2015. 07. 11.
A hetedik hónap közepe felé (júl. 11-12.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A hetedik hónap közepe felé (júl. 11-12.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚLIUS 11.:
A DÍSZEK FUNKCIÓJA

0

Nem tűnt fel az a kétszáz év?

Ami múlt héten a SZAir Race az most a Pride amivel direkt nem foglalkozom max. csak a lecsengése után, semmi kedvem beszállni az össznépi anyázásba, inkább iszok még egy sört és kiválogatom a nézhetőségeket, sekszuális preferenciák nélkül:

Talán érdemes:
HBO, 20:00 – Az eheti leghülyébb című film egyértelmű győztese a Százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt, de szerencsére csak részben spoilerezi el a látnivalókat és a kritikusok Forrest Gump-hasonlítgatásai is csak annyiban állják meg a helyüket hogy hosszú élete során Allan Karlsson is összefutott az évszázad fontosabb (politikai) hírességeivel (köztük néhány kisbetűvel írandó komcsi népirtóval is). Emberünket a nagyonkerek évforduló alkalmából ünnepség és fotósok hada várja, ő viszont elsüti a címbeli poént és újra a háseki-hrabali izgalmas bizonytalanságot választja a könnyű életösszegzés helyett. Jonas Jonasson könyvéből, ami szerencsére magyarul is olvasható, az élmény teljessé tétele érdekében ne hagyd ki azt se. A tizenegy előtt tíz perccel a Film Mánián látható akciózásnak még angol címe (The Minion) ellenére sincs semmi köze a sárga minyonokhoz, ahogy a magyarítás (Tűzlovag) dacára sem Lánglovagok-sztorit kapunk hanem egy Dolph Lundgrennel súlyosbított Zs-kategóriás világvégét amit egy metróépítés közben talált utolsó kereszteslovag és a hozzá tartozó bűvös talizmán robbant be, és pont annyira egyszernézős mint a tartalomból gondolnánk. Keserédes dráma a Filmboxon féléjfél előtt tíz perccel, hősnője modernkori, kórházi Robin Hood-ként igyekezett jobbítani a szegények életét néha a gazdagok kontójára, de nem ezért rúgják ki, hanem egy általános, mindenkit leépítéssel érintő tulajváltás miatt – viszont ha már rájöttek mit csinált, egy füst alatt eljárást is indítanak ellene. Mivel a várható büntetést és perköltséget állás híján bajosan tudná kifizetni, inkább a teljes kilépést választja magából az életből is, azaz csak választaná ha más nem nézte volna ki tervezett öngyilkossága helyét. A nőn újra erőt vesz az ápolónőség és már csak azért ugrik hogy megmentse a férfit, és innentől Most vagy soha-alapon szállnak szembe a hatalom gőgjével és a hivatalok útvesztőivel. Én drukkolok nekik!

Ismétlés, de érdemes:
Cinemax 2, 20:00 – Most hogy Soderbergh régi zsenije jóformán filmről filmre távozik belőle, érdemes visszanézni az áttörést hozó Szex, hazugság, videót ami egy már magában is diszfunkcionális szerelmi háromszögbe hoz be egy negyedik tagot, az aszexuális felesége húgával félrelépő férj gyerekkori és impotenciától szenvedő barátját, akinek sajátos hobbija hogy nők intim beszámolóit veszi videóra. Ahogy az sejthető, ez felkelti az elhidegült nő figyelmét, annyira hogy a fickót még az impotenciából is kigyógyítja, de mindez csak háttér az érzelmek sajátos birodalmának ábrázolásához ahol egy seksz nélküli bizalmas beszélgetés a félrekúrásnál is mélyebb sebnek számít, egyértelmű okok miatt (kölcsönös bizalom, ami már nincs meg a férj és feleség között). És ha már itt tartunk, jöjjön aminek jönnie kell, azaz

A seksz, a szipu rovat:
Hőségriadó: mit igyunk és mennyit?: „Napok óta hőségriadóval fenyegetnek minket. Mit iszik?”Én tulajdonképpen mindent és sokat...
munkavédő – Meló van, hőség van, mit inna? – Lásd mint fentebb: nem az a kérdés hogy mit, hanem hogy mit nem. A víz például ki van zárva!
művészi mellek – Gyönyörű női testekre festettek a Testfestő vb-nSEKSZ: YOU’RE DOING IT WRONG.
az első fesztiválja! – Kulcsár Edina csak a drogos műfajokat hagyná ki a Soundon: „Kiemelkedett a fesztiválmezőnyből.”"Kihagyná a drogos műfajokat"? Akkor eleve mit keres ott? :D
És most megmutatjuk a Samsarát extrém közelről: „Kollégánknak jobb hétvégéje volt, mint önnek, de nem hajlandó elmesélni. Viszont fotózgatott.” – Én becsülettel végigkattintgattam nehogy szó érhesse a ház elejét, de azért a végén mégis csak annyi jött le a képek megtekintése után hogy A DROG ROSSZ, ÉRTEM?!
Háromszor sokkolózták meg a hetednapos adventistát, aki a sajátja mellett még egy ló farkát is kiverte: „Hol másutt történt volna mindez, mint a csodálatos Floridában.”NEKEM MINDIG IS GYANÚSAK VOLTAK EZEK AZ ADVENTISTÁK!! Vagy megalapozott volt a gyanúm, vagy a Shop Stop 3. forgatásán történt mindez, akárhogy is, de CSAKIS AZ RKE!!!
A fájdalomcsillapító miatt terjed a heroin: „Az orvosok is tehetnek róla: Amerikában ma négyszer annyi a túladagolás, mint tíz éve.” A TÖBBSÉGI TÁRSADALOM FELELŐSSÉGE MEGKÉRDŐJELEZHETETLEN. Egyébként meg vicces hogy a drogozást mindennel és mindennek az ellentétével is meg tudják indokolni a legalizációpártiak:
drogiporter – Igen, a kannabisz csillapítja a fájdalmat – Jaja, ahogy a heroin meg az ópium is. –  „Fordítási nehézségekbe ütközött, vagy tudatosan informál félre az MTI egy friss kutatással kapcsolatban?” – Ugyanezt a kérdést feltehetnénk a bloggernek is: szándékosan vagy tudatosan próbálják összemosni az orvosi szerhasználatot a rekreációs drogozással? Nap kommentje:

pocaklakó minimanó 2015.07.01. 11:11:35
Azért annyira szánalmas, amikor mások nyomorára hivatkoznak azok, akik a saját kényelmi szempontjaik alapján kívánnak drogozni.
Ha lehetővé tennék, hogy orvosi szempontok alapján lehessen itthon drogozni, hirtelen megnövekedne a "beteg" emberek száma. Ha pedig csak a tényleg betegeknek engedélyeznék a droghasználatot, a mostani, betegekkel példálózó egyedek rögvest elfordulnának a betegek nyomorától és más okokat keresnének arra, hogy ők is drogozhassanak.
Szánalmas drogos érvek! De legalább jellemzők. :)


VASÁRNAP, JÚLIUS 12.:
MIT ŐRIZ AZ OPERA?

0

...és interjúzni tudnál-e érte?

Nem ajánlott:
HBO, 20:00: Megdönteni Hajnal Tímeát – Minél gyakrabban írják le egy új magyar mozielőzetes kapcsán hogy „feltámadt a magyar film”, meg „közönségsiker”, én annál messzebre igyekszem kerülni, ebben néha nincs igazam, de az esetek túlnyomó többségében bejön a számítás, pláne ha romantikus komédiáról van szó amit még angol-amerikai kiadásban se tudok elviselni nemhogy magyarban. Rózsaszín sajt, Tibor vagyok de hódítani akarok, Állítsátok meg Terézanyut, SOS Szerelem, csak pár cím elrettentésként, és biztos lesznek még ilyen, a valóságtól jókora távolságot tartó műalkotások. E mostaniban egy érettségin jön össze egy szupergazdag modellcsaj és egy házasság előtt álló átlagember, a nagy összejövetelt lefilmezi egy pornós, és persze zsarolni is kezd...nem folytatom. Valótlan, sótlan, erőltetett, sorry, még Jordán Adél ellenére is súlyosan kerülendő. Ugyanez (nemajánlottság) érvényes a Sin City ugyancsak 2014-es folytatására (Ölni tudnál érte) is amit ráadásul ugyanitt adnak (tízkor), ez meg arra az eleven példa hogy még egy kultságot is seperc alatt romba lehet dönteni. Frank Miller már tanult a Spirit hibáiból, itt nem ő rendez hanem Robert Rodriguez (aki plusz zenél meg operatőrködik is emellett), de a léc már ott elkezd rezegni hogy az alapanyagot még mindig ő szolgáltatja, annak pedig kivételesen jónak kellene lennie (pláne az utánzók számának ismeretében) ha ütni akar ennyi idő elteltével. Oké, Tarantino se tudott akkorát alkotni ami méltó lehetne a Ponyvaregényhez de ő legalább meg sem próbálja, mert tudja hogy egy ilyen egyszeri alkalmat lehetetlen folytatni, viszont Miller és Rodriguez évek után forgattak le egy prequel-t, na most ehhez nem csak jó forgatókönyv kéne hanem az is hogy a színészek (pláne a rosszarcúak) jelentősen visszafiatalodjanak. Van itt minden, Lady Gagától egész Csókás Mártonig, hogy a usual suspect-eket (Bruce Willis, Mickey Rourke, Jessica Alba, Rosario Dawson) meg se említsem, Eva Green is próbálja magát nőnek álcázni, de Michael Madsen és Ray Liotta itt már messze nem cool-ok, inkább a színvonalat jelzik.

Nem érdemes:
Kicsit jobb a helyzet a Cinemax 2-őn este nyolckor az Interjúval, ez már nem egyértelműen rossz, simán csak felesleges rá időt pocsékolni. Igen, ez volt az a botrányfilm ami miatt Észak-Korea még atommal is fenyegetőzött, én már csakazértis adtam neki egy esélyt, de hiba volt: ennél kontraproduktívabb, manipulatívabb és gyávább alkotást nem sokat láttam. Mind tudjuk hogy Észak-Koreában mi van, az sem újdonság hogy a diktátorok rosszak, egoisták és még embereket is irtanak, ahogy az is közismert, mennyire szeretik a médiafigyelmet vagy hogy fura rajongással tudnak viseltetni az általuk legjobbban megvetett kultúrák iránt (lásd Szaddam videó-gyűjteményét vagy Kim Dzsongun haverkodásait Dennis Rodmannel). Ahhoz hogy valami még ezen felül is szólni tudjon a nézőhöz, ahhoz kell valami plusz ami megvolt Chaplin Diktátorában, majdnem megvolt Cohen azonos című blődlijében, de az már ugyanolyan keserű szájízű amcsi viccelődés volt mint az Interview. Természetesen pisi-kaki poénok is lesznek benne, plusz egy ok hogy kihagyjuk. Háromnegyed tizenegykor lesz még egy kézikamerás inváziózás a Film+-on, ha a tegnapi ökörséget Lundgrennel nem bírtad, akkor az Ufó – Idegenek közöttünket nyugodtan kihagyhatod még Jean-Claude Van Damme ellenére is, ezt a sztorit (vagy legalábbis hasonlót) már láthattad a Cloverfielddel (és ugye az is több volt mint gázos).

Talán érdemes:
Cinemax, 20:00 – Észak-Európa és a metál úgyszólván elválaszthatatlanok egymástól, és bár eddig Norvégia jeleskedett, most a Sötét zenéknek hála Izland is felkerül a térképre. A bátyja halála hatására az ördög zenéjét választó csajból Angliában vagy Amerikában egy Tenacious D-szerű marhaságot csináltak volna, Ragnar Bragason azonban az európai művészkedések és az északi, szinte bergmani bizarrságok útjára lépett, Herája a TRVE KVLT mintaképe: istállóban él, teheneknek koncertezik, egyszerre túlzás amit csinál és ugyanakkor egy természetes(en szélsőséges) reakció a szeretett családtag halálára, és persze a közösség ahol él, teljesen félreérti minden próbálkozását az önkifejezésre / lázadásra / gyász feldolgozására. Rockereknek és régi lázadóknak kötelező.

„Zene” és „film” rovat:
Így bulizik a Twentees – Nyárindító klip készült a BBQ partyhoz: „Saját bevallása szerint a Twentees nagy hangsúlyt fektetett a képi megjelenésre. Ebből adódóan a BBQ party már harmadik klipje a csapatnak, holott még csak egy lemezük jelent meg. A videót 2Face-hez hasonlóan ezúttal is Guba Gergő és Lénárt Gábor rendezte, rögzítette és vágta. A most bemutatkozó klip felvétele tulajdonképpen egy családias hangulatú buli volt, homokos vízparttal, több láda sörrel, sok virslivel és barbecue szósszal, illetve egy retro Volkswagennel” –  Twentees, 2Face, barbecue szósz, retro...kicsit azért beszélni még magyar, tessék mondani? :D Mondjuk az nem lep meg hogy több a videójuk mint a (jó) számuk...
Könyves – Amanda Palmer a rajongóitól koldult ennivalót –Basszus, MÁR MEGINT?! Ennyire nem tejel a zenélés meg a könyvírás?! Akkor minek csinálja, ő is csak nullszaldóra játszik? :DDD – „A kérés művészete a ciszheteró férj és a crowdfundinggal finanszírozott élet története.” – Ez mekkora rohadék ingyenélés már: nem elég hogy kunyerál neten, de még könyvet is ír róla, ezt megveszik az adományozó rajongók...mint egy kibaszott ördögi kör amiből nincs kiszállás, mint a mese ahol senki se meri kimondani hogy a király meztelen. Modern művészet FTW!!!„Amanda Palmer történetesen Neil Gaiman felesége (...). Ezt csak azért fontos elmondani, mert éppen Neil Gaiman arcával hirdetnek egy olyan irodalmi kihívást, amiben az a cél, hogy egy éven át egyáltalán ne olvassunk olyan fehér, ciszheteró, férfi szerzőket, mint például Neil Gaiman. Aki egyébként a kezdeményezés lelkes támogatója, mert szerinte így valóban kimozdulhatunk a komfortzónánkból, hogy új és érdekes olvasmányélményeket szerezzünk (...).” – Ez meg mindennek a legalja, a művészi szintre emelt öngyűlöletnek mindenképp...„fehér ciszheteró” :SSS Lapozzunk.
Dívány – Lena Dunham anti-önsegítőkönyve "nem olyan" csajoknak szól – Ó, azt gondoltam. Mennyire átlátszó már hogy ezeket az életút-önsegítőkönyveket valahogy mindig a készbe beleülő gazdag úrigyerekek írják (Paris Hilton, Lena Dunham), aztán jönnek a magyar fordítások és a sok hülye megveszi, még ezzel is tovább gazdagítva őket, ahelyett hogy a maguk kezébe vennék az életüket... Lena: NEM dugnám :SSSS
lip sync battle – Lena Dunham térdre ereszkedett és fetrengett: „Tette mindezt több millió ember szeme láttára Jimmy Fallon műsorában, miközben Calvin Harris egyik számát tátogta.” – ...és ha énekelt is volna, mindenki meghalt volna ott helyben.
stílfűrész - Felismerné a Budapesten filmet forgató szupermodellt?: "A Dragomán György Fehér királyából készülő nemzetközi mozifilmben Agyness Deyn is szerepel."„Fehér király”? Ha csak feleannyira lesz minőségi mint a Fehér isten már az is egy jó ok arra hogy kihagyjam.
Új vezérigazgatója lett a magyar RTL-nek: „Hosszas találgatás után kiderült, hogy Kolosi Péter vagy Vidus Gabriella követi-e Dirk Gerkenst.” – Nem tökmindegy? Gondolom ugyanaz a retek műsor lesz rajta ezután is.
emtv - Simon Cowell: Indul a DJ-k X-faktora! - ÉDES FASZOM, HÁT MI LESZ ITT MÉG?! Hát a fesztivál-világvége:
A magyarokra is büszkék a voltosok: „A legtöbb magyar előadó náluk lép fel, akiket nem félnek hirdetni se.” – Ez igazán Értékelendő egy elvileg magyar Fesztiválnak az ő Szervezőitól, még akkor is ha az átlag Magyar még a közelébe sem tud jutni egyiknek sem:
Nem egyszerű feladat lépést tartani a közönség igényeivel és a nemzetközi trendekkel - Interjú Fülöp Zoltánnal és Lobenwein Norberttel: „Hétvégén lementek a Nagyszínpad (...) elődöntői (...). Nemsoká indul a Nagyon Balaton, aminek része a Strand (...) fesztivál, a Balaton Sound és a B My Lake (...) is. Közben lesz a Volt (VOLT) fesztivál Sopronban, és az Akvárium is folyamatosan működik. Mindnek Fülöp Zoltán (...) és Lobenwein Norbert (...) a főszervezői, akiknek a Sziget fesztivál összerakásához is jelentős közük van. Az alábbi interjúban mindenről szó is esik.”MAGYARUL: pont a lényegről nem esik szó, miszerint:

Kitsilatzi • http://leggitar.blog.hu/ 2015.05.26. 15:05:51
"Az adó pár évvel ezelőtti átalakítása olyan hatással volt a hazai popkulturális színtérre – nem túlzás azt mondani, hogy a közízlésre -, mintha a víz alól emelte volna ki a fél ország fejét."
Eszed tokját.
A régi Petőfin világzenétől a rockig volt sok minden, az MR2-n meg csak ezek az egyívású, igényesnek beállított zeneipari hulladékok mennek. Naponta néhány perc a Petőfi tévéből pont elég, hogy képben legyek a cikkben emlegetett zenekarokból, az ilyenek, mint a Biebers meg a Welhelló még az Euróvízió fingszagú, áporodott szintjét sem érik el. Az a legnagyobb baj, hogy ez a volt-sziget-petőfi-dalversenyes maffia által tolt zenék tényleg menthetetlenül szarok, nincs itt új Kispál, nincs új Quimby. A Kaukázus, Péterfy Bori és társaik ki tudja hány én nyomatás után még mindig ugyannak a 120 embernek játszanak. A Middlemist Red mondjuk jó a maga módján, de a többi tényleg a legalja, vállalhatatlan kategória.
A Nagyszínpadon dolgozó szakembereknek viszont tényleg jár a dicséret, a Három Kívánság, a Dalverseny, és a bivalybasznádi falunap legjobb pillanatait idéző showműsorért.
A közönség igényei és a nemzetközi trendek. Ezt a pofátlan önszopást már tényleg. Ezek rosszabbak mint a politikusok.

pozitív - pop, csajok, satöbbi - 15 dal, amitől garantáltan jobb kedvünk lesz: "Nem szomorkodni kell, hanem kicsit zenét hallgatni!"ÉDES FASZOM!!! Maroon 5, Punnany Massif, Wellhello, Mohamed Fatima...ORSZÁGOMAT EGY ZSILETTPENGÉÉRT ÉS EGY MÉTER KÖTÉLÉRT, MEG AKAROK HALNI!!44!!négy

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés