2021. 01. 25.
Ne vigyél Mesrine! (jan. 25-26-27-28.) + The Rest of 2020 Vol. 3.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ne vigyél Mesrine! (jan. 25-26-27-28.) + The Rest of 2020 Vol. 3.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JANUÁR 25.:
SKÓT ZARÁNDOK A KÖZ ELLEN
0
Hey kids, it's Mark Hamill!

Talán érdemes:
A Film Now műsorán nyolckor (lemaradóknak holnap ugyanitt 10:40-kor) ismétlésgyanús kultkomédia Edgar Wright-tól: a Scott Pilgrim a világ ellen túl azon hogy jó, még a gif-, és mémgyárosoknak is muníciót adott és bár képregény-adaptáció de én se tudok belekötni. Nem is kell mivel itt szuperistenek helyett (majdnem) hétköznapi srácot látunk akinek basszusgitározás a fő skillje, nem királylány hanem rejtélyes iskolatársnő várja a kissé Mortal Kombat-jellegű út végén melynek során level bossokként a csaj speciális képességű exeit kell legyőznie (meg a sajátját is). Ugyanitt tíz előtt tíz perccel a Halál és a lányka 2020-as változata: Amerikában élő holokauszt-túlélő nő (Noomi Rapace) képtelen túltenni magát a szörnyűségeken (érthető) és mikor szomszédjában (Joel Kinnaman) felismeri egykori kínzóját, úgy dönt hogy elégtételt vesz rajta. A Titkok fogságában előnye hogy közelebb hozza az említett előkép helyszínét és traumáit (ott egy dél-amerikai rezsim volt az ami itt a náci Németország) de Sigourney Weaver és Ben Kingsley játékát így sem tudja feledtetni a Rapace-Kinnaman páros. 01:25-kor sebhelyesarcú nagymenők párizsi, IRL rokona a Filmcafén: Jacques Mesrine-ből az algériai háború hozta ki a legrosszabbat és lett hazatérve Halálos közellenség (miután felküzdötte magát a csúcsra). A Scarface-párhuzam azért is áll mert Vincent Cassel kísértetiesen idézi Pacino átlényegülését csak itt ugye valódi személyt követünk aki egy darabig majdnem-robinhúdként a szegények szimpátiájára is számíthatott de ahogy összes társa, ő sem tudta mi az a határ amit nem szabadna átlépni. Ha tetszett, hamarosan jön a második része is.

#LESZAROM a celebgyerekeket is!
The Best of 2020:
Felismeri, ki van a képeken? – Két testvér megszellőztette egyikük gyerekét, de kik?: „Mutatunk róluk néhány képet, ahogy feketében kommandóznak. A megfejtés kellő időben érkezik.” – ...egész pontosan hétfőn, amikor LESZAROM:
Még több szekszi kontent - Instahíradó – Ireland Baldwin azt mondja, ő egy szál bugyiban szokott zoomolni – Én meg azt mondom hogy RECECE LESZAROM őt is meg a tesóját is:
krumpli? puli? Mi ez? – Hailey Baldwin a 3 millió forintos kabátja miatt mémesedik éppen – Nem krampampuli hanem LESZAROM.
INSTAHÍRADÓ! – LANA DEL REY VISSZASZŐKÜLT, NATALIE PORTMAN A GYEREKEIVEL KÖZÖS FOTÓT POSZTOLTLESZAROM.
Nicole Richie-re éppen döbbenetesen hasonlít a lánya – Most éppen LESZAROM.
Kate Moss 17 éves lánya aligruhában ment bulizni, Kaley Couco pedig ismét forgat: „Ismét összeszedtük, melyik celeb mivel foglalkozott az elmúlt hétben. Ki a ruhájával hívta fel magára a figyelmet, ki pedig azzal, hogy nem terhes.” – ...mások meg azzal hogy LESZAROM terhesek:
Julia Roberts unokahúga már nagyon terhes – ...s hogy én mennyire SZAROM LE? Hát nagyon!!!
Úgy néz ki, Rooney Mara megszült: „Májusban derült ki, hogy terhes vőlegényétől, Joaquin Phoenixtől.” – Lásd fentebb.
Jason Statham két nővel ment haza, akik közül egyik se a gyereke anyja volt – De még lehetnek azok :DDD
 

KEDD, JANUÁR 26.:
COREHÁZ A KERTVÁROS SZÉLÉN
0
Take a walk on the past side!

Talán érdemes:
Haladjunk fordított időrendben: hajnal négy előtt öt perccel (nem lehet igaz!) a fájdalmasan korán elhunyt Brittany Murphy vonul el íróként a Film+-on határidő (Deadline) előtt egy Bates Motel-szerű házba hátha így sikerül a munkára koncentrálnia. Ahogy sejthető, hamar az Őrjítő magány foglya lesz és egyre inkább az előző tulajdonosok kezdik érdekelni, lelkiállapotán nem sokat javítanak sem az idegborzoló zajok, sem pedig az a VHS-kollekció amit kutakodása közben talál. Jóval előtte 21:00-kor majd’ húszéves romantikázás a Filmcafén az akkori britniszpírsz-wannabe Mandy Moore-ra építve aki itt visszahúzódó, halálos beteg lányt játszik akibe belezúg a suli közmunkára ítélt bully-ra – a Séta a múltba nem csak azért az mert ma már se Spears, se Moore karrierje nincs sehol hanem a Love Storyból ismerős felállás miatt is. Más: Parklandként voltmár egy Logan futása-utánérzés de a Cinemax 2-őn fél kilenckor adott névrokona ama Félelmetes napról szól mikor megölték J. F. Kennedyt és arról, hogyan csapódik ez le azokban akiket véletlenül (vagy sem) oda sodort a balszerencse, főszerepben az ottani kórház orvosai meg persze Abraham Zapruder (Paul Giamatti) akit hamar maga alá temet az eseményről készült amatőrfilmje. Ez lesz Zac Efron eheti első (de nem a legjobb) jelenése, a konteókra továbbra is az Oliver Stone-dolgozatot ajánlom. Amennyiben nincs herótunk a Róma-Trónok harca-Vaják vonaltól úgy nyolctól vár minket egy friss sorozat az HBO-n, egyből két résszel és a Romulus természetesen az ókori birodalom születését meséli el latin (!) nyelven, nagyjából történelemhűen (ruházat, viselkedés, mitológia) de azért úgy hogy az átlagember figyelmét is fenntartsa (ehhez a sekszjeleneteken túl a Gomorrából ismerős Mokadelic zenéje is hozzáteszi a magáét).

Trónok harca rovat:
The Best of 2020:
Már a Trónok harca színésznője is tudja, mit jelent a 42 – Az ő esetében azt hogy LESZAROM ja nem ma, olvassunk tovább:
Apuka lesz Kit Harington: „A színész és felesége, Rose Leslie első kisbabájukat várják. A pár 2018-ban házasodott össze.”Wait, a challenger appears:
a hegy! – A Trónok harca sztárja is apa leszWait, a challenger appears:
Sophie Turner megunta a rejtőzködést, tudja hát meg mindenki, hogy várandós: „A Trónok harca színésznője sportosan elegáns szettben sétáltatta meg a kóláját, és közben az eddig szkeptikusokat is biztosította arról, hogy terhes.” – Ez már szinte felér egy coming outtal.
tévé – Kiderült a nagy titok! Valójában ezért kapott lángra a Vastrón a Trónok harca utolsó részében! – Kitalálom: megihlette őket Dózsa György?...
cineart – Millie Bobby Brownt majdnem tönkretette a Trónok harca: „Millie Bobby Brown majdnem feladta a színészkedést mielőtt befuthatott volna, és mindezt a Trónok harca miatt.” – Vigasztalja hogy a GoT-val se jutott volna sokra:
kívül tágasabb – Jason Momoa csődbe jutott a Trónok Harca után: „Az első évad végén írták ki a sorozatból, ami után nehéz időket élt át a családjával.” – Követelje hogy támasszák fel a karakterét.
csupa – Azt mondják, a Trónok harca Cersei-je bepasizottMEG AZT IS MONDJÁK HOGY LESZAROM Ugye ő volt a Sárkányok anyját aki nem tud semmit és Hold the door?
TÉVÉ – Miért nem Havas Jon lett a király a Trónok harca végén? Kit Harington elmondja! – Pont ő beszél aki nem tud semmit? Mondjuk lehet ezért nem ő lett a király és ha már bejelentések:
2022-ben jön a Trónok harca világában játszódó új sorozatÉDES FASZOM Martin, a regényt fejezd már be a tévés baromkodás meg a hülye nyilatkozatok helyett:
tévé – George R. R Martin elmondta, melyik Trónok harca-jelenetet utálta a legjobban – Én az összeset pedig egyet se láttam, a Mezzón nem adnak ilyeneket.
tévé – Trónok harca: kiderült, mi lesz Hodor sorsa a könyvváltozatban – Mi a fene, mégis kész az utolsó kötet? o_O
Mindig is szeretett volna Emilia Clarke-kal vacsorázni? Most megteheti – Kösz nem, én Gianna Michaels-szeretnék vacsorázni. Is. :DDDD


SZERDA, JANUÁR 27.:
THIS IS DELICOUS CAKE...
0
...you must EAT cut it!

Talán ajánlott:
Menjünk ma is visszafelé! Tíz előtt öt perccel korrekt thriller Amerika egyik leghíresebb sorozatgyilkosáról a Film Now-n: az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány ugyan teljesen lefedi Ted Bundy személyiségét de legalább olyan felesleges volt ilyen maratoni címet adni neki mint a hamarosan érkező Harley Quinn-spinoffnak, akárhogy is, Zac Efron végérvényesen megkomolyodott eme alakításával és ez rohadtul nem vicc. Bár nincs explicit erőszak de megfagy a vérünk a kettős életet élő Bundytól aki vérprofin vezette meg úgy feleségét mint a bíróságot és néha a nézőt is aki szinte szimpatizál vele csak hogy ráébredjen ennek értelmetlenségére mivel Bundy a sármos szociopaták jeles képviselője aki emellett intelligenciájával és jogi végzettségével (!) nem egyszer csavarta ujja köré a szakértőket (pld. Dorothy Otnow Lewist is ahogy azt múlt év dec. 17-én láthattuk). Joe Berlinger nem először nyúl az ügyhöz, remélem a korábbi doksija is bemutatásra kerül valamikor, mi addig is érjük be az Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile-lal (főleg mert ebben még James Hetfield is feltűnik).

Talán érdemes:
21:40-kor újra II. VH-s téma de már a Dunán és félórában, valóságalappal: a westerborki tranzittábor egyik lakója tesz fel kényelmetlen kérdéseket az egykori parancsnok Albert Gemmekernek aki először nincs is tisztában vallatója kilétével és felmondja az általa is terjesztett hivatalos verziót. A rendező Robert Schinkel ügyesen keveri a rekonstrukciót (a párbeszéd leirata mai színészek előadásában) és a korabeli (színezett) propaganda-felvételeket amik a népirtást voltak hivatottak leplezni és melyek készítésében Gemmeker is tevékenyen részt vett. A Filmbox Premiumon prédikálós drámázás kilenctől melyben Fekete zsaru kerül két tűz közé: a fehéreknek a bőrszínével van bajuk, a feketéknek meg azzal hogy rendőrnek állt. Cory Bowles nagyon akart mondani valamit a máig létező rasszizmusról de elég rosszul állt hozzá, csak az előítéletek megfordításáig jutott (és addig hogy direkt nem adott neveket a figuráknak) de így legalább lesz indokom az összegzésre e téren is:

Rongáljuk meg a káros szobRovat!:
The Best of 2020:
PlayStationön is megjelent a Black Lives Matter – Remélem a GTA-ban :DDD
Oszlik a köd a Black Lives Matter szobor körül: „2005 óta a kerületek hatásköre a köztéri szobrok és emlékművek ügye. Ráday Mihály írása.” – Jó ötlet, nagyon hiányzott már Budapestre egy szobor ami emlékezteti a magyarokat gyarmattartó múltjukra!!!
KÖZÉLET – PENDULUM – Szobrok sötét árnyékában: „A szobordöntés megbotránkoztató - de gyakran a szobor még botrányosabb örökséget őriz.” – Jaja, mindig a szobor a hibás:
Lefújták fehérrel a Soundgarden énekesének szobrát – Biztos így tiltakoztak a white male privilege miatt. Vagy nem, mert:
Rózsaszínűre festették Kanada első miniszterelnökének a szobrát – ...valós személyek után pedig felkészülnek a kitaláltak:
Rápingálták a koppenhágai kis hableány szobrára, hogy ,,rasszista hal": „A szobrot már korábban is érték atrocitások, igaz akkor nem rasszista alapon.” – Meséknél maradva:
A CNN és a Szezám utca szereplői együtt magyarázták el a gyerekeknek, mi folyik most Amerikában – Felkészülnek a felnőttek, egyenlőre még önkéntesen:
corvinus online – 5 film a Netflixen, ami segít megérteni a BLM mozgalmat: „Filmdrámák és dokumentumfilmek az amerikai fekete közösségek múltjáról és jelenéről.” – Valamennyi az Év filmje, és ha nem nézed meg őket mehetsz Eric Cartman után.
Aktivisták loptak el egy szobrot a hollandiai Berg en Dal Afrika-múzeumából: „A gyarmatosító múlt elleni tiltakozásként. Ez nem hatotta meg a rendőrséget, letartóztatták őket.” – „Aktivisták”, ja...
 

CSÜTÖRTÖK, JANUÁR 28.:
ELIT HELYETT...
0
...rosszabb helyek.

Talán érdemes:
Tíz után öt perccel újabb mozi-etűd a Cinemaxon immár egy poszt-apokaliptikus világból és az azt utolsó erejükkel kizsákmányolni akarókról akik (nem csak saját) utódaikért áldoz(ná)nak fel amit csak lehet. Mondhatnám hogy a Vigyél el egy jobb helyre megjósolta amiben most élünk de nem teszem merthogy 2020-as alkotásról beszélünk. Háromnegyed tizenegykor szintén gyermekek gyermekkor nélkül de a Filmbox Plus-on ahol terrorcselekmény kiskorú túlélőiből nevel Elit harcosokat a rájuk vigyázó tökéletes katona akik felnőve szembekerülnek a repülőgépüket anno felrobbantóval és bosszút állnak rajta. Nem, ez nem spoiler mert kb. az elejétől kezdve kitalálható ahogy az is hogy az Elite nem épp a mozgóképek csúcsa (sőt!!), viszont camp movie-ként is felfogható (és a csajok is jók benne). Mindeközben 22:40-kor a Filmcafén jön a Halálos közellenség 2. része is ami elvileg voltmár nálunk (az első még nem, de úgy teljes az ajánló ha mindkettőt berakom, hátha van aki még nem látta).

LÁJKDÍSZ! rovat:
The Best of 2020 vol. 1.:
50 Cent nem aprózza el: kibérelt egy játékboltot a fiának – Az ottani adóhatóság lájkolta ezt. Ja ők pont nem.
Sia titokban örökbefogadott egy kisfiútMadonna likes this.
Szellemhajók okoznak káoszt Sanghajban: „Kifinomult kiberháborús rendszer működik a kikötőben.”Bolygó hollandi likes this.
Gregorio Campos munkássága – Egy fotós fekete-fehérben örökíti meg a meztelenkedő Insta-modelleketTERRY RICHARDSON LIKES THIS Wait, a challenger appears:
18+ Jócsajszüret – Skypeon keresztül készít aktfotókat egy népszerű fotós: „Első körben Nathan Chagall fotós képeit ajánljuk, aki egy különleges akt-sorozatot osztott meg közösségi oldalán, de akad még zuhanyzós focirajongó és nudista kempingező is.” – ...és az abszolút győztes:
VASS ZITA A SUGÁRÚT MELLETT MEZTELENÜL STOPPOLT, ELLEN VON UNWERTH FOTÓZTA: „Madonna legendás fotóit idézi a magyar színésznő, aki benne volt a Két pasi - meg egy kicsi, illetve a Kaliforgia egy-egy részében is.” – Hessteg mítúúú, female empowerment for the win, Harvey Weinstein likes this!!!
ma is tanultam valamit – A bálnahányás régen méregdrága ínyencség volt, ma parfümbe keverik Japán likes this, és ha már itt tartunk:
diplomácia – 150 ok, amiért szeretjük Japánt: „A japán nagykövet asszonytól megtudhatjuk, milyen barátság szövődött Kossuth Lajos és egy világjáró szamuráj között.” – Ez mind nagyon szép de mi van Fukushimával meg a bálnavadász hajókkal? Az is kiderül:
Újraindul az energiatermelés Fukusimában: „A nyolc éve kiürített területekre szélerőműveket és napkollektorokat akarnak telepíteni, miközben a megrongálódott atomerőműből még mindig szivárog a radioaktív víz.”Greta Thunberg likes this. Ja nem, de ezt is lehet fokozni:
Ebolát importál Japán a 2020-as olimpia előtt: „Kicsit megkésve, de elkészült az első szuperbiztos laborjuk, ahol veszélyes vírusokkal lehet dolgozni.” – Kitalálom: a fukusimai zöldenergiával fog működni?... Még jó hogy legalább az olimpia elmaradt,

VISZLÁT SZOMBATON (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2020

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés