2024. 05. 04.
Titán: a cél. (máj. 4-5.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Titán: a cél. (máj. 4-5.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁJUS 4.:
OH, SWEET SUMMER'S CHILD BOY!
0
A hölgy egy kicsit katicabogaras.

Ajánlott:
Kilenckor a múlt heti rövidfilmes Dublőr után a jóval korábban készült Titánia, Titánia, avagy a dublőrök éjszakája lesz műsoron a Magyar Mozi TV-n. Bacsó Péter még jobban kiengedte a Tanú maró szatíráját, a címbeli ország elsősorban Ceausescu Romániájára utal de – ahogy a Diktátor-beli Wadiya – ez is lehetne a Föld bármely pontján. A Kedves Vezetőnek (Bodrogi Gyula) itt is megvannak az őt unalmas vagy kockázatos eseményeken helyettesítő hasonmásai akik tudják hogy addig jó amíg a Főtitán él és mert egészségileg már nincs topon, egyre többször van rájuk szükség. Ennél csak az lenne rosszabb ha teljesen feleslegessé válnának de eljön ez a pillanat is, a három tökéletes másolat pedig habitusa-végzettsége (földműves, bűnöző, színész) szerint mentené az életét. Picit hosszú (130 perces) de simán élvezhető még úgy is hogy a legnyilvánvalóbb poént nem sokkal a bemutató után lelőtték.

Talán érdemes:
A Cinemaxon nyolckor (vagy holnap ugyanitt 12:35-kor) harmincéves dráma. Jack Sommersby (Richard Gere) az amerikai polgárháború után eléggé megváltozva tér haza: az addig erőszakos viselkedéséről hírhedt férfit mintha kicserélték volna. Így már felesége (Jodie Foster) is örömmel fogadja, a város népének azonban egyre gyanúsabb a pálfordulás. A tűzpróba Jack régi gyilkosságának tárgyalásával jön el SPOILER ahol az imposztor megmutathatja hogy választott személyazonosságának múltbeli bűneit is felvállalja-e SPOILER VÉGE. Jon Amiel a francia Le Retour de Martin Guerre-t remake-elte amit pedig valódi eset ihletett, ugyanabban az időben (20:00) Greta Gerwig Barbie előtti legnagyobb dobása az HBO-n. Gerwig a Lady Bird becenevű lánnyal (Saoirse Ronan) részben saját felnövéstörténetét írta meg: nem rossz, de nem is túl jó környék (Sacramento), munka nélküli apa, keményen dolgozó anya (Laurie Metcalf) aki mindent megtesz hogy anyagi körülményeiket jobbá tegye. Christine-nek (ahogy a kamaszoknak általában) ez nem elég, így találja ki új nevét-imázsát és igyekszik beilleszkedni a menők közé csak hogy a végén rájöjjön saját (és anyja) értékeire. Bár a rendezőnőt annak idején nem hajtotta ennyire a megfelelni vágyás de ismeri amiről beszél. A kötelező kliséket (szülők elleni lázadás, fiúk, bulik majd az ebből kivezető út) Ronan és Metcalf varázsolják átlagon felülivé. A Story4-en a Flipper és bármelyik gyereknevelősdi keresztezése 22:50-kor. Elárvult lányra (Tyler Jade Nixon) apai nagyapja vigyáz a Delfin szigeten, ha meg nem ő akkor a helynek nevet adó tengeri emlősök egyike, Mitzy. A kép túl szép hogy tartósan megmaradhasson, bele is rondítanak az anyai oldalról érkezők hogy Annabelt visszavigyék oda ahova (szerintük) való. Mike Disa ugyan nem találta fel a spanyolviaszt de legalább a jó szándék vezérli mivel bevétele a sziget Dorian hurrikán, majd Covid által megtépázott lakosainak megy.

A seksz, a szipu rovat:
Látványos infografikán, ahogy Magyarország kicsúszik a világ legnagyobb sörfogyasztói közül: „A rendszerváltás idején még több mint 100 liter sört ivott egy átlagos magyar évente.” Nem csoda ha a bort nyomatják:
We <3 Balaton Új boros eseménysorozat indul Veszprémben – Két sör, as usual.
Kijózanító eredmények a WHO-tól: már kis mennyiségben is káros lehet az alkohol: „Már az is sokat segíthet, ha csak csökkentjük az alkoholfogyasztásunkat – egyebek mellett erre mutat rá a WHO friss jelentése.” – Le vannak maradva ezek az EGÉSSÉG!ügyesek:
Egy szakértő szerint segíthet a fogyásban, ha így borozik – Akkor újabb két sör rendel.
Külföld Az erotikus csáberő veszélyeire figyelmeztet a kínai állambiztonsági minisztérium furcsa kampánya – Virág elvtárs lájkolta ezt, bezzeg a többi ázsiai ország...oh wait:
Hetekkel azután, hogy bocsánatot kellett kérnie, mert randizik, már szakított is a koreai K-pop-sztár: „Karina rajongói eléggé kiakadtak, amikor kiderült, hogy az ő szeretetük nem elég a popsztárnak. A fiatal nő most arra hivatkozva szakított a barátjával, hogy inkább a munkájára fókuszálna.” – Ha párja van azabaj, ha szakít vele akkor meg azabaj, egyszerűbb volna új karriert kezdenie a szomszédban:
Észak-Koreában megállt az idő: „Ma is pörög a táncdalkultusz.” Eközben Nyugaton:
Techtud Cenzúrázza az Instagram a privátban küldött meztelen fotókat: „A Meta egyelőre csak tesztelni fogja a funkciót, amivel a 18 év alattiak automatikusan elhomályosítva kapják a meztelen képeket, de a felnőtteket is arra fogják bátorítani, hogy kapcsolják be ezt a funkciót.”Keep calm, a Meta IT-sei kitakarás nélkül fogják megkapni őket :DDD

 

VASÁRNAP, MÁJUS 5.:
OFFICE CORNERSHOP SPACE
0
No Sex Please, We're BRITISH Prudish!

Talán érdemes:
A Filmbox Premiumon nyolckor újra Jon Hamm-é a főszerep. Az általa alakított Orsont nemrég vette fel egy maximálisan retrográd és bürokrata cég melynek szürkeségébe ama rejtett szoba hoz némi színt amit határozottan felsőbb köröknek szántak de hősünkön kívül senki se látja. A Corner Office Jonas Karlsson könyveként indult, legnyilvánvalóbb párhuzamai az Office Space és a Being John Malkovich bár az itteni safe space nem mások fejében található SPOILER hanem valószínűleg az autista tüneteket produkáló Orsonéban SPOILER VÉGE. Háromnegyed órában szerintem jobban működne és akkor a mindent megmagyarázó narrációt is elhagyhatnák belőle. A valamivel utána 20:30-kor adott 2023-as mexikói Totem NEM horror lesz a Cinemax 2-őn, már ha a halálos betegségeket nem számítjuk annak. Az itteni apának (Mateo Garcia) kevés van hátra, a családtagok búcsúzni jönnek össze a születésnapján. A hétéves Sol-ra (Naíma Sentíes) a szervezéssel együtt zuhan rá a felnőttvilág felelőssége amit Lila Avilés ügyes megoldásokkal (nyomasztóan zárt terek, stb.) érzékeltet azoknak akik meg tudnak birkózni az effélékkel. Pontban kilenckor Goda Krisztina lassan húszéves, ismétlésgyanús rom.kom.-ja a Mozi Klubon melyben leendő férjéből kiábrándult csaj kezd tiszta lapot Csak szex és más semmi felkiáltással. Rögtön három legyet üthetne egy csapásra, naná hogy erre már befut a Nagy Ő is... Még később, tizenegykor egynek jó (?) sport movie a Cool-on melyben ismét hadak útját megjárt tesitanárra (Michael Shannon) hárul a gimi sportcsapatának gatyába rázása. Foci helyett OROSZLÁN Bajnokszívvel küzdő evezősök, a fő probléma megint az hogy a kijelölt STÁRt arra cseréli le az edző aki valóban teljesít. A Heart of Champions sajnos a vége felé letér a kitaposott ösvényről a team szerelmi sokszögeivel SPOILER és a legígéretesebben átalakuló karakter lerontásával SPOILER VÉGE pedig az egyszerű happy end jobban passzolna hozzá. Csak remélem hogy Michael Mailer (igen, az öreg Norman fia) legközelebb nem követ el ekkora szarvashibákat, nálunk meg jöjjön is az

Év filmje rovat:
Azért a szörnypornónak is van határa: „Rózsaszínű Godzilla verekszik kibernetikus King Konggal az új Godzilla-filmben, ami állati látványos, de kérdés, hogy egyáltalán film-e.” – Nem kérdés hogy LESZAROM Év filmje ez is:
Nagylábék léteznek, és undorítóak: „Merész kísérlet a Sasquatch Sunset, amiben ismert színészek játszanak majomembereket, élik az életüket a vadonban, csupa undorító szokással, értelmes emberi szó nélkül. A berlini vetítésen úgy menekültek a nézők, mintha égne a ház.” – A távolban valahol felsír egy Sacha Baron Cohen.
cinematrix Hatalmas baromság lett a Kingsman rendezőjének új filmje: „Főszerepben Argylle, a nem túl szuper kém.”Johnny English likes this...vagy nem:
Mintha Dua Lipa akadozó neten keresztül diktálta volna le Taylor Swiftnek a forgatókönyvet: „Hiába kacsintana össze nézőjével az Argylle, a folyamatos irónia csak fáraszt, nem szórakoztat. A film legalább annyit elért, hogy már bemutatója előtt őrült teóriák keringtek a szerzője kilétéről.” – Szerződtesse a Disney:
Molett hősnős rajzfilmmel jött ki a DisneyWait, a challenger appears:
Levetkőzi gátlásait Jenna Ortega ebben az új erotikus thrillerben: „A Csábító leckék egy tiltott tanár-diák viszony körül forog.” – Jajj de de elmaradott:
Ennek a filmnek borítékolható itthon a legsúlyosabb korhatár-besorolás – És? Attól jobb lesz? – „Vér, veríték, leszbikusok és fejlövések. A Love Lies Bleedingben Kristen Stewartot csábítja el egy testépítő, hogy aztán rendet rakjanak a nyolcvanas évek isten háta mögötti kisvárosában.”Év filmje, kihagyom,

NE FELEDJÉTEK AZ ANYÁK NAPJÁT,
VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés