2015. 07. 18.
It’s Raining MIG’s (júl. 18-19.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
It’s Raining MIG’s (júl. 18-19.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚLIUS 18.:
A GUARDISTA LÁNYÁT VÁRJA

0

Az a szép, az a szép, akinek az arca MÁS!

Ismétlés, talán érdemes:
Tíz előtt tíz perccel Gore Verbinski 2001-es dobása a TV2-őn (gondolom szokás szerint reklámokkal elnyújtva kábé éjfélig). Brad Pitt és Julia Roberts csak két név a Mexikói STÁRparádéjából (harmadiknak ott van mondjuk James Gandolfini). A kicsit gájricsis sztori a címbeli országban leledző antik fegyver körül pörög: ezt akarja Jerry (Pitt) maffiafőnöke, viszont a barátnő (Roberts) besokall és addig is amíg a pasija eldönti hogy a tartós kapcsolatot vagy a visszautasíthatatlan ajánlatokat részesíti előnyben, ő elmegy a kaszinók Mekkájába, Vegasba. A pisztoly-ügy könnyen kezdődik, de megbonyolítja egy időközben feltűnő verőember (Gandolfini) aki elrabolta a barátnőt, és mi mást akarna érte cserébe mint a pisztolyt...ami kicsit erőltetett benne, az a kötelező meleg-szál, ettől eltekintve korrekt akció-vígjáték.

Talán érdemes:
A Cinemaxon egy, a papság emberi oldalát megmutató vígjáték fél kilenckor: az angol vidéki plébános, James atya (Brendan Gleeson) nyugodt kis életét alaposan felkavarja egy elvileg gyónni érkező ismeretlen, aki egy hetet ad hogy hősünk megtalálja a lelki békét, utána ugyanis végezni fog vele. Az ok? Egy másik pap még ezer éve sekszuálisan zaklatta. Ha mindez nem volna elég, még az atya szuicid hajlamú lánya is beállít... Annyiból talán mégis jó hogy mindez a Kálvária a jólelkű egyházfi nyakába szakadt hogy általa kénytelen újra megismerni gyülekezetének tagjait, hátha kideríti melyikük is a szenvedő-bosszúálló alany, nem mellesleg rájön hogy egyháza mennyire eltávolodott a bárányaitól és olykor a valóságtól. Emberi és szerethető, az ilyenekre ezt szoktam mondani.
Film+, 23:00 – Milla Jovovich egyre inkább próbál kikerülni Luc Besson na meg az egyre gázabb Kaptár-széria árnyéka alól, az Arcmás egy újabb kísérlete az önállósodásra. Egy tanárnő a barátnőivel tartott csajos este után hazafele véletlenül gyilkosság szemtanúja lesz, az elkövető az általa addig csak újságokból „ismert” Könnyfakasztó becenevű sorozatgyilkos. Az előle való menekülés közben lezuhan egy hídról és beveri a fejét, és bár túléli, innentől egész addig élete szó szerint felejtős, ugyanis képtelen arcokra emlékezni – viszont a gyilkos nem csak hogy látta az övét, de azt is tudja hogy megúszta, és kegyetlen játékot űz vele abban a biztos tudatban hogy akár szemtől szembe is találkozhat vele, nem fogja felismerni. Az összes lehetőséget kihasználják az alkotók (még a védendő szemtanúba belezúgó, egyetlen állandó arccal rendelkező nyomozó közhelyét is), kanadaiaktól meglepő egy ennyire (jó értelemben vett) „amerikai” film, még azt is elnézzük nekik hogy a legnyilvánvalóbb dolgot elfelejtik, tudnillik a hangok nem változnak attól hogy az arcokra másképp emlékszik valaki. Viszont ez, mármint az arcfelejtés megoldása jól sikerült, talán még a kelleténél is jobban, a végére a néző is inkább Jovovich karakterének bőrében érzi magát s nem a sajátjában, annyira hogy teljesen összezavarodik és alig tudja már kinek mi a valós kinézete. Ezért, csak ezért részemről egyszernézős, viszont egynek mindenképp jó.

Nem érdemes:
Két és fél óra (!!!) még a jóból is sok, nemhogy rikácsolással súlyosbított önvádaskodásból, márpedig a FEM3-on a Margaret nagyjából ebből áll: a címben nevezett csaj egy balesetnél hamistanúskodik (vagy inkább nem bontja ki az igazság minden részletét), azután pedig sorra látogat mindenkit akinek köze volt az eseményhez és megpróbálja helyretolni amit eltolt. Se Anna Paquin, se Matt Damon, sőt: (fájdalom) még Jean Reno sem menti, ennél tényleg még az is jobb ha az üres falat nézed. Jellemző hogy az ilyeneket már kilenckor elkezdik vetíteni, a jó filmeket meg hajnalig halogatják...

A seksz, a szipu rovat:
Nyilvánosan, egy kőszegi étterem kertjében szeretkezett egy pár: „Nyilvános helyen szeretkezett egy pár Kőszegen. Az aktus konkrétan egy pizzéria kerthelyiségében történt, amiről egy videofelvétel is készült.” – Meglepődtem volna ha pont az nem készült volna. Mindegy, azért remélem nem a szakács volt :SSS
egy jó dugás +18 Felvállalja a fesztiválos édeshármast a lekamerázott lány: „Alexis Frulling nem büszke a nyilvános dugására, de azért álmatlan éjszakái sem lesznek miatta.”ÉDES FASZOM, már ezek is. „A dolgát végző vadállat”, ahogy a költő mondaná. Én megértem hogy a csürhének is vannak sekszális vágyai meg hogy fesztivál = seksz + drugs + drumandbass meg azt is hogy a hangerő és a hallucinogének kihozzák belőlük az ösztönöket, de bazmeg, sehol se volt egy szaros vécé vagy telehugyozott bokor ahova elvonulhattak volna gengbengelni? Mindenkinek muszáj látnia az undorító testüket? Hát már semmi önkritika nincs a Zemberekben?! Bezzeg régen nem engedtek akármilyen ringyókat a kamera elé!
Zacher Gábor: A boldog békeidőkben az ecstasy még valóban ecstasy volt: „Bezzeg régen volt még tisztelet. Bezzeg régen volt még becsület. Bezzeg régen voltak még értékek. Bezzeg régen nem volt ennyi szar.”HAJJAJ, ÉN IS EMLÉKSZEM MEKKORÁT CSAPATTUNK A CLUB SPEED-BEN ANNO, ÉS AKKOR MÉG A "ZENE" IS ZENE VOLT Nem értem én a 444-et, most bezzeg nem akarnak teljes legalizációt? :DDD
127 lengyelt küldött padlóra egy partidrog: „Terhes nő és kiskorú is rosszul lett a Felségtől.”A TÖBBSÉGI TÁRSADALOM FELELŐSSÉGE MEGKÉRDŐJELEZHETETLEN. Remélem a terhes nőknek ott is csinálnak ilyen Józan Babák Klub-szerű sóhivatalt...
Jägermeisterrel fertőtlenítettek a magyarok: „Van módszer a nyíltvízi úszás fertőzései ellen. A juniorok is használták az Eb-n.” – Akkor én már lélekben húsz éve úszóbajnok vagyok :DDD
Norbi elmesélte, hogy találta ki az alkoholmentes vbk-t: „A bort nem akarja megszentségteleníteni, de a fröccs az más – mondta az Indexnek új szabadalmáról.” – Jól olvasom? Alkoholmentes vörösboroskóla?! THAT’S F***ING BLASPHEMY!
k – Hajós András már csak sörözik: „Végre kiderült, milyen Hajós András viszonya a sörhöz és a kocsmákhoz!” – Szinte már lelki testvéremmé avattam amikor eljutottam idáig: „17-18 éves koromban bolondultam meg, és akkor pénteken meg szombaton jártunk kocsmázni (...) huszonéves koromban kezdtünk komolyabban kocsmázni, de akkor ugye még állat módjára ittunk, ezért azt sem lehetett sokat csinálni.” – Mi ez a puhányság?! Itt válik el hogy ki a legény a gáton, aki huszonéves korában abbahagyja a PARTY HARD!!-ot az nem méltó a Férfi névre! De ez a legdurvább: „Egyedül és napközben sose ittam. (...) Mert ki akar délelőtt 11-kor részeg lenni? Az nem jó. Könyörgöm, az nem jó!” – Na, most vesztetted el előttem a hiteledet, András! Méghogy „nem jó” reggel tizenegykor részegnek lenni?! Hiszen az hozza meg a kedvet és az ötleteket mindenhez, én például a szombatot egyből a kocsmában kezdem és tizenegykor már meg is van a hétvégi ajánló egy része, csak rendelni kell egyik korsót a másik után, szinte automatikusan írok... Most már értem miért fuccsolt be az Emil Rulez, hát pia nélkül ihlet sincs a muzsikához, András-András, ISZOL TE RENDESEN?! :))))


VASÁRNAP, JÚLIUS 19.:
ÁRNYÉKSZÉK, ÁRNYÉKFORRADALOM

0

Térben állva

Nem érdemes:
Kilenckor a Cool TV-n egy kerülendő magányoshősiesség. Ha nem tudnám hogy Sly Stallone csak a Harcban élve forgatókönyvéért felelős akkor simán azt hinném hogy eredetileg a főszerepet szánták neki, csak később rakták a helyére Jason Stathamet: mintha a Commando-t, a Rambo-t és bármelyik tetszőleges Chuck Norris-csihipuhit keverték volna egybe olyan az egész, van benne kislányát nevelő ex-katona aki csak nyugodtan szeretne élni de amikor pár helyi vagányt helyretesz, a főnökük felfigyel rá és lenyomozza a múltját... A legfőbb gond az hogy már nem a nyolcvanas évek közepét írjuk, meg hogy Statham akármennyire is tökös meg kemény, de nem egy Schwarzi vagy Stallone hogy egymaga vegye fel a harcot egy teljes várost rettegésben tartó drogmaffiával. A szkript kb. olyan mint amilyet Sly-ról a legrosszabb előítéletekkel feltételezni lehet (közhelyes és élettelen, de legalább nagggggggyon macsó).

Ismétlés, talán érdemes:
HBO, 20:00: A majmok bolygója – Forradalom – Újabb állomás a világot szétverő makik és a megmaradásért küzdő emberek történelméből. Itt már megvoltak a főbb csapások, kialakultak az erővonalak és velük a törékeny béke ami most különféle félreértések és egy szarkavaró hatására (Andy Serkis újra Gollam-szerepben) rendesen felborul. A toleranciamesék összes ismérvét felsorakoztatja, és bármilyen plasztikusan is ábrázolja a majmok (nagyonis emberi) dühöngését és pusztítását, a mérleg mégis az ő javukra billen, főleg a végén Krisztusnak beállított vezérrel (de aki jól figyel az egyéb popkulturális utalásokat is észrevehet majd, azt meg sem említem hogy az emberek városának épületei között milyen ügyesen rejtették el a szvasztika-mintázatot). A tanulság ugyanaz amit az Állatfarm óta milliószor láttunk-hallottunk-olvastunk (sőt, a karakterek is megfeleltethetők az ottaniakkal), a számítógépes grafika a fotelbe szegez minket és a végén szinte sajnálni fogjuk hogy nem érző-bölcs majomnak, hanem „csak” embernek születtünk.
AXN, 21:00 – Túl egyszerű lenne azzal indokolni a District 9 beválogatását hogy nálunk is kezd kialakulni az a szükségállapotszerű helyzet mint itt az előbb szeretettel várt majd kényelmetlen vendéggé vált földönkívüliekkel, de az igazság sokkal prózaibb, egyszerűen csak kezdem azt hinni hogy ez volt Neil Blomkamp nagy műve, innentől már csak lefele visz az út. Ott volt az Elysium ami kb. ugyanezt a szitut alkalmazta, majd a Chappie ami egy hasonlóan elvadult világban játszódik, szóval mintha ki lehetne venni a rendezőt Dél-Afrikából, csak Dél-Afrikát nem lehetne kivenni a rendezőből, mindenről ugyanaz jut az eszébe, és itt jön be az igazi apropó:

aeon - Tényleg jön az Alien 5: „Egy új concept artot mutatunk Ripley-ről és Hicks-ről.” – Hé, hát nem úgy volt hogy Hicks meghalt? Egyébként meg:

decoati 2015.07.18. 08:14:21
Blomkamp? Tudtátok, hogy az Alien 5 egy dél-afrikai gettóban házikedvencként tartott xenomorf beilleszkedési problémáiról fog szólni?

Ismétlés, de érdemes:
Az M3 Vörösmarty Mihály remekét, a Csongor és Tündét adja háromnegyed tízkor, ráadásul nem is valami kortárs alföldis rendezésben hanem a ’73-as Zsurzs Éva-félében. Tudom hogy elmaradott konzervatív vagyok de mit tegyek ha nekem ez a színdarab már örökre összeforrt Gobbi Hilda, Koncz Gábor, Pécsi Ildikó és a többiek nevével (aki meg fikázza Paudits Bélát az nézze meg itt az egyik ördögfiókaként, hibátlan). Világszintű mű hozzá méltó színészekkel, én ezt iskolában is megnézetném mindenkivel.

Talán érdemes:
Újra kilenckor valami egész más, mert bár Fifti-fifti néven pár éve volt már egy akciózásunk, a ma esti cucc címe az M2 / Petőfi TV-n nem a katonai bevetés, hanem a rák életbenmaradási esélyeire egy (erősen optimista) utalás. Ezzel a diagnózissal szembesül egy addig csak first world problemekkel együttélő rádiós, innentől kezdve minden más megvilágításba kerül, azaz csak kerülne mert ugyanaz vele a bajom mint Seth Rogen többi filmjével (még akkor is ha itt nem az övé a főszerep), vagyis az altesti viccelődés. Ez még akkor is elég távoltartó erő ha elfogadom hogy halálosan komoly témákból is lehet viccet csinálni, ott volt például az Élet szép – csak hát se Rogen, se a rendező Jonathan Levine nem egy Roberto Benigni. Negyed tízkor David Lynch (nekem) legjobb filmjének, a Straight Story-nak kicsit fantáziátlan ellopása a Filmbox Family-n. A Múlt árnyai csak annyiban különbözik a nagy elődtől hogy itt nem fűnyírón, hanem traktoron indul rég nem látott haldokló testvérét meglátogatni egy nyugalmazott, elég pokróc habitusú katona (Ernest Borgnine), meg abban hogy itt útitársa is akad a helyi seriff személyében. Ha el tudnék vonatkoztatni attól hogy Lynch ugyanezt (sokkal jobban) megcsinálta, még akár ajánlottba is tehetném, de nem fogom, sorry, a készítők meg ha már munkát fektettek a seriff és az öreg katona karakterébe, összehaverkodásába és lelkizésébe, igazán találhattak volna valami eredetibb ürügyet is arra hogy közösen útra küldjék őket. Végül háromnegyed éjfélkor a Portré mai adásában Mundruczó Kornél van soron akit én már egy ideje nem bírok, de ki tudja, talán akad még valaki aki a kedvéért bevállalja a retekklubbot.

Balaton Sound rovat:
Erről csak hírekben, mert idén még viccből sem volt érdemes lemenni. Míg az első pár BS drága volt de legalább a minőség látszata megmaradt (B 52’s, Beastie Boys, Massive Attack, stb.), addigra a mostanira csak az elektronikusnak csúfolt zene legalja jutott, élén a DJ-k szégyenével, Tiestóval, akinek karrierje gyönyörűen mutatja (David Guetta mellett) hogy mi lett a 80-as évek végi acid house-robbanásból:
Megláttam Jézust a zöld lézer fényében: „Vajon mit jelent Tiëstónak lenni 2015-ben a Balaton Soundon? A holland trance Jézus fellépése inkább volt szomorú, mint felemelő.” – Az a gáz hogy még egy lehúzó kritikában is koncertként emlegetik az eseményt, holott:

annmbp 2015.07.09 14:57:06
Mihály... azt írtad "koncert". Kérlek, lapozd fel az értelmező kéziszótárt, hogy ez a fogalom mit jelent, köszi. Ha elolvastad, akkor menj át a H betűhöz a "hakni" majd az N betűnél a "nímand" kifejezést javaslom értelmezni.

Óriáskeblei miatt majdnem kipottyant a függőágyból a magyar díva: „Fotó!” – És hogy ez miért nem a leszarásba került? Hát a mellek tulajdonosa miatt:
Ezeket a melleket már lekéste a Balatonon: „Metzker Viki dekoltázsára gondolunk, ami vasárnap volt utoljára látható a Soundon.” – Túl azon hogy itt már mindenki DJ a focistától a playmate-ig, csak annyit kérdeznék az eggyel feljebbi origós hír kapcsán hogy A DJ AZ MIÓTA DÍVA?! Tiestóval és a playmate-dídzsékkel együtt átvették a hatalmat a 4/4-el járó egyéb jelenségek is:
A Balaton Sound hivatalos gyúrós tánca, és aki bemutatja: Pumped Gabo: „Pumped Gabo pillanatok alatt sztárrá vált, gyakorlatilag ő a fesztivál idei arca. Pedig nem is ő találta ki ezt a mozgásformát!” – ...hanem Technoviking.
Napi 47 ezer forintból meg lehet élni a Balaton Soundon – Még szerencse hogy olyan jól állunk anyagilag, mert erre a szarra is van veréb:
145 ezren voltak a Balaton Soundon: "(...) 145 ezer látogatót vonzott idén a MasterCard Balaton Sound, ami rekordszámú látogatót jelent a szombat pedig teltházas volt, mondták el a szervezők. Ennek ellenére nem szeretnék tovább növelni a fesztivál befogadó-képességét, mert úgy gondolják, hogy "a Sound jelenlegi látogatottsága felelnek meg leginkább annak a célnak, hogy elkerüljék a zsúfoltságot." - Hajjaj, látom már itt is érik a nullszaldó :DDD – "A szervezők külön kiemelték, hogy a fesztivált sok celeb látogatta, Palvin Barbi, Iszak Eszterrel soundozott, Vajna Tímea pedig a Miss Universe szépségeivel a klímaváltozás ellen küzdő Élő Bolygónk projekt helyszínét népszerűsítette. Ha nem vett részt a fesztiválon, itt tudja elolvasni, miből maradt ki.” – Hogy miből maradt ki, aki otthon maradt? Semmiből:
Milyen zene szólt a Soundon? - Röviden? Szar. Bővebben? Nagyon szar: "Lemaradt az év bulijáról, és pótolná? Itt vannak a legtöbbet játszott slágerek a Soundról!" – Egy szó: NEMZETHALÁL.
Pumped Gabo legnagyobb vágya: öt kiló szárazba: „Beszégettünk az internet új kedvencével, akiről kiderült, hogy teljesen józanul tudja produkálni a csodálatos nyelvöltögetős táncát.” – ...és a srácra igazából még haragudni sem lehet mert a maga szintjén jól elvan, sőt, értelmesen ki is tudja magát fejezni (jobban mint az őt csőbe húzni akaró interjúvolók), de valahol azért szomorú az egész jelenség, és kivételen az Indexes tudósító foglalta össze a legjobban, tessék szépen elolvasni:
Tizenöt mojitót kérek, de nem fogom kifizetni: „A Balaton Sound ma már egyértelműen azoknak a fesztiválja, akik visszasírják a Hajógyári-szigetet és tényleg semmi más nem érdekli őket, csak hogy le lehessen venni már azt az átkozott pólót legalább félezer ember szeme láttára. Pedig induláskor a Balaton Sound egy kifejezetten izgalmas, menő eseménynek számított, ami végre felfedezte a lehetőséget a Balatonban. Ma viszont inkább egy beszélő hústelep, ahol mindenki valaki, de igazából senki.” - ...ÉS ENNYI, meg egy Nap kommentje:

Tamás Gojdár 2015.07.11 21:44:04
Volt egy ev amikor a Sound a zenerol szolt: Underworld, Kraftwerk, Orbital, Royksopp, Moby, Guru, Sven Vath, Richie Hawtin
Ma mar a "vazze geci, szejjel vagyom baszva"-rol szol.

 

Kulcsszavak: nemzethalál, Balaton Sound

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés