2019. 11. 01.
Minden héten Mindenszentek! vol. 2. (nov. 11-17.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Minden héten Mindenszentek! vol. 2. (nov. 11-17.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, NOVEMBER 11.

Horror rovat:
A retekklubbon a kannibalizmust népszerűsítik a klímatudatosság jegyében nyolc után öt perccel a Konyhafőnök VIP-val melyben csak az lesz értékelhető hogy nem szegényeket zabálnak, lásd a címet: Terítéken a sztárok. Bár mindig támogattam hogy eat the rich azért mégis inkább tücsköt-bogarat eszek mint emberi hullákat, legyenek bármilyen gazdagok :SS A TV2-őn se jobb a helyzet, gyerekkorunk idolja, Majka, a csillagok küldötte máig velünk van de már férfi műsorvezetőként, pizzéria-tulajdonosként és persze rapperként. Karrierje új állomása a 20:20-kor látható kegyetlen kvízműsor, a Nyomd a gombot, tesó! ami már majdnem a gladiátorjátékok szintje mert a pokoli kvíztornyokban random zuhanó liftek utasai közül senki se tudja, hol áll meg a páternoszter, már ha megáll egyáltalán. Én mondom, nincs már messze a Death Race sem!!4!

KEDD, NOVEMBER 12.
0

Horror rovat:
Kilenckor romantikus feminista horror a Story4-en a zsáner ősanyjától, az Atwooddal vetekedő Katie Fforde-tól és A pokolba Daviddal (avagy Ördögbe Daviddel) hozza is az elvárhatókat: szülei vendéglőjét újranyitni akaró leányuk szembekerül a helyiség KALAPÁCSÁVAL patriarcha oligarchájával. Ugyanabban az időben Rém rom-felújítás az Addams familyvel a FEM3-on vagyis Zombiház-alakítás az élőhalottak összes (nem túl sok) igényét figyelembe véve. Egy órával később (tízkor) a Music Television támad másfajta borzongatással mint a legutóbbi díjátadóval, a Ghosted: Love Gone Missing a tinder-szellemek közé kalauzolja az okkultizmus iránt érdeklődőket. 22:45-kor már az itt kísértőknek kedvez a Fix TV a Szellemvárosok Magyarországon mai részével, eközben nyolckor folytatódik a múlt héten megkezdett Az Úr sötét anyagai is az HBO-n de az igazán kemények kivárnak 03:05-ig amikoris a testvércsatornán (HBO 2) korunk zenementes MTV-jéből kinőtt komikája, Amanda Seales megmondja a tutit bármiről és mindenről, főleg Trumpról és a white male privilege-ről. Garantált rettegés!44!!négy

SZERDA, NOVEMBER 13.

Horror rovat:
Nyolckor idei comics horror az HBO-n melyben Marvel Kapitány áll bosszút…a képregény-fogyasztókon. Nem volt elég a Marvel-univerzum átírása így becsempésztek némi politikát is: hiába szedték ki a What, no smile?-jelenetet,  attól még maradt benne elég (SPOILER lásd pld. a terroristák szimpatikussá tételét SPOILER VÉGE), emellett eltörpül Brie Larson semmilyensége.
Story4, 21:00 – Új nap, újabb female empowerment Katie Fforde-tól: a Szerelem túladagolva a Manderley-ház asszonyát keresztezi a Klinika megoldásaival vagyis lesz benne jómódú családhoz gondozónak elszegődő hölgy, beteg idős asszony és annak veje akibe természetesen belezúg a frissen érkezett. Egy órával utána (tízkor) 2017-es horror a Film Now-n a Tónok harca STÁRjával, Natalie Dormerrel (na meg Stanley Tucci-val). A Patient Zero a zombis-kórházas-fertőzős vonalat viszi tovább annyi újítással hogy a vólkingdedek ebben már kidolgozott felsőtesttel rendelkeznek és kommunikálni is tudnak. Bár 2015-ben forgatták de csak ’17-ben jutott el…na nem a mozikba hanem a kölcsönzőkbe mert olyan durva volt – vagy csak olyan rossz? See for yourself!
 

CSÜTÖRTÖK, NOVEMBER 14.
0

Horror rovat:
Sony Movie Channel, 21:00 – Bár Kevin Smith hivatalosan csak az utóbbi időkben tért át a horrorra, tudat alatt csinált már többet is, ezek közé tartozik a Két kopper ami buddy movie volna a Halálos fegyver után szabadon csak félúton úgy döntött a direktor úr hogy inkább görbe tükröt tart a műfaj elé. Az ügynek megnyerte Bruce Willist, rakott bele csapdát az érzelmeseknek meg a nerd/geek közönségnek is (vagyont érő baseball-kártya) de a sokat akarásnak itt is beszarás lett a vége – na meg egy sokkoló(an gyenge) film. Tíz előtt öt perccel családi horror a Dunán Franciaországból melyben előkelő helyen, kastélyban tervez házasodni az ifjú pár de a rendezvény logisztikai követelményei meghaladják a ceremóniamester (Jean-Pierre Bacri) képességeit és lassan de biztosan összeomlik az egész, megmentve ezáltal a leendő férj agglegényi szabadságát…vagy nem? Sokan a véresebb frankofónságokra esküsznek (Inside, Martyrs, stb.), de ne higgyünk nekik, a TRVE KVLT MGTW-k számára az Eszeveszett esküvő (akár észvesztés nélkül) az ultimate horror!4!4 S hogy milyen amikor mégis létrejön a frigy és nincs benne köszönet? Azt is megtudhatjuk 21:50-kor az M5-ön ahol tengerparti nyaralás kapcsán esik egymásnak elvált papa és mama, elvileg a közös gyerek miatt, valójában csak a veszekedés kedvéért. Mindenki a mennybe megy – vagy mégsem, ha itt van nekik a kicsinyes földi pokol, főleg a férfinak aki nem tudja túltenni magát azon hogy lánya a betegsége miatt nem tarthat vele ezért túszul ejti…újabb art-horror a toxikus maszkulinitás veszélyeiről!!! Azt hiszed megúszod mindennapi Katie Fforde-unkat? Nos nem fogod mert jön az Ugrás a boldogságba ahol Rejtélyes Vírus pusztítja a lovakat és talán át is terjed a lovakként búsuló gazdákra… A hely és az időpont a szokásos (Story4, 21:00), a többire ott a Nap kommentje:

Bubus53 2017 febr. 08. - 18:09:22 7/10
Csesszék már meg, meddig ugrálnak még a boldogságba?

PÉNTEK, NOVEMBER 15.
0

Horror rovat:
23:30-kor 2011-es sellőhorror a Filmcafén, az itteni Tengeri szörnyet vándorcirkuszos párocska veszi magához régi gazdájától és viszi magával Amerikába, figyelmen kívül hagyva a lány-lény (Rya Kihlstedt) különleges kajaigényeit, persze nem sokáig mert az éhség bármelyik érzésnél erősebb. A Mermaid Chronicles korrekt B-movie remake a Hammer stúdió stílusában amit folytatni szándékoztak, erre utal a Part 1: She Creature alcím is (az újrázásból végül nem lett semmi). Az HBO megintcsak hajnali időben (fél négykor) ad egy komikus-műsort és a STEVE Pete Holmes: Stand up különkiadás nem véletlenül van ott, ahol: a frissen apává vált SHERLOCK Holmes családi állapota egyben a stílusára is kihatott, előkerültek az eddig visszafogott altesti poénok. Csak a Megborultak rajongóinak.

SZOMBAT, NOVEMBER 16.

Horror rovat:
Semmi kétség hogy ma a zenés horror lesz a főcsapás – igen, az X-Faktorról beszélek ami NEM tehetségkutatás (és hogy mennyire Élő adás, annak eldöntését rátok bízom), mégis bérelt helye van a retekklubbon, nem csoda hogy a rivális-közömbös csatornák is figyelembe veszik és nyolctól utat engednek neki. A trenddel egyedül a Film4 mer szembeszállni akik ugyanebben az időben egy romantikus horrorral szállnak be és a Felséges karácsony egyszerre akarja megidézni a Love Actually-t és a What a Girl Wants-et: káeurópai király (igen, Amerika szerint még vannak ilyenek) az Angyalok városában újra találkozik ifjúkori fellángolása tárgyával, mikor máskor mint a szeretet ünnepén. Két helyen vérzik el az amúgyis vérszegény ötlet megvalósítása: az egyik a forgatókönyv, a másik Tara Reid aki mintha végig be lenne gyógyszerezve (lehet hogy be is volt, ki tudja).

VASÁRNAP, NOVEMBER 17.
0

Horror rovat:
Nyolckor akcióhorror az HBO-n ami egyúttal arra is bizonyíték hogy Halivúd nem tudja elengedni a japánkodást az élőszereplős GITS bukása után sem. A friss áldozat egy memóriatörlődött robotcsaj (Rosa Salazar) aki előbb nagygenerálon esik át majd manga-szemekkel csodálkozik rá az őt körülvevő kegyetlen cyberpunk világra. Az események összejátszásával múltja is kezd feltárulni, ezáltal ráébred szuperképességeire is és nem fél használni őket. Cameron és Rodriguez célja vállaltan az Avatar, a Sin City és az originál Nikita párosítása (és a mai erősnős szuperhősködésekre hangolása) volt és hát az Alita: A harc angyala is főleg a látványa miatt lesz emlékezetes, a belengetett folytatásra ez már nem lesz elég (de talán az Avatar 2-re sem merthogy az ottani CGI „főpróbájának” szánták). A Duna World-ön 21:35-kor adott Fekete Szivárványnak semmi köze a Black Rainbow-hoz, ez valós borzalmakkal foglalkozó 2013-as doksi Kongóról melynek láttán tuti megtanuljuk értékelni európai jódolgunkat. Végezetül éjfél előtt öt perccel ismétléshorror a Paramount Channelen: a Kocka arra az egyszer nagyot ütő (de többszörnézős) felállásra épül amiből (bár megért még két „rendes” részt) egyik epigonja, a Fűrész faragott konkrét franchise-t. Ehhez az is kellett hogy az itteni drámázást felváltsa a sima trancsírozás, a logikai feladványokat az öncsonkító szabadulóművészet, az összetartást meg a there can be only one. Hat fogoly furcsa földalatti komplexumban találja magát ahol bármelyik szoba rejthet csapdát, a kijutáshoz „csak” alkalmazni kellene speciális tudásukat és persze együttműködniük. Sokan félreértették a Cube-ot és az se biztos hogy az én olvasatom a helyes de szerintem ez az emberiségbe kódolt tragédiáról szól, a kockabörtön készítője is mintha erre akarná foglyait ráébreszteni: minden adott a szabaduláshoz de azt meggátolja a kicsinyesség és az ilyen-olyan hatalmi mániák SPOILER hogy aztán végül tényleg csak a lelki szegények jussanak be a mennyek országába SPOILER VÉGE, és ez a mondandó veszett el a későbbi sequel-ekben.

FOLYT. KÖV. HÉTFŐN!

Kulcsszavak: Béla bácsi

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés