – vagy csak képzeli az egészet?). A „képminőségre” valamelyest magyarázat hogy okostelefonnal készült de ez még nem indokolná a forgatókönyv igénytelenségét – csak megszállott Soderbergh-fanoknak. Kórházaknál maradva 23:45-kor összetört szívű férfiak (többek közt Agárdy Gábor, Pethes Sándor és Sinkovits Imre) az M3-on és a Szomorú szerelmesek szanatóriumában. Hát igen, hol volt még a MGTOW-mozgalom 1968-ban!4! Fél kilenckor rom. kom. a Dunán a nemrég vetített Kolja nyomdokain: egy londoni, bevándorlásügyi hivatalban dolgozó férfit értesítenek hogy Csehországban leadtak a nevére egy kislányt, pontosabban a kórházban fekvő anya őt nevezte meg mint felelős személyt akinek gondoskodnia kell róla, ám Peter Millernek esze ágában sincs se elköteleződni, se gyereket vállalni, főleg nem másét – de mi van ha mégis az övé? Talán az időközben megismert új barátnő segít neki a döntésben, nekem nem kell ilyesmi hogy a Mesék Emmának mellett tegyem le a voksomat. Műfajnál és ugyanitt maradva két órával később (22:30) Clive Owen és Juliette Binoche esnek egymásnak az Apropó szerelemben előbb mint rivalizáló gimis oktatók, később pedig csak úgy, miután sikerült elsimítani a szakmáikból adódó ellentéteiket. Konfliktusuk úgy kezdődik hogy az irodalmár Jack Marcus (Owen) megsértődik a rajztanár Dina Delsanto (Binoche) megjegyzésén miszerint a látványt nem lehet átadni szavakkal (ergo a kép fontosabb mint a leírás), így maga is betámad és kettejük viszálya lassan az egész sulira kiterjed amint sorra gyűjtik a szimpatizánsokat (na meg az érveket önnön igazuk alátámasztására, ezzel valamelyest filozófiai magasságokba emelve azt ami enélkül egyszernézős lenne). Indulataikat az is fűti hogy mindketten próbáltak művészként érvényesülni csak a férfiből kifogyott az ihlet (ezzel egyenes arányban merült el a piában – vagy fordítva?), a nőn meg kifogott a betegsége. A megoldás persze a Words and Pictures-ben is az hogy make love not war, vagy ahogy Jay mondaná: jaj, dugjatok már egyet azt’ legyen szent a béke! Az M5-ön jóval előtte (19:25-kor) ugyancsak Szóviharban találhatjuk magunkat de már Lackfi Jánossal, az apropót itt nem szerelem hanem egyórás visszatekintés adja. Utána ugyanitt újra Andre Rieu és a Welcome To My World, a helyszín ezúttal Dél-Amerika mivel hegedűs barátunk nem csak mondja hogy Viva Mexikó!, de műsorra is tűz párat az ország közismert dallamai közül a tőle megszokott (=klasszikuszenei) setupba, kezdés 22:10-kor.

Anyaság rovat:
The Best of 2018:
na, vajon mire? – élet – A jógázva szoptató anyuka bővebben is kifejtette, mire jó ez az egész – Nyilván még véletlenül sem feltűnési viszketegség miatt szoptat jógázva. Ja de:
A verseny közben szoptató ultramaratonista örül, hogy párbeszéd indult a rengeteg nőt érintő anya-bűntudatról: „Sophie Power fotója napok alatt világhírű lett. A 36 éves nő nem számított ekkora felhajtásra, de szerinte fontos lenne nyíltan beszélni ezekről a dolgokról.”SEEMS TOTALLY LEGIT, nyilván ezért csinálja ő is meg a többi insta-anyuka is:
Történelmet írt egy brit képviselő: magával vitte újszülött gyerekét a parlamentbeWait, a challenger appears:
Blogozine – nahát! – Kislányát szoptató kismama mutatta be a legújabb fürdőruha trendeket: „Helyes egy ennyire intim dolgot kifutóra vinni?”MI AZ HOGY, NAGYONIS Wait, a challenger appears:
Velvet – Én sem élő baglyot tartva szoptatom nyilvánosan a 2 és fél éves lányomat: „Nyári Réka szoptatós fotói az elmúlt napokban az egész világot bejárták. Megkerestük, hogy meséljen nekünk a nagy visszhangot kiváló képekről.” – Végülis a baglyot mégsem szoptathatja! Ja de:
A felesége melltartóját húzta fel a tehene tőgyére a skót paraszt: „Mert a kisborjú nem akart minden csöcsből szopni. Az eredmény: vonali világhír.” – De vajon a SARIATANÁCS felesége engedélyezte ezt?!
ezt benézte – Gratulált barátnője újszülött babájához, kár, hogy a képen egy vombat volt – Most miért, lehet hogy tényleg vombatot szült:
Ma már semmi nem lesz annyira zavarba ejtő, mint ez a macskát szülő nő – Jaj dehogynem lesz nála zavarbaejtőbb, már itt is van:
Ennek a kislánynak egyedül kell döntenie a saját szoptatásáról: „Az édesanyja azt mondja, hagyja hogy a gyerek irányítsa.” – Nagyon helyes, majd eldönti a gyerek hogy mi akar lenni és mikor ivott elég anyatejet:
Addig szoptatta a lányát, amíg az 9 évesen azt nem mondta, elég – Na, erről beszélek, már csak a nemét kell kitalálnia így kilencévesen ^^
béranya segített nekik – olimpikon-oscarnyertes szülők – Gyereke született Tom Daley műúgrónak és férjénekWait, a challenger appears:
közös terhesség – Egymást váltva hordta ki a közös gyermekét egy leszbikus pár – Hogy a fenébe? Hetente átrakták az embriót egyikből a másikba? :SSSS Mindegy, közben megjött az abszolút befutó:
Közben Dwayne Johnson is lebabázott. Megszületett a harmadik lánya: „Miközben a fél világ katalin hercegné szülésére figyelt, addig a világ másik fele Dwayne Johnson harmadik gyermekének születésének örült.”Caitlyn Jenner likes this, bezzeg mi, Elmaradott Magyarok:
ideo-logic – Beleragadtunk a "kádári típusú" családcentrikusságba: „Az önállótlan állampolgár kevésbé tájékozódik.”Nap kommentje:

Tenkes Kapitánya 2018.09.03. 08:23:39
@chrisred:
"a családtagok közé beerőltette az államot is, egyfajta kvázi családfőként"
"Olyan döntési jogkört és lehetőséget telepített erre a szerepkörre,"
Mi van? Részeg vagy már kora reggel?


VASÁRNAP, MÁRCIUS 10.:
TÁN THOR NYOMOZ?...
0

...and what does Galga do?

Nem ajánlott:
Fél kilenckor keresztényellenes „fekete komédia” a Cinemax 2-őn: családi vacsora kellős közepén betoppan egy gusztustalan, manószerű figura és közli hogy az apokalipszis két túlélője a jelenlevők közül kerül majd ki, mindenki más elpusztul. Az asztal körül ülők azt tippelgetik hogy vajon őrülttel van-e dolguk vagy a hívatlan vendég tényleg az akinek mondja magát, ez esetben melyikük éljen és melyikük haljon, vagy talán létezik más megoldás is? A Megölni Istent már nem is nagyon leplezi mely agenda szolgálatában áll, hát igen, nagy utat tettünk meg a Borgman óta ^^

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor többször, több néven (Az utolsó versenyszám, A sasok szárnya) forgalmazott életrajz Eric Liddelről aki sportkarrierje után folytatta a családi hagyományokat és Kínába utazott jószolgálat céljából. Ettől a második világháború sem tudta eltántorítani pedig a japánok köztudottan nem rajongtak a keresztényekért, be is dugták egy táborba, ő azonban itt is példásan kitartott egészségügyi problémái (agydaganat) dacára. Mindenkinek kötelező akit kicsit is érdekel a Tűzszekerek futójának további (és továbbra sem hétköznapi) sorsa.
M3, 22:05 – Az Asszonyok mesélik anno voltmár nálunk így a tegnapi szombati vetítést nem is válogattam be, de ma láthatjuk az érem (kapcsolatok, házasság) másik oldalát is a Férfiak mesélikkel. Hat epizód melyben változó történelmi és anyagi háttérrel rendelkező karakterek oktatják egymást a női lélek rejtelmeire hogy a tanulság végül ugyanaz legyen mint a jó papnál (holtig tanulás). Az AMC-n 00:40-kor az Alien / Predator / Resident Evil-szintre degradált Ördögűző-franchise 2005-ös fejezete Paul Schradertől. A Dominium egyetlen mentsége hogy előzmény, kicsit a Renny Harlin-féle Beginning hangulatában (annak bukása miatt hagyták Schradernek hogy megcsinálja a maga prequel-ét): hitehagyott pap (Stellan Skarsgard) kénytelen újra felvenni a reverendát amikor egy Afrikában kiásott templom és a benne lakozó gonosz megszáll egy srácot. Előtte háromnegyed éjfélkor kétórás riogatás a Film4-en a Pszichoanyósról aki fia halála után ott tesz keresztbe gyermeke megözvegyült menyasszonyának ahol tud, akár gyilkosság árán is. Al Bundynak biztos tetszene (...NEM) hogy a genderegyenlőség nevében Psycho Dad is megkapta a maga anti-vondervumenét, és ha már itt tartunk:

Wonder Woman rovat:
The Best of 2018:
Mozi – Megdöbbentő fordulat a Wonder Woman 2-ben: „Sőt: két váratlan dologra is fény derült a női szuperhősfilm folytatásával kapcsolatban.”CSAK EGYRE, ARRA HOGY LESZAROM Ja nem, azt csak hétfőn fogom, olvassunk tovább:
Mozi – Csúszik a Wonder Woman folytatása: „Nem is keveset, hét hónapot: majd csak 2020-ban érkezik.” – ...és ha egy örökkévalóságot csúszna, akkor se vesztenénk semmit.
Kirúgták a Csodanő rendezőjét: „Úgy néz ki, hogy nők nem rendezhetnek szuperhősös filmeket Hollywoodban. Pedig Michelle MacLaren ideális választás volt.”KIZÁRT DOLOG hogy azért rúgták ki mert nem voltak elégedettek a munkájával! Mi az hogy a stúdiók beleszólnak a saját filmjeikbe, egy rendezőnőt nem lehet csak úgy kirúgni!!!!!!!!
Mozi – No de miért a '80-as években játszódik a Wonder Woman 2?: „A rendezőnő elmondta, miért nem a második világháborúban.”SPOILER Mert most épp az oroszok a rosszfiúk SPOILER VÉGE.
Mozi – A Wonder Woman sztárja a valóságban is egy csodanő!: „Gal Gadot meglátogatott egy gyerekkórházat – teljes szuperhősjelmezben!”Profi bántalmazót is hozott magával ez a galgadó? LOL!!
Mozi – Újabb, sokat sejtető jelenetfotó jött ki a Wonder Woman 2-höz: „Végre láthatjuk Csodanő új ellenfelét.” – Mondanám hogy semmi meglepetés nincs benne, de igenis van:
Megvan a Wonder Woman 2 főgonosza: „Kristen Wiig, a Saturday Night Live korábbi sztárja lesz Cheetah, vagyis Gepárd.” – Ajjaj, ezek nem tudják hogy gonosz az csak férfi lehet? :DD
Megvan Wonder Woman új pasija – Remélem az egyenlőség nevében nő fogja játszani.
Végre itt egy igazán jó előzetes a Wonder Womanhez: „Mindjárt bemutatják, megjelent hozzá a legutolsó trailer, egy csomó szuper jelenettel.”MAGYARUL: rosszabb lesz mint az első rész...és tényleg:
Wonder Woman is a Dallast nézte: „A nyolcvanas években fog játszódni szuperhősfilm folytatása, és egy meglepetés is visszatér a filmből kiadott első képek alapján.” – Tippelek: Bobby Ewing amint feleségül veszi Isaurát?
Wonder Woman sosem tudhatja meg, ki ő: „Az első női szuperhősfilm új előzeteséből még több kiderül arról, honnan is érkezett a nő, aki kisegítette Batmant és Supermant.” – Mi, Fffférfffiak már régóta tudjuk, ki valójában Wonder Woman:

0
VISZLÁT HÉTFŐN!

Kulcsszavak: rest of, 2018

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés