2021. 02. 20.
The King of Smoking (feb. 20-21.) + The Rest of 2020 Vol. 10.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
The King of Smoking (feb. 20-21.) + The Rest of 2020 Vol. 10.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, FEBRUÁR 20.:
CSUDABÁNYA PITHECUS
0
Róma, a szellemesek városa!!

Talán érdemes:
Ma minden jóság jó későn kezdődik: tíz előtt öt perccel ismétlésgyanús Fellini-klasszikus a Dunán ami – szembemenve a direktorról kialakult képpel – a női függetlenség ünneplése a csapodár macsókkal szemben. Mikor megtudja hogy körberajongott férje (Mario Pisu) megcsalja, Júlia (Giulietta Masina) először kétségbeesetten küzd régi, biztonságos (álom)világáért (többek közt a spiritizmus segítségével) hogy végül egyedül, önerőből álljon talpra és találja meg önmagát. A Júlia és a szellemek a Nyolc és fél antipólusa ugyancsak nem kevés (ön)életrajzi vonatkozással (tény hogy Federico el-elkalandozott Giulietta mellől) és a rendezőre jellemző elszállt látomásokkal. 22:30-tól Nanny McPhee, Mary Poppins de főleg Mrs. Doubtfire orosz és taplótélapóbb kiadása a TV2-őn akire a varázsdada megnevezés helyett jobban illik a Csudabanya és ráadásul már a 2. résznél tart (jó kérdés hogy miért került el minket az első). Bár férfi de ő is gazdag családok elkényeztetett kölykére vigyáz mint a nagy elődök de elsődleges célja nem a nevelés-jobbítás hanem a házban elrejtett páncélszekrények feltörése ugyanakkor van benne némi szívjóság is merthogy a pénz barátnője gyermekének műtétjére kell. A Mozi+-on 2017-es öko-thriller arról hogy a legnemesebb cél (természetvédelem) hogyan vérzik el a bürokrácia és a pénzéhség útvesztőjében: adva van az EU által létrehozott, káros anyagokra vonatkozó rendszer, az ETS ami elvileg a levegőbe kerülő szén-dioxid mennyiségét volna hivatott csökkenteni 2030-ig (egész pontosan 40%-kal), ehelyett azt érték el vele hogy mindenki a kiskapukat keresgéli. Így tesz egy csődközelbe került vállalkozó is (Benoit Magimel) akit a Föld megóvásánál jobban érdekel saját megmaradása, el is lavírozgat a zavarosban de tevékenysége hamar felkelti a nagyhalak figyelmét. A botrány (merthogy valóságalapú az egész) végül 2008-ban robbant ki és jöttek a vizsgálatok meg a Nagy Fogadalmak hogy mostaztán detényleg odafigyelnek, ez kb. azt jelenti hogy az efféle ügyletek még ritkábban jutnak el a pórnép tudatáig. A Carbon sokat markol, keveset fog, mindenből van benne egy kicsi vagyis minisorozatként jobban működött volna mint 104 percben (arról nem is beszélve hogy ki marad fenn miatta 01:45-ig?), így viszont lesz ürügy hogy újraéledjen a

Greta Thunberg rovat:
The Best of 2020:
A lázadó, aki a legjobbkor érkezett - mit ért el eddig Greta Thunberg? – Semmit, és ezt nem én mondom hanem ő:
Greta Thunberg: Ott tartunk, mint 18 hónappal ezelőtt: „A davosi Világgazdasági Fórum előtt üzent a világ vezetőinek a svéd aktivista.” – Sőt, nem csak ott:
Greta Thunberg nagyon mérges az Európai Parlamentre: „A klímamozgalom arca azért haragszik, mert a képviselők megszavazták, hogy az uniós agrártámogatások nagy részét környezetvédelmi elvárások nélkül osszák ki.” – Úgy tűnik komolyan elhitte hogy van beleszólása, nem csak felkapja meg leejti a média.
Greta Thunberg: Mi autisták merünk kérdezni – ...és válaszolni is:
Greta Thunberg 11 hónapot várt arra, hogy visszaszólhasson Donald Trumpnak: „De megérte.” – Az első nekem is szimpatikus lépése. Ja már csak a második:
Greta Thunberg nyert egy egymillió eurós díjat, odaadja környezetvédő szervezeteknek: „Ez a pénz több, mint amennyit el tudok képzelni" - mondta a svéd aktivista.” – Szegény szülei most rendesen vakarhatják a fejüket :DD
Klímaaktivisták túrták fel a Cambridge-i Egyetem gyepét: „A földet talicskákkal egy bankfiókba vitték és kiöntötték, hogy tiltakozzanak a képmutatás ellen.” – Hé gyerekek, itt talicskázzatok inkább:
Odébb raknak egy százezres várost, hogy tudjanak bányászni a helyén: „Elképzelhető, hogy a lakosság ellenáll, de hiába: ami az otthonuk alatt van, azt az állam eladja a nagy nyugati techcégeknek.” – ...és ha nagyon ellenállnak, közéjük is lövetnek, de sebaj, Greta Thunberg már el is indult tiltakozni. Ja nem:
Greta Thunberg visszatér az iskolapadba: „Az iskolasztrájkjával elhíresült aktivista az elmúlt egy évben világszerte hirdette környezetvédelmi üzenetét.” – ...amit mindenki megfogadott és nullára csökkentette a kibocsátását. Ja nem, cserébe gyarapodtunk egy új szóval:
Útikalauz anatómiába – Egyre több fiatalt érint az ökoszorongás: „Egyre többen éreznek növekvő, nem múló aggodalmat a klímaváltozás, a természet pusztulása miatt.” – ...és amikor az okébúmerek rettegtek az atombombától-Csernobiltól, az már szart ér? :D Nap kommentje:

rnz 2020.02.12. 11:25:09
Ha azt mondod a gyereknek, hogy nem cserélheted le évente a mobilod, nem mehetsz mindenhová kocsival, addig hordod a ruhát amíg le nem kopik rólad, sőt azután is csak befoltozzuk, elfelejtheted a gyorskaját, az 500 km-től távolabbról érkező bármit, akkor gyorsan megszűnik a klímaszorongása. :)


VASÁRNAP, FEBRUÁR 21.:
KAPÁS VAN A LAKÁSBAN

0
Ez nem az a Pillangó.

Talán érdemes:
Fél kilenckor indie drámázás a Cinemax 2-őn egyszeri kamaszlány (Lauren Coe) és nála jóval idősebb kétkezi melós (Cosmo Jarvis) kapcsolatáról ami barátságnak indul (a fickó a suli alkalmazottja, innen az ismeretség) de a nézőnek hamar gyanús lesz az a rajongás ami nyilvánvalóan nem egészséges vonzalmak felé mutat így Laurie éjszakái nem lesznek szebbek a nappalainál, utána ugyanitt tíztől war movie a nem is olyan távoli múltból. 2015-ben azt mondtam az 5 nap háború kapcsán hogy „a Grúzia és Oroszország közti konfliktus megérdemelt volna egy pártatlan feldolgozást, talán egyszer azt is leforgatják mondjuk maguk a grúzok”, nos 2019-ben megtették, a helyszín Shindisi ahol 2008-ban a ruszkik megszegték a szabályokat és biztonságos területen csaptak le egy grúz szakaszra, az imént említett falu lakói pedig bújtatták a támadás túlélőit. Dito Tsintsadze szerencsére nem az ellenséget démonizáló propagandafilmet forgatott mert bemutatja a hétköznapi hősök gyengeségeit (pld. alkoholizmus), ráadásul a végén az egyik katona mobilos felvételeit is láthatjuk (nem magáról a rajtaütésről csak a valamivel előtte történtekről). Ugyanebben az időben (22:00) a Szoba gyerekkel kiadó után ugyanott (TV2), majdnem ugyanakkor majdnem ugyanaz csak más néven, itt is megrögzött antinatalista pasas lesz kénytelen Papás babást játszani a lakásában létrehozott gyerekmegőrzővel hogy így nyerje vissza felesége kegyeit. Közben negyed tízkor jön egy Alice Csodaországban-variáns a Dunán melyben középkorú businessman (Lino Ventura) lesz olyan haláleset tanúja amit nem kellene látnia, ennek folyományaképp kafkai diliházban tér magához ahol az orvos folyton azt magyarázza neki hogy nem halt meg senki és olyasmit keres rajta ami sosem volt a birtokában (egy aktatáskát). A Lepke a vállon előnye és egyben hátránya hogy végig nem tudjuk meg mi áll az események hátterében, konteóhívők pont emiatt fogják imádni mert bármit bele lehet magyarázni az emberkereskedelemtől a kémkedésen át az államilag szponzorált MK Ultra-agymosásig (erre utal a címbeli pillangó is amivel az egyik ápolt beszélget).

Star Wars rovat:
The Best of 2020:
Geekz–blog – A fülünkből is Star Wars fog folyni: „Meg Marvel, de az nem újdonság. A Disney bejelentett egy egész rakás új filmet és sorozatot (többek között Alient is), összeszedtük mindet.” – ...és ami közös bennük az az hogy mindegyiket LESZAROM kihagyom:
cineart – Boba Fett minisorozat készítésébe kezdett a Lucasfilm: „Az előzménytrilógiából megismert fejvadász saját önálló sorozatot kaphat a közeljövőben.” – Wait, a challenger appears:
Készül az új Star Wars sorozat, márciusban kezdődik a Kenobi forgatása – ...pedig még a régiekről is van mit lehúzni:
Egyre vadabb pletykák keringenek a Mandalorian második évadáról – ...és tényleg:
streaming – A Mandalorian technológiai újítása menti meg a hollywoodi filmipart? – MUHAHA, hát persze...
Mandalorian blog – Elkezdődött a második évad, itt a Mandalorian legújabb része: „Nézzük, milyen lett az első rész!”Gina Carano likes this. Ja ő már nem :DDDDD
watchmen – Gyász: ennyit a kis bébi Yoda és a Bádogember kalandjairól..: „De miután kisírtuk magunkat, rá kell jönnünk, hogy Grogu megtette, amit megkövetelt a haza: elindította a sztorit.” – Hát igen, a mór megtette kötelességét, a mór mehet.
házmester – Így fest egy Star Wars rajongó otthona: „Fénykardos fogkefe, rohamosztagos kenyérpirító és sok más fantasztikus dekorelem vár!”Greta Thunberg likes this, ki hitte volna hogy a filmek-sorozatok csak a merchandise eladására szolgálnak!!!44
Ferenc pápának sem tetszik, hogy Darth Vader egyszer csak megjelent a kis Jézus születésénél – Csak nem az a baja hogy nem ment tovább?... :DDD
Streaming – Kivágják a Mandalorianból „Jeans Guy”-t, a mémmé vált, képbe lógó stábtagot: „És végre kiderült Bébi Yoda igazi neve is a legutóbbi részben!” – Szerintem ne vágják ki hanem vegye át Gina Carano helyét és néha igyon a Trónok Harca ottfelejtett poharából.
starwarsfilmek – A Star Wars jövője: „Az elmúlt évek epizódjai több bukást is hoztak és nagy kérdés, mi szükséges a franchise újbóli feltámasztásához?” – Elsősorban az hogy haladjanak a korral:
Először lesz női rendezője egy Star Wars filmnek – És? Attól jobb lesz? Elég ha csak mond pár hülyeséget mint Gina Carano aztán visszamenőleg kirúgják őt is...
 

VISZLÁT HÉTFŐN (és a faszbúkon)!

Kulcsszavak: rest of, 2020

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés