2020. 08. 17.
Tolvajok kísértetvárosai (aug. 17-18-19-20.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tolvajok kísértetvárosai (aug. 17-18-19-20.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, AUGUSZTUS 17.:
IRÁNYZÉK: FÉLRE.
0
Dél, Délnyugat.

Talán érdemes:
Tíz előtt öt perccel nem az internet-legenda előtt tisztelegnek az M5-ön hanem a vele névrokon kutya és gazdája kapott egészestés (na jó: egyórás) lehetőséget. A Boxi a Film! a békebeli gyerekmozik hagyományait (kincsvadászat, jótettek) élesztgeti mai eszközökkel és megoldásokkal (hajtogatott, „dobozolt” karakterek, lásd a címet), közben persze jönnek a múltkor megkezdett sorozatok aktuális epizódjai is az HBO-n, előbb kilenckor a Love Life majd fél tíz után öt perccel a Vagy így, vagy úgy. A Cinemax 2-őn fél kilenckor (lemaradóknak holnap ugyanitt 11:20-kor) negyvenkét éves Jack Nicholson-vígjáték (Irány délre!), megelőlegezve a Lesz ez még így se-, és visszájára fordítva a Makrancos Kata szituját. Az amerikai polgárháború férfihiánya miatt minden halálraítélt kapott új esélyt ha egy megözvegyült nő igényt formált rá, így jár a lótolvajlás miatt lesittelt Henry Moon (Nicholson) is akit bányájában hasznosítana az egyedülálló Julia (Mary Steenburgen). Az öntörvényű pasas természetesen keresi a kibúvókat de a nőt se kell félteni – talán nem nagy titok hogy a végére összecsiszolódik a kényszerpáros. A Goin' South Jack Nicholson addigi két direktorkodása közül a jobbik (a másik a Cinikus hekus) és olyan arcok bukkannak fel benne mint John Belushi vagy (Moon régi bandája tagjai közt) Danny DeVito és Veronica Cartwright (őt minimum az Alienből kötelező ismerni). Kereken 21:00-kor ugyaneme műfaj 2015-ös képvielője a Sony Movie Channelen melyben haverok indulnak A szenteste grálja (vagyis egy VIP karácsonyi buli) keresésére és közben felidézik milyen volt amikor még minden ünnepkor együtt lógtak. Ha egy Seth Rogen-„komédiát” láttál akkor szinte az összeset láttad, ebben a hányós-drogos poénok mellett Miley Cyrus jelenléte gondoskodik róla hogy a családbarátságnak árnyéka se vetülhessen rá de keep calm, közel a gyógyír:

Miley Cyrus? LESZAROM.
Fappening 2.0 – Gumicukor – Emma Watson után, most Miley Cyrus meztelen fotóit szellőztetik a hackerekMINEK „SZELLŐZTETNI”, HÁT MINDIG VETKŐZIK A KLIPJEIBEN LESZAROM hogy ki az a perverz aki ezekre gerjed :SSS
váltás – Íme a ruha, amiben Miley Cyrus először botránkoztatta meg a közönségétNEM ELŐSZÖR SZAROM LE ...de már elmúlt mint a gyíkká változás:
Miley Cyrus színjózan életet él új barátja mellett – Biztos a rajongói is követik majd. Ja nem.
...aztán jött a wrecking ball – Ilyen volt Miley Cyrus és Cody Simpson mindig fülledt kapcsolata – ...de CSAK MÍG LE NEM SZARTAM nem sokáig:
CODY SIMPSON SZAKÍTOTT MILEY CYRUSSZALLESZAROM. A beragadt caps lockot is.
modern művészet – Miley Cyrus neccharisnyába öltöztette 23 éves pasiját – Vele szakított vagy ez már egy másik? Mindegy, LESZAROM.
MANÓKIRÁLYI – Miley Cyrusnak az édesanyja vágta le a haját, az eredmény... érdekes lettHAJADISMILYEN LESZAROM.
MILEY CYRUS HÚGÁNAK ELVISELHETETLEN VOLT AZ Ő ÁRNYÉKÁBAN FELNŐNI: „Dalt írt róla, azt mondja, ezzel vége, soha többé nem fog beszélni erről.”MAGYARUL: ő is ebből fog élni hátralevő életében.


KEDD, AUGUSZTUS 18.:
SHOOT YOUR BLOOD!
0
This town is coming like a ghost town.

Talán érdemes:
20:50-kor Tamási Áron-adaptáció az M5-ön a szerzőre jellemző sajátos erdélyi világlátással amihez itt az élet végén megejtett összegzés is betársul – a Rendes feltámadás igazságai egyetemesek vagyis bárki megtalálja benne a magáét. Ugyanitt negyed tizenegykor a Charley nénje magyar és fordított felállású kiadása Gábor Andortól, Darvas Iván és Rajz János szereplésével: egyszeri tanár két lánya hirtelen dúskálhat a kérőkben amikor hazatér a Dollárpapa, vagyis a milliomos nagybácsi aki persze egyáltalán nem olyan gazdag mint hiszik róla (sőt), de a köznyugalom (meg az egyik udvarló politikusi pályája) megőrzése érdekében mégis a látszat győzedelmeskedik hosszú távon az igazság felett. Nyolckor a nap első halálközeli alkotása a Film Now-n, még viccesen: Bertram Pincus (Ricky Gervais) újraélesztése után mindenütt halott embereket lát és persze segíteni is akar nekik, egyiküknek például abban hogy megakadályozza ex-csaja (Téa Leoni) házasságát. A Kísértetvárost annak a David Koeppnek köszönhetjük aki már a Jól áll neki a halálban is bizonyította humorérzékét ebben a komoly témában, ugyanabban az időben de már a Cinemaxon ugyanennek véresebb kiadása a Bloodshottal, némi more human than human-feelinggel, itt Vin Diesel lesz a kimúlása után nanorobotokkal telepumpált modern Robocop aki így válik Tökéletes katonává. Természetesen képregényadaptáció, még természetesebb hogy a gengszter Ray Garrisonból amcsi katonát csináltak aki egy rosszul végződött túszmentés után kerül az orvosok keze alá, és ha már itt tartunk:

Szuperistenek és Istenutánzatok rovat:
godmode – Vasembernek lenni jó móka: „Az Iron Man VR tökéletes B-kategóriás játék, amiben szuperül ötvöződik a röpködés és egy céllövölde. Megéri érte leporolni a Playstation VR-t.”MAGYARUL: szar.
Itt az első részlet Az Igazság Ligája rendezői változatából: „Alig fél perc a legendaszámba menő, Synder-féle vágatból, amire évek óta áhítoznak a rajongók.”Wait, a challenger appears:
David Ayer: Könnyű lenne összedobni az Öngyilkos osztag rendezői változatát: „A rendező most éppen nem érzi sajátjának azt a verziót, ami a mozikba került.” – De hát eleve összedobták, minek a director’s cut? Inkább vágják addig amíg semmi nem marad belőle:
Marvel Magyarország – 5 színész, akinek a jeleneteit kivágták egy Marvel-filmből: „Katherine Langford mellett mások is estek a vágóolló áldozatául.”...and nothing of value was lost that day:
Mozi – Rossz hír a Colin Farrell-rajongóknak: Pingvin huszadrangú szereplő az új Batman-filmbenDanny DeVito likes this.
A Joker kapta a legtöbb Oscar-jelölést: „A legjobb film díjára összesen kilenc alkotást jelöltek.” – És? Attól jobb lesz?
Szeptemberben folytatódik a gyökér szuperhősök története az Amazonon: „A The Boys a legjobb dolog, ami a szuperhős-sorozatokkal történhetett.”Év filmje, be se mutassák csak vágjanak ehhez is egy Oscart.
Mozi – Újabb mókás jelenetfotó jött ki a plázában rosszfiúkat fenyítő Wonder Womanről! – Már megint vondervumen, már megint gonosz férfiak, és ez annyira fontos hogy kétszer is ki kell tenni:
Mozi – Káprázatos és vicces exkluzív jelenetfotók jöttek ki a Wonder Woman 1984-hez!: „Gal Gadot a lábánál fogva emel fel egy bajkeverőt, és aranypáncélt villant, Chris Pine övtáskával retrózik.” – ...de már nem sokáig:
Mozi trailer – Wonder Woman 1984: közelebb kerülhetünk a Csodanő fő ellenségéhez: „Nézd meg az októberre halasztott szuperhősfilm új kedvcsináló videóját, amelyben többet is megtudhatunk a főhősnő Kristen Wiig által alakított ellenlábasáról!” – Jól olvastam? NŐI főgonosz? Baj lesz ebbű’ gyerekek :DDD


SZERDA, AUGUSZTUS 19.:
GOTTA LOVE THURSDAY.
0
No country for OLD black men.

Talán érdemes:
Az M5 már a holnapi ünnepre hangol 20:50-kor a Julianus barát első részével, utána ugyanitt 22:20-kor újra láthatjuk Rajz Jánost mellékeskedni, újra vígjátékban, ráadásul Moldova György forgatókönyvével aki érezhetően inkább pénzért mint önmegvalósításból írta az eltűnt papagáj megtalálásával lakáshoz jutó ifjú szerelmesek (Takács Mária és Zenthe Ferenc) sztoriját. Optimista szocreál bohózat, nekem viszont csak egy kérdésem van a Szerelem csütörtök kapcsán: MIÉRT SZERDÁN ADJÁK?!!?! Húsz perccel később (22:40-kor) Ben „Géza” Affleck tízéves akciózása a Viasat3-on és a Tolvajok városa egyben rendezése is, ebben sorra követi el csapatával a tökéletes bűntényeket ám egy nő lassan de biztosan más irányba tereli gondolkodását...kár hogy a csaj egy banki rajtaütés után maradt a nyakán.

Nem ajánlott:
Tíz után öt perccel a túlhype-olt Jordan Peele és J. J. „Jar Jar” Abrams idei sorozata az HBO-n többszörösen lopott alapötlettel, ultraszar megvalósítással és jó sok politikával hogy a kritikusokat-szkeptikusokat le lehessen rasszistázni ha esetleg nem tapsolnak neki. A (nálunk is jelentős reklámkampánnyal megtámogatott) Lovecraft Country sima fanfictionből nőtte ki magát, tudjátok, ezek azok a rajongók által kreált fanzines-netes folytatások-hozzátoldások amiket élő szerző/filmes franchise esetében perrel szoktak honorálni de ugye HPL már jó ideje a Nagy Öregeknél héderel így szabad a csók, szabad a tánc, jöhet ugyanaz a recept (hangsúlyosan fekete-fehér szembenállásra kihegyezett „horror”) amivel Peele már korábban besöpörte a kötelező díjakat. Lovecraft mitológiája itt csak ürügy egy leszerelt II. VH-s fekete katona road tripjére apja után kutatva, a shoggothok és egyéb nyalánkságok helyett a mindigfehér rendőrök-redneckek az igazi Unnamed Evil. Legyünk őszinték: a sci-fi rajongók (továbbmegyek: általában a népesség olvasottabb része) tisztában volt Lovecraft meggyőződéseivel, de (ahogy mondani szokás) nem ezért szerették hanem ennek ellenére mert gyakorlatilag a semmiből kreált egy teljes univerzumot (amiből sokan merítettek John Carpentertől egész Stephen King-ig), úgy hogy közben még írótársai munkáit is volt ideje kijavítani. (HPL-t amúgy nem csak politikai oldalról próbálták betámadni hanem – mérsékelt sekszuális élete miatt – visszamenőleg homo-, vagy asekszuálisnak sorolták be.) Már a beharangozóknál elmondtam mi a fő bajom Matt Ruff könyvével meg a belőle készült szériával: ugyanekkora (sőt akár kisebb) ráfordítással valami eredetit is kitalálhattak volna ahelyett hogy egy tényleg kult dologra húzzák rá az agendáikat (lásd még a Marvel női Thorját). Azt is megjósoltam ugyanekkor hogy új fanokat nem fognak vele szerezni, HPL rajongói meg csakazértse fogják megnézni, ami meg a rettegést illeti, nem kell szörnyeket kitalálni, van elég állat ami veszélyes ránk:

A medve nem játék! rovat:
Valaki felfestette egy orosz jegesmedve bundájára, hogy T-34: „Keresik az elkövetőket, az állat bele is halhat a tréfába.”HA HA VERY FUNNY T-34 után jöjjön M49:
Hihetetlen, de még mindig szökésben van a medvék Pillangója, az olasz szabadulóművész M49: „Júliusban kezdődött az ámokfutása, utoljára októberben hallottak róla, amikor végzett egy bikával. Most viszont valószínűleg téli álomra szenderül.”MOST AKKOR MEDVE VAGY PILLANGÓ? MINDEGY, MAJD ELDÖNTI Csak nehogy álmában elítéljék:
Halálra ítéltek egy medvét OlaszországbanÉS HOGY HAJTJÁK BE RAJTA? Az oroszok már tudják:
Videóra vették, ahogy a Bajkál-tavon fejbelőnek egy medvét – Szerencsére Amerikában még nem tartanak itt:
Békésen piknikeztek, aztán csatlakozott hozzájuk egy medveWait, a challenger appears:
Végigszagolgatta őket a medve, a tinilányok teljesen nyugodtan megvárták, míg befejezi, és odébb áll – Legalább szelfiztek meg telefonszámot is cseréltek vele? LOL!!
Kilenc hónapnyi hajsza után kapták el Olaszország legkeresettebb medvéjét: „M49 belesétált egy csőcsapdába.”Wait, a challenger appears:
Két rendőrnek kellett kimentenie a szemetesből Észak-Amerika legügyetlenebb medvéjét: „Póló, a négybalkezes dagadt medve pont úgy bénázott, mint Micimackó Nyuszi üregében.”Néma Bob likes this.
A falon keresztül távozott a hulladékra vadászó medveA falon keresztül? Egész biztos nem a lelőtt medve szelleme volt?

 

CSÜTÖRTÖK, AUGUSZTUS 20.:
APROPÓ, KULTÚRA:
0
Cheval’s eszményi palace.

Talán érdemes:
A mai nap természetesen a nemzeti ünnepé, 20:50-kor az M5-ön folytatódik a Julianus barát majd utána ugyanitt 22:25-től 2002-es operafilm – a Bánk bán fő érdeme hogy valódi énekesekre bízták a színészkedést de ettől függetlenül egy élő előadás megtekintését nyilván nem pótolhatja még Zsigmond Vilmos operatőrködésével sem. Másfajta klasszikusokra áttérve az HBO-n 21:50-től zenés-táncos doksi: a Zongoralecke Jane Campion artmovie-ja volt, most ennek az új-zélandi Balett-feldolgozása körüli nehézségeit láthatjuk. A Bubenícek-testvérek (Jirí és Otto) megérkezve szembesülnek azzal hogy amit szabadott akkor (és még mindig lehet Csehországban), vagyis hogy európai játsszon maorit az az originál helyszínen már a cultural appropriation kategóriába esik, ki is rendelnek melléjük egy őslakos tanácsadót. Ugyanitt de jóval előtte (nyolckor) romantikázás Franciaországból bizonyítandó hogy bárkinek lehet palotája: Joseph Ferdinand Cheval (Jacques Gamblin) nem álmodott akkorát mint a Bory-vár tulajdonosa, ő „csak” postásként az út mellett talált kövekből épített lányának egy kastélyt – több mint három évtized alatt. Az Eszményi palota ma is megtekinthető Hauterives-ben, méltó mementójaként a kitartásnak és az apai szeretetnek, ma már nem sűrűn látni ilyen figurákat – igaz, mellettük kitartó feleségeket sem:

Szinglirovat:
The Celebrity Edition:
Paris Jackson szeret meztelenkedni: „Michael Jackson lánya feminista kiáltványából kiderül: Földanya közelségét ruhátlanul élvezi.” Wait, a challenger appears:
18+ Amber Rose alul meztelen fotója még nem hozta el a teljes női egyenjogúságot: „Az Instagram meg már le is szedte. Ön szerint, ha bugyi nélkül fotózkodik, az elég arra, hogy felhívja a figyelmet a nemi egyenlőtlenségekre?”MI AZ HOGY, NAGYONIS Vagy nem, mert:
18+ Amber Rose-nak egyszerűen nincs ideje a péniszekre: „Most az mindegy, hogy miből sejtettük, de a tények azok tények. Elfoglalt asszony, na.” – ...de férfiaktól teherbe esni még így is volt ideje:
Így tuti nem felejti el – Amber Rose homlokára tetováltatta gyerekei nevét...NA DE HOGY OLVASSA LE? TÜKÖRBŐL? LOL!44! Wait, a challenger appears:
Paris Jackson szakított a pasijával, és elmondta, hogy a szexualitása osztályozhatatlan: „Michael Jackson 22 éves lánya szingli lett, és úgy érzi, az ő szexuális orientációja egyszerűen semelyik már létező kategóriába nem illik bele.” – Szegény apja ha látná, elszégyellné magát. Oh wait...
PARIS JACKSON SOKKAL TÖBB NŐVEL JÁRT, MINT FÉRFIVAL: „De már egy olyan férfivel is összehozta a sors, akinek vaginája volt. A celebet nem érdeklik a nemi szervek, csak az, hogy milyen személyisége van a másiknak.”MAGYARUL: ő is könnyen lesz szerelmes, bezzeg ha férfi váltogatja a női partnereit:
galéria – Íme Bradley Cooper kilenc híres exe, időrendi sorrendben: „A most 45 éves színész egyszer volt házas, de annak már több, mint egy évtizede. Emlékszik mind a kilenc híres exére? Mutatjuk őket!”Wait, a challenger appears:
hosszú a lista – DiCaprio excsajait felsorolni majdnem akkora teljesítmény, mint neki volt befűzni őket – Azabaj hogy TOVÁBBMEGY nem fiatalabb:
42 éves és valamit nagyon tud – Ilyennek képzel egy nagypályás nőfalót? Pedig John Mayer rengeteg híres nőt megfűzött már – Most akkor ez mansplanning és üldözendő vagy erény? Döntsétek már el:
Leonardo DiCaprio öregszik, de a barátnői még mindig ugyanolyan fiatalok – Hogy is mondták a klasszikusok? „That's what I love about these high school girls, man. I get older, they stay the same age”, a média kettős mércéjére meg csak ennyit:
0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés