2019. 08. 19.
Fay & Brimstone. (aug. 19-20-21-22.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Fay & Brimstone. (aug. 19-20-21-22.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, AUGUSZTUS 19.:
TRAINING CATS AND DOGS

0
Az erélyes Flintstone-ok.

Talán érdemes:
Rövid időn belül újra Szoba kiadó, ezúttal nyolckor a Cinemaxon és különc művészek nélkül, elherdált DIÁKHITELLEL lottónyereménnyel hogy a „főhős” kénytelen legyen mamahotelben maradni és papabankra szorulni, amikor azonban eme forrásait veszély fenyegeti (nyugdíjas apja kisebb házba költözne), bedobja a tutit: fogadjanak albérlőt hogy az összes helyiség ki legyen használva plusz anyagilag is jól járjanak, a Nagy Ötlet ott vérzik el ahol kell vagyis a beköltözőn aki szép lassan az idegeikre megy... A Room for Rent egynekjó dark comedy, aki lemaradna róla holnap 12:25-kor bepótolhatja ugyanitt. Az HBO-n egy órával később (kilenctől) új sorozat Az erényes Gemstonékról akik – mint oly sok amcsi tévéprédikátor-família – özönvizet prédikálnak és misebort isznak néha időt szakítva öröklési kérdésekre is, márpedig van min vitázni hiszen a családfő által felépített birodalom túl jól tejel ahhoz hogy majdani halálával veszni hagyják. Mindig jó álszenteket leleplezve látni de ne feledjük hogy Danny McBride kínosan ügyel rá hogy csak olyan vallást rugdosson amiből nem lehet bántódása (próbálná meg ugyanezt a szcientológusokkal). Más: a Kutyák és macskák sequelje voltmár de ma az originál kerül sorra 23:20-kor a Viasat3-on, ez az állatos kémfilm 2001-ben azzal újított hogy élő karaktereket és CGI-t kevert valamint újra előhozta az Örök Kérdést (kutya vs. macska), mondjuk a Macskafogó még így is jobb nála (oké, az felnőttebb meg egerek és patkányok is vannak benne), amúgy ez lesz Jeff Goldblum első jelenése a héten – stay tuned...

LESZAROM a kardashianokat...
...és az egész családjukat:
alap – A legfiatalabb Kardashian-lány is tudja, hogy kell élni – Én továbbra is csak egyet tudok alapból:
nesze! – Jó-e a legnagyobb hátsójú szexi sztár szereplése a Vogue címlapon?: „Kim Kardashian Vogue címlapon. Már megint.” – Nem jó: már megint LESZAROM.
kirby – Ez a bajszos srác lehetne Kendall Jenner eltitkolt testvéreLESZARO Még lehet ha átoperáltatja magát :DDD
kínos – Caitlyn Jenner felköszöntötte lányát születésnapján, de véletlenül rossz lányáról tett ki képet – Miért, a helyében ti tudnátok hogy melyik lánya kitől van és hogy férfiként vagy nőként hozta össze? Na ugye.
szégyellheti magát – Kylie Jenner gyermeke apjával akart cukiskodni, de közben mozgássérült helyre parkolt – Szégyellni, ez? Még ha rokkant gyerekeket ütött volna el akkor is max. szelfizne a hullákkal :SSS
Így forgatta fel a divat világát Kanye West jobbkeze: „Kapucnis pulcsiban az állásinterjúra? Virgil Abloh menővé tette a nagyvárosi feketék utcai viseletét, a ghánai bevándorló szülők fiából a Louis Vuitton vezető tervezője lett.” – ...és ez mindenkinek meghozta az étvágyát:
Gumicukor – Billie Eilish-re és Kendall Jennerre cserélte Justin Biebert a Calvin Klein – Nem látom a különbséget mert az összeset LESZAROM.
Újabb méregdrága kocsival lett gazdagabb Kylie Jenner: „A celebritás nagy luxusautó-gyűjtő, most pedig megint kapott egy Rolls-Royce-t a pasijától.” – Tehettem volna az oligarchásba is de ehelyett csak LESZAROM.
Kendall Jennert nem lehet letaszítani a legjobban kereső modellek trónjáról: „Duplázott! 2017 után 2018-ban is ő lett az év legjobban kereső modellje. Messze ő kapja a legtöbb pénzt a szakmában.”MAJD ELVESZI A MUNKÁJÁT EGY TRANSZNEMŰ FEKETE TOLÓSZÉKES akarom mondani LESZAR Wait, a challenger appears:
Kylie Jenner beismerte, hogy nem csak magának köszönhetően lett a legfiatalabb milliárdos – ...hanem A SOK MUNKÁNAK annak is hogy LESZAROM.
kép is van róla – Kylie Jenner arca természetes úton változott meg teljesen – ...mert az csak természetes hogy LESZAROM : )
Bálint-napi mulatság a West családnál: „Kanye Westet telibe találhatta Ámor nyila, legalábbis hitvesét, Kim Kardashiant azzal lepte meg, hogy egy-egy vázában rengeteg szál rózsát rendelt a nappalijukba, ahol Kenny G jazz-szaxofonos fújt szerenádot.” – Kanye, Kim, Kenny G...erre csak egy szó van, az hogy LESZA ARCONFOSOM.


KEDD, AUGUSZTUS 20.:
NEMZETI ÜNNEP
0
Domb Rider.

Talán érdemes:
A mai nap természetesen az ünnep jegyében telik, kiemelt helyen a Tűzijátékkal amit kilenctől fognak közvetíteni kb. mindenhol (így a Duna World-ön is) hogy aztán az M5-ön öt perccel később (21:05-kor) jöjjön Szörényi-Bródy kikerülhetetlen rockoperája (István, a király), ezúttal a 2015-ös (kissé modernizált) előadással a Királydombon, Novák Péter rendezésében. A cél valami stafétabot-átadás lehetett, talán ezért válogattak be régi arcokat (Deák Bill Gyula, Nagy Feró, Varga Miklós), újabbakat (Keresztes Ildikó, Feke Pál) és nemrég feltűnteket (Radics Gigi), az igazi kuriózum mégis a helyszín (a Városliget átalakítása miatt). Ha lehet választani akkor sokkal inkább ez mint a Dunán 21:35-kor adott Sacra Corona melynek megítélése igazság szerint már a maga idejében is ellentmondásos volt (ahogy a Honfoglalásé és a Hídemberé is): értékelem a nemes szándékot de attól ez még eléggé félresikerült ahogy a (nagy váltás) Tomb Raider 2018-as újrafelmelegítése is. Ezzel nyolckor büntethetik magukat a mazochisták a Cinemaxon és elvileg prequel, Alicia Vikander benne a távirányítású Indiana Jane aki – megunva a londoni átlag-létet – nemesi származású apja nyomába ered. A készítők állítólag két TR-game történéseit sűrítették egy forgatókönyvbe kisebb változtatásokkal, hát ezt nem tudom megítélni mert nem játszottam vele PC-n sosem, az viszont nyilvánvaló hogy Jolie után bárki más csak vérszegény utánzat lehet Lara Croft-ként és tényleg, az első ami be fog ugrani róla (mármint az Indy-széria után) az az Uwe Boll-féle Bloodrayne.

LÁJKDÍSZ! rovat:
the Harvey Weinstein Edition:
Fura szabályok lesznek az idei Met-gálán is: „A bizarr estélyik viselése alapkövetelmény, de nézzük, milyen íratlan szabályok vannak még!”MAGYARUL: mindent szabad:
met 2019 – A nap képe: egy fotón a 4 nő, akiknek a Met-gála is a mellkipakolásról szól Harvey Weinstein likes this.
szexi, mexikói színésznő – Salma Hayek sorra tolja a szexi fotókat új filmje forgatásáról – …Harvey Weinstein meg sorra belájkolja őket <3
blogozine – Wow! – Selena Gomez kampányarc lett: „Mindezt sportmelltartóban, a medence szélén teszi!”Harvey Weinstein likes this.
cinematrix – Jennifer Lawrence melltartóba rejtett mikrofonnal kémkedik: „Legújabb filmjében először maffiózó, majd a bűnözők ellen dolgozó informátor lesz.”Harvey Weinstein likes this.
n! – Ezek a fürdőruhák nem hagynak sokat a képzeletre: „Charlotte McKinney domborít bennük abszolút tökéletesen.”HARVEY WEINSTEI Wait, a challenger appears:
heti trend – Hat variáció a gigadekoltázsra Lindsey Pelastól: „Az amerikai modell-influenszer minden alkalmon más fazonnal mutatja meg, milyen bőkezűen áldotta őt meg a természet. Íme hat példa, válasszon közülük!”Harvey Weinstein likes this.
Gumicukor – Sharon Stone félmeztelenül elevenítette fel az Elemi ösztön ikonikus jelenetétHarvey Weinstein likes this.
Miami Swim Week 2019: mutatjuk az idei felhozatal legmerészebb fazonjait: „A fürdőruhás divathéten volt minden a túl szűktől a túlságosan magasítotton keresztül a túl átlátszóig. Vigyázat, nagyon sok, nagyon szexi kép!”HARVEY WEINST Wait, a challenger appears:
Ezen a divatbemutatón egy darabnyi textil sem volt Wait, a challenger appears:
Nyár – Ha épp nem tudja eldönteni, akar-e meztelenkedni, vagy sem – itt a vonalkód bikini: „Különös fürdőruha prototípussal rukkolt elő egy brazil divattervező, amely úgy hat, mintha egy falatnyi cenzúrában napoznának a hölgyek.” – …és még ennél is van kevesebb „ruha”:
nyár – Rendhagyó „fürdőruha” trend - avagy a meztelen az új bikini: „A nagy nyári hőséget bizony csak fürdőruhában lehet elviselni. Ezek a modellek azonban úgy döntöttek, inkább mellőznek minden ruhadarabot a természetesség jegyében.”DE CSAK HA A SARIATANÁCS ENGEDÉLYEZI Harvey Weinstein likes this.
 

SZERDA, AUGUSZTUS 21.:
SISTERS’ GRIMM.
0
Megosztó krémesnégyes.

Talán érdemes:
Kilenckor bő lére eresztett thai akciózás idénről a Mozi+-on amit max. Scott Adkins emel ki a középszer kategóriából, a Véres hármas tőle eltekintve hozza amit elnevezéséből sejthetünk. Feláldozható csodacsapat igyekszik megvédeni Gazdag Ember lányát és ez, meg pár név (pld. Tony Jaa, Michael Jai White) elég lenne az üdvösséghez, kár hogy itt elszalasztják a lehetőséget. 22:40-kor Hal Hartley 2006-os dobása a Filmbox Premiumon ami kb. tíz évvel későbbi 2. része a Henry Fool-nak, ebben már az ottani Simon nővérén, Fay Grim-en (Parker Posey) van a reflektorfény aki a (talán) Párizsba szökött Henrytől származó kamaszfiát neveli (aki ugyanúgy érdeklődik a másik nem iránt mint anno anyja – a bátyó amúgy Henry kimenekítése miatt van börtönben). Míg az originál tipikus indie volt a nagydumás vagányról aki kihozza az írót egy hétköznapi fickóból majd összejön annak fehérmájú nővérével addig a folytatás már noir/spy movie arra építve hogy Henry spion volt, írásai pedig terhelő bizonyítékokat rejtenek, ezeket kell előásnia csajának akit meg nem egészen tiszta szándékú kormányügynök (Jeff Goldblum) állít rá az ügyre. A sima krimit várók csalódni fognak, mindenki más élvezni fogja az Orson Welles-re (főleg a Third Man-re) tett utalásokat meg az ügyes beállításokat, utána negyed éjfélkor idei figyelmeztetés a közösségi média veszélyeire az HBO-n. Mandy (Rhianne Barreto) átbulizott éjszaka után házuk előtt, a füvön ébred majd azzal szembesül hogy alkoholos befolyásoltságával többen, többször visszaéltek és az erről készült videó nagyot ment a neten (ahogy azt újmagyarul mondani szokás), nincs más választása mint tisztázni az eseményeket. Pippa Bianco csinált már a Megosztáshoz hasonlót (ugyanennek a sztorinak egy rövid verzióját illetve egy epizódot az Eufóriából), SPOILER a happy end itt is elmarad, megoldást nem kapunk a problémára bár talán az is elég ha beszélünk róla SPOILER VÉGE és akkor jöjjön is a

Halál a faszbúkra! rovat:
Januárban leléptem a Facebookról, és kösz, jól vagyok: „Sőt, soha jobban. Egy váratlanul jól elsült újévi fogadalom meglepő tanulságai, avagy milyen az élet 8-10 év intenzív facebookozás után, Facebook nélkül?” – Eddig se voltam fenn és ezután se leszek, jobb is így:
Pótolható senkiknek érzik magukat a Facebook moderátorai: „Nem segítenek nekik, hogy a gyerekpornót, állatkínzásokat, gyilkosságokat feldolgozzák. Olyan kollégáról is mesélnek, aki konkrétan meghalt munka közben.” – Hé, hát nem úgy volt eddig hogy ez az álommeló az álomcégnél? :DDD – „Keith Utley a parti őrségnél szolgált, majd miután leszerelt, Facebook-moderátorként kezdett el dolgozni. Az ismerősei szerint Utley imádta a családját, a két kislányának élt, és nagyon szeretett segíteni az embereknek. (...) Egyik éjjel ráborult a gépére. A kollégái akkor vették észre, hogy baj van, amikor elkezdett lecsúszni a székről. (...) A mentők kórházba szállították, miközben a munkatársak egy része gépiesen továbbra is a kommenteket intézte, hogy ne veszítsék el az állásukat. Mások a pihenőben sírtak és imádkoztak. A 42 éves Utley a kórházba szállítás után nem sokkal meghalt. Közben a főnökség azt mondta a kollégáknak, hogy jól van, minden rendben lesz. A kollégái akkor tudták meg, hogy meghalt, mikor később Utley apja bement a fia holmijáért.” – ...de legalább cukkerberg halottmoderátor-színűre festette az avatárját és lemondott egyhavi fizetéséről Utley gyerekei javára. Ja nem, sőt hozzáírja a költségekhez:
A Facebook botrányai miatt tízmillió dollárral többe kerül Mark Zuckerberg biztonsága: „Zuckerberg papíron évi egy dollárt keres, de a Facebook állja a személyi kiadásait. Ezek egy év alatt 13,6 millió dollárral nőttek, csak a biztonságára plusz tízmilliót kellett költeni.”Keep calm, nem csak cukorhegyi biztonsága dobja meg a büdzsét:
5 milliárd dolláros bírságot kaphat a Facebook, mert átadták több tízmillió felhasználójuk adatait a Trump-kampánynak dolgozó cégnek: „Az nagyon-nagyon sok pénz.” – ...de még így is kevés, mert: „Simán kifizetik.” – ...és megígérik hogy innentől jók lesznek:
Zuckerberg: A Facebook nem tudja garantálni, hogy nem avatkoznak be az EP-választásba: „Ez egy folyamatos fegyverkezési verseny, amiben szakadatlanul építjük a védelmünket, de a beavatkozni akaró kormányok is folyamatosan fejlesztik eszközeiket, taktikájukat” – mondta a cég vezére.” – Tök hihető, miért is használnák rosszra hatalmukat a faszbúkosok? Oh wait:
Tényleg lehallgat a Facebook?: „Ez elég valószínűtlen, és nem is lenne könnyű észrevétlenül csinálni. De nincs is rá szüksége, mert anélkül is bőven eleget tud rólunk. Ne a poloskától féljen, a helyzet anélkül is elég ijesztő.” – Sőt még annál is ijesztőbb:
Nem minket hallgat le a Facebook, hanem a digitális avatárunkat: „Hátborzongatóan valóságos virtuális vudubabák jósolják meg minden beszélgetésünket.” – ...aztán kiderült hogy mégis lehallgatnak és nem csak a virtuális beszélgetéseket:
A Facebook szerint beleegyeztél, hogy lehallgassanak: „A cég elismerte, hogy munkatársaik mostanáig bele-belehallgattak a beszélgetésekbe, amiket a gépeink bekapcsolt mikrofonjaival rögzítettek, de most állítják, hogy felhagytak a gyakorlattal.” – Tök hihető. Ja várjál, hanyadik fogadkozásuk is ez?... Nap kommentjei:

0

CSÜTÖRTÖK, AUGUSZTUS 22.:
A CAT CALLED RUM.
0
Amikor Myrtle hisztis.

Ismétlés, talán érdemes:
Az M5-ön bő negyvenéves Cassavetes-dráma 21:05-kor ami 2011-ben voltmár (vagy csak a belőle készült azonos című ócószítás? Ki tudja): a Premierre készülő Myrtle Gordon (Gena Rowlands) egy rajongója halálakor még jobban ráébred korára és mulandó szépségére, ezek (na meg a színpadi stressz) hatására egészen speciális módon játssza el...az idősödő, problémákkal küzdő színésznőt. Az Opening Night egyfelől borzasztó személyes vallomás művészetről, női létről (Myrtle-nek együtt kell dolgoznia volt szeretőjével aki a darabban is az exe, vagyis maga Cassavetes), másfelől kissé túl hosszú köldöknézés, ergo katarzistól lefáradásig bármit kihozhat belőlünk.

Talán érdemes:
A hét második macskás alkotása tíz előtt tíz perccel érkezik a retekklubbra bár ez csak nevében az mert a Cat Run-ban az egyedülálló (és talán magyar gyökerekkel rendelkező) anya, Catalina Rona (Paz Vega) kap booty call-t montenegrói elit seksz-partira (fiatal, kell neki a pénz tehát escortkodik), ám a buli vérfürdővel zárul ő pedig egyedüli túlélőként, terhelő adatokat rejtő merevlemezzel menekül. Üldözői a genderegyenlőség nevében női bérgyilkost (Janet McTeer) küldenek utána akitől egy kezdő detektívpáros védi meg (pedig először jutalmat akartak kapni a megtalálásáért) hogy végül együttesen Cat mellé álljon a macska-egér játék minden tagja (igen, még a hitwoman is) a Szabacccságért vívott harcban és így a keménykedést végképp feloldja a komikum, közben 21:35-kor befejező részéhez érkezik az HBO-n Jesús Gil úttörése is és akkor térjünk át maibb sportokra:

E-sport rovat:
Rehabra küldené a súlyos telefonfüggő tinédzsereket egy új olasz törvényjavaslat: „Az Öt Csillag politikusa által beterjesztett jogszabály a szerencsejátékhoz hasonló függőségként kezelné a túlzott mobilhasználatot.” – Legyen az SMS-küldésből is olimpiai sportág oszt’ jónapot.
A tízezer társasjátékfüggő hazája lettünk – Lásd fentebb.
Hivatalosan is betegség lett a játékfüggőség: „Az Egészségügyi Világszervezetnek nem a videójátékok megbélyegzése a célja.” – Dehogynem, mert különben sportot csinálnának belőle:
Kölyök – Videójátékozhat egy súlyosan beteg gyerek?: „A játékok elszakítanak minket a valóságtól. Segíthetnek-e a gyógyulásban?”MI AZ HOGY, NAGYONIS:
Mentálisan tette tönkre a fejlesztőit a Mortal Kombat brutalitása: „Egy fejlesztőt poszttraumás stresszel diagnosztizáltak, egy másik csak belső szervekre tud gondolni, ha a kutyájára néz. Mit lehet kezdeni a realisztikus, extrém kegyetlen erőszakkal?” – LegyenEK FACEBOOK-MODERÁTOROK olimpiai sportág ebbül is oszt’ jónapot:
Több mint 3 millió dollárt nyert Fortnite-on a győztes páros minden idők legnagyobb díjazású esport-versenyén: „Nyhrox és Aqua egy vagyonért öltek meg mindenkit a szigeten.” – Biztos nem tennék meg a valóságban is... :SSS
Az anyja korábban kukába dobta a konzolját, most mégis egymillió dollárt nyert videójátékozással egy 15 éves kamasz – ...csak aztán el ne bízza magát:
430 millió forint adót fizethet a 16 éves videojátékbajnok – Nahát, tartozásban már majdnem utolérték az NBA-t :DD
godmode – Milliárdokat keresnek a kínai videojátékos sztárok – Ne felejtsenek el utalni a Pártnak is.
Gigantikus buborék nőhetett az esport-őrület köré: „Ész nélkül ömlik a pénz az esportba, de közben egyre több jel utal arra, hogy ez a világ fenntarthatatlanul és felfújt számok alapján működik.” – Nahát, ki hitte volna...
Super Mario is bekerült a tornagyakorlatok közé: „A videojátékból vett mozdulatokat és zenét használta fel az amerikai, meg is őrültek érte.” – Felkészül: az ihletforrás.
Kitalált egy új sportot a mesterséges intelligencia: „Már hivatalosan is bejegyzett sport, azaz aki most belekezd, könnyen lehet világbajnok.”More e-sport than e-sport de csak míg a „feltaláló” le nem győzi magát vagy nem írja át a szabályokat.
Godmode – A KÖKI-ben nevelhetik ki a jövő magyar esportolóit: „Pénteken nyílt meg az ország első profi esport edzőközpontja, a Coca-Cola Esport Center, megnéztük, hogy tényleg jó-e.” – Ahelyett hogy Escort Centerekbe járnátok...na mindegy,

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés