2019. 06. 24.
Kincsemnekem ágyamsemmi (jún. 24-25-26-27.)
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
Kincsemnekem ágyamsemmi (jún. 24-25-26-27.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚNIUS 24.:
ELLE LA BARBARE!
0
Metrógnóm, az ősember.

Talán érdemes:
Kilenckor folytatódik a korántsem eufórikus Eufória az HBO-n de inkább válasszuk öt perccel később (azaz 21:05-kor) az M5-öt ahol ’57-es Elvis-limonádéval (Szívem tiéd) tisztelegnek az énekes előtt. A sztori (fizikai melós utolsó lehetőségként zenészkarrierbe kezd) másodlagos, a hangsúly a dalokon és az előadón van, a Loving You volt Presley második kirándulása a kamerák elé és mivel megint bevált a formula, Parker ezredes nem is volt hajlandó változtatni rajta. 22:50-kor antipatriarcha franciázás a Filmbox Plus-on melyben házassági válsággal küzdő zenetanár A hím birodalom bukását látja abban hogy feleségét megkörnyékezi egy lakberendező, ő ezért a férfiak múltjából szeretne erőt meríteni. El is megy a helyi Természettudományi Múzeum őskori kiállítására ahol a legilletékesebbtől kap tanácsot – vagy másfajta hangok szólnak a fejében? A beszédes alcím (Ősember a mentorom) nem sok jóra enged következtetni mert lehet bárki bármilyen macsó, azért a visszahódítás ma már (hála Istennek!) nem úgy zajlik hogy lebunkózod a nőt és a hajánál fogva berángatod a barlangba…:SSS

Talán ajánlott:
Sekszizmusnál és régi koroknál (na jó, csak 1968-nál) maradva fél kilenckor ismétlésgyanús „„„sci-fi””” a Cinemax 2-őn. A Barbarella teremtette meg Jane Fonda ama mítoszát amivel ma se tud mit kezdeni: hol azt mondja hogy folytatná, hol meg azt hogy kényszerítették és hesstegmítú. A szkript szerint az intergalaktikus vondervuman-dzsémszbond az elrabolt őrült tudós, Durand-Durand nyomát üti BOTTAL lézerkarddal – azaz ütné ha Lucas csinálta volna de itt a vizuális effektekért J. F. és valamelyest Anita Pallenberg felel. Az ő zsarnokát egyébként Tyrantnek hívják, az egyik lázadót meg Dildanónak de enélkül is elmondható hogy ez maga a camp: már készítésekor elavult volt de így is emlékezetesebb mint majdnem-copycatje az Ultraviola, nem véletlen hogy egyaránt merítettek belőle filmesek (Just Jaeckin olyasmi marketinggel építette fel az Emmanuelle-t és Sylvia Kristelt ahogy Vadim és De Laurentiis Fondát, lásd még: Bo Derek) és zenészek (túl azon hogy Duranék innen választottak nevet, a súlytalanságban vetkőzős jelenetet több énekesnő újrázta, közülük a legemlékezetesebb Kylie Minogue). Aki lemarad, holnap délelőtt háromnegyed tizenegykor megnézheti ugyanitt, addig is jöjjön egy Nap (2013-as) kommentje a türelmetleneknek:

manocset szavazat: 4/10 2013 febr. 22. - 08:11:46
-SPOILER-
Tehát Barbarellát megdugja a jeti, egy angyal, Ludas Matyi és egy elektromos orgona :D.
-SPOILER VÉGE-

Hétfő? #LESZAROM™.
life – Pisilés, síkosító és óvszer: szextabuk, melyekről jobb már az elején tudni: „Ezekről sokszor még beszélni is nehéz. (18+)” – Leszarni már annál könnyebb őket:
Nem fogja elhinni, de ez a sztár 40 évesen fog megtanulni úszni: „Mi sem gondoltuk volna, hisz még strandolós fotók is készültek róla.” – Nem gondoltam én se hogy LESZAROM. Ja de.
love ya mate – Justin Bieber David Beckham kárára élcelődik az Instán: „Az még hagyján, hogy önmagát írja elsőnek a régi fotó képfeliratában. Brooklyn Beckhamnek tetszik a poén, önnek?”HA HA VERY FUNNY LESZAROM.
Furcsa fityegő van egy frissen felfedezett madárpókon: „Nagy, szőrös, és senki sem tudja, hogy mire jó.”LESZAROM hogy mire...
mint a filmeken – Milyen is az a hollywoodi szex?LESZAROM, úgyse lesz benne részem soha.
Ha azt hitte, a Csillag születik nem kap őszinte előzetest, hát tévedett – Nem, ti tévedtek ha azt hiszitek hogy nem SZAROM LE.
Ismerkedjen meg Kristen Stewart új barátnőjével!: „Sara Dinkin stylistként dolgozik, így ismerte meg a népszerű színésznőt. December óta vannak együtt, összefogózkodva romantikázva fotózták őket.” – Magánügy, LESZAROM.
A fejlődés nem áll meg: „Itt a bugyi, amit akár hetekig is hordhatsz, mert úgy sem lesz koszos” – Tényleg? Akkor sem ha LESZAROM? :DDD
ma is tanultam valamit – Az ember egybillió illatot képes megkülönböztetni: „Szaglásunk sokkal kifinomultabb annál, mint általában feltételezzük. A szagok befolyásolják a hangulatunkat, érzelmeinket és az emlékeinket is.”Smells like LESZAROM.
:-O Ha az 52 éves Halle Berry felfoghatatlanul jól néz ki, akkor a Fekete Párduc 60 éves színésznőjére mit mondjunk? – Azt, hogy LESZAR SUNÁZNÁM!!44!!!


KEDD, JÚNIUS 25.:
SPIDERGIRL RETURNS...
0
...to save her father.

Talán érdemes:
A Filmbox Family-n mintha korrigálni akarnák a testvércsatorna tegnapi férfiatlanítását, kilenckor egy dán kislány dönt úgy hogy Apáért mindent, pláne ha idegrendszeri betegségét csak Amerikában tudják kezelni és erre nincs pénze a családnak. A szentesített cél érdekében Ida a papától „kapott” hobbit (sziklamászás) használja eszköznek és két (titokban érte epekedő) barátjával hamarosan egy bank falán pókemberkednek hogy összeszedjék a szükséges lóvét. Lehet fikázni a Klatretösent de valami mégiscsak lehet benne ha halivúd is ellopta (na jó: rimékelte) a Catch That Kiddel. Öt perccel később (21:05) megint M5 de a Kincsem már egyértelműen hazai pályán fut, ez egy 2014-es színházi felvétel ami a világhíres lovon keresztül mutatja be az 1870-es évek Osztrák-Magyar Monarchiájának színét és visszáját, főleg utóbbit merthogy a paripa „tehetsége” minden körülötte álból mást hoz ki… Többeknek feltűnt több helyen hogy egyidőben készült a nálunk is voltmár (és elég gyenge) Tanú-előadással ahogy az is hogy annak színészei közül ebben is befigyel pár, én Bereményi Géza szövegkönyve és rendezése miatt adok neki egy esélyt (még valami: Bacsó művével szemben ebből a színpadi verzió után készült egészestés).

Kössz, biztonság! rovat:
Nadrágszíjjal bilincselt meg, majd taps közepette vitt be gyalog egy tolvajt egy román rendőr: „Végül kártérítést kellett fizetnie a produkcióért.” – Franciaországban bezzeg nem úszta volna meg ennyivel...mármint a rendőr:
Pár óra alatt 37 milliót gyűjtöttek a rohamrendőrt kiütő francia bokszolónak: „A miniszterek kiakadtak azon, hogy hőssé vált a rendőrverő.” – Ilyen ez a demokrácia, akár még modell is lehet belőle ^^
Vigyorgott a bíróságon a káldi anyagyilkosKeep calm, majd róla is lesznek ilyen vicceskedő cikkek:
Szórakozik az elmeorvosi vizsgálattal a soroksári futónő gyilkosa: „Mintha a bolondját járatta volna az orvosokkal.”HA HA VERY FUNNY, már utalom is nektek a támogatást. Ja nem.
Maffiasorozatot okol a bűnözési hullámért Nápoly polgármestere: „A Gomorrah miatt nő az erőszak.” – Bezzeg régen Nápoly a békesség szigete volt...ja nem, az Szicília:
Meghalt Carmine "A kígyó" Persico, a Colombo-család keresztapája: „Ügyvédje szerint tök kedves, rendes bácsi volt. 17 évesen gyilkolt először, egy másik kölyköt vert agyon puszta kézzel.” – ...de mindig előre köszönt és levitte a szemetet is, aztán egy szép napon megnézte a Gomorrát és két nap alatt megmaffiózódott!!4!4!!
A 92 éves nő lelőtte a fiát, aki öregek otthonába akarta küldeni – Érdemes volt? Most is oda fog kerülni, csak erősebb rácsok lesznek az ablakon.
Megpróbálta kirabolni az Ocean's 11-ből ismert kaszinót, lelőtték: „A rablót a vegasi Belaggio előtt lőtték mellbe a rendőrök.”...and nothing of value was lost that day.
Alabama kivégzett egy gyilkost egy nappal azután, hogy az élet védelme érdekében lényegében betiltották az abortuszt: „Sok konzervatív sem érti, hogyan lehet egyszerre ellenezni az abortuszt és támogatni a halálbüntetést.” – Segítek: azért mert a gyilkos egyszer már semmibe vette a mások életének védelmét, a magzat meg még nem. Szívesen :)


SZERDA, JÚNIUS 26.:
#HAJADISMIFÉSÜLI
0
Nem Piedone szigete.

Talán érdemes:
20:35-től újfent a Monarchia szellemét élesztgetik a Dunán Heinrich von Mattoni cseh gyártmányú életrajzának első részével, ő kanyargós utakon jutott el az ásványvízgyártásig meg a mára legendássá vált gyógyfürdőkig (Marienbad, Karlovy Vary). Ugyanitt maradva 21:40-től olasz széria (Pietro szigete) melyben kirobbanóan rosszul sikerült buli hírére tér haza egy ex-pat rendőrnő felderíteni az ügyet (ebben azért is érdekelt mert apja is megsérült) illetve lezárni múltja traumáit. Olaszországban maradva éjfél előtt öt perccel drámázás a Filmbox Extra HD-n melynek hősei (csavargók, küszködő írónő és hozzá csapódó szomorkás kiscsaj) együttesen is egyedül vannak: a Hajamat fésüli a szélben mintha nem történne semmi, annyira hétköznapi, de talán ez adja a vonzerejét.

Konteó rovat:
The Kína Edition:
Könyves – Dragomán György: Fogunk még látni durva technológiai diktatúrákat – Már most látunk:
passport – durva! – Kína megvalósítja Orwell legrosszabb rémálmát: „2020-tól minden polgárt pon­toz­ni fognak, és ez alapján jutal­mazzák vagy büntetik majd őket.” – Mindjárt indulnak az amcsik elvinni a demokráciát. Ja nem:
Kína szerint egy sikeres országnak nem demokráciára, hanem több adatra van szüksége: „Az épülő digitális totalitárius államban a konfliktuskezelés legjobb módja nem a viták rendezése, hanem rengeteg adattal és algoritmussal felmérni, ki csinálhat bajt, majd ennek megfelelően kezelni a problémát. Ha kell, táborokban, tömegesen.” – Hát igen, ilyen ez a POPSZAKMA népi DIKTATÚR demokrácia :DDDD
30% kamat? Rettentő dolog jöhet Kínában: „A kínai árnyékbankrendszer kilépett a fényre, és förtelmes látványt nyújt. Olyan ez, mint a Quaestor, csak sokkal nagyobban: boldog-boldogtalan átláthatatlan pénzügyi termékekbe fektet, abban a hitben, hogy ha baj lesz, úgyis megmenti a kormány. Amiből valóban baj lehet.” – Nahát, megint valami amit előbb olvashattunk konteóblogokon.
Kína eltérítette az internetet: „Az állami China Telecom az Egyesült Államokban és Kanadában létesített adatközpontjait használta a nyugati internetforgalom Kínába terelésére, ahol akár meg is figyelhették azt.” – Ááá!!! Ugyan!! Miért tennének ilyet, van elég dolguk otthon is:
Mindenkiről mindent: Kína járásfelismerő kamerákkal kísérletezik: „Az arcfelismerő a múlt, a totális megfigyelőállam már a testtartásból tudja, hogy ki vagy.” – Így lesz a Hülye NÉZÉSEK Járások Minisztériumából Boldogságminisztérium.
új világrend – Lemondott az Interpol elnöke: „Meng Hung-vejről maga az Interpol sem tudta, hova tűnt. Kína egy hétig titkolózott, aztán kinyögte, hogy letartóztatták.” – ...és nem véletlenül az „új világrend” fakkba tették:
Az eltűnt Interpol-főnök utoljára egy kés-emojit küldött a nejének: „Grace Meng háttal, az arcát nem mutatva mert csak nyilatkozni a sajtónak férje eltűnéséről.”Kár érte, kiváló ügynök volt.
Furcsa dolgokat művel a kínai űrállomás: „A Tiangong-2 úgy 100 kilométerrel közelebb jött a Földhöz, majd visszaállt a biztonságos pályára.”Keep calm, legközelebb jön a halálsugár is ^^
ZSEBEMBEN A VILÁg – tech – 5 ok, amiért szeretjük a Huaweit: „Idén a top 3 készülékgyártó közé került a kínai gyártó, nem véletlenül.” – Jaja, zsebedben a világ a Huawei-vel, a világ meg az ő zsebükben:
Kína az egész számítógépipart hackelte meg: „Alig nagyobb egy kihegyezett ceruza hegyénél, mégis szélesre tárta a kaput a kínai titkosszolgálatok előtt az az aprócska mikrocsip, amit a kínai Népi Felszabadító Hadsereg kiberháborús részlege fejlesztett ki, és szerelt fel alaplapokra, amikből a Bloomberg Businesweek riportja szerint az Amazon és az Apple szervereibe is jutott.” – Felkészül Bill Gates:
Microsoft: Ha nem vigyázunk az arcfelismerőkkel, egyszer csak 1984-ben találjuk magunkat: „Az állam és a nagyvállalatok mindent látnak rólunk - figyelmeztet a vállalat elnöke.” – Asszem ideje újraindítani a Bagoly mondja rovatot:
Peking összes lakójának hamarosan személyre szóló értékelése lesz, ami azt mutatja meg, mennyire jó állampolgárok: „Újabb lépéssel közelebb került Kína a tökéletes AI-megfigyelőállam kiépítése felé.” – Á, már ott vannak Nyugaton is:
Eljött a korszak, amikor a vállalatok titkos algoritmus alapján döntik el, mennyire legyenek jófejek veled: „Több ezer adatdarabból készülnek az ügyfelekről egyéni értékelések a nagyvállalatok számára. A technológiát megállítani nem lehet, de kisebb lenne a gond, ha az egész nem teljes titokban zajlana.” – ...írja ugyanaz a 444 amelyik kicsivel később így maxolja ki az újságírói cinizmust:
Az USA a Huawei termékeinek elkerülésére kéri a szövetségeseit: „Kiberbiztonsági fenyegetésnek tekintik a cég termékeit. Talán akkor gyártsanak jobb telefonokat, mint a kínaiak.”Nap kommentje:
0

CSÜTÖRTÖK, JÚNIUS 27.:
THE ELNÉMULTABLES
0
Fel! Áldozzunk! :))

Talán érdemes:
A Film+-en kilenckor Elvishez hasonlóan biztos recept a Feláldozhatók 3. (2014-es) részével és Sly (+ haverjai) hozzák amit kell, az aktuális mission impossible egy ex-barát és üzletfél (Mel Gibson) legyőzése aki mára megtagadta a csapat elveit és átállt a sötét oldalra. Az Expendables-szériát nem a mélyenszántó gondolatok miatt szeretjük hanem mert mindenki itt van aki számít: Banderastól Fordon át Schwarzeneggerig a nyolcvanas-kilencvenes évek majd' összes keményfiúja jutalomjátszik (még Wesley Snipes is, bár neki nem csak a közönség felé van mit törlesztenie), újítás max. annyi hogy pár mai arc is megkapta a behívót, meglátjuk felnőttek-e a feladathoz (SPOILER nem, mert a Nagy Öregek pótolhatatlanok SPOILER VÉGE). A Film Mánián témájához (ördögűzés) illően jó későn (23:05-kor) kezdett (és ugyancsak 2014-es) horror amit a magyar vonatkozás (Erdély Mátyás operatőrködése) különböztet meg társaitól, egyébként az Elnémultak sztenderd (de annak korrekt) riogatás a Woman in Black alkotóitól egy lányról akiből a nagyváros zajától távoli házban próbálják kiűzni a Gonoszt. Aki csak egy rémmozit látott az már tudja hogy ez az első klisé, a második a valóságalap, de mit tegyünk ha a Quiet Ones eseményei valóban megtörténtek? Hát dőljünk hátra és élvezzük az újjászületett Hammer-hangulatot. Háromnegyed tízkor érzékenyítő tréning az HBO-n hogy mind hozzá legyünk szoktatva az állásvesztéshez, ez természetesen nem érintheti a Vice exkluzív riportereit akik mindenkit megszólaltatnak A munka jövőjét illetően, zömmel olyanokat akiknek be van biztosítva a helye (politikusok, jövőkutatók, gazdagok), a végén mikrofon elé engedve párat azok közül is akiket hamarosan robotok fognak helyettesíteni – mindegy, így legalább jöhet a

More human than human rovat:
Karba tett kézzel várjuk a robotáldást: „Arra számítanak a cégek, hogy szuper lesz az automatizációs forradalom, de a többség még csak ismerkedik a mesterséges intelligenciával. Pár éven belül óriási felfordulás jöhet.” – Az biztos hogy a cégeknek szuper lesz, meg az is hogy a dolgozó le lesz szarva:
zürzavar – A jövő munkavállalója nem-neurotipikus? HR interjú: „A mesterséges intelligencia át fogja rendezni a karrierlehetőségeket is: a tudás és kreativitás felértékelődik.”MUHAHA, hát persze:
Mit szólna, ha a nyelvvizsgán egy számítógéppel kellene beszélgetnie?: „Heves támadások értek egy új nyelvvizsgát, amely már teljesen számítógép előtt zajlik, még a szóbeli rész is.”More nyelvvizsga than nyelvvizsga a Tudás és Kreativitás nevében. Ja nem:
Csaláson kaptak egy mesterséges intelligenciát: „Jól eldugta a puskát, de lebuktatták. A trükközés nem az intelligencia, hanem a butaság jele.” – Hát persze:
Dehogy áll bosszút a Boston Dynamics robotja!: „Filmre vették, ahogy a humanoid robot fegyvert fog egy emberre, miután az többször is rátámadt.”Skynet likes this.
Ügyeit intéző autó van, de a technológiába vetett bizalom nincs – Fentiek után nem csodálom :DD
Gyerekorvosrobotokat teszteltek Kínában. Sikerrel!: „A mesterséges intelligencia is diagnosztizál úgy, mint egy orvos.” – Már megint Kína, a szép új világ... De jó is lesz, robot kezel minket gyerekként, robot rúg ki minket:
Az Amazon olyan automata rendszerrel méri a raktárosai teljesítményét, ami maga megírja a figyelmeztetéseket majd a felmondólevelet is: „A cég kénytelen volt elismeri az embertelen rendszer létezését. Az emberek panaszkodnak, hogy robotként kezelik őket a robotok.” – Sebaj, ápolóknak tuti empatikusabbak lesznek:
Szeretnéd, hogy ember helyett robot gondozza idős, beteg édesanyádat?: „A társadalom ijesztő mértékben öregszik, és közel az a pont, hogy nem lesz elég emberi munkaerő az idősek ellátására. Drajkó Zsombor, a Semmelweis Egyetem klinikai szakorvosa szerint a robotok egyre elterjedtebbek az egészségügyben, de sok feladatot nem tudnak megoldani, és gyakran az ember is ellenérzéssel viseltetik irántuk.” – Na vajon miért:
Kórházi roboton üzente meg az orvos a betegnek, hogy nincs sok hátra: „Hús-vér orvos nem, csak hozzátartozók voltak a kalifornai kórház kórtermében.” – Biztos ezt akarta utoljára hallani az életben!

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés