2019. 05. 04.
Human, nagylábú. (máj. 4-5.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Human, nagylábú. (máj. 4-5.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁJUS 4.:
KILINGÍVDÖNÉMOF!

0
Denis Villeneuve sem apócazárda.

Talán érdemes:
Az HBO3-on egyszerre több kurrens agendát is kimaxolnak este nyolckor így a pszichopaták szimpatikussá tételét (bár elvileg az MI5-ügynök el akarja kapni a rejtélyes serial killert, gyakorlatilag nagyon hamar egymás komplementer személyiségei lesznek), az MK-Ultra-normalizálást (a gyilkos kezét egy még nála is sötétebb „programozó” vezeti), valamint a női főhősöket (mind a bűnöző, mind a rá vadászó a gyengébb nemhez tartozik). A magyarítással a kötelező Hunger Games-utalásokat is letudják, a Megszállottak viadala ezzel együtt úgy indul mint bármelyik thriller: Eve, az unatkozó titkosszolga (Sandra Oh) merő hobbiból olyan elkövetőt üldöz akiről kollégái még azt sem hiszik el hogy létezik (ez megváltozik amikor egyiküket elteszi láb alól) és aki olyan profi munkát végez mintha Hannibal Lecter női kiadása volna (Jodie Comer korrektül hozza a parancsra és élvezettel ölő Villanelle-t), akinek meg bejön a Killing Eve az ugyanitt maradva a többi részt is abszolválhatja belőle SPOILER csak ne várjon sokat a végétől, mert tuti csalódni fog SPOILER VÉGE. Tíz után öt perccel két legyet ütnek egy csapásra a Cinemaxon amikor elmesélik nekünk ki volt az Az ember, aki megölte Hitlert és aztán a Nagylábút, így, ebben a sorrendben, de ugyanúgy a kormány megbízásából mivel mindkét célszemény komoly fenyegetést jelentett. A nácivezért nem kell magyarázni, Bigfoot meg vírushordozó lett aki könnyen teljes népességpusztulást okozhat. Az Asylum-gyanús cím és tartalom egy hazáját megtestesítő, reaktivált, magányos Tökéletes katona (Sam Elliott) vívódásait takarja akinek a nácik után a ruszkikat szimbolizáló, sosemlátott lényt is likvidálnia kell.

Nem érdemes:
Fél kilenckor rövidke toleranciamese (Hűtő) a testvércsatornán (Cinemax 2) ami elfogultságával nyugodtan odatehető a Jupiter holdja mellé. Illegális bevándorló srác hondurasi nyomorgása eltörpül amellett hogy a Kegyetlen Határőrök (akiket személyesen Trump küldött rá!44!!) elfogják és ellátást biztosítanak neki egy táborban, szerencsére épp arra jár egy Pártatlan Újságíró aki pártját fogja... Daniel Sawka ott és úgy nyúl mellé ahogy flígauf kornél (vagy mundrucó benedek?) is: azzal hogy eltúlozzák a határvadászok kegyetlenségeit (a Jupiter holdjában éleslőszerrel tüzelnek a bevándorlókra, itt gyerekeket tartanak tyúkketrecekben), hiteltelenné tesznek minden „rendes” beszámolót ami leleplezi a visszaéléseiket, és ha már határ, lessünk át az USA déli szomszédságába:

A seksz, a szipu rovat:
The Mexikó Edition:
Agyonverték Németh Krisztián csapatát a mexikóiak a BL-ben – Örüljön hogy nem őt magát verték agyon:
Lövöldözés volt egy mexikói bárban: tizenhárman meghaltak: „Nők és egy gyerek is az áldozatok között.” – A sérülteket majd ellátják a kórházban. Ja nem:
A mexikói drogháború aranylövést ad a tudománynak: „A tudósokat halálosan megfenyegetik, kutatási területük a drogcsempészek és a katonák csatáinak tűzvonalába kerül.” – Szóval a hadsereg is be akar szállni a bizniszbe? Mindig sejtettem hogy ez áll a háttérben...
Agyonlőtték Guachót, az egyik legismertebb FARC-gerillát Kolumbiában: „Hiába kötött békét a gerillaszervezet, Walther Arizala nem tette le a fegyvert, inkább csatlakozott egy mexikói drogkartellhez.” – Mintha a szír-arabtavasz béketeremtésről olvasnék.
18 éves, és már 15 gyilkossággal vádolják: „A venezuelai El Randyt a kolumbiai rendőrök fogták el.” – Lásd fentebb.
Tervezett reformok miatt gyújtogattak épületeket Hondurasban: „Csuklyás tüntetők kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálták meg a rohamrendőröket.”LÁSD FENTEBB Wait, a challenger appears:
Egy ember meghalt, két másik megsérült lövöldözésekben Bostonban: „Két sérültet egy autóban találtak meg, egyikük a helyszínen meghalt.”Keep calm, Mexikó még így is jobban teljesít:
8500 embert öltek meg január óta Mexikóban: „Hiába a kormányzati ígéretek, még mindig sok az erőszakos halál az országban.” – Esetleg ha nem ígérgetnének hanem fellépnének ellenük?...
18+ Ezek a legveszélyesebb városok: „Mexikó és Brazília a legborzalmasabb helyek a gyilkossági statisztikák szerint. Erős idegzetűeknek a világ ötven legerőszakosabb városa. Nagykép.” – Jó ötlet volt a drogellenes harc leállítása és a legalizálás. Ja nem.


VASÁRNAP, MÁJUS 5.:
ELSZIGETELT GALAXISOK
0
Sheenen vannak a támadók.

Talán érdemes:
Az M3-on negyed tízkor ötvenperces, keserédes történelemidézés a megtévesztő elnevezésű Prolifilmmel – itt ezt nem pejoratívan hanem az ábrázolt társadalmi osztály tagjaira kell érteni, közülük is arra az anyára aki három gyerekkel küzd a megélhetésért - de ezt már csak online nézhetjük :(((( Témánál maradva 21:35-kor az I. V.H. áldozataira emlékeznek a Duna World-ön a Szamár-sziget rabjaival akiket – miután szerb csapatok fogságába kerültek – mostoha körülmények között hurcoltak az említett helyre ahonnan végül csak kevesen tértek vissza. Bár a Monarchia hadseregét és annak minden nációját „képviselték”, mégis hazánk fiai voltak köztük a legtöbben, már csak emiatt is érdemes megnéznünk. Ugyanitt egy óra múlva (tehát 22:35-kor) az animációs legenda Ternovszky Béla karrierjére tekint vissza a Hogy volt!? majd fél tizenegykor jön egy inváziós sci-fi az AMC-n Charlie Sheennel mint tudóssal aki akkor döbben rá hogy a Galaktikus támadás már teljes gőzzel megindult amikor hiába próbálja közölni a Nagy Hírt miszerint űrből jött adást fogott: csaját elrabolják, munkatársa gyanús körülmények közt meghal, őt magát pedig kirúgják és lefoglalják a cuccait. Mexikóban kezdi újra, itt esik le neki hogy az üzenet ami miatt bajba került az már a Földünkön IDEIGLENESEN állomásozó alien-csapatoknak szólt akik a globális felmelegedés felgyorsításával szeretnének tőlünk mihamarabb megszabadulni. Az Arrival érezhetően az X-akták sikerére hajtott, Sheen jól játssza a paranoid tudóst (= némi haszna is van a drogozásának), egyszer mindenképp érdemes. Közben az HBO3-on tízkor kezdik a Megszállottak viadala második évadát így akinek a tegnapi adag bejött az tovább követheti Eve és Villanelle párharcát.

Év filmje rovat:
Kritika – Franc se tudja, mi történik ebben a filmben: „Juliette Binoche úgy játszik színészként a Látomás című japán-francia erdei filmben, ahogy talán még sosem. Sajnos.” – Miért „sajnos”? Az Év filmjéhez ez kell:
Übergáz: vígjáték a forró nyári napokra: „Bő 20 éve mutatták be a Taxi című filmet, és klónokban azóta sincs hiány. Nyáron érkezik a legújabb változat, amihez már előzetes van.”Év filmje, Luc Besson likes this, tényleg, vele vajon mi lehet?...
Mozi trailer – Elképesztően látványos trailer jött ki Luc Besson bérgyilkosnős filmjéhez!: „Az Anna pont olyan, mintha a francia rendezőzseni egybegyúrta volna a Nikitát az Atomszőkével.”ÉV FILMJE Wait, a challenger atomszőke appears:
Mozi – Charlize Theron filmje megmenti a világot: „A színésznő új romkomjáról, a Sztárom a páromra hajazó Csekély esélyről van ilyen jó véleménnyel.” – Bizony csekély rá az esély hogy ez legyen az Év filmje, főleg hogy van magyar kihívója is:
Decemberben jön a mozikba a Rossz versek: „A Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan rendezőjének új filmjéhez érkezett egy budapesti hangulatvideó is.” – Minek? Van „hangulat” videó nélkül is:
Saját Láb – „Megnéztem a Rossz verseket, azóta sírok“ – Jaja, én is pedig nem láttam:
A Rossz versek nyerte a Magyar Filmdíjat: „Reisz Gábor lett a legjobb rendező is.” – Nincs mese, ez az Év filmje:
Miről szól ez a film? Nem tudom elmondani, de nagyon jó lesz: „A VAN rendezőjének, Reisz Gábornak a legújabb filmje már a mozikban. A rendező a főszerepet is elvállalta a filmben, amivel nehezen békült meg egy ideig..”Juliette Binoche likes this, ugyanez a 444-en:
Baromi jó a Rossz versek: „Végre egy magyar filmvígjáték, amin egy csomószor lehet hangosan röhögni. Ja és ennél jobbat senki sem csinált eddig a kommunizmus végéről és a Kacsamesék megszakításával véget érő korai kilecvenes évekről sem.” – Látom helyesen írni még mindig nem tudtok: „a Rossz versek minden szélsőséges szubjektivitása ellenére szerencsére nem, vagy nem csak a nőkkel megállaás nélkül nyüglődő Merthner Tamásról/Reisz Gáborról szól, hanem rajta keresztül egy csomó más klassz és fontos dologról.”Év filmje, meg se kell nézni!! Nap kommentje:

0
VISZLÁT HÉTFŐN, NE FELEDJÉTEK AZ ANYÁK NAPJÁT!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés