2019. 11. 01.
Jason és a mormoták (nov. 2-3.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Jason és a mormoták (nov. 2-3.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, NOVEMBER 2.:
BÁTOR SZŐR DZSÉZÖN!
0
Ideje a gyerekségnek.

Talán érdemes:
Nyolckor modern family movie az HBO-n de nem mozaik-stílusban hanem Instant család-formában. Jómódú férj és feleség (Mark Wahlberg, Rose Byrne) úgy érzi hogy boldogságukhoz csak a gyermekáldás hiányzik, viszont a házi összeeszkábálás a biological clock ketyegése miatt kiesik így marad az idősebb gyerek(ek) adoptálása és amilyen a szerencséjük, itt is a tucatjával olcsóbb-elv érvényesül mikor kiderül hogy a kiszemelt kislánynak van két másik tesója is... Hepiend borítékolva, nem kell félni mert a komoly témák se lesznek túltolva, ami gáz hogy még a kicsik mexikói származásával együtt is vannak akik Trump-párti propagandának állították be holott ez csak egyszerű (de okos és keserédes) komédia a szülőség nehézségeiről. Éles váltás: 21:55-kor nagy tabu(k)ról beszélnek tabu(k) nélkül az M5-ön Polcz Alaine-nel akit Törőcsik Mari alakít: az Ideje az öregségnek az írónő munkásságát-világjobbító tevékenységét összegzi, vagy legalábbis megpróbálja merthogy teljes életet (pláne az összefoglalást a végén) nem nagyon lehet ötven percbe sűríteni.

Nem érdemes:
…csak ha röhögni akarunk mert a Braven kb. az volt Jason Momoának mint a minapi őscápa a névrokonának, azaz káoszba fulladó wannabe blockbuster amit most épp a John Wick-sémával indítanak: Átlagos Fickó összeakasztja bajszát a Csúnya Bácsikkal, az ellentétek eszkalálódnak, ennek hatására az addig jámbor főhősben elpattan egy húr és véres bosszút áll. Nem lehet elrontani, igaz? Hát dehogynem, főleg ha egymást váltják a logikátlanságok, lássunk is párat: mit keresnek drogdílerek a semmi közepén? Kinek árulják a cuccot ha nem a Békés Helyieknek (akik azt is birkatürelemmel nézik végig ahogy a főgonosz megöl valakit a zsúfolt kajáldában)? Miért van hogy amint valaki elveszti a fegyverét a másik nem felkapja hanem más eszközt keres (videojátékban szokott ilyen lenni, valóságban soha), és főleg: minek kell betörni a kocsi ablakát amikor nyitva van az ajtaja? Aki ezekre a kérdésekre mindenképp tudni akarja a választ azt 22:55-kor várja a Filmcafe, én max. a camp faktor miatt csekkolom (már ha egyáltalán), de a Lánynak (ami a Black Swan találkozása a Billy Elliott-tal vagy még inkább a Moonlight-tal) nincsenek ilyen pozitívumai, ez echte gender-agymosás ami nagy dilemmákat butít le Oscar-szintre (igen, tudom hogy a rangos díjat régen pont a bonyolultabb-értékesebb műveknek adták). Adott egy fejben lány, testben fiú személyiség aki két legyet ütne egy csapásra, profi balett-táncossá válna és egyúttal nemet is váltana. Elvileg ezek lennének a feszültség meg drámai izgalom forrásai, nem lövöm le a poént mert nem nagyon van mit, a valóságalapot amire épül itt is megváltoztatták de az LGBT közösséget mégsem ez akasztotta ki hanem hogy ciszek vagy szimpla melegek készítették és egy transz se volt a stábban (ez már az agyf*** új fokozata lehet), aki akarja fél kilenckor megtalálja a Cinemax 2-őn, én kihagyom.

A seksz, a szipu rovat:
Egy holland pincében fedeztek fel egy családot, ami évek óta a világvégét várta: „De amikor a legidősebb fiú megszökött, hogy megigyon pár sört, mindent elmondott a kocsmárosnak.” – Mindig mondtam hogy a sör életet ment! EGÉSSÉG!
ma is tanultam valamit – Churchillnek orvosi felmentése volt az alkoholtilalom alól: „Egy autóbalesetből való felépüléséhez volt elengedhetetlen a folyamatos alkoholfogyasztás - a doktor utasítása szerint.” – Ha létezik orvosi marihónajja, kell hogy legyen orvosi alkohol is ^^
Alkoholt termelt egy férfi gyomra a megbolondult bélflórája miatt: „Elszaporodtak a szervezetében a sörélesztő baktériumok, ezért az evéstől rúgott be.”Wait, a challenger appears:
18 évig volt egy kis zacskó fű egy ausztrál férfi orrában: „Azt hitte, már lenyelte.” – Az ember akinek MAGNÓ fű van az orrában :DDD
100 százalékra emelték az alkohol adóját Katarban Keep calm, csak készülnek a focivébére.
Snoop Dogg főállású spanglisodró komornyikot alkalmaz: „Évi 40-50 ezer dollár fizetés, teljes ellátás, sok ingyenes utazással, a feladata annyi, hogy ha a főnök vagy bármelyik vendége szívna, átnyújtson egy tökéletesen megtekert spanglit.” – Nincs ebben újdonság, Beyoncénak is saját rabszolgája van ^^ Hessteg BLM!!4! négy
Kutatás – Tényleg a nagy mellekre buknak a pasik?MI AZ HOGY, NAGYONIS!
Ismét itt a Száraz November, amikor az a kérdés, hogy hogyan bírod egy hónapig alkohol nélkül: „Az idei esemény külön is célozza a felsőoktatásban tanulókat.” – Minek? Isznak ők anélkül is.
winelovers – Száraz November? Na, még mit nem!: „Felejtsd el az önmegtartóztatást, mert jön a bordói november.” – Elment az eszetek?! Két sör rendel, minden másra ott Az Évezred Kommentje az eggyel feljebbi cikk alól:
0

VASÁRNAP, NOVEMBER 3.:
JÁNOSARCÚ NŐ
0
Nem a Zöld Könyvet olvassa.

Talán érdemes:
Nyolckor 2018-as reverz a Miss Daisy sofőrjéből (némi Életrevalók-hatással) az HBO-n ahol egyszerű (néha kicsit agresszív) fehér melós (Viggo Mortensen) szállít fekete zongoristát (Mahershala Ali) városból városba, ez így elsőre sima meló, könnyű pénz csakhogy az említett települések mind a rasszista Délen találhatók ergo a turné korántsem veszélymentes. Peter Farrelly-től (Dumb & Dumber, stb.) meglepően érett húzás volt a Zöld könyv (Útmutató az élethez) ahogy Mortensent sem feltétlenül erről az oldaláról ismerjük de hát legyünk őszinték, már nem olyan fiatalok és kell nekik...az Oscar. Nekem is valahol ez vele a bajom: szép-szép, de érződik hogy konkrét céllal (kaszálás a díjátadón) készült meg kicsit fullba nyomták hogy a sofőr mennyire előítéletes pedig ő is csak (olasz) bevándorló. Ugyanabban az időben (20:00) újabb tavalyi Év filmje a Cinemaxon és a Ruben Brandt, a gyűjtő nagyon más műfaj mint a Green Book, kezdve ott hogy animáció, folytatva azzal hogy felnőtteknek készült. A sztorija akár egy Bond-epizód is lehetne: a címbeli art collector (Kamarás Iván) sorra lopatja el profikkal a világ (számára) legfontosabb műremekeit, az ügyön dolgozó rendőr fejét pedig elcsavarja a tolvajcsapat jónője (Hámori Gabriella). Mindezen túl a megrendelőnek van egy titkos oka is amiért pont azokra fáj a foga, amikre, de ez csak az országokon-kontinenseken keresztülcikázó történet végén fog majd összeállni a figyelmes nézőknek.

Nem ajánlott:
…mert az European Music Awards már akkor sem a zenéről szólt amikor még volt ilyesmi az MTV-n. Ijesztő, mennyire túlnőtte magát a klipes műfaj miközben a zene színvonala folyamatosan zuhant, ma már nincs videó okkultizmus és/vagy seksz nélkül, ennek megfelelően akkor járunk a legjobban ha nyolctól messzire kerüljük a Paramount Channelt és helyette elolvassuk Vigilant Citizen elemzéseit a VMA díjátadókról.

Zene” és „film” rovat:
The Kanye West Edition:
lángoló gitárok – ZENE – Íme, belőlük lehet a következő Kanye West vagy Lil Wayne: „Az utóbbi pár évben a hip-hop valóságos reneszánszát éli.”ÉDES FASZOM csak ezt ne, bőven elég a mostani „„„reneszánsz””” emberek tevékenysége:
Hivatalos: Kanye West az új John Lennon: „Legalábbis Paul McCartney-t Lennonra emlékeztette a közös munka a rapperrel.” – ...és aki ismeri kettejük viszonyát az tudja hogy ez nem feltétlenül dicséret de mindegy, biztos jobb lett a dal hogy McCartney-t is bevette...ja nem:
LG – A világ legszarabb klipje: „Pedig mekkora nevek szerepelnek már Kanye West produkciójában.”Wait, a challenger appears:
Dennis Rodman Észak-Koreában rappelne a világbékéről Kanye Westtel: „Csináljunk egy közös számot a szeretet vezéreiről!” – Jó ötlet, maradjanak is ott.
Kanye Westnek két házipornója is van – Egyiket se akarom látni, főleg ha zene is van melléjük:
Kanye West rendezte a Pornhub-gálát, ahol bemutatta extratrágár új számát: „Pornóoldallal állt össze West, hogy elmondja-megmutassa, mit szeret csinálni a luvnyákkal. A producer: Spike Jonze, A John Malkovich-menet rendezője.”Év klipje. Ja nem.
Kanye West épphogy kijött a kórházból, de már szőke: „Hidrogénezett hajjal állt neki új lemezének.” – Csak ezért kár volt alávetnie magát a kezelésnek, agyilag eddig is „szőke” volt:
Kanye West leállította koncertjét, mert az egyik kerekesszékes néző nem állt fel – Szegény Yeezy, hiába mondta neki hogy kelj fel és járj :DDD
lángoló gitárok – Kanye West szerint a rap az ördög zenéje: „De egy lelkipásztor meggyőzte, hogy nem az.” – Az övé igenis az, mindent meg is tett hogy az legyen, bárhogy mosakszik most:
Recorder – Kanye West: „Távozz tőlem, Sátán!”: „Sátánisták: „De hát Sátán a legjobb haverod, Kanye!"” – Nem hittem volna hogy valaha is igazat adok nekik, gusztustalan az ilyen „hit” és „megtérés”:
Kanye Westnek Isten térítette vissza az adóját – ...cserébe a Yeezus-ért meg a pornós klipekért. A jókeresztény cselekedetek elnyerik méltó jutalmukat!!4!4 <3
Mindenki csak zavarodottan pislog, hogy mit akarhat az új számával Kanye West: „Poopidy scoop, scoopdiddy whoop, whoop, di scoop, di poop.” – Csak fel akar zárkózni a rapperek új hullámához akiknek már szöveg se kell:
Recorder – Az ember, aki megváltoztatta a hiphop nyelvét: „Kemény környékről jön, mégis női ruhákat hord. Mi a titka e rappernek?” – Az hogy LESZAROM a média pozitívumnak állítja be hogy írni-olvasni, sőt beszélni is alig tud: „A The Rap Year Book szerzője (...) szerint ő lehet az első "poszt-szöveg rapper, akinek már szavakra sincs szüksége" (...), "Ugyanolyan improvizációs svunggal próbálja kitapasztalni az emberi légzésben rejlő lehetőségeket, mint ahogy anno a radikális jazzisták megpróbálták belesűríteni az univerzumot a játékukba" (...).” – ...egy különbséggel: a jazzisták tudtak is bánni a hangszereikkel: A (...) kritikai közhelygyűjtemény egyik legvitálisabb mémjének az az állítás számít, miszerint nem érteni, amit beszél; mindezt ráadásul egy olyan műfajban, amiben a szókincs, az idézhető egysorosok mindennél fontosabbak. Ugyanakkor, ahogy a bevezetőben már utaltunk rá, Williams zsenialitása pont abban áll, hogy nincs szüksége a fentebbiekre ahhoz, hogy kifejezze önmagát” – A védői meg másik oldalról léptek túl a a magyar nyelven („kritikai közhelygyűjtemény legvitálisabb mémje”, stb.) hogy mentegessék az igénytelenséget: „"Lényegében a beszéd egy új módját alakította ki (...) , ráadásul egy olyat, amiben a befogadónak sokkal aktívabb szerep jut: a (...) félrehallott vagy érthetetlen szövegek egyfajta Rorschach-tesztté lényegülnek át, ahol nem az a fontos, hogy valójában mit ábrázolnak, hanem a saját értelmezésünk és kapcsolódásunk hozzá. Ezek tudatában nem meglepő, hogy (...) sosem írja meg előre a szövegeit, csupán egy szimbólumokkal telerajzolt papírt hoz magával a stúdióba, de még így is „sokszor mindössze tíz perc elég neki ahhoz, hogy összerakjon egy tökéletes számot.” – Az b+, „tökéletes szám”. Nap kommentje:
0

VISZLÁT HAMAROSAN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés