2019. 06. 22.
Vicce s mackója. (jún. 22-23.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vicce s mackója. (jún. 22-23.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚNIUS 22.:
BOGYÓS PACÁK
0
Funny, HOW?

Talán érdemes:
Cinemax 2, 20:30 – Ne tévesszen meg senkit a Vicces Maca elnevezése mert bár stand-up komikáról szól de attól még nem vígjáték, inkább dráma arról milyen nehéz volt halmozottan hátrányos helyzetű nőként érvényesülni az 1970-es évek angliai munkásvidékén, férfiak uralta műfajban. Az agresszív apa és alkesz anya által „nevelt” Margaretre (Maxine Peake) idejekorán ráragad a Funny Cow jelző amit bár degradálónak szánnak, mégis a maga előnyére fordítja és pozitív tartalommal tölt meg. Kilenckor magyar tribute gyerekkorunk nagy bálványa előtt az M5-ön: Király Levente és társai négy évig jártak Piedone nyomában hogy 2018-ban elénk tárják a végeredményt, egy elfogult (de attól még szerethető) doksi képében. A nyilatkozók között természetesen ott van Terence Hill, a zeneszerző Maurizio de Angelis és a Kárpáti-Ujréti kettős is, az alkotók pedig sorra veszik Pedersoli életének fontosabb állomásait, különös tekintettel sportkarrierjére. 100%-os tárgyilagosságot ne várjunk, rajongók csinálták rajongóknak, lépjünk túl a néhol kicsit coelhós mondatokon és túlzott állításokon (pld. hogy a komikus westernt Olaszországban találták fel).

Talán ismétlés, talán érdemes:
Várható volt hogy az új verzió közeledtével leporolják az 1992-es Aladdint és tényleg, ma nyolckor ha másért nem, viszonyítási alapnak lecsekkolhatjuk a retekklubbon. A csodalámpát megdörzsölő fiatalember sztorija közismert és nem is variáltak rajta sokat csak a helyszínt helyezték át Bagdadból egy fiktív városba (gondolom mivel ekkoriban zajlott az amcsik első demokráciaexportja Irakba) és írtak hozzá pár zeneszámot. Kellett még vicces állat-segítő, ezt kipipálhatták a majom karakterével és a főgonosz Jafar madarával, innentől „csak” meg kellett nyerni pár húzónevet hangnak, Robin Williams-szel és Gilbert Gottfrieddel ez is megvolt (ahogy a magyar szinkronban is a hazaiakkal). A szerelmi szálat a szultán válogatós, Aladdinba belezúgó lánya képviseli akit Jafar elrabol, ezzel zsarolva barátunkat hogy elhozzon ezt-azt egy barlangból ahova csak a hozzá hasonló csiszolatlan gyémántok léphetnek be. Ami a technikai részt illeti, nyomon követhető az átmenet a Disney oldszkúl animációi és a későbbi kompjútergrafikus cuccai között, az elkészítése óta eltelt idő ítéletet mondott róla, megteszem én is: nyugodtan odatehető a Bambi, a 101 kiskutya és a Dumbo (azaz a klasszikusok) mellé, abból a szempontból még jobb is náluk hogy nagyon ijesztő figurák-helyzetek nincsenek benne, viszont ha már az idei újrázást emlegettem:

Remake-je volt genderrovat:
Mozi – Annyira ócska lett a Sonic-trailer, hogy inkább újradizájnolják a kék főhőst: „A Sega konzolok kultikus sündisznója saját mozifilmet kapott – a rajongók viszont teljesen kiakadtak miatta!”Will Smith dislikes this. Ja nem, neki bejött:
Máris bődületes siker az élőszereplős Aladdin – Túl kék, azabaj:
Vita tört ki arról, hogy Will Smith elég fekete-e ahhoz, hogy eljátssza Serena és Venus Williams apját: „Akadnak, akik egy sötétebb bőrszínű színészt jobb választásnak tartanának.” – Biztos azon is fel voltak háborodva hogy Dzsinit nem egy valódi vállalkozó szellem játszotta :DDD
Mozi trailer – Will Smith nélkül is nagyon vicces lesz az új Men In Black!: „Bár már a legújabb előzetesben is pedzegetik, hogy ideje lenne Men And Women In Blacknek átkeresztelni a filmet...” – Ne aprózzák el, vonják össze a többi erősnős marhasággal és legyen Wonder Woman Captain Marvel in Black...
Charlize Theront megkeresték azzal, hogy nem alakítaná-e Wonder Woman anyját: „Pedig csak 9 évvel idősebb, mint a főszerepet alakító Gal Gadot.” – Mi ez az age assume?! Mindenki annyi éves amennyinek érzi magát!!44!
Továbbra is Will Smith nélkül készülhet a Függetlenség napja folytatása: „Az 1996-os sci-fi folytatása már jövő nyáron a mozikba kerülhet, de csak Jeff Goldblum tér vissza a régi csapatból.” – Remélem ide már igazi alieneket szerződtettek!!
Bryan Cranston kapta a tolószékes szerepet az Életrevalók remake-jében, ki is akadtak a mozgássérült színészek: „Ők nem kaphatnak nem mozgássérült szerepet, az egészségesek viszont rendszeresen elviszik a mozgássérült szerepeket.” – Nincs mese, meg kell csonkítani az egészségeseket, de legalább a fizetésüket:
Michelle Williamst "lebénította a hiábavalóság érzése", amikor megtudta, hogy mennyivel keresett többet nála Mark Whalberg: „Ridley Scott új filmjén, a Világ minden pénzén dolgoztak, aminek egy csomó jelenetét kellett újraforgatni Kevin Spacey botránya miatt. A négyszeres Oscar-jelölt Williams ezer dollárt kapott a munkájáért. Férfi partnere 1,5 millió dollárt.” – Az semmi, DiCaprio még többet kapott volna. You do the math...
Nemhogy nem javult a helyzet, de még nagyobb a férfiuralom a popzenében: „Háromszor annyi férfi szerepelt a toplistákon, mint ahány nő. Nem nőből lett kevesebb, csak férfiból több.” – Mellette meg ezt olvashatjuk:
Soha nem engedtek még ilyen sok nőt szóhoz jutni Hollywoodban: „De ettől még mindig messze a férfiak uralják a filmvásznat. A megszólaló filmszereplőknek csak harmada volt nő 2018-ban.” – Nem baj, van megoldás:
Óriási összefogás készül Hollywoodban a női rendezőkért: „Több tucat producer vállalta, hogy a jövőben sokkal több női rendezőt alkalmaznak.” – ...mert attól majd a filmek is jobbak lesznek. Ja nem.
Csúszik a Sonic-film, mert újratervezik a főszereplőt: „2020-ra tolták a bemutatót, hogy a sokat kritizált kék sündisznót gatyába rázzák.” – Egy kék sündisznót se találtak aki eljátszaná? Csalódtam...


VASÁRNAP, JÚNIUS 23.:
KÁROLY, RÓBERT, GIDA...
0
...zsákban hozzák a kánikulát.

Talán érdemes:
Továbbra is a Disney territóriumán maradva nyolckor Micimackó-update tavalyról az HBO-n melyben a könyv immár felnőtt, elfoglalt hősét (Ewan McGregor) keresik fel régi játszótársai hogy emlékeztessék, munkamániája a szeretteivel töltött idő rovására megy. A Barátom, Róbert Gida már a CGI-t vegyíti „rendes” felvételekkel, az üzenete klisés de attól még örök (nem szabad elfelejteni milyen volt gyereknek lenni), idősebbeknek is ugyanúgy-ugyanarról szól és mentes a dizni-agendáktól (talán ezért nem is reklámozták túlságosan). Ugyanabban az időben nagyon más a Cinemaxon: poszttraumás stressztől szenvedő apa lányával együtt kivonul a társadalomból és élnek a maguk törvényei szerint – illetve élnének mert manapság sokmindent tolerálnak csak az önállóságot nem, egy kiránduló rájuk is hívja a rendőrséget akik az összes modern előítéletet hozzák a kihallgatás során. Miután kiderül hogy nem hajléktalanok és nem is élnek törvénytelen kapcsolatban, kapnak egy lehetőséget a „beilleszkedésre” ami az apának értelemszerűen nem jön be... A Ne hagyj nyomot! azoknak készült akik bírják az efféléket (Út a vadonba, stb.), én fél kilenckor egy majdnemkrimire szavazok a Cinemax 2-őn melyben egyszeri nyomozó próbálja összerakni a tragikus trombitás-legenda Chet Baker halála előtti utolsó napjait a hozzá közel állók vallomásaiból. Baker ösztönös tehetség volt akit sok zenésztársával együtt a heroin tett tönkre és bár a nyolcvanas években összeszedte magát de gyanítható hogy teljesen sosem szabadult a drog markából, erre jön rá a rendőr is aki több saját hibáját véli felismerni Bakerben... A Bolondos szívem nem csak jazzrajongóknak ajánlható hanem bárkinek akit érdekelnek az effajta rekonstrukciók. Kereken 21:00-kor történelmi sorozat nyitánya az M5-ön Lengyelországból, magyar vonatkozásokkal és a Spanyol hercegnőre hajazó szituval merthogy a Koronás sasban Lokietek Ulászló előbb lányát házasítja ki Károly Róberthez majd fiának szerez feleséget, de a litvánokkal kötött családi-politikai frigy érezhetően nem lesz olyan gyümölcsöző mint a másik a magyarokkal.

Teljes legalizáció rovat:
Magukra hagyták a kamasz droghasználókat a 37 gyerekpszichiáter országában: „Átalakult a drogfogyasztás Magyarországon, a fiatalok és a szegregátumokban élők képezik a dizájnerdrogoktól leginkább fertőzött csoportot, ellátásuk mégis megoldatlan. 2010 óta az állam még csak nem is kutatja a témát, a függőkkel jobbára civilek és egyházak foglalkoznak.” – ...ahelyett hogy mindent legalizálnának:
Hahó, ekisek! Nagyon magas mdma-tartalmú bogyók kerültek a piacra, vigyázzatok magatokra!: „A Drogriporter írja a Facebook-oldalán, hogy a most kapható bogyókból egy fél, vagy akár egy negyed is elég, főleg, ha kisebb testsúlyú vagy.” – Tudjuk, legalizálni kéne vagy legalább házilag gyártani:
Börtönbe kerülhet a japán professzor, amiért megtanította a diákjait ekit gyártani: „Lejárt az engedélye, de mindenképpen bővíteni akarta a hallgatók ismereteit.” – Hát igen, megjönnek a fiatalok, tombol bennük a tudásvágy:
drogiporter – Legális varázsgomba a láthatáron: „A szakértő szerint a pszilocibin nem csak a gyógyá­szat­ban hozhat forradalmi áttörést. (...) Az igazán izgalmas kérdés az, hogy vajon a pszichedelikus szerek hosszú távon vajon képesek lehetnek-e nem csak egyének, de közösségek gyógyítására is? Vajon megtanulhatunk-e velük bánni úgy, hogy segítsenek a fenntarthatatlan profit- és fogyasztás-függőség által sújtott emberiség felépülésében?” – 1.: Nem kéne annyit varázsgombázni és akkor nem lenne minden második szavad a VAJON, 2.: A vásárlásfüggőséget gyógyítanák narkóval? Logikus...ja nem az, és voltmár: „Amikor Timothy Leary a 60-as években hasonló kérdéseket feszegetett, őrült felforgatónak bélyegezték és száműzték. Részben igazuk volt abban, hogy a hippik gyakran naivul és felelőtlenül álltak hozzá ezekhez a szerekhez. A mai kutatások tükrében, érettebb hozzáállással talán újra feltehetjük ezeket a kérdéseket.”MUHAHA, hát persze, a történelem SOSEM ismétli önmagát...
Kapzsi üzletemberek okozták legalább 200 ezer amerikai halálát: „Több mint két évtizeden át úgy osztogatták a súlyos függést okozó fájdalomcsillapítókat, mint Halloween idején a gyerekeknek a cukorkát. Naponta átlagosan 130 amerikai hal meg túladagolásban, mégis csak most indult szövetségi büntetőeljárás az opioidkrízis egyik felelőse, egy forgalmazó és annak két felsővezetője ellen.”Wait, a challenger appears:
Szexért cserébe írtak fel ópiátot orvosok az Egyesült Államokban: „Volt olyan, aki kábítószeres bulikat tartott prostituáltakkal a lakásán.” – Tessék mondani, ez már a seksz újraelosztása?
Már 2500 éve is füveztek Kelet-Ázsiában: „A kelet-pamíri temető edényeiben talált szerves anyagok kémiai profilja megegyezett a kannabiszéval, sőt magasabb volt benne a THC, mint a vadon termő kannabiszban általában.” – ...tudjuk-tudjuk, ha ők füveztek nekünk is kell, ez amúgy annyira releváns hír hogy újra ki kellett rakni blogbejegyzésként:
gnl színfolt – nahát! – Már az ókori kínaiak is füveztek: „Kínai és német kutatók találtak ókori kínai sírokban pszichoaktív tulajdonságaik miatt fogyasztott növénymaradványokat.” – Érdekes lesz majd látni a kínai vezetés reakcióját, biztos a teljes legalizálás lesz az. Ja nem...

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés