2019. 06. 17.
Essex? Az nem az. (jún. 17-18-19-20.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Essex? Az nem az. (jún. 17-18-19-20.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚNIUS 17.:
METEORNITOLOGIKA
0
Fúga-lét.

Talán érdemes:
Az HBO újabb szériával támad kilenckor az önellentmondásos címek sorát gyarapítva mivel Eufória helyett itt is depizés lesz napirenden á la Skins. Igen, megint kamaszok sekszes coming of age-e jön melyben több értelemben is elvész az ártatlanság: a fiatalok szemtanúi lesznek egy bűncselekménynek illetve megismerkednek a kábítószerekkel (közben a remake-elést is kimaxolják merthogy ez sem saját kútfő hanem egy 2012-es izraeli sorozat Amerika-kompatibilis verziója). Ugyanabban az időben közeljövőben játszódó háborús drámázás a Filmboxon Elijah Wood-dal aki azon három cimbora egyike akik megkapták a behívót hazájuk aktuális (iraki) demokráciaexportjába. Ez keresztülhúzza karrierjeiket-terveiket (jogászkodás, írás, taxizás), kevesebb mint egy hónapjuk van hátra a Nulladik napig (tehát az indulásig). Mindez persze fikció (ahogy a Wood által megformált író regényei), a Day Zero csak felteszi a kérdést hogy a mai fiatalok hogyan reagálnának ha kötelező lenne a bevonulás. Még mindig kilencnél maradva a szomszédban (Filmbox Family) harmincéves meseadaptáció Mészáros Mártától aki a Piroska és a farkasban emelte ki az eleve meglévő sötétebb tónusokat. A kislányt itt Fanny-nak hívják és egyedülálló (elvált?) meteorológus anyjával lakik, az erdőben a farkas a legbarátságosabb, a legfurább fazon meg az ornitológus, az sincs kizárva hogy ő a papa... Nem sokkal később 21:05-kor 2002-es komolykodás Krzysztof Zanussitól az M5-ön ami Függelékként is szolgál a direktor korábbi művéhez (Az élet, mint nemi úton terjedő halálos betegség), a szokásos témákkal (Istenhit, emberi gyarlóság).

LESZAROM a kardashianokat...
...és az egész családjukat:
A Kardashian család háborút indított A Nagy Ő című műsor ellen: „De az is lehet, hogy ez is valami jól kitalált marketing menedzsment.” – Lehet, meg le is lehet szarni őket ahogy én teszem:
ilyen is van – Kim Kardashian nem csinált semmi botrányosat, csak kifizette egy börtönből szabadult ember albérletét – ...és ha a kisujját nyújtja, AZT IS LESZAROM az egész karja kell:
a börtönreform hercegnője – Kim Kardashiannek bebörtönzött emberek százai írnak levelet minden napLESZA Tegyék meg igazságügy-miniszternek oszt’ jónapot. És basszus, a valóság most is rálicitál:
Kim Kardashian ügyvéd akar lenniCYNTOIA BROWN LIKES THIS LESZAROM.
Dokumentumfilm készül arról, hogy lesz igazi ügyvéd Kim Kardashian: „A híresség eddig állítólag 17 embernek segített kiszabadulni a börtönből.”ÉDES FASZOM! Befogadni nem akarja őket ahelyett hogy a társadalomra szabadítja mindet?!
Negyedik gyermekét várja Kim Kardashian és Kanye West: „Állítólag kisfiú lesz és májusban születik majd.” – Majd eldönti, mi akar lenni, Caitlyn Jenner is megmondta, addig is tessék jóllakni a LESZAROMMAL pletykákkal:
Kim Kardashian totál beállva ment hozzá az első férjéhez – Nem ez a baj gyerekek hanem hogy LESZAR terhesen is drogozik:
Kim Kardashian marihuána-származékkal és jógával várja negyedik gyerekét: „A negyedik babaváró bulin már nem akart egy újabb babakocsit kapni. Akkor inkább a CBD!”JÓZAN BABÁK KLUB LIKES THIS LESZAROM.
Itt az első fotó Kim Kardashianék 4. babájáról: „Már lassan egy hónapja megérkezett az új Kardashian-West baba, most láthatjuk róla az első fotót.” – Biztos jót tett a babának a LESZA marihuána ^^
Kim Kardashian levelet kapott attól az embertől, aki kirabolta őt Párizsban: „De nincs tőle elragadtatva.” – Miért? Csak nem ő engedte ki anno a börtönből? :DDD


KEDD, JÚNIUS 18.:
THE SPANISH PROCESS
0
Üdítő Katát trónra tenni.

Talán érdemes:
Továbbra is a kedd az új szerda vagyis kevés jó dolog lesz (ráadásul egyidőben). Nyolckor megint HBO, megint sorozat de már egyértelműen a gémof trónjára törve és valóságalappal (lásd a blogban is szerepelt White Princess-t). Aragóniai Katalin Spanyol hercegnőt politikai-diplomáciai célból akarják külhonba házasítani (angol szövetség erősítése kontra franciák), így lesz végül belőle királynő. Sajnos Katalin is a mai polkorrektség áldozata lesz (lásd a fenti képet) és a mórok felett aratott győzelmet is jócskán túlírják (értem én hogy kellenek erős nők meg hadvezérek de ez akkor sem a Gyűrűk Ura és nem egyedül I. Izabella csinált mindent), akkor már válasszuk helyette a Duna World-ön ugyanakkor adott Üdítőt ami tényleg az lesz mert válogatnak kicsit Salamon Béla jeleneteiből (többek közt Thury Éva, Bilicsi Tivadar és Viktor Gedeon közreműködésével). Nem is lehet belekötni illetve dehogynem: többet, többször kéne adni tőle, nem csak ezt a három kis etűdöt egy órában.

A szolgálólány meséje rovat:
Könyves – Ősszel érkezik A szolgálólány meséjének folytatása: „Margaret Atwood új regénye tizenöt évvel azután veszi fel a történet fonalát, hogy Fredé belépett az ismeretlenbe.” – Nem ez a meglepő hanem az hogy comics-ban is hódít:
Képregényt írtak A szolgálólány meséjéből – …avagy súlyosbítva azt, ami amúgyis. – „Már meg is lehet rendelni a művet, ami kizárólag az eredeti regény alapján készült, az HBO sorozatához csak az alapanyagban van köze.” – R. R. MARTIN LIKES THIS Wait, a challenger appears:
könyves – Az anyaméh kolonializálása a cél: „Octavia E. Butler klasszikusa olyan sci-fi, ami bár a csillagok között, idegen űrlények világában játszódik, mindvégig rólunk, emberekről szól.” – Nem, hanem a Kolonizáló Fffférrrrfffiakról akik köztudottan NEM „emberek”4!4! Ez egy „klasszikusnál” elengedhetetlen!4!4 négy
tévé trailer – Ütős 3. évad várható A szolgálólány meséjéhez: „A kultsorozat új előzetese felvillant pár nagyon nyomasztó képet.”MAGYARUL: ez is ugyanolyan depresszív vacak lesz mint a korábbiak…és tényleg:
cineart – friss – A Szolgálólány váltja a Csernobilt!: „Nem ismered a Szolgálólány Meséjét? Itt van amit tudnod kell róla!” – Úgy tűnik manapság a tévés sorozatok nem szólnak másról csak extrém szituk még extrémebb bemutatásáról. Mindjárt látni fogjuk mennyit fogtak fel Csernobilból a celebek, és hogy mit kell tudnunk a Handmaid’s Tale-ről? Csak ennyit:
Tovább tombol az elmebaj A szolgálólány meséjében: „Megérkezett a nagy sikerű sorozat harmadik évada, amiben a szülőgépként használt nők forradalomra készülnek. De milyen lett az új évad?” – Mivel a kereszténységet támadják benne CSAK és KIZÁRÓLAG jó lehet. A Művészi Kritika meg jogos hiszen jelenleg jelenleg is Keresztény Országokban vannak alávetett helyzetben a nők!4!!!44
A szolgálólány mindet vihet a 70. Emmy-gálán – ...vagy nem, mert:
Mindenkinek jutott Emmy-díj, csak a szülőgépeknek nem: „A Trónok harca lett a legjobb dráma, díjazták a Foglalkozásuk: Amerikai záróévadát és még egy westernt is, de A szolgálólány meséje hoppon maradt. Volt viszont leánykérés élőben.” – Igen, az nagyon illik a Handmaid -hez...wait, a challenger appears:
c:c – Vannak szar marketingötletek, és van ez: „A szolgálólány meséjével akartak eladni egy közepesen puccos borkollekciót. Nem jött össze.” – Ilyen amikor régi logikával akarnak árukapcsolni és nem értik meg hogy erre nem minden jó (lásd még az Anne & Frank kávézót).


SZERDA, JÚNIUS 19.:
CASPIAN-TENGERSZEM
0
Ezt most mire whale-jem?

Nem érdemes:
…csak ha büntetni akarjuk magunkat az ezredik élőhalott-feltámasztással, a Zombik lázadása ugyanis még műfajtársaihoz képest is gagyi és logikátlan, kezdve azzal hogy az apokalipszis (lásd az előzmény Zombie Apocalypse-t – vagy inkább hagyd ki azt is) túlélői San Franciscóból az Alcatrazba menekülnek majd mikor ide is utánuk jönnek a vókingdedek úgy döntenek hogy Caspian kapitány (Danny Trejo) vezetésével mégis elindulnak a városba megkeresni a labort meg a szérumot. Az effektek elég vérszegények (bár a művérrel nem spórolnak) de a kisbabás jelenet után azokon se fogunk tudni felszabadultan röhögni, egyetlen jó benne a kezdés, éjfél előtt tíz perccel ugyanis senki se fog a Film Mánia elé ülni.

Talán érdemes:
Kilenckor 2015-ös PIKKELY bőrlenyúzás a jó öreg Moby Dickről a Viasat3-on: bálnavadász-csapatra lesújt a karma amikor potenciális zsákmányuk ejti el őket pontosabban Essex nevű hajójukat. A matrózok egyedül maradnak A tenger szívében és pár lélekvesztővel próbálják megtenni a hosszú utat amire a bálna is követi őket, nem épp jó szándékkal a szívében… Brendan Gleeson jó ahogy Chris Hemsworth is hihető (Cillian Murphy meg nagyon igyekszik), az IRL események színezett verzióját jól ismerjük Herman Melville tolmácsolásában (akit itt Ben Whishaw alakít), neki meséli el a sztorit az egyik tengerész, keretbe foglalva az egészet – viszont ebből is több lett volna a kevesebb mert a visszaemlékezések minduntalan megakasztják azt ami épp csak beindulna.

A természetet visszavágják :( rovat:
Egy szülésmentes év után tavaly végre újra borjaztak az északi simabálnák: „A múlt csütörtökön már a harmadik újszülött bálnaborjút figyelték meg, és még van bő két hónap a tenyészidőszakból.” – ...de már nem sokáig, mert:
Izland 2000 bálna legyilkolását engedélyezte: „Véres időszak elé néznek a barázdás és a csukabálnák.”JAPAN LIKES THIS Remélem a cápák majd revansot vesznek a gyilkosokon :SS
Török hadgyakorlat okozhatta a tömeges delfinpusztulást a görög partoknál – Lásd fentebb.
Ritka, több száz méter mélyen élő halakat fogtak ki Japánban, ez többek szerint rossz ómen – A halaknak mindenképp az:
Az Exxon Valdez-katasztrófából talán sose épül fel végleg Alaszka: „A 30 éve történt tankhajóbaleset volt minden idők egyik legsúlyosabb ember kiváltotta természeti katasztrófája. A hajó utána még 21 évet szolgált.” – Még szerencse hogy a Greenpeace...oh wait:
vizek-hajók – A Rainbow Warrior II dicstelen elmúlása: „A Greenpeace korábbi hajója, a Rainbow Warrior II szétbontását a szervezet által sokat bírált bangladesi hajóbontó fogja elvégezni.” – Hát akkor ennyit róluk :(((
1 millió fecske hiányzik Magyarországról – Az a baj, hogy továbbmentek...és tényleg:
Fokvárosban ápolnak egy legyengült magyar gólyát – ...pedig meg is ölhetnék:
Tömegesen mészárolják a gólyákat Libanon felett: „Szegények és gazdagok között is egyre népszerűbb sport a védett madarak kilövése.” – Biztos csak kutatási célból teszik mint Izland meg Japán.
Tombolva csaptak össze a moralizáló kommentelők, a szélsőséges madárvédők és a nemzeti park a Bogyiszlón meghalt 5 gólyafióka miatt: „Gyűlölködnek, tombolnak, a parkigazgató és a gyerekei vérét kívánják a fotellincselők, mert a nemzeti park hagyta, hogy a természet végezze a dolgát.” – Most akkor nem vagyunk mind szurikáták? Védeni kell a Zállatokat vagy hagyni hogy „a természet végezze a dolgát”? Nem igazodok ki ezen a 444-es / újramegújrás logikán...


CSÜTÖRTÖK, JÚNIUS 20.:
HÁNY FOK AZ ÚJ REMÉNYSÉG?
0
Alex DeLarge, mint fénykép szobám falán.

Talán érdemes:
Az HBO-n nyolckor sport movie: az Alex és én a Csavard be, mint Beckham nyomdokain halad tovább csak itt meg is jelenik a példakép (Alex Morgan) hogy inspirációt adjon a fiútesója mögött háttérbe szorult RONALD Reagannek (az mellékes hogy a lány beveri a fejét és a poszter csak ennek hatására lép ki a valóságba). Kritizálhatnám hogy így gender meg úgy antipatriarcha de attól még ez sima gyerekmozi szerethető üzenettel, nem kell belelátni felesleges dolgokat. Ugyanitt, de már 21:25-kor direkt politizálás idei doksival ami a két vezető amerikai párt közül a demokraták új csillagára koncentrál. David Modigliani végigkísérte Beto O'Rourke texasi kampányát hogy tárgyilagos képet adjon a semmiből csúcsra törő, családcentrikus idealistáról… hahaha, disregard that, a Running With Beto klasszikus propaganda ami kb. annyira elfogulatlan mint a Barack „Hope” Obamáról szóló művek – nem véletlen hogy ezt a szót (remény) folyton kihangsúlyozzák (a készítők és az optimista kritikusok is), de ismét jó látni működés közben a pártatlan médiát. Negyed éjfélkor a Duna TV emlékeztet minket hogy nekünk is van egy (kissé ismétlésgyanús) szolgálós mesénk Édes Annával (Törőcsik Mari) akin keresztül a rendező Fábri Zoltán plasztikusan ábrázolja országunk és lakói átváltozását (meg állandóságát). Annát a Tanácsköztársaság leverése után alkalmazza a Vizy család és a vidékről felkerült lány háziasszonya (Mezey Mária) keménysége dacára kezdi otthon érezni magát a lakásban (meg a fővárosban is). Naivitására jellemző hogy megfeledkezik az ekkor még meglévő kasztokról, elhiszi hogy Vizyék unokaöccse (Fülöp Zsigmond) őszintén érdeklődik iránta és őt választja az egyszerű (de jóakaratú) kéményseprő helyett. ’58-as darab, így kell nézni és rögtön megértjük hogy miért kellett pld. a regény elejének (a lopott arannyal menekülő Kun Bélának) „kimaradnia”.

Szelfibűnözés rovat:
Most, hogy a fél világ a Jackasst utánozza, jobb, ha észben tartjuk: a sorozat több szereplője is tönkrement: „Két évtizede nagy poén volt, ahogy az MTV-n pár deszkás hetente összetörte magát. És még az is lehet, hogy folytatják. De miért?” – Nyilván nem a pénzre van szükségük…ja de, de jobban járunk ha ezt „dolgozzák” piti bűnözés helyett:
Egy német autótolvaj tesztvezetés közben lépett meg egy Ferrarival, csak előtte még beállt egy fotóra: „A fotó simán lebuktathatja, bár egyelőre bottal üti a nyomát a rendőrség.” – Wait, a challenger appears:
Instagramon provokálja a rendőrséget a teljesen szétvarrt ausztrál férfi, aki ellen letartóztatási parancsot adtak ki: „Ethan Bramble nem tervezi feladni magát, igaz, elbújnia azért nehéz lesz.” – Biztos csak a felvállalt sátánizmusa miatt üldözik a csúnya keresztények…ja nem.
kívül tágasabb – Morbid szelfik a látványosságok előtt: „Antiszelfiket készít egy nő a turista­látványosságok előtt. Egyszerre sokkol és gondolkodtat el velük.” – …és a sok hülye aki lefotózza utólag biztos elgondolkodik meg agyat-szívet növeszt. Ja nem:
Instán kérdezte egy malajziai lány, hogy megölje-e magát, megszavazták: „69 százalék szavazott az öngyilkosságra, a 16 éves lány tényleg végzett magával.” – Tragédia, ahogy a depresszió miatt eutanáziába „menekülő” holland csaj is, keressünk is valami mást:
Egy német rapper élőben közvetítette az Instagramon, ahogy eldugja a füvet a reptér vécéjében: „A rajongóinak hagyta hátra, a rendőrség ment érte.” – Mármint a fűért vagy a rapperért? Mert nem mindegy!
piaci rés 18+ Hurrá, feltalálták a videót készítő péniszgyűrűt: „45 ezer forintért most már bárki teljesen új szögből rögzítheti szexuális élményeit.”Kína likes this.
Ritka természeti jelenséget tettek tönkre az influenszerek: „Kalifornia déli, rendkívül száraz vidékén nagyjából tíz évente egyszer kivirágoznak a pipacsmezők. A csodás látvány azonban mágnesként vonzza a tökéletes szelfire vágyó, de a természetet nem tisztelő turistákat is.” – Sőt, még azt is tönkreteszik amit már anno tönkretettek mások:
Ellepték Csernobilt az influenszerek, az HBO-sorozat alkotója figyelmeztette őket: „Craig Mazin azt üzente a szelfizőknek, ne feledjék, hogy egy szörnyű tragédia helyszínén járnak.” – Meg is fogadták. Ja nem:
2019: influenszerek pózolnak és pucérkodnak Csernobilnál: „A lájkvadászok az HBO sorozata után Pripjatyba, az ukrajnai szellemvárosba siettek, ahol ezrek halhattak meg az onnan néhány km-re történt atomkatasztrófa miatt.” – Igen, ennyit jelent a csürhének minden tragédia, legyen szó kitaláltról (A szolgálólány meséje, Trónok harca) vagy valóságosról (atomkatasztrófa, holokauszt): a londoni hidas terrormerénylet után ugyanaz az embertípus ment szmájlizni amelyik haláltáborok kapui előtt vagy most épp Csernobilban posztolja a pucér-mosolygós szelfiket. Nap kommentje:
0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés